Öğrenci Andı

Öğrenci Andı

Son dakika öğrenci andı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan öğrenci andı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını öğrenci andı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Öğrenci Andı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan öğrenci andı gelişmeleri de dahil olmak üzere 71 öğrenci andı haberi bulunmuştur. Tüm öğrenci andı haberleri aşağıda listelenmiştir.
MEB'den son dakika kararı! Resmen duyuruldu ve zorunlu oldu, 5 yıl...
MEB'den son dakika kararı! Resmen duyuruldu ve zorunlu oldu, 5 yıl... MEB'den son dakika kararı! Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu. Milyonlarca öğrenciyi ve öğretmenleri yakından ilgilendiriyor. 5 yıl olacak. Yeni kararlar tek tek açıklandı. Ders kitaplarının kalitesinin arttırılması amacıyla kitap yazım sürecinde program geliştirme, ölçme ve değerlendirme ile rehberlik sorumluları bulundurulması zorunlu oldu. Ders kitaplarının uygunluk süresi, Kurul kararında belirtilen öğretim yılından itibaren 5 öğretim yılı olacak. Bakanlık tarafından belirlenmeyen ders kitapları ile okutulacak diğer eğitim araçları öğrencilere aldırılamayacak. Kitapların ilk sayfalarında yer alacak unsurlar ile azınlık okulları veya yabancılar tarafından açılmış özel okullardaki ders kitaplarına yönelik kriterler de belirlendi. İşte MEB'in Resmi Gazete'de yayımlanan son dakika kararları...
14.10.2021 Eğitim
CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan flaş açıklama! Tek yol CHP'nin iktidar olması
CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan flaş açıklama! Tek yol CHP'nin iktidar olması CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Türkiye'ye huzuru, bereketi, birlikteliği getirmek mümkündür; ama bunun tek yolu vardır CHP'nin iktidar olması" dedi.
16.03.2021 Siyaset
Öğrenci andının yazarı kimdir? Andımız ilk ne zaman okunmaya başlandı? Andımız’ın ilk hali, yazılı metni, sözleri…
Öğrenci andının yazarı kimdir? Andımız ilk ne zaman okunmaya başlandı? Andımız’ın ilk hali, yazılı metni, sözleri… Danıştay Daireler Kurulu, 8. Daire’nin Öğrenci Andı’nı kaldıran Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğini iptal eden kararını bozdu. Bu karara göre okullarda bundan sonra ‘Öğrenci Andı’ okunmayacak. Öğrenci andının yazarı kimdir? Andımız ilk ne zaman okunmaya başlandı? Andımız’ın ilk hali, yazılı metni, sözleri…
16.03.2021 Gündem
MHP lideri Bahçeli: 'Öğrenci Andı' kararı pimi çekilmiş bir bombadır
MHP lideri Bahçeli: 'Öğrenci Andı' kararı pimi çekilmiş bir bombadır MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "HDP'li bölücülerin fezlekelerinin TBMM'ye gönderilip milli dayanışma şuurunun çelikleştiği bugünlerde 'Öğrenci Andı' kararı pimi çekilmiş bir bombadır. Danıştay bu yanlıştan dönmeli, Türk milletinin tarihi hasletleriyle, çiğnetilmeyecek emanetleriyle oynamaya teşebbüsten vazgeçmelidir." dedi.
15.03.2021 Siyaset
AK Parti'den '3 dönem kuralı' ile ilgili yeni açıklama
AK Parti'den '3 dönem kuralı' ile ilgili yeni açıklama AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Üç dönem kuralı, büyük oranda uygulanacak. Belki istisnai anlamda bazı illerde bazı arkadaşlarımızın devam etmesi için bir karar alınabilir. Çok başarılı olan arkadaşların bir kısmının bir şekilde devam etmesi olabilir. Ama kural uygulanacaktır" dedi. Kurtulmuş, Haber Global canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
14.11.2018 Siyaset
AK Parti’den Diyanet İşleri Başkanı’nın tartışılan ziyareti hakkında açıklama
AK Parti’den Diyanet İşleri Başkanı’nın tartışılan ziyareti hakkında açıklama AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MEB'in öğrenci andı tartışmasıyla Danıştay'a yaptığı dilekçeye yapılan eleştirilerle ilgili açıklamalarda bulundu. Çelik ayrıca Diyanet İşleri başkanı Ali Erbaş'ın Kadir Mısıroğlu'na yaptığı tartışmalı ziyaret ile ilgili bir soruya, "Bu ziyaret insani bir ziyarettir. Her insani ziyaretten siyasi sonuçlar çıkartmaya başlarsak bunun sonu gelmez. Kendisi de ifade etti. Gittiğinde resimler aile tarafından çekiliyor. Kıyafeti söz konusu ediliyor. Zaten kıyafeti bellidir. Hasta ziyaretinin ideolojisi olmaz arkadaşlar" cevabını verdi.
14.11.2018 Gündem
Son dakika: Milli Eğitim Bakanı genel müdür ve 2 avukatı görevden aldı!
Son dakika: Milli Eğitim Bakanı genel müdür ve 2 avukatı görevden aldı! MEB, "Öğrenci Andı"na ilişkin Danıştay'a sunulan temyiz dilekçesi metninde kusuru bulunan Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü ve iki avukatı görevden aldı. MEB, "Öğrenci Andı"na ilişkin Danıştay'a sunulan temyiz dilekçesiyle ilgili gerekli düzeltici açıklamaları "ek beyan" şeklinde mahkemeye sunacak.
14.11.2018 Gündem
"Terör operasyonlarını destekliyoruz!"
"Terör operasyonlarını destekliyoruz!" İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Ülkemizde 4 milyon Suriyeli, burnumuzun dibinde de bir terör devletçiği var. İYİ Parti olarak, Fırat'ın doğusu-batısı demeden, sınırımızın hemen dibindeki bütün terör odaklarının yerle bir edilmesini savunuyor ve destekliyoruz." dedi.
13.11.2018 Siyaset
Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları için yarın son gün!
Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları için yarın son gün! Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu yarın sona erecek. Öğretmenlik yapma hayali olan binlerce aday sözleşmeli öğretmenlik başvurularını yapıyor. İşte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un sözleşmeli öğretmenlik hakkındaki açıklamaları...
25.10.2018 Gündem
AK Parti'den Melih Gökçek açıklaması
AK Parti'den Melih Gökçek açıklaması AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Melih Gökçek'i iş olsun diye görevden almadık." dedi.
25.10.2018 Siyaset
Danıştay 2018’e kadar neden karar vermedi?
Danıştay 2018’e kadar neden karar vermedi? Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Andımız’la ilgili 2013 tarihli düzenlemeyi iptal eden Danıştay’a “Biz kalkıp izin alacaksak o zaman ben bu makamda durmayayım, çekip gideyim” diye tepki gösterdi: 2018’e kadar acaba niçin bu konuda bir karar verilmedi de şimdi veriliyor
24.10.2018 Siyaset
Mansur Yavaş CHP adayı değil
Mansur Yavaş CHP adayı değil CHP’li Altay, “Mansur Yavaş Ankara adayı mı?” sorusuna yanıt verdi: Ankara ve İstanbul adayları belli değil. Aralıktan önce de belli olmaz. Adaylar partimizin evlatlarından gösterilecektir
24.10.2018 Siyaset
MEB, Danıştay'ın 'Öğrenci Andı' kararını temyize götürdü!
MEB, Danıştay'ın 'Öğrenci Andı' kararını temyize götürdü! Milli Eğitim Bakanlığı, Danıştay'ın iptal ettiği 'Öğrenci Andı' kararını temyize götürdü.
24.10.2018 Gündem
Erdoğan'ın sözleri Bozdağ'ın gözlerini yaşarttı
Erdoğan'ın sözleri Bozdağ'ın gözlerini yaşarttı MHP lideri Devlet Bahçeli, Bekir Bozdağ'ın 'Öğrenci Andı' kararıyla ilgili yaptığı değerlendirmeleri sert sözlerle eleştirmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da grup toplantısındaki açıklamada 'Yol arkadaşımı feda edemem. Benim bakanımın arkasında bizler varız' diye konuştu. Erdoğan'ın bu sözleri karşısında AK Partili Bekir Bozdağ'ın duygulanarak gözyaşlarını tutamadığı görüldü.
23.10.2018 Siyaset
Meral Akşener grup toplantısında konuştu
Meral Akşener grup toplantısında konuştu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener haftalık grup toplantısında konuştu.
23.10.2018 Siyaset
AK Parti'den Bahçeli'nin sözlerine yanıt
AK Parti'den Bahçeli'nin sözlerine yanıt Af tartışmalarıyla ilgili açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Cumhurbaşkanımız imalarla konuşmayı sevmez. İma yollu MHP'yi ifade ettiğini söylemek Cumhurbaşkanımızı yeterince tanımamaktır. Cumhurbaşkanımız istese MHP'yi zikrederek konuşurdu. Baştan aşağı yanlış bir değerlendirmedir" dedi.
22.10.2018 Siyaset
‘Andımız’a dönüş yok
‘Andımız’a dönüş yok Danıştay’ın 2013 tarihli yönetmelikle ilgili iptal kararı ‘Andımız geri dönüyor’ yorumuna yol açtı ancak Milli Eğitim Bakanlığı “Karar kesinleşmemiştir” dedi. Adalet Bakanı Gül de “Danıştay, idarenin yerine geçerek karar veremez” dedi
19.10.2018 Gündem
MHP'den Danıştay'ın Andımız kararına ilişkin açıklama
MHP'den Danıştay'ın Andımız kararına ilişkin açıklama MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Danıştay'ın 'Öğrenci Andı' kararına ilişkin, "Danıştay kararının bana göre tartışılacak bir yanı yok. Bu karar çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir an evvel bu kararı uygulamasını bekliyoruz" dedi.
19.10.2018 Gündem
MEB'den Andımız açıklaması
MEB'den Andımız açıklaması Milli Eğitim Bakanlığı Danıştay'ın verdiği andımız kararıyla ilgili açıklama yaparak "karar kesin değil, temyiz yolu açık" dedi.
19.10.2018 Gündem
Hükümetten ve AK Parti'den Danıştay'a tepki
Hükümetten ve AK Parti'den Danıştay'a tepki Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Bekir Bozdağ, Danıştay 8. Dairesi'nin 'Öğrenci Andı' ile ilgili kararına Twitter'dan tepki gösterdi.
19.10.2018 Gündem
AK Parti'den 'Danıştay' kararıyla ilgili ilk açıklama!
AK Parti'den 'Danıştay' kararıyla ilgili ilk açıklama! Bekir Bozdağ, Danıştay 8. Dairesi'nin 'Öğrenci Andı' ile ilgili kararına Twitter'dan tepki gösterdi.
19.10.2018 Gündem
‘Öğrenci Andı’ yeniden okutulacak!
‘Öğrenci Andı’ yeniden okutulacak! Danıştay, 2013 yılında ilköğretim okullarında okutulan ‘Öğrenci Andı’nın kaldırılmasına yönelik yönetmelik hükmünü iptal etti.
18.10.2018 Gündem
Danıştaydan "Öğrenci Andı" kararı
Danıştaydan "Öğrenci Andı" kararı Danıştay 8. Dairesi, ilköğretim okullarında uygulanan "Öğrenci Andı"nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etti.
18.10.2018 Gündem
Devlet Bahçeli'den o müdüre sert tepki
Devlet Bahçeli'den o müdüre sert tepki MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter'daki hesabından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. MHP lideri bugün yaşanan terör olayları için, "Kara haberler geliyor, anaların gözyaşları şelale gibi akıyor. Yavrular mahzun, gelinler mazlum, vatan mahvın eşiğinde. Mardin Derik, Şırnak ve Diyarbakır derken, 11 vatan evladı şehit oldu. Şehitlerimiz devlet ve millet bekası uğruna kara toprağın bağrına girdi" değerlendirmesini yaptı. İzmir Karşıyaka'da öğrenci andı okumak isteyen öğrencilere izin vermeyen ve 'Dingonun ahırı mı burası' diyen müdüre de sert tepki gösteren Bahçeli, 'Soruya bakar mısınız? Söz konusu müdür kendisini ahırda hissedebilir, bence mahsur yoktur ancak çocuklarımız okuldadır' yazdı.
29.09.2021 Gündem
Hükümet düğmeye bastı! Temizlik başlıyor
Hükümet düğmeye bastı! Temizlik başlıyor Tarihi reformlar için düğmeye basan hükümet, darbe döneminden kalan mevzuattaki antidemokratik hükümleri tek tek ayıklayacak.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Öğrenci Andı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki öğrenci andı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.