Mide Botoksu

Mide Botoksu

Son dakika mide botoksu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mide botoksu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mide botoksu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mide Botoksu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mide botoksu gelişmeleri de dahil olmak üzere 36 mide botoksu haberi bulunmuştur. Tüm mide botoksu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kişisel çabalar yetersiz kalabiliyor! Uzman desteği şart, bir kaç hafta sürüyor
Kişisel çabalar yetersiz kalabiliyor! Uzman desteği şart, bir kaç hafta sürüyor Dünya genelinde milyonlarca kişi obeziteye bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybediyor. Birçok hastalığın altında yatan nedenlerin başında olan obezite; kalp hastalığı, diyabet, yüksek tansiyon, belirli kanser türleri, uyku apnesi, eklem problemleri ve psikolojik sorunlara sebep olabiliyor. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın Dünya genelinde obeziteye bağlı hastalıkların artmasıyla birlikte, kilo kaybı yöntemlerine olan talebin yükseldiğini söyleyerek tercih edilen yöntemlere dair bilgi verdi.
17.03.2024 Yaşam
Geçen yıl hayatını kaybedenler olmuştu! Öldüren botoksa operasyon
Geçen yıl hayatını kaybedenler olmuştu! Öldüren botoksa operasyon İstanbul'da botoks ilaçlarını kaçak yollarla Türkiye'ye sokarak sosyal medya üzerinden kliniklere satan şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 2 şüpheli gözaltına alınırken, değeri 4 milyon 500 bin lira olan botoks ilacı ele geçirildi. Yetkililer geçen yıllarda yaşanan botoks ölümlerine dikkat çekerek Sağlık Bakanlığı onayı olmayan ve yetkili merkezler dışında ürünlerin kullanılmaması konusunda uyarıda bulundu.
15.06.2023 Gündem
Yağış artışları nedeniyle tahılda 'sarı pas' riski! 'Mücadele edilmezse verim düşer'
Yağış artışları nedeniyle tahılda 'sarı pas' riski! 'Mücadele edilmezse verim düşer' Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim, Organik Tarım Programı öğretim görevlisi Volkan Yörük, bu yıl baharda görülen yağış fazlalığı nedeniyle tahıl çeşitlerinde 'sarı pas' hastalığı riski bulunduğunu belirtti. Tahıl yaprakları üzerinde sarı çizgiler görüldüğünde ve tarladaki oranı yüzde 30'a ulaştığında çiftçilerin kimyasal mücadeleye başlamaları gerektiğini belirten Yörük "Mücadele edilmezse verim düşer" dedi. 
20.05.2023 Yaşam
Mide botoksu kabusu devam ediyor! Ölü sayısı arttı, kahreden sözler
Mide botoksu kabusu devam ediyor! Ölü sayısı arttı, kahreden sözler İstanbul ve İzmir'de çok sayıda kişi, yaptırdıkları mide botoksu ameliyatı nedeniyle fenalaşmıştı. Sağlık Bakanlığı tarafından soruşturma başlatılan olayda bir kişi hayatını kaybetmişti. Tuzla'daki özel bir hastanede mide botoksu yaptıran ve ardından fenalaşan hastalardan Hurise Gezmiş de hayatını kaybetti. Mide botoksundan hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye yükseldi.
20.05.2023 Yaşam
Resmen değişti, belge zorunluluğu getirildi
Resmen değişti, belge zorunluluğu getirildi ‘Mide botoksu’ gibi merdiven altı uygulamalarda can kaybının görülmesi üzerine obezite cerrahisinde uzman hekimlere Sağlık Bakanlığı’ndan belge alma zorunluluğu getirildi.
7.05.2023 Gündem
Kadınlar tazminat ödeyecek! Yargıtay kararına ünlü isimlerden tepki yağdı
Kadınlar tazminat ödeyecek! Yargıtay kararına ünlü isimlerden tepki yağdı Yargıtay Genel Kurulu, bir boşanma davasında "Aldatan kadının kusuru, kendisine hakaret edip fiziksel şiddet uygulayan erkekten daha ağırdır" şeklinde bir karar verdi. Diğer davalar için de emsal teşkil edecek olan bu kararı hukukçular ve ünlü isimler değerlendirdi.
26.03.2023 Gündem
Mide botoksu can aldı! Zayıflamada yeni tehlike...
Mide botoksu can aldı! Zayıflamada yeni tehlike... Zayıflamak isteyenlerin yeni umudu olan mide botoksu, merdiven altı uygulamalarda zehir saçıyor. Mide botoksu ameliyatı olan Türkmenistan uyruklu Aylar Korhanova hayatını kaybetti. İstanbul ve İzmir’de aynı ameliyatı olan 31hastada çift görme, tansiyon ve mide bulantısı gibi yan etkiler görüldüğü ortaya çıktı
26.03.2023 Yaşam
Sahte imza ile evinden attı! 'e-Devlet'ten gördüm'
Sahte imza ile evinden attı! 'e-Devlet'ten gördüm' Antalya’da ev sahibinin sahte imza ile oluşturduğu tahliye taahhütnamesiyle evinden çıkarıldığını söyleyen Ayten Kocabıyık, gözyaşları içerisinde, "Benim tek isteğim çocuklarımla yaşamaktı. Kimse sokakta kalmasın, dün gece sokakta kaldım. Çok kötüydü, köpekler vardı" dedi.
24.03.2023 Yaşam
Birlikte yaşadığı kadını öldürüp parçalara ayırdı! İfadesi dehşete düşürdü
Birlikte yaşadığı kadını öldürüp parçalara ayırdı! İfadesi dehşete düşürdü İstanbul Bahçelievler'de, birlikte yaşadığı Özbekistanlı uyruklu Umıda Tulyaganova'yı taşla öldürüp vücudunu parçalara ayırdıktan sonra buzdolabına koyan Rıza Beler, gözaltına alındı. Dehşete düşüren olay sonra Beler, ifadesi ortaya çıkan Beler’in sözleri kan dondurdu.
24.03.2023 Yaşam
Tuzla'da mide botoksu sonrası ölüm!  2 doktor gözaltına alındı, Bakan Koca'dan flaş açıklama geldi
Tuzla'da mide botoksu sonrası ölüm! 2 doktor gözaltına alındı, Bakan Koca'dan flaş açıklama geldi Mide botoksu ameliyatı yaptırdıktan sonra fenalaşan 31 hastadan biri dün hayatını kaybetti. Tuzla'daki hastanede inceleme yapılırken 2 doktor gözaltına alındı. Konuyla ilgili Bakan Koca'dan son dakika açıklaması geldi.
24.03.2023 Yaşam
Zayıflamak için gittiler, 'botoks'an zehirlendiler!
Zayıflamak için gittiler, 'botoks'an zehirlendiler! İstanbul Tuzla’da özel bir hastanede obezite tedavisi için yapılan 'mide botoksu' işlemi sonrası fenalaşan onlarca hasta, işlemin yapıldığı merkez ile çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, çok sayıda botulizm (boks zehirlenmesi) olgusu bildirildiğini, bunun bir 'salgın' olarak nitelendirilmesi gerektiğini söyledi.
12.03.2023 Sağlık
Bakan Koca'dan 'mide botoksu' açıklaması
Bakan Koca'dan 'mide botoksu' açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Obezite tedavisi amacıyla mide botoksu yaptırdıktan sonra yan etki nedeniyle hastanelere başvuran hastaların olduğu bildirilmiştir" dedi.
11.03.2023 Gündem
Günde en az 5 bin adım uyarısı!
Günde en az 5 bin adım uyarısı! Prof. Dr. Vedat Göral, “Şişmanlık ilerleyen dönemlerde karaciğer yağlanması, hipertansiyon, diyabet ve bazı kanser türlerine neden olmaktadır. Çocuklarda bile obezitenin görülme sıklığı artmaktadır. Havuç, elma, kavun, karpuz gibi glisemik indeksi yüksek gıdaları çok tüketmemeli, düzenli egzersiz yapılmalı. Yetişkinler günde en az 5 bin adım atmalıdır” dedi.
4.03.2022 Sağlık
Diyarbakır'da ücretsiz mide botoksu ameliyatı
Diyarbakır'da ücretsiz mide botoksu ameliyatı Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, özel hastanelerde yaklaşık 20 bin TL'ye mal olan obezite tedavisi için uygulanan mide botoksu veya küçültmesi gibi ameliyatlar ücretsiz yapılıyor. Cerrahi Onkoloji Uzmanı Dr. Şeref Dokçu, obezitenin bir hastalık olarak kabul edilmesi gerektiğini belirterek "Estetik amaçlı yapılan bir ameliyat değil. Burada öncelikle en basitinden mide botoksu uyguluyoruz. Mide botoksundan sonra hastalarımız gayet güzel kilolar vermektedir. İlk ay 7-8 kilo gibi bir kilo veriyor" dedi.
21.12.2021 Sağlık
'Ameliyatsız mide küçültmede hedef yüzde 30'luk kilo kaybı'
'Ameliyatsız mide küçültmede hedef yüzde 30'luk kilo kaybı' Obezitenin günümüzde en önemli sağlık problemlerinden olduğunu anlatan Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Yaşar Çolak, “Ameliyatsız mide küçültme olarak da bilinen endoskopik yöntemle beklenen yüzde 30’luk bir kilo kaybı” dedi.
10.09.2021 Sağlık
Mide botoksu diyet ve egzersizle desteklenmeli
Mide botoksu diyet ve egzersizle desteklenmeli Mide botoksunun tek başına diyet ve egzersizle yeterli kilo veremeyen hastalara kilo verdirdiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İlker Özel, “Kişiler, psikolojik olarak kendilerini daha iyi hissettikleri için diyet ve egzersiz programlarına daha rahat ve istekli uyar. İşlem sonrası daha uzun süre tokluk hissi elde edilerek diyete uyumları kolaylaşır. İşlem, diyet ve egzersizle desteklendiği takdirde daha iyi sonuçlar alınabilir” dedi.
15.07.2021 Sağlık
Obeziteden kurtulmak birçok hastalığın önüne geçiyor
Obeziteden kurtulmak birçok hastalığın önüne geçiyor Obezitenin birçok hayati tehlikeye sahip hastalığa yol açtığını ve obezite tedavisiyle bu hastalıkların yüzde 90’ının tedavi edilebildiğini ifade eden Genel Cerrahi ve Obezite Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Uğur Ekici, “Cerrahi tedaviyle obezitenin sebebiyet verdiği hastalıklar büyük oranda ortadan kalkmaktadır” dedi.
30.06.2021 Sağlık
Nur Ertürk kimdir? 1980’li yıllara İlvanlıyım şarkısıyla çıkış yapan Nur Ertürk kaç yaşında, nereli, evli mi?
Nur Ertürk kimdir? 1980’li yıllara İlvanlıyım şarkısıyla çıkış yapan Nur Ertürk kaç yaşında, nereli, evli mi? Şarkılarıyla bir döneme damgasını vuran Nur Ertürk müzik kariyeri dışında kimi zaman katıldığı programlarla da gündeme geliyor. Mide botoksu yaptıran Nur Ertürk, bir süre verdiği kilolarla dikkat çekmişti. Nur Ertürk bugün de Demet ve Alişan ile Sabah Sabah programı konuğu oldu. Nur Ertürk kimdir? Nur Ertürk kaç yaşında, nereli? Nur Ertürk şarkıları...
9.02.2021 Gündem
Yıllardır veremedikleri kilolarından Obezite Merkezi sayesinde kurtuluyorlar
Yıllardır veremedikleri kilolarından Obezite Merkezi sayesinde kurtuluyorlar SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulan Obezite Merkezi, yıllardır kilolarından kurtulamayanlara umut oldu.
15.12.2020 Sağlık
“Kilo vermek için kullanılan yöntemlere dikkat”
“Kilo vermek için kullanılan yöntemlere dikkat” Kilo vermek için kullanılan cerrahi müdahaleler hakkında konuşan Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Indrani Kalkan, sağlıklı zayıflamanın nasıl olabileceğiyle ilgili tavsiyelerde bulundu. Kalkan, “Kişiler sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanabildiği ve bu alışkanlığı hayat boyu uygulamaya gayret ettiği sürece sağlıklı zayıflamak kaçınılmaz olacaktır” dedi.
21.10.2020 Sağlık
'Dünyada 800 milyon insan obez'
'Dünyada 800 milyon insan obez' Obezite ve Metabolik Cerrahi uzmanı Opr. Dr. Doğan Erkal, dünyada 800 milyondan fazla insanın obezite sorunu olduğunu vurgulayarak, obezitenin, önlenebilir ölüm nedenleri arasında 2’nci sırada olduğunu söyledi.
23.09.2020 Sağlık
'Obezite ciddi bir sağlık sorunudur'
'Obezite ciddi bir sağlık sorunudur' Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Halil Mert Bahadır, ciddi bir sağlık sorunu olan obezitenin ideal tedavisinin diyet ve egzersiz olduğunu, fakat bunu başaramayan kişilerde en etkili yöntemin obezite cerrahisi olacağını ifade etti.
24.08.2020 Sağlık
Mide botoksu ile kilo vermek artık mümkün
Mide botoksu ile kilo vermek artık mümkün Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Kamil Gülpınar, mide botoksu fazla kilo sorunu olan kişilerin ameliyatsız teknikler ile hızlı kilo vermesini sağlayan bir obezite tedavi tekniğidir.
17.08.2020 Sağlık
Mide botoksu ile fazla kilolardan kurtulabilirsiniz
Mide botoksu ile fazla kilolardan kurtulabilirsiniz Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Kamil Gülpınar, mide botoksu ile ameliyatsız kilo verilebileceğini belirtti.
27.07.2020 Sağlık
'Kilo vermede sıkıntı çekenler için mide botoksun önemli bir alternatif'
'Kilo vermede sıkıntı çekenler için mide botoksun önemli bir alternatif' İç Hastalıkları ve Gastroentoroloji Uzmanı Dr. Mustafa Yalçın, obezitenin büyük bir sağlık sorunu haline geldiğini ve mide botoksunun çözüm için iyi bir alternatif olduğunu belirterek, "Mide botoksu kilo vermede özellikle açlık hissini azaltarak diyet ve egzersize yardımcı olan ve motivasyon sağlayan bir yöntem" dedi.
10.01.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Mide Botoksu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mide botoksu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.