Ohal Nedir

Ohal Nedir

Son dakika ohal nedir haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ohal nedir ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ohal nedir haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ohal Nedir

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ohal nedir gelişmeleri de dahil olmak üzere 99 ohal nedir haberi bulunmuştur. Tüm ohal nedir haberleri aşağıda listelenmiştir.
OHAL ilanı ne anlama geliyor? İşte merak edilen detaylar...
OHAL ilanı ne anlama geliyor? İşte merak edilen detaylar... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 10 ilde 3 ay süreyle OHAL ilan edildiğini ve bu illerin ayrıca “afet bölgesi” kabul edileceğini duyurmasının ardından gözler bundan sonraki sürecin nasıl yönetileceğine çevrildi. Tabii afet nedeniyle OHAL ilanı, Cumhurbaşkanına Olağanüstü Halin gerekli kıldığı konularda kararname çıkarma yetkisi tanırken, vatandaşlara ve kurumlara çeşitli para, mal ve çalışma yükümlülükleri getiriyor.
8.02.2023 Gündem
OHAL nedir, OHAL ilan edilen 10 il hangileri? OHAL ilan edildi ne demek, Olağanüstü hal hangi durumlarda ilan edilir, Ohal'de ne olur?
OHAL nedir, OHAL ilan edilen 10 il hangileri? OHAL ilan edildi ne demek, Olağanüstü hal hangi durumlarda ilan edilir, Ohal'de ne olur? Cumhurbaşkanı Erdoğan Ohal ilan edildiğini duyurdu. Yaptığı açıklamada “Çalışmaların süratle yürütülebilmesini temin için OHAL ilan etme kararı aldık. Deprem yaşanan 10 ilimizi kapsayacak ve 3 ay sürecek bu kararla ilgili Cumhurbaşkanlığı ve Meclis süreçlerini hızla tamamlayacağız.” İfadelerini kullandı. Peki, OHAL nedir, OHAL ilan edildi ne demek? Olağanüstü hal hangi durumlarda ilan edilir, Ohal'de ne olur?
8.02.2023 Gündem
Yerle bir olan site için "deprem yönetmeliğine uygundur" ilanı vermişler!
Yerle bir olan site için "deprem yönetmeliğine uygundur" ilanı vermişler! Kahramanmaraş depreminde yıkıma uğrayan kentlerden biri de Malatya oldu. Yeşilyurt ilçesinde yıkılan bir site için "deprem yönetmeliğine uygun yapıldı" notuyla verilen ilan sosyal medyada tepki çekti. 11 katlı binanın yıkıldığı anlar ve yaşanan can pazarı cep telefonu kameralarına anbean yansıdı.
7.02.2023 Gündem
OHAL nedir, Olağanüstü Hal nasıl ve hangi durumlarda uygulanır? Ohal ilan edildi ne demek?
OHAL nedir, Olağanüstü Hal nasıl ve hangi durumlarda uygulanır? Ohal ilan edildi ne demek? OHAL nedir, hangi durumlarda uygulanır? Ukrayna'nın Donetsk ve Luhansk hariç tüm bölgelerinde olağanüstü hal ilan edildiği duyuruldu. İşte OHAL ile ilgili merak edilenler…
23.02.2022 Gündem
Olağanüstü Hal (OHAL) kararı neleri kapsıyor? OHAL nedir?
Olağanüstü Hal (OHAL) kararı neleri kapsıyor? OHAL nedir? Türkiye'de dün gece Cumhurbaşkanı tarfından açıklanan OHAL kararı en fazla merak edilen konuların başında geliyor. Peki MGK ve Bakanlar Kurulu toplantısının ardından alınan karar ile açıklanan OHAL nedir? OHAL kararı hangi durumları kapsıyor? İşte ayrıntılar...
29.09.2021 Gündem
OHAL nedir?
OHAL nedir? OHAL (olağanüstü hal) nedir? bu sıralar birçok kişinin merak ettiği sorulardan biri. Darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Çarşamba günü önemli bir kararı açıklayacağız" demesinin ardından kulislerde OHAL mi ilan edilecek? konuşulmaya başlanmıştı. Az önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, MGK ve Bakanlar Kurulu toplantılarının ardından "3 ay süreyle olağanüstü hal kararı alındı" dedi.
29.09.2021 Gündem
Olağanüstü Hal (OHAL) nedir? OHAL kararı neleri kapsıyor?
Olağanüstü Hal (OHAL) nedir? OHAL kararı neleri kapsıyor? Türkiye'de en çok konuşulan konu sıkıyönetim, olağanüstü hal (OHAL) kararı çıkacak mı çıkmayacak mı? sorusu olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çarşamba gününü işaret etmesinin ardından, bugün OHAL ya da sıkıyönetim ilan edileceği konuşuluyordu. Az Önce Erdoğan OHAL yani sıkıyönetim için kararı açıkladı. Peki Olağanüstü Hal (OHAL) nedir? OHAL kararı neleri kapsıyor?
29.09.2021 Gündem
Kısa çalışma ödeneği ne kadar? Deprem bölgesi kısa çalışma ödeneği nedir, depremzedelere kısa çalışma ödeneği nasıl alınır?
Kısa çalışma ödeneği ne kadar? Deprem bölgesi kısa çalışma ödeneği nedir, depremzedelere kısa çalışma ödeneği nasıl alınır?  Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle depremden etkilenen ve OHAL kapsamında bulunan kentler için, belli şartlar altında işten çıkarma yasağı ile kısa çalışma ödeneği uygulamaları başlatıldı. Peki, Kısa çalışma ödeneği ne kadar? Deprem bölgesi kısa çalışma ödeneği nedir, depremzedelere kısa çalışma ödeneği nasıl alınır? 
22.02.2023 Çalışma Hayatı
Termal battaniye nedir, özellikleri neler? Termal battaniyenin sarı tarafı ne işe yarar, nasıl çalışır, depremde neden kullanılır?
Termal battaniye nedir, özellikleri neler? Termal battaniyenin sarı tarafı ne işe yarar, nasıl çalışır, depremde neden kullanılır? Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6'lık depremlerin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kahramanmaraş, Osmaniye, Şanlıurfa, Kilis, Adana, Diyarbakır, Adıyaman, Hatay, Malatya ve Gaziantep ve daha birçok il ve ilçede ölü ve yaralı sayısı arıyor. Deprem bölgesinde OHAL ilan edilirken, enkazdan çıkarılırken kişilerin üzerine örtülen termal battaniyeler merak konusu oldu. Peki, Termal battaniye nedir, özellikleri neler? Termal battaniyenin sarı tarafı ne işe yarar, nasıl çalışır, depremde neden kullanılır?
13.02.2023 Gündem
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Sosyal medya afeti yaşandı! Bu ayıp değil mi?
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Sosyal medya afeti yaşandı! Bu ayıp değil mi? İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş'ta açıklamalarda bulundu. Soylu, "Bir afeti deprem olarak dünyanın en büyük afetlerinden birisi olarak yaşadık. Bir afeti yaşadık, bir afeti de en üstten en alta kadar hafızasını insanlığını kaybetmiş, insanlara karşı nankör olanlar sebebiyle sosyal medyada yaşıyoruz" dedi.
11.02.2023 Gündem
OHAL ilan edilince ne olur? Deprem bölgesinde olağanüstü hal nedir, ilan edilirse ne olur, OHAL şartları nelerdir? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan OHAL açıklaması
OHAL ilan edilince ne olur? Deprem bölgesinde olağanüstü hal nedir, ilan edilirse ne olur, OHAL şartları nelerdir? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan OHAL açıklaması Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem 10 şehirde büyük yıkıma neden oldu. Depreme ilişkin son durumu açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Şu anda 3 bin 549 vefatımız 20 bin 534 yaralımız var" ifadelerini kullanarak 10 ilde 3 ay süreyle OHAL ilan etme kararı aldığını duyurdu. Söz konusu kararın ardından depremde OHAL ilan edilirse ne olur? Olağanüstü hal ilan edilince ne olur, OHAL şartları nelerdir? Sorularına yanıt aranmaya başlandı. Peki, OHAL ilan edilince ne olur?
8.02.2023 Gündem
Anayasanın 119. maddesi nedir? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 119. madde ne, OHAL maddesi neyi içeriyor, Olağanüstü Hal maddesi kararları neler?
Anayasanın 119. maddesi nedir? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 119. madde ne, OHAL maddesi neyi içeriyor, Olağanüstü Hal maddesi kararları neler? Kahramanmaraş'ta gerçekleşen şiddetli depremlerin ardından 10 ilde 3 ay süreyle OHAL ilan edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depremin yaşandığı 10 ilimizi, genel hayata etkili afet bölgesi olarak ilan ediyoruz. Arama-kurtarma faaliyetlerinin ve sonrasındaki çalışmaların süratle yürütülebilmesini temin için, Anayasa'nın 119'uncu maddesinin bize verdiği yetkiye dayanarak Olağanüstü Hal ilan etme kararı aldık" ifadelerini kullandı. Peki, Anayasanın 119. maddesi nedir? Anayasa OHAL maddesi içeriği ne, Anayasa 119. Madde Olağanüstü Hal ne diyor? İşte Erdoğan’ın açıkladığı 119. madde nedir?
7.02.2023 Gündem
Çocuk felci aşısı ne zaman yapılır? Çocuk felci virüsü vakaları Türkiye’de var mı?
Çocuk felci aşısı ne zaman yapılır? Çocuk felci virüsü vakaları Türkiye’de var mı? ABD’de çocuk felci alarmı verildi. Atık sularda 'çocuk felci virüsü' tespit edilmesinin ardından ABD'nin New York eyaletinde Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildi. Hastalığın yayılarak salgına dönüşmesinden endişe edilirken aşı yönetimi ile ilgili çalışma yapılıyor. Pek çok kişi Türkiye’de de vakaların görülüp görülmediğini araştırıken çocuk felci aşısı ile ilgili detayları da araştırıyor. Peki, Çocuk felci aşısı ne zaman yapılır? Çocuk felci nedir, belirtileri ne? Çocuk felci aşısı kaç aylıkken yapılır? Çocuk felci virüsü hangi ülkelerde var, Türkiye’de görüldü mü? İşte detaylar…
11.09.2022 Sağlık
Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) başvurusu nasıl yapılır? STAR burs başvuru tarihi ve başvuru şartları belli oldu!
Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) başvurusu nasıl yapılır? STAR burs başvuru tarihi ve başvuru şartları belli oldu! Üniversitelerin lisans bölümlerinde okuyan öğrencilere burs fırsatı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) kapsamında lisans öğrencilerine burs verileceğini açıkladı. Peki, Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) başvurusu nasıl yapılır? STAR burs ücreti ne kadar, kimler başvuru yapabilir? İşte üniversite öğrencilerine verilecek STAR bursu ile ilgili detaylar...
21.10.2020 Eğitim
Sokağa çıkma yasağı nedir? Sokağa çıkma yasağı ile yarı zamanlı sokağa çıkma yasağı farkı nedir? Sokağa çıkma yasağı ve OHAL’ler artıyor!
Sokağa çıkma yasağı nedir? Sokağa çıkma yasağı ile yarı zamanlı sokağa çıkma yasağı farkı nedir? Sokağa çıkma yasağı ve OHAL’ler artıyor! Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) İçişleri Bakanlığı, Irak'ta corona virüsü nedeniyle 8 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine bölgede 2 günlük sokağa çıkma yasağı ilan etti. KKTC’de ise 48 saat içerisinde yaşanan gelişmelere bağlı olarak Bakanlar Kurulu fasıl 156 tahtında kısmi veya tam sokağa çıkma yasağı alınmasını değerlendirecek. İspanya Başkanı Pedro Sanchez, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ülke genelinde 15 gün boyunca "olağanüstü hal" ilan etti. Ülkelerin peş peşe aldıkları sokağa çıkma yasağı araştırması da arttı. Sokağa çıkma yasağı nedir? Yarı zamanlı sokağa çıkma yasağı nedir? Sokağa çıkma yasağı ile yarı zamanlı sokağa çıkma yasağı farkı nedir?
14.03.2020 Gündem
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den, CNN Türk'te önemli açıklamalar
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den, CNN Türk'te önemli açıklamalar Adalet Bakanı Abdulhamit Gül CNN Türk canlı yayınında 'Tarikatlar devlete sızıyor' iddiasına cevap vererek, "Burada bir zihniyet anlamında hiç bir grubun devletin içinde örgütlü bir şekilde sızması, hiyerarşi dışında bir yapı oluşturulmasına asla izin verilemez." dedi.
4.01.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan resti çekti! Kapıları açmak zorunda kalırız
Cumhurbaşkanı Erdoğan resti çekti! Kapıları açmak zorunda kalırız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülke genelinde hizmet eden dava adamlarının emeğini, kibirleri boylarını aşanların kaprislerine feda etmedik, etmeyeceğiz. Kuruluşundan bugüne partimize hizmet etmiş hiçbir arkadaşımızı bu safın dışında bırakmayacağız. Kongre sürecinde en azimli, en dinamik isimleri partimizin yönetim kademelerine kazandıracağız" dedi. Güvenli bölge ile ilgili de konuşan Erdoğan,"Güvenli bölge olmaz ise kapıları açmak zorunda kalırız" ifadelerini kullandı.
5.09.2019 Siyaset
TBMM Başkanı Şentop yasama yılını değerlendirdi
TBMM Başkanı Şentop yasama yılını değerlendirdi TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk yılı ile ondan önceki parlamenter sistemin iki yasama yılını mukayese ettiğimizde, kanun sayısı bakımından parlamentonun daha fazla kanun çıkarttığını söyleyebiliriz." dedi. Şentop, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, TBMM'nin 27. Dönem 2. Yasama Yılı çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.
26.07.2019 Siyaset
Adalet Bakanı Gül'den yargı reformu açıklaması!
Adalet Bakanı Gül'den yargı reformu açıklaması! Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin temel felsefesi ve sloganı 'Güven veren adalet'. Bu mottoyla çalışmaları yaptık. Belge, Türkiye'nin daha özgürlükçü, demokrasisinin daha da geliştiği, hak ve özgürlüklerin daha da güvence altına alındığı bir yol haritasıdır"dedi. Süresiz nafakanın adil olmadığına dikkat çeken Gül, "Bu konuda çalışmalar da var. Alt üst sınır konusunda teknik çalışmalar bakanlıkça tamamlanmak üzere. En makul düzenleme ortaya çıkacaktır" ifadelerini kullandı.
24.05.2019 Siyaset
Muharrem Erkek: CHP'nin İzmir adayı yarın açıklanacak
Muharrem Erkek: CHP'nin İzmir adayı yarın açıklanacak CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek CNN TÜRK'te CHP'nin İzmir adayının yarın açıklanacağını duyurdu.
26.01.2019 Siyaset
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan flaş açıklama
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan flaş açıklama Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu F-35'lerin satışıyla alakalı, "Trump bu konuda gerekli adımları atacağını Cumhurbaşkanımıza söyledi." dedi.
29.06.2018 Siyaset
Bakan Soylu açıkladı: Görüntüleri izledim, silahlar sopalar hepsi var
Bakan Soylu açıkladı: Görüntüleri izledim, silahlar sopalar hepsi var İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suruç'ta AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın kardeşi dahil 4 kişinin hayatını kaybettiği saldırı ile ilgili görüntüleri izlediğini söyledi. Soylu, "Bir hazırlık olduğu çok belli. Silahlar sopalar hepsi var" dedi. Demirtaş'ın TRT'deki konuşmasına da değinen Soylu, "Hepimizi ölümle tehdit ediyor" ifadesini kullandı.
18.06.2018 Siyaset
Başbakan Yıldırım OHAL'in bitiş tarihini açıkladı
Başbakan Yıldırım OHAL'in bitiş tarihini açıkladı Başbakan Yıldırım, OHAL'in bitiş tarihini açıkladı. Yıldırım, 'Temmuz'un 17'si veya 18'i bitmiş oluyor, tekrar uzatılmayacağını düşünüyorum.' dedi.
14.06.2018 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 24 Haziran'dan sonra ilk işimiz OHAL'i kaldırmak olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 24 Haziran'dan sonra ilk işimiz OHAL'i kaldırmak olacak Erdoğan, Anadolu Yayıncıları Birliğinin 24 TV-360'ta canlı yayınlanan programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "24 Haziran'dan sonra bu göreve devamım halinde ilk işimiz inşallah olağanüstü hali (OHAL) kaldırmak olacaktır." dedi
13.06.2018 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan anket sorusuna cevap
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan anket sorusuna cevap Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Meydanlarda bir büyük teveccühün olduğunu görüyorum. İnşallah bu teveccühle milletimiz işi ikinci tura bırakmadan kararını verecektir. Benim bir prensibim var, bir defa en büyük kamuoyu araştırması sandığın konulduğu gündür ve milletin orada vereceği karardır" dedi.
12.06.2018 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Ohal Nedir ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ohal nedir haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.