Obezite Tedavisi

Obezite Tedavisi

Son dakika Obezite tedavisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Obezite tedavisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Obezite tedavisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Obezite Tedavisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan obezite tedavisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 401 obezite tedavisi haberi bulunmuştur. Tüm obezite tedavisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bilim adamlarından obezite tedavisinde umut olacak hap
Bilim adamlarından obezite tedavisinde umut olacak hap ABD’li bilim adamları midede titreyerek tokluk hissine neden olan bir hap geliştirdi. İlacın, obezite ile mücadelede etkili olabileceği belirtiliyor.
4.01.2024 Dünya
Zayıflamak için gittiler, 'botoks'an zehirlendiler!
Zayıflamak için gittiler, 'botoks'an zehirlendiler! İstanbul Tuzla’da özel bir hastanede obezite tedavisi için yapılan 'mide botoksu' işlemi sonrası fenalaşan onlarca hasta, işlemin yapıldığı merkez ile çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, çok sayıda botulizm (boks zehirlenmesi) olgusu bildirildiğini, bunun bir 'salgın' olarak nitelendirilmesi gerektiğini söyledi.
12.03.2023 Sağlık
Bakan Koca'dan 'mide botoksu' açıklaması
Bakan Koca'dan 'mide botoksu' açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Obezite tedavisi amacıyla mide botoksu yaptırdıktan sonra yan etki nedeniyle hastanelere başvuran hastaların olduğu bildirilmiştir" dedi.
11.03.2023 Gündem
Tek delikten obezite ameliyatı
Tek delikten obezite ameliyatı Obezitenin dünya genelinde önde gelen bir sağlık problemi olduğunu ve tedavi yöntemlerinden birisinin de ameliyatların tek delikten yapılabiliyor olduğunu belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serhat Buldur, “Bu yöntem kesi sayısını teke düşürürken, aynı zamanda yapılan kesi göbek çukurunda gizlendiği için iyileşme sonrası gözle görülebilir herhangi bir iz kalmıyor” dedi.
6.05.2022 Sağlık
Obeziteden korunmanın yolları!
Obeziteden korunmanın yolları! Dünya genelinde yaklaşık 800 milyon kişi diyabet, kalp hastalıkları, kanser gibi pek çok sağlık sorununa davetiye çıkaran obezite ile yaşıyor. Obeziteye farkındalık oluşturmak ve dikkati çekmek için belirlenmiş olan 4 Mart, “Dünya Obezite Günü” pek çok sağlık kurumunda bilinçlendirme etkinlikleri ile halka farkındalık sağlıyor. Peki, Obezite tanısı nasıl konuluyor? Obezitenin nedenleri ne? Obezite tedavisi nasıl yapılır? Diyetisyen Şeyma Türköner obeziteden korunmanın yollarını anlattı.
4.03.2022 Sağlık
Obezite mutlaka tedavi gerektirir!
Obezite mutlaka tedavi gerektirir! Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Necat Kaplan, obezite hastalığının merak edilenleri sizler için derledi.
2.03.2022 Sağlık
Obezite ameliyatı sonrası yakın takip önem taşıyor!
Obezite ameliyatı sonrası yakın takip önem taşıyor! Obezite tedavi yöntemlerinin denenmesi sonrasında istenilen sonuca ulaşılamayan durumlarda cerrahi girişimlerin önerildiğini söyleyen Prof. Dr. Asım Cingi, operasyon sonrasına dikkat çekti. Cerrahi sonrası oluşabilecek sorunların yakın takibi için ameliyat sonrası hastaların ilk bir ay yakın takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Asım Cingi, obezite tedavisinde bir ömür doktor kontrolünde olunması gerektiğini ve olası riskli durumlara karşı dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.
8.01.2022 Sağlık
Diyarbakır'da ücretsiz mide botoksu ameliyatı
Diyarbakır'da ücretsiz mide botoksu ameliyatı Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, özel hastanelerde yaklaşık 20 bin TL'ye mal olan obezite tedavisi için uygulanan mide botoksu veya küçültmesi gibi ameliyatlar ücretsiz yapılıyor. Cerrahi Onkoloji Uzmanı Dr. Şeref Dokçu, obezitenin bir hastalık olarak kabul edilmesi gerektiğini belirterek "Estetik amaçlı yapılan bir ameliyat değil. Burada öncelikle en basitinden mide botoksu uyguluyoruz. Mide botoksundan sonra hastalarımız gayet güzel kilolar vermektedir. İlk ay 7-8 kilo gibi bir kilo veriyor" dedi.
21.12.2021 Sağlık
Obezite ani ölümlere sebep olabiliyor!
Obezite ani ölümlere sebep olabiliyor! Obezite, kalp hastalığı, diyabet, yüksek tansiyon ve bazı kanserler gibi diğer hastalık ve sağlık sorunları riskini artıran en önemli tıbbi sorunların başında geliyor. Obezitenin, vücutta aşırı miktarda yağ birikmesiyle ortaya çıkan kronik bir hastalık olduğunu dile getiren Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Elnur Hüseynov obezite tedavisi ve yöntemlerini anlattı.
2.12.2021 Sağlık
Beyin pili ağır depresyona da umut olabilir
Beyin pili ağır depresyona da umut olabilir Parkinson ve hareket bozukluklarına karşı başarıyla uygulanan beyin pillerinin diğer hastalıkların tedavisinde kullanılabilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirten Doç. Dr. Ali Zırh, “Bu kapsamda sara, ağır depresyon, Alzheimer, obezite gibi hastalıklarda beyin pilinin etkili olup olmadığı araştırılıyor. Beyin pilinin bu hastalıklardaki yararlılığı ve güvenilirliği bilimsel çalışmalarla ispatlandığında elbette ki tüm dünyayla birlikte hatta belki de daha önce Türkiye’de de uygulamaya başlayacağız” dedi.
6.10.2021 Sağlık
Obeziteden kurtulmak birçok hastalığın önüne geçiyor
Obeziteden kurtulmak birçok hastalığın önüne geçiyor Obezitenin birçok hayati tehlikeye sahip hastalığa yol açtığını ve obezite tedavisiyle bu hastalıkların yüzde 90’ının tedavi edilebildiğini ifade eden Genel Cerrahi ve Obezite Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Uğur Ekici, “Cerrahi tedaviyle obezitenin sebebiyet verdiği hastalıklar büyük oranda ortadan kalkmaktadır” dedi.
30.06.2021 Sağlık
Verilemeyen inatçı kilolar cushing sendromu habercisi olabilir
Verilemeyen inatçı kilolar cushing sendromu habercisi olabilir Metabolizma hızını boy, cinsiyet, kilo olmak üzere birçok faktörün etkilediğini belirten Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan Sağlıklı kilo kaybında aldığınız kalorinin, bazal metabolizma ve egzersiz ile harcadığınız kaloriden düşük olması gerekiyor. Ancak buna rağmen kilo verilemiyorsa, karında mor çatlaklar, yüzde yuvarlaklaşma gibi belirtileri varsa cushing sendromu araştırılmalı dedi.
13.05.2021 Sağlık
Çocuklarda kilo artışını önlemenin yolları!
Çocuklarda kilo artışını önlemenin yolları! Vücuttaki yağ miktarının artmasına bağlı kilo artışı olan obezitenin görülme sıklığı hem dünyada hem de ülkemizde giderek artıyor. Türkiye’de yapılan çalışmalar çocuk ve gençlerin yüzde 10-25’inin fazla kilolu veya obez olduğunu gösteriyor. Obezite tedavisinde yaşam boyu sürecek sağlıklı beslenme ve yaşam tarzı değişikliklerinin sağlanmasının şart olduğunu söyleyen Çocuk Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Kara pandemi döneminde artan obezitenin nedenleri ve tedavisini anlattı. Peki, Obezide neden olur? Çocuklarda obezitenin tedavisi nasıl yapılıyor? Obezitenin yol açtığı sağlık sorunları nelerdir? İşte çocuklarda kilo artışını önlemenin yolları!
23.03.2021 Sağlık
Sıkıntılı, stresli ve öfkeliyseniz yemekten uzak durun!
Sıkıntılı, stresli ve öfkeliyseniz yemekten uzak durun! Halk arasında şişmanlık olarak bilinen obezite, vücutta aşırı derece de yağ birikmesi ile ortaya çıkıyor. Sıkıntılı, stresli ve öfkeliyseniz yemekten uzak durmanız büyük önem taşıyor. İşte obeziteye dur diyecek 15 beslenme önerisi...
5.03.2021 Sağlık
Obezite tedavisinde 'oyunun kurallarını değiştiren' ilaç bulundu!
Obezite tedavisinde 'oyunun kurallarını değiştiren' ilaç bulundu! Obezite tedavisine ilişkin 16 ülkede yapılan bir araştırma, diyabet tedavisinde kullanılan bir ilacın vücut ağırlığını yüzde 20'ye kadar azaltabildiğini gösterdi.
11.02.2021 Sağlık
Metabolizmayı bozan bu faktörlere dikkat
Metabolizmayı bozan bu faktörlere dikkat Metabolizma hızının yaşla birlikte bozulduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan, "Boy, cinsiyet ve kilo da metabolizma hızını belirler. Sağlıklı kilo kaybı için işin matematiği şöyledir; aldığınız kalorinin, bazal metabolizma ve egzersiz ile harcadığınız kaloriden düşük olması gerekiyor. Ancak buna rağmen kilo verilemiyorsa karında mor çatlaklar, yüzde yuvarlaklaşma gibi belirtileri varsa cushing sendromu araştırılmalı" dedi.
11.12.2020 Sağlık
“Kilo vermek için kullanılan yöntemlere dikkat”
“Kilo vermek için kullanılan yöntemlere dikkat” Kilo vermek için kullanılan cerrahi müdahaleler hakkında konuşan Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Indrani Kalkan, sağlıklı zayıflamanın nasıl olabileceğiyle ilgili tavsiyelerde bulundu. Kalkan, “Kişiler sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanabildiği ve bu alışkanlığı hayat boyu uygulamaya gayret ettiği sürece sağlıklı zayıflamak kaçınılmaz olacaktır” dedi.
21.10.2020 Sağlık
Komadan çıktı! Kocasıyla annesinin evlendiğini öğrendi!
Komadan çıktı! Kocasıyla annesinin evlendiğini öğrendi! Akıllara durgunluk veren olay Brezilya'da meydana geldi. Obezite tedavisi için ameliyat olduktan sonra felç olan kadın, 78 yoğun bakımda kaldı. İki buçuk ay sonra sağlığına kavuşan kadın, hayatının şokunu yaşadı ve annesi ile kocasının evlendiğini öğrendi.
1.10.2020 Dünya
Obezite ameliyatları hakkında merak edilenler
Obezite ameliyatları hakkında merak edilenler Obezite ameliyatının mide-bağırsak sisteminin yeniden düzenlenmesini içerdiği için ciddi ve önemli bir cerrahi operasyon olduğuna dikkat çeken Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Köksal Bilgen, “Obezite cerrahisi iki çeşit olarak uygulanır. En sık tercih edilen yöntem bariatrik cerrahi olarak da bilinen kısıtlayıcı ameliyatlardır. Burada amaç, gıda alımını belli bir noktada sınırlamaya zorlayan anatomik bir yapı elde etmektir Diğer yöntem ise besinlerin emilimini azaltan ameliyatlardır. Bu sayede kalorisi yüksek gıdaların vücut tarafından emilimi engellenerek kilo alımı azaltılır.” dedi.
25.09.2020 Sağlık
'Alzheimer tedavisinde beyin pili umut vadediyor'
'Alzheimer tedavisinde beyin pili umut vadediyor' Beyin pili ameliyatlarının hareket bozukluklarına ilave olarak birçok hastalık için umut vadettiğini kaydeden Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Zırh, “Obezite tedavisi için beyin pili uygulaması çalışması yapılan bazı hastalarda hafızanın geriye çağrıldığı görüldü. Bu da Alzheimer hastalığının tedavisi açısından önemli bir umut ışığı oldu” dedi.
27.08.2020 Sağlık
Mide botoksu ile kilo vermek artık mümkün
Mide botoksu ile kilo vermek artık mümkün Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Kamil Gülpınar, mide botoksu fazla kilo sorunu olan kişilerin ameliyatsız teknikler ile hızlı kilo vermesini sağlayan bir obezite tedavi tekniğidir.
17.08.2020 Sağlık
'Türkiye’de kadınların yarısı, erkeklerin 5’te 1’i obez”'
'Türkiye’de kadınların yarısı, erkeklerin 5’te 1’i obez”' Türkiye’de her beş erkekten birinin, kadınların ise neredeyse yarısının obez olduğunu belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Gökhan Yılmaz, “Obeziteyi estetik bir problem olarak algılamak büyük hata. Ölümcül hastalıklara yol açan obezitenin tedavisi, içerisinde cerrahinin de olduğu multidisipliner yaklaşımlarla mümkün” dedi.
8.08.2020 Sağlık
Türk Cerrahi derneklerinden obezite açıklaması
Türk Cerrahi derneklerinden obezite açıklaması TEMD ve TCD tarafından yapılan ortak açıklamada, yaşam biçimini düzeltmesine rağmen yeterli kilo veremeyenler için tıbbi tedavinin denenmesi gerektiği, bundan da yarar görmeyenlerin obezite cerrahisine yönlendirilmesi gerektiği bildirildi.
4.03.2020 Sağlık
Aman dikkat! Obezite ameliyatlarından sonra...
Aman dikkat! Obezite ameliyatlarından sonra... Uzmanlar obezite ameliyatlarının ardından estetik müdahaleler için sabırsız davranılmaması gerektiğinin altını çiziyor. Dr Evrim Uçkunkaya, “Mide ameliyatlarının ardından, verilen ağır kiloların etkisiyle sarkma ve gevşeme problemleriyle savaş başlar. Bu savaşta estetik müdahalenin zamanından önce yapılması, en büyük hatadır. Germe ameliyatından sonra kilo verilmeye devam edilirse, vücut bunu 8 kiloya kadar tolere eder ama sonra sarkmalar başlar ve ameliyat boşuna yapılmış olur. Tekrar başa dönülür.” diye uyarıyor.
4.11.2019 Sağlık
Obez çocukların beyinlerinde yapısal farklılıklar gözlendi
Obez çocukların beyinlerinde yapısal farklılıklar gözlendi İngiltere'de obez çocuklar üzerinde yapılan bir araştırma, beynin yönetme kapasitesi ile yüksek vücut kitle endeksi arasında bağlantı olduğunu gösterdi.
25.10.2019 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Obezite Tedavisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki obezite tedavisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.