Nükleer Deneme

Nükleer Deneme

Son dakika nükleer deneme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan nükleer deneme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını nükleer deneme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nükleer Deneme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nükleer deneme gelişmeleri de dahil olmak üzere 192 nükleer deneme haberi bulunmuştur. Tüm nükleer deneme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dünyayı korkutan gelişme! ABD, Kuzey Kore'yi açık açık tehdit etti
Dünyayı korkutan gelişme! ABD, Kuzey Kore'yi açık açık tehdit etti ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kuzey Kore'nin nükleer denemelerine karşılık ABD'nin Kuzey Kore üzerindeki baskıyı arttırmaya devam edeceğini belirterek, ABD ve müttefiklerinin birlikte, hızlı bir yanıt vereceğini söyledi.
13.06.2022 Dünya
Lavrov: ABD nükleer silahlarının bazı Avrupa ülkelerinde hala var olması kabul edilemez
Lavrov: ABD nükleer silahlarının bazı Avrupa ülkelerinde hala var olması kabul edilemez Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "ABD nükleer silahlarının bazı Avrupa ülkelerinin topraklarında hala mevcut olması bizim için kabul edilemez. ABD nükleer silahlarının eve dönmesinin ve Avrupa'daki bunlarla ilgili altyapının tamamen ortadan kaldırılmasının zamanı geldi" ifadelerini kullandı.
1.03.2022 Dünya
Ölümcül etkisi var! Sezyum 137 uyarısı, evden çıkmayın...
Ölümcül etkisi var! Sezyum 137 uyarısı, evden çıkmayın... Sahra Çölü'nden bu ayın başlarında Fransa'ya gelen toz, 1960 yılında bölgede gerçekleştirilen nükleer denemeden kalan sezyum 137 radyoaktif kalıntılarını da ülkeye taşıdı. Bu durum ilerleyen günlerde Türkiye'ye de Avrupa üzerinden beklenen toz taşınımı nedeniyle endişeye neden oldu. Olası taşınımda yapılması gerekenler ve alınacak önlemler ile ilgili açıklamada bulunan Dicle Üniversitesi Nükleer Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Bekir Taşdemir, "Toz bulutu içinde ne kadar sezyum 137 bulunduğu konusunda net açıklama yok; ancak olası durumda yüksek miktarda tespit edilmesi halinde halkın uyarılması gerekmektedir. Halkın gerekirse bu dönemde dışarı çıkmaması, camlarını açmaması ve bu havayı mümkün mertebe solumaması gerek" dedi.
3.03.2021 Gündem
Kuzey Kore nasıl yönetiliyor? Kuzey Kore nüfusu kaç? İşte nüfusu ve Kuzey Kore yönetim şekli…
Kuzey Kore nasıl yönetiliyor? Kuzey Kore nüfusu kaç? İşte nüfusu ve Kuzey Kore yönetim şekli… Çin'de yayın yapan HKSTV Hong Kong Televizyonu'nun müdür yardımcısı, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un geçirdiği kalp ameliyatı sonrası öldüğünü iddia etti. Pyongyang'dan iddialara ilişkin herhangi bir yanıt verilemezken, sağlık durumunun kötü olduğuna yönelik iddialar ise birkaç gün önce reddedilmişti. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un hakkındaki ölüm iddiaları büyük yankı uyandırırken, Kuzey Kore hakkında yapılan araştırmalar da arttı. Peki, Kuzey Kore nasıl yönetiliyor? Kuzey Kore nüfusu kaç? İşte nüfusu ve Kuzey Kore yönetim şekli…
25.04.2020 Gündem
Dünyanın gözü orada! Kritik görüşme sonrası ilk açıklama
Dünyanın gözü orada! Kritik görüşme sonrası ilk açıklama ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey ve Güney Kore arasında bulunan "silahsızlandırılmış bölge"de Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile görüşmesinin ardından nükleer müzakere sürecinin sürdürüleceğini bildirdi. Trump, Kuzey Kore'yi temsil eden müzakerecilerden herhangi birinin öldüğü şeklindeki iddialara ilişkin de "Size esas adamın hayatta olduğunu söyleyebilirim. Umarım diğerleri de yaşıyordur." yorumunu yaptı.
30.06.2019 Dünya
'Pakistan ve Hindistan’ın savaşı nükleer Armageddon olur'
'Pakistan ve Hindistan’ın savaşı nükleer Armageddon olur' Azad Cammu Keşmir Başkanı Han, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren İslam ve Küresel İlişkiler Merkezi (CIGA) tarafından organize edilen "Keşmir: özgürlük ve bağımsızlık için mücadele" başlıklı konferansta Keşmir sorununu değerlendirdi.
2.05.2019 Dünya
Trump açıkladı: Harika bir mektup aldım
Trump açıkladı: Harika bir mektup aldım ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'dan bir mektup aldığını ve yakın zamanda kendisiyle görüşeceğini açıkladı.
2.01.2019 Dünya
Kuzey Kore nükleer tesisleri uluslararası gözlemcilere açmaya hazır
Kuzey Kore nükleer tesisleri uluslararası gözlemcilere açmaya hazır Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Mike Pompeo, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un ülkesindeki nükleer füze denemelerinin yapıldığı tesisleri uluslararası gözlemcilere açmaya hazır olduğunu söyledi.
8.10.2018 Dünya
Kim Jong-un: Hepsini yok edeceğim
Kim Jong-un: Hepsini yok edeceğim Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile ay içinde yapacağı zirvenin detaylarını görüşmek üzere Pyongyang'da bulunan Güney Kore heyetini kabul eden Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Kore Yarımadası'nı nükleer silahlardan ve tehditlerden arındırma sözünü tekrarladı.
6.09.2018 Dünya
'Kim 2. tur için Trump'ı Pyongyang'a davet etti'
'Kim 2. tur için Trump'ı Pyongyang'a davet etti' Güney Kore medyasına göre, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un yarın Singapur'da biraraya geleceği ABD Başkanı Donald Trump'ı ikinci tur görüşmeler için Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'a davet etti.
11.06.2018 Dünya
Nükleeri  bırak hamburgere  bak
Nükleeri bırak hamburgere bak Amerikan istihbaratı, yakın zamanda Başkan Trump’la bir araya gelmesi beklenen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un, Washington ve Güney Kore’nin iddia ettiği gibi nükleer silah programından vazgeçmeyi düşünmediğini öngörüyor.
30.05.2018 Dünya
BM’den Kuzey Kore ve ABD’ye: Oldukça endişeliyiz!
BM’den Kuzey Kore ve ABD’ye: Oldukça endişeliyiz! Birleşmiş Milletler Genel sekreteri Antonio Guterres, ABD ve Kuzey Kore zirvesinin iptal edilmesinin ardından taraflara diyalog çağrısında bulundu.
24.05.2018 Dünya
Tarihi anlar! Gazeteciler, nükleer tesisin kapanışı için orada
Tarihi anlar! Gazeteciler, nükleer tesisin kapanışı için orada Kuzey Kore'deki nükleer deneme tesisinin kapanmasına tanıklık etmek üzere onlarca gazeteci Wonsan şehrine geldi.
22.05.2018 Dünya
Dünyanın en güvenli yeri
Dünyanın en güvenli yeri Amerikan ordusunun Soğuk Savaş yıllarında Rusların olası nükleer saldırılarına karşı Cheyenne Dağı’nın içine inşa ettiği yeraltı üssü, 23 tonluk kapılarını medyaya açtı
14.05.2018 Dünya
ABD'den Kuzey Kore ve İran açıklaması
ABD'den Kuzey Kore ve İran açıklaması ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Kuzey Kore'nin nükleer deneme sahasını boşaltma kararını "iyi bir başlangıç" olarak nitelendirirken, iki ülkenin kalıcı bir anlaşmaya henüz uzak olduklarını söyledi. İran ile ilgili açıklamalarda bulunan Pompeo, "Yemen'de yaşananlar, Hizbullah'ın yükselişi hep JCPOA varken oldu" dedi.
13.05.2018 Dünya
Pentagon'dan o iddialara yalanlama: Kore'deki...
Pentagon'dan o iddialara yalanlama: Kore'deki... ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD Başkanı Donald Trump'ın bakanlığa Güney Kore’deki asker sayısının azaltılması talimatı verdiğine ilişkin basında yer alan haberlerin, gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
4.05.2018 Dünya
Kim Jong-un: Bir daha izin vermeyeceğiz
Kim Jong-un: Bir daha izin vermeyeceğiz Güney Kore Devlet Başkanlığı ofisinden yapılan açıklamada, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un 'Kore milletinin bir daha kanının dökülmesine izin verilemeyeceğini' belirterek gelecekte güç kullanmaktan kaçınma sözü verdiği, ayrıca ülkedeki nükleer deneme tesisini de gelecek ay içerisinde kapatma konusunda kararlı olduğu belirtildi.
29.04.2018 Dünya
Kuzey Kore'yle ilgili şok iddia: Kullanılamaz hâle geldi
Kuzey Kore'yle ilgili şok iddia: Kullanılamaz hâle geldi Çinli araştırmacılar Kuzey Kore'nin nükleer test alanının çökerek kullanılamaz hale geldiğini ileri sürdü.
25.04.2018 Dünya
Korkutan tahmin: Yüzde 70 savaş!
Korkutan tahmin: Yüzde 70 savaş! Cumhuriyetçi senatör Graham, ABD ile Kuzey Kore arasında savaş olasılığını, Pyongyang’ın yeni nükleer deneme gerçekleştirmesi durumunda, yüzde 70 olarak değerlendirdi.
15.12.2017 Dünya
Son dakika... 'ABD'yi bu sene vurabilir!'
Son dakika... 'ABD'yi bu sene vurabilir!' Güney Kore Gizli Servisi, Kuzey Kore'nin bu yıl ABD'ye ulaşabilecek kıtalararası balistik bir füze geliştirebileceğini ve gelişmeleri yakından izlediğini söyledi.
20.11.2017 Dünya
Son dakika... ŞOK! Savaşa hazırlanıyordu! Yüzlerce ölü!
Son dakika... ŞOK! Savaşa hazırlanıyordu! Yüzlerce ölü! Kuzey Kore'deki nükleer test tesislerinden birinde oluşan bir kaza sonrasında yüzlerce kişi hayatını kaybetti.
31.10.2017 Dünya
Putin: Bu vuruş yapılabilir! Ancak...
Putin: Bu vuruş yapılabilir! Ancak... Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Kore'yi vurmanın mümkün olduğunu ancak bu adımın istenilen sonucu vereceğinin meçhul olduğunu ifade etti.
4.10.2017 Dünya
Kuzey Kore sallandı!
Kuzey Kore sallandı! Kuzey Kore, 3.4 büyüklüğünde sallandı. Çin'den yapılan açıklamada depremin yeni bir hidrojen bombası denemesinden kaynaklanabileceği iddia edildi.
23.09.2017 Dünya
İlk denemede hedefi 12’den vurdu
İlk denemede hedefi 12’den vurdu Güney Kore ordusu, ‘düşman’ komşusu Kuzey Kore’nin 10 gün önce gerçekleştirdiği nükleer denemenin ardından başlattığı tatbikatları sürdürüyor.
13.09.2017 Dünya
ABD, Fransa ve Japonya'dan kritik Kuzey Kore zirvesi!
ABD, Fransa ve Japonya'dan kritik Kuzey Kore zirvesi! Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD Başkanı Donald Trump ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile telefonda Kuzey Kore ile ilgili gelişmeleri ele aldı.
9.09.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Nükleer Deneme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nükleer deneme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.