Nitrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Nitrat Barındıran Gıdalar Listesi...
Nitrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Nitrat Barındıran Gıdalar Listesi... Nitrat, nitrik asit tuzu iyonu olarak bilinmektedir. Sebzelerin gelişimi açısından oldukça önemli olan nitrat, birçok sebzede de doğal olarak bulunmaktadır. İçeriğinde nitrat bulunan sebzelerin tüketilmesi de vücutta bulunan eksikliği karşılamak için yardımcı olmaktadır. Genel olarak içeriğindeki nitrat oranı yüksek olan besinler; marul, dereotu, ıspanak, brokoli, lahana ve kırmızı pancar olarak ifade edilebilir. 
3.01.2024 Sağlık
Zeytinyağı, meme kanserini önlüyor
Zeytinyağı, meme kanserini önlüyor Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel, 1-7 Nisan Kanser Haftası'na özel olarak toplam tüketilen yağdan çok tüketilen yağın cinsinin önemine dikkat çekerken, zeytinyağı kullanımının kanser konusunda önemini vurguladı...
6.04.2016 Sağlık
Düzensiz beslenmek ve diyet baş ağrısı yapıyor
Düzensiz beslenmek ve diyet baş ağrısı yapıyor Yeterli beslenmeme ve diyet yaparken alınan gıdalar baş ağrısını tetikliyor...
12.06.2014 Magazin
Hızlıca iyileşmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için öneriler
Hızlıca iyileşmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için öneriler Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Güler Yenipınar, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hızlıca iyileşmek için önerilerde bulundu. Yenipınar, "Bağışıklığı güçlendirmek için öncelikle kahvaltı ihmal edilmemelidir. Kaliteli beslenmede besinler kadar öğünlerde önemlidir. Öğünler atlanmamalıdır. Güne mutlaka kahvaltıyla başlanmalı, atlandığında veya gereken özen gösterilmediğinde aç kalınan süre içinde bağışıklık düşer" dedi.
27.12.2023 Sağlık
Geçmeyen ağrılara neden oluyor: Uzman isim tetikleyicileri tek tek açıkladı!
Geçmeyen ağrılara neden oluyor: Uzman isim tetikleyicileri tek tek açıkladı! Şiddetli baş ağrısı olarak bilinen migren kişinin sosyal hayatını büyük oranda etkiler. Birkaç gün boyunca süren migren atakları baş ağrısı, zonklayıcı ya da keskin olarak özellikle şakak bölgesinde görülür. Migren atakları kiminde yılda 1-2 defa, kiminde ise ay içerisinde defalarca görülebilmektedir. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Necioğlu Örken, konuyla ilgili merak edilenleri açıkladı.
9.08.2023 Sağlık
Sağlıklı beslenme migren ataklarını azaltıyor!
Sağlıklı beslenme migren ataklarını azaltıyor! Genelde tek taraflı ve zonklayıcı karakterde, mide bulantısı hatta kusmanın eşlik edebildiği, ışık ve sese hassasiyetin olduğu, ataklar halinde gelen şiddetli baş ağrılarına sebep olan migreni beslenme ile kontrol altına almak mümkün. Peki, Migren hastalarının uzak durması gereken besinler neler? Migrende beslenme şekli nasıl olmalı? Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Belma Doğan Güngen anlattı.
27.11.2021 Sağlık
Meme kanserine karşı doymuş yağlardan uzak durun
Meme kanserine karşı doymuş yağlardan uzak durun Meme kanseri ve beslenme arasında çoğu kanserde olduğu gibi güçlü bir ilişkinin mevcut olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatma Özenç Turşak, “Doymuş yağdan zengin gıdalarla beslenenlerde meme kanseri sıklığı 2 kat artmaktadır. Bu gıdalar arasında sosis, salam gibi işlenmiş et ürünleri, krema, çeşitli çikolata, pasta ve bisküviler yer almaktadır” dedi.
14.10.2021 Sağlık
“Erkeklere fesleğen, kadınlara bitter çikolata”
“Erkeklere fesleğen, kadınlara bitter çikolata” Vücudun ihtiyaç duyduğu besinleri tüketmek hem bedensel hem ruhsal sağlığı etkiliyor. Kış aylarında enerji düşüklüğü insanlarda yaygın olarak görülürken cinsel anlamda isteksizlik de görülebileceğini uzmanlar belirtiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Duygu Yıldırım, haftada 2 kez balık tüketmenin dopamin salgısını arttırdığını ve cinsel isteği yükseltmeye yardımcı olduğunu belirtti.
5.02.2020 Sağlık
Pancar deyip geçmeyin
Pancar deyip geçmeyin Pancar turşu hali dışında çok sık tükkettiğimiz bir sebze değil...
26.11.2015 Arşiv
Bu gıdalar yaşlandırıyor
Bu gıdalar yaşlandırıyor Faydalı sandığınız gıdalar belki de sizin yaşlanmanızda önemli bir pay sahibi olabilir. Her gıdadan yeterince tüketin ama bazılarını asla.
5.12.2014 Sağlık
Sabah sucuk, öğle köfte, akşam kebap olmaz...
Sabah sucuk, öğle köfte, akşam kebap olmaz... Kanserden nasıl korunuruz? 2 Londra’da Dünya Kanser Araştırma Vakfı’nın düzenlediği iki günlük uluslararası konferansta (12-13 Eylül) kanserle savaş ve doğru beslenmeyle ilgili çok çarpıcı konuşmalar yapıldı...
5.10.2010 Sağlık
Kanser hastalığını tetikleyen iki içecek
Kanser hastalığını tetikleyen iki içecek İşte kanserden korunmada beslenmenin yolları!
11.02.2010 Sağlık