Nükleer Tesis

Nükleer Tesis

Son dakika nükleer tesis haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan nükleer tesis ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını nükleer tesis haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nükleer Tesis

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nükleer tesis gelişmeleri de dahil olmak üzere 316 nükleer tesis haberi bulunmuştur. Tüm nükleer tesis haberleri aşağıda listelenmiştir.
Enerjide yeni anlaşmalar geliyor! Bakan Bayraktar müjdeyi verdi: Suudi Arabistan'la anlaşmayı imzaladık
Enerjide yeni anlaşmalar geliyor! Bakan Bayraktar müjdeyi verdi: Suudi Arabistan'la anlaşmayı imzaladık Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar "Türkiye'ye çok ciddi ilgi var. Suudi Arabistan'la da enerji anlaşması imzaladık. Yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlara ciddi ilgi var. Suudi Arabistan'la enerji işbirliği gerçekleştirmek istiyoruz. Biz gerek elektrik gerek doğal gazda çevresel işbirliğini geliştirmek istiyoruz" dedi.
31.07.2023 Ekonomi
Ücretsiz doğal gaz ile ilgili yeni açıklama geldi! Bakan Dönmez duyurdu
Ücretsiz doğal gaz ile ilgili yeni açıklama geldi! Bakan Dönmez duyurdu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Ücretsiz doğal gaz yaklaşık 40 milyar lira. Vergiler dahil 1 yıl boyunca yaklaşık 40 milyar lira bir katkı vatandaşımıza sağlamış olacağız" dedi.
11.05.2023 Ekonomi
Bakan Nebati: İzmir İktisat Kongresi, Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşılmasında yol gösterici olacak
Bakan Nebati: İzmir İktisat Kongresi, Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşılmasında yol gösterici olacak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İzmir İktisat Kongresi'nin ilki gibi Türkiye'ye ışık tutacağını belirterek "Birliğimizi güçlendirecek. Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşılmasında yol gösterici olacak. İzmir için büyük olan Türkiye için hedefleri belirleyecek bir merkez konumda olacak" dedi.
28.04.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere Akkuyu mesajı: Makûs talihi değiştirdik
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere Akkuyu mesajı: Makûs talihi değiştirdik Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne nükleer yakıt gelmesinin ardından gençlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siz bizim göz bebeğimizsiniz, umudumuzsunuz. Sizi seviyoruz, size güveniyoruz, sizi aydınlık yarınlarımızın mimarları olarak görüyoruz." dedi.
28.04.2023 Gündem
Akkuyu NGS dünya gündeminde geniş yer buldu: Türkiye nükleer güç oluyor
Akkuyu NGS dünya gündeminde geniş yer buldu: Türkiye nükleer güç oluyor Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne taze yakıtın getirilmesi için düzenlenen tören tüm dünyada ilgi çekti. Uluslararası basın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in sözlerine geniş yer ayırırken CNN Yunanistan 'Türkiye nükleer güç oluyor' başlığını kullandı.
28.04.2023 Dünya
Bakan Dönmez'den CNN Türk'e özel açıklama! Hedef Sinop ve Trakya
Bakan Dönmez'den CNN Türk'e özel açıklama! Hedef Sinop ve Trakya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu NGS töreni ardından CNN TÜRK ekranlarında açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez sonraki nükleer santraller için Sinop ve Trakya'yı işaret etti.
27.04.2023 Ekonomi
Bakan Dönmez Akkuyu NGS'de elektrik üretimi yapılacak tarihi açıkladı
Bakan Dönmez Akkuyu NGS'de elektrik üretimi yapılacak tarihi açıkladı Mersin Akkuyu nükleer güç santrali ilk nükleer yakıt getirme töreni yapıldı. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, törende Akkuyu NGS'de elektrik üretimi yapılacak tarihi açıkladı.
27.04.2023 Ekonomi
Akkuyu NGS'ye ilk yakıt! Erdoğan: Artık nükleer güç sahibi ülkeler ligindeyiz
Akkuyu NGS'ye ilk yakıt! Erdoğan: Artık nükleer güç sahibi ülkeler ligindeyiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden Akkuyu Nükleer Güç Santrali İlk Nükleer Yakıt Getirme Töreni yapıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rus lider Putin, Akkuyu Nükleer Güç Santrali İlk Nükleer Yakıt Getirme Töreni'ne canlı bağlantı ile katıldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne ilişkin açıklamasında, "Bu pilot bir projedir. Hem karşılıklı ekonomik çıkar içeriyor hem de iki ülke arasındaki çok yönlü partnerliğimizi geliştiriyor." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Ülkemiz 60 senelik gecikmenin ardından nükleer güç sahibi ülkeler ligine yükselmiştir" dedi.
27.04.2023 Ekonomi
70 yıllık hayal gerçek oldu! Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde tarihi gün...
70 yıllık hayal gerçek oldu! Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde tarihi gün... Türkiye için tarihi gün. Akkuyu Nükleer Güç Santrali açıldı. Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, döneminde çalışmalara başlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali için '70 yıllık hayal' ifadelerini kullanmıştı.
27.04.2023 Ekonomi
Akkuyu Santrali 'nükleer tesis' oluyor! Bakan Dönmez, CNN Türk'te detayları paylaştı
Akkuyu Santrali 'nükleer tesis' oluyor! Bakan Dönmez, CNN Türk'te detayları paylaştı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Fatih Dönmez Akkuyu Nükleer Santrali'nden CNN Türk canlı yayına bağlanarak ilk yakıt teslimine dair detayları paylaştı. "Tesis büyük oranda tamamladı" diyen Bakan Dönmez, "İlk reaktör devreye alındıktan sonra üretmemiz gereken enerjinin 4'te 1'i üretilecek. Dünyada aynı anda 4 reaktör inşaatı devam eden bir proje yok" dedi.
26.04.2023 Ekonomi
Türkiye'nin 60 yıllık hayali gerçek oluyor!
Türkiye'nin 60 yıllık hayali gerçek oluyor! Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından biri olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde geri sayım başladı. 27 Nisan tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla ilk üniteye taze yakıt yüklemesi yapılacak olan santral, 'nükleer tesis' statüsü kazanırken, Türkiye'nin 60 yıllık nükleer enerji hayali de gerçekleşmiş olacak.
25.04.2023 Vatan TV
Türkiye'nin 60 yıllık hayali gerçek oluyor! Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı için geri sayım başladı
Türkiye'nin 60 yıllık hayali gerçek oluyor! Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı için geri sayım başladı Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından biri olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde geri sayım başladı. 27 Nisan tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla ilk üniteye taze yakıt yüklemesi yapılacak olan santral, 'nükleer tesis' statüsü kazanırken, Türkiye'nin 60 yıllık nükleer enerji hayali de gerçekleşmiş olacak.
25.04.2023 Ekonomi
Bakan Dönmez'den sevindiren 'Akkuyu' açıklaması
Bakan Dönmez'den sevindiren 'Akkuyu' açıklaması Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 27 Nisan'da ilk nükleer yakıtın Akkuyu'ya geleceğini duyurdu.
29.03.2023 Ekonomi
Lviv'de tarihi üçlü zirve dünya basının gündeminde! 'Ara bulucu rolü oynayabilecek tek lider Erdoğan'
Lviv'de tarihi üçlü zirve dünya basının gündeminde! 'Ara bulucu rolü oynayabilecek tek lider Erdoğan' Ukrayna'nın Lviv kentinde gerçekleşen kritik üçlü zirve dünya basınında geniş yer buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve BM Genel Sekreteri Guterres üçlü zirvede bir araya geldi. Zelenski’yle ikili görüşme de yapan Erdoğan 'Zirvenin ana noktası savaşın nasıl biteceği oldu' dedi. Zirve dünya basınında birinci manşet olurken pek çok gazete Erdoğan'ın hem Putin hem de Zelenski ile görüşebildiğinin altını çizerek barış çabalarına dikkat çekti.
19.08.2022 Dünya
Nükleer Düzenleme Kanunu Teklifi TBMM’de kabul edildi
Nükleer Düzenleme Kanunu Teklifi TBMM’de kabul edildi AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya ve 87 AK parti milletvekilinin imzasıyla gelen Nükleer Düzenleme Kanunu Teklifi görüşmeleri düzenlendi. Kanun Teklifi TBMM’de kabul edildi.
5.03.2022 Gündem
Yunanistan'da Akkuyu alarmı! ABD'ye şikayet ettiler...
Yunanistan'da Akkuyu alarmı! ABD'ye şikayet ettiler... Yunaistan Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ni ABD'ye şikayet etti. Türkiye'nin kalkınma projelerinden rahatsız olan Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Akkuyu'nun Türkiye'ye yakın diğer devletler için güvenlik tehdidi oluşturduğunu hatta Doğu Akdeniz'de yeni bir "Çernobil" tehlikesinin yaşanabileceğini iddia etti.
13.03.2021 Dünya
Kuzey Kore'nin yeni nükleer tesisleri uydudan görüntülendi
Kuzey Kore'nin yeni nükleer tesisleri uydudan görüntülendi Amerikalı uzmanlar, Kuzey Kore’nin Kusong kenti yakınlarında yeni nükleer tesis inşa ettiğini iddia etti. Pyongyang yönetimi tarafından inşa edildiği iddia edilen yeni nükleer tesisler uydudan görüntülendi.
3.03.2021 Dünya
İran'dan uranyum zenginleştirme açıklaması
İran'dan uranyum zenginleştirme açıklaması İranlı hükümet sözcüsü Ali Rabii yaptığı açıklamada, 'Birkaç dakika önce, Fordo nükleer zenginleştirme tesisinde %20 oranında zenginleştirilmiş uranyum üretme süreci başladı" dedi. İran, uranyum zenginleştirme kararını daha önce Uluslararası Atom Enerjisi Ajansına (UAEA) bildirmişti.
4.01.2021 Dünya
İran yer altına nükleer tesis inşa ediyor iddiası! Görüntüler ortaya çıktı
İran yer altına nükleer tesis inşa ediyor iddiası! Görüntüler ortaya çıktı ABD ile nükleer anlaşma gerilimi yaşayan İran'ın yeni bir nükleer tesis inşa ettiği iddia edildi. AP'in aktardığı bilgilere göre Fordo kentindeki tesis yerin altına inşa ediliyor.
18.12.2020 Dünya
Toryum nedir? Toryum ne işe yarar? Toryum rezervleri nerede?
Toryum nedir? Toryum ne işe yarar? Toryum rezervleri nerede? Isparta'daki 20 bin tonluk 'toryum' rezervinin Türkiye'nin 100 yıllık enerji ihtiyacını karşılacağı haberleri üzerine internette toryum merak konusu oldu. Toryumu nükleer yakıt olarak kullanmaya imkân sağlayacak teknoloji Türk kamuoyunun gündemine, 2007'de elim bir uçak kazasında kaybettiğimiz Prof. Dr. Engin Arık'ın 2002'de basına verdiği söyleşiyle taşınmıştı. Peki, Toryum nedir? Toryum ne işe yarar? Toryum rezervleri nerede? Türkiye Toryum yatakları nerede? Toryum kullanım alanları nelerdir? İşte 100 yıllık enerji ihtiyacını karşılayacak toryum hakkında bilmeniz gerekenler...
21.10.2020 Gündem
İran'dan dünyayı sarsacak Suudi Arabistan iddiası! Gizli nükleer faaliyet sürüyor…
İran'dan dünyayı sarsacak Suudi Arabistan iddiası! Gizli nükleer faaliyet sürüyor… İran, nükleer reaktörlerde yakıt olarak kullanılan "sarı pastanın" işlenmesi için gizli tesis kurduğu iddia edilen Suudi Arabistan'a, nükleer programını, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın (UAEA) denetimine açma çağrısında bulundu.
8.08.2020 Dünya
Nükleer tesislerin ve maddelerin emniyet yönetmeliği Resmi Gazete'de  yayınlandı
Nükleer tesislerin ve maddelerin emniyet yönetmeliği Resmi Gazete'de yayınlandı Nükleer Düzenleme Kurumu, nükleer tesisler ve maddelerle ilgili düzenleyici kontrole tabi faaliyetlerin yürütülmesi sırasında alınması gereken emniyet önlemlerine ilişkin esasları belirledi.
8.08.2020 Gündem
Yanlışlıkla gönderilen mesaj ülkeyi karıştırdı!
Yanlışlıkla gönderilen mesaj ülkeyi karıştırdı! Kanada'nın Ontario eyaletinde halka yanlışlıkla gönderilen 'nükleer' mesajı büyük panik yarattı.
12.01.2020 Dünya
İran'da nükleer tesis yakınlarında 4,7 büyüklüğünde deprem
İran'da nükleer tesis yakınlarında 4,7 büyüklüğünde deprem İran'da nükleer santralin bulunduğu Buşehr eyaletinde 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
8.01.2020 Dünya
Yarın ilk adım atılıyor! Nükleerde 2 bin kat değer sağlayacak
Yarın ilk adım atılıyor! Nükleerde 2 bin kat değer sağlayacak Balıkesir'in Bandırma ilçesinde inşa edilecek Bor Karbür tesisi ile savunma sanayi büyük ivme kazanacak. Tesisteki bor karbür ile zırh yapımında 500 kat, nükleer alanda ise 2 bin kat katma değer sağlanacak.
24.10.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Nükleer Tesis ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nükleer tesis haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.