Nükleer Program

Nükleer Program

Son dakika nükleer program haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan nükleer program ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını nükleer program haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nükleer Program

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nükleer program gelişmeleri de dahil olmak üzere 253 nükleer program haberi bulunmuştur. Tüm nükleer program haberleri aşağıda listelenmiştir.
ABD ve İsrail'den İran'a uyarı: Diplomasi başarısız olursa...
ABD ve İsrail'den İran'a uyarı: Diplomasi başarısız olursa... ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İran ile nükleer konusunda devam eden müzakerelerde sürenin kısaldığını, diplomasinin başarısız olması durumunda diğer seçeneklerin masada olacağını söyledi.
13.10.2021 Dünya
Nükleer enerjide yerli yakıt toryum! Türkiye dünyada ikinci sırada...
Nükleer enerjide yerli yakıt toryum! Türkiye dünyada ikinci sırada... Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) Nükleer Enerji Raporu'nda, Türkiye'nin rezerv bakımından dünyada ikinci sırada olduğu toryum, yeşil nükleer enerji kaynağı olarak gösterildi. Akkuyu ve Sinop'taki nükleer santrallerde kullanılacak yakıtta dışa bağımlılığın sözkonusu olduğu belirtilerek, Sinop ve yeni kurulacak diğer santrallerde toryum yakıt kullanımı önerildi.
8.02.2021 Bilim ve Teknoloji
İran şokta! Nükleer program mimarına suikast
İran şokta! Nükleer program mimarına suikast İran'ın nükleer programının mimarlarından Muhsin Fahrizade suikasta uğradı! İran devlet televizyonu Fahrizade'nin ağır yaralandığını bildirirken bazı kaynaklar hayatını kaybettiğini iddia ediyor.
27.11.2020 Dünya
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: İran ile ilişki kurmalısınız
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: İran ile ilişki kurmalısınız Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, CNN International'da ABD-İran gerilimini değerlendirirken, "İran bölgede önemli bir oyuncu. İran'ı görmezden gelemez ya da reddedemezsiniz. Onlarla ilişki kurmalısınız" dedi.
14.01.2020 Siyaset
Son dakika... ABD'ye büyük nispet!
Son dakika... ABD'ye büyük nispet! Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, Kuzey Kore'ye gitti. Lavrov, "Kuzey Kore dahil tüm tarafların çıkarlarını karşılayacak somut anlaşmalara destek vermeye hazır olacağız" dedi. Gelen son dakika haberlerine göre, Lavrov, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ile bir araya geldi
31.05.2018 Dünya
ABD'den açıklama: İsrail'in ele geçirdiği belgeler...
ABD'den açıklama: İsrail'in ele geçirdiği belgeler... ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İsrail'in ele geçirdiği belgelerin İran'ın nükleer program konusunda "doğruları söylemediğine dair bir şüphe bırakmadığını" söyledi.
1.05.2018 Dünya
Trump'tan İran'a nükleer program uyarısı
Trump'tan İran'a nükleer program uyarısı ABD Başkanı Donald Trump, İran'a yeniden nükleer programına başlamaması konusunda uyarılarda bulunarak, "Eğer İran nükleer programını yeniden başlatırsa, bugüne kadar olduğundan çok daha büyük sorunlarla karşılaşacak." ifadesini kullandı.
24.04.2018 Dünya
CENTCOM Komutanı Votel’den Türkiye açıklaması
CENTCOM Komutanı Votel’den Türkiye açıklaması ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Joseph Votel, Türkiye ile ABD arasında Suriye konusundaki gerginlikleri diplomatik ve askeri olarak çözmeye çalıştıklarını söyledi.
13.03.2018 Dünya
'Bir fırsat veya bir tuzak!'
'Bir fırsat veya bir tuzak!' ABD Başkanı Trump ve Kuzey Kore lideri Kim'in buluşma kararını değerlendiren Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, randevuyu doğru yönde atılmış bir adım olarak niteledi. Çin ise olumlu sinyallerden memnuniyet duyduğunu açıkladı.
9.03.2018 Dünya
Çin'den Kuzey Kore'ye nükleer program uyarısı
Çin'den Kuzey Kore'ye nükleer program uyarısı Çin, Kuzey Kore'ye nükleer silah geliştirme konusunda "tehlikeli yönde daha fazla ilerlememe" çağrısı yaptı ve bu konudaki müzakerelerin "tek çıkış yolu" olduğunu bildirdi.
21.09.2017 Dünya
Kuzey Kore: Yaptırımlarına rağmen devam edeceğiz
Kuzey Kore: Yaptırımlarına rağmen devam edeceğiz Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Birleşmiş Milletler'in yaptırımlarına rağmen nükleer programlarını tamamlayacağını söyledi.
16.09.2017 Dünya
AB'nin İran'a uyguladığı yaptırımların süresi uztatıldı
AB'nin İran'a uyguladığı yaptırımların süresi uztatıldı AB Konseyi, İran'a insan hakları ihlalleri nedeniyle uygulamakta olduğu yaptırımların süresini 1 yıl uzattı
11.04.2017 Dünya
Trump'a sert uyarı! Bize karışma
Trump'a sert uyarı! Bize karışma Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, ABD yönetimine AB’nin içişlerine karışmaması uyarısında bulundu.
17.06.2021 Dünya
Trump'tan Kuzey Kore'ye veto
Trump'tan Kuzey Kore'ye veto 20 Ocak'ta göreve başlayacak olan ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump, Kuzey Kore'nin ABD'ye kadar ulaşabilecek uzun menzilli nükleer füze yapımına yakın olduğu iddialarını reddetti.
17.06.2021 Dünya
İran: Irak ve Afganistan'da ABD ile işbirliği yaptık
İran: Irak ve Afganistan'da ABD ile işbirliği yaptık İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, Tahran yönetiminin ABD ile Afganistan ve Irak'ta işbirliğine yönelik bazı görüşmeler yürüttüklerini açıkladı.
29.06.2016 Dünya
Trump: Başkan seçilirsem ilk iş İran anlaşmasını feshedeceğim
Trump: Başkan seçilirsem ilk iş İran anlaşmasını feshedeceğim ABD'de Cumhuriyetçi başkan adaylarından milyarder işadamı Donald Trump, Başkanlık görevine seçilmesi halinde ilk iş olarak İran'la varılan nükleer program anlaşmasını feshetmek olacağını söyledi...
22.03.2016 Dünya
İran'a yeniden yaptırım uygulanması istendi
İran'a yeniden yaptırım uygulanması istendi Fransa'dan İran'a yeni yaptırım talebi İran'la yeni ticari anlaşmalar hazırlığında olan Fransa, İran konusunda Avrupa Birliği'ndeki (AB) ortaklarından yeni yaptırım talebinde bulundu.
28.01.2016 Dünya
İran'a uygulanan yaptırımlar kaldırılıyor
İran'a uygulanan yaptırımlar kaldırılıyor Tahran'ın kısaca P5+1 olarak adlandırılan Birleşmiş Milletler'in (BM) 5 daimi üyesi ile Almanya'yı kapsayan grupla nükleer program konusunda uzlaşmaya varmasının ardından İran'a uygulanan yaptırımların kaldırılacağı açıklandı.
16.01.2016 Ekonomi
İran’dan füze programı tehdidi
İran’dan füze programı tehdidi İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD’nin ülkesinin füze programına karşı Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan’a hitaben yazılı bir talimat yayımladı...
1.01.2016 Dünya
BM'den İran'a uyarı
BM'den İran'a uyarı BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun İran'a nükleer program uyarısında bulundu.
17.12.2015 Dünya
Birleşmiş Milletler'den İran'a uyarı
Birleşmiş Milletler'den İran'a uyarı BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, nükleer program konusunda İran hükümetinden BM Güvenlik Konseyi kararlarına uymasını beklediğini söyledi.
17.12.2015 Dünya
S-300’ler İran yolunda!
S-300’ler İran yolunda! Batı’nın yaptırım kartına karşı Asya ve Ortadoğu’daki işbirliğini genişleten Rusya, İran’la nükleer uzlaşı sonrası yıllardır beklemede olan savunma planını devreye soktu. Moskova yönetimi, S-300 füzelerinin sevkiyatı konusunda Tahran’la anlaşma sağlandığını duyurdu. ABD, “kaygımız sürüyor” açıklamasını yaptı.
20.08.2015 Dünya
Rusya'dan kritik İran kararı
Rusya'dan kritik İran kararı İran'la varılan nükleer program anlaşmasının ardından Batılı ülkeler henüz yaptırımları kaldırmasa da Moskova'dan ilk adım geldi...
13.04.2015 Dünya
'Eğer İran bizi tatmin etmezse...'
'Eğer İran bizi tatmin etmezse...' ABD Başkanı Barack Obama, İran'ın nükleer programına yönelik olası bir anlaşmayı, İran'ın nükleer silah elde etme yollarını engelleyeceği noktasında kendilerini tatmin etmemesi halinde imzalamayacaklarını söyledi.
12.04.2015 Dünya
İran'dan nükleer müzakereler hakkında flaş açıklama
İran'dan nükleer müzakereler hakkında flaş açıklama İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Arakçi: "Anlaşmanın ilk adımı olarak İran ekonomisi, mali ve bankacılık sistemi ve petrolüne uygulanan yaptırımların kaldırılması konusunda ısrarcıyız. Yaptırımların kaldırılması konusunda çözüm yolları bulunsa da henüz sonuca ulaşmış değiliz."
1.04.2015 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Nükleer Program ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nükleer program haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.