Gazete Vatan Logo

Mansur Yavaş CHP adayı değil

CHP’li Altay, “Mansur Yavaş Ankara adayı mı?” sorusuna yanıt verdi: Ankara ve İstanbul adayları belli değil. Aralıktan önce de belli olmaz. Adaylar partimizin evlatlarından gösterilecektir

Mansur Yavaş CHP adayı değil

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Soruları da yanıtlayan Altay şunları söyledi:

- ÇAKAL: Semih Yalçın’ın, yeni tabiriyle ‘kurt görünümlü çakalın’, ülkücülere talimat verecek bir hali kalmamıştır. Ben ‘Bahçeli sarayın şamaroğlanı oldu’ dedim. Burada bir hakaret yoktur. Semih Yalçın’a söylüyorum, ülkücülerle beni tehdit etme. Yüreğin yetiyorsa nereye istiyorsan ben geleyim.

- TU KA KA OLDU: İttifakın geldiği noktayı şöyle özetlemek mümkün, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, ‘tak tak tak’ diyen Bahçeli, yerel seçim ittifakı için de, ‘tak tuk tuk’ demişti, fakat şimdi ‘tu ka ka’ oldu.

- GÖKÇEK HAYIRLI OLSUN: (MHP’nin Ankara’da Melih Gökçek’i aday göstereceği iddiası) Gökçek MHP’ye hayırlı olsun, yakışır.

- GÖRÜŞMEDEN SONRA YÜKLENDİ: (Öğrenci andı tartışması) Danıştay’ın bu kararı aylar önce aldığı ancak UYAP’a işlemediği bilinen gerçektir. Çarşamba günü Erdoğan ile Bahçeli arasındaki ikili görüşmede, ittifak orada zedelenmiştir, darbe almıştır, bu görüşmenin akabinde UYAP’a koyduğu bilinen bir durumdur. Bu nokta bile kuşku uyandırıcıdır.

Haberin Devamı

- MANSUR SORUSU: (CHP’nin İstanbul’da Muharrem İnce, Ankara’da ise Mansur Yavaş mı aday olacak?) CHP’nin Ankara ve İstanbul adayları belli değil. Aralık ayından önce de beli olmaz. Kişisel beklentimi söyleyeyim, CHP’nin adayları partimizin evlatlarından gösterilecektir.

- NİKÂHIMIZ SAĞLAM: (Görevden uzaklaştırılan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin, kendi nikâhını kıydığı iddiası) İlgezdi nikâh kıymadı. Evlenme cüzdanını takdim etti. Nikâhı Ataşehir Belediyesi’nin resmi memuru kıydı. Kimse endişe etmesin, nikâhımız sağlam.

- MHP-CHP İŞBİRLİĞİ: Yerel seçimlerde ittifak yasal olarak mümkün değil. Ama partilerin informal olarak kimi yerlerde aday çıkarmama noktasında karşılıklı jestleri olabilir. Her seçim çevresinin durumuna göre örgütlerimiz oturup ortak noktalarda buluşuyorlar, bunun çok örneği var. Yani MHP ile CHP’nin de işbirliği yapacağı ilçeler göreceksiniz.

Haberin Devamı

105 isim belirlendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Parti Meclisi’nde, partinin ilk belediye başkan aday ları belirlendi. Bu çerçevede; tamamı ilçe ve beldeleri kapsayan 105 aday kamuoyuna açıklandı. Alınan bilgilere göre; başkan adayı belirlenen yerler arasında İstanbul ve İzmir ‘den herhangi bir belediye yer almazken Ankara ‘da ise sadece Güdül ilçesi adayı belirlendi. Açıklanan isimler arasındaki 39 adayın, CHP’nin mevcut ilçe ve belde belediye başkanları olduğu bildirildi.