Gazete Vatan Logo

Kısa çalışma ödeneği ne kadar? Deprem bölgesi kısa çalışma ödeneği nedir, depremzedelere kısa çalışma ödeneği nasıl alınır?

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle depremden etkilenen ve OHAL kapsamında bulunan kentler için, belli şartlar altında işten çıkarma yasağı ile kısa çalışma ödeneği uygulamaları başlatıldı. Peki, Kısa çalışma ödeneği ne kadar? Deprem bölgesi kısa çalışma ödeneği nedir, depremzedelere kısa çalışma ödeneği nasıl alınır? 

Kısa çalışma ödeneği ne kadar? Deprem bölgesi kısa çalışma ödeneği nedir, depremzedelere kısa çalışma ödeneği nasıl alınır?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla, 'OHAL kapsamında çalışma ve sosyal güvenlik alanına ilişkin alınan tedbirlere dair kararname' Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, Kısa çalışma ödeneği ne kadar? Deprem bölgesi kısa çalışma ödeneği nedir, depremzedelere kısa çalışma ödeneği nasıl alınır? 

Kısa çalışma ödeneği nedir? 

Kısa çalışma ödeneği, işyerinde üç aydan fazla olmamak üzere, sigortalının çalışmadığı süre içinde ek bir gelir almasını sağlayan ve talep gören bir uygulamadır. 

Depremzedelere kısa çalışma ödeneği nasıl alınır? 

Kararnameye göre depremden etkilenen ve OHAL kapsamında bulunan kentlerdeki işverenler, işyerlerinin ağır ya da orta hasarlı olduğunu belgelemeleri durumunda, 'uygunluk tespiti' beklenmeksizin kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilecek. Peki, Kısa çalışma ödeneği ne kadar? Deprem bölgesi kısa çalışma ödeneği nedir, depremzedelere kısa çalışma ödeneği nasıl alınır? 

Kısa çalışma ödeneği ne kadar? 

Kısa çalışma ödeneği; sigortalının son oniki aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının % 60'ıdır. 

Haberin Devamı