Nefes Borusu

Nefes Borusu

Son dakika nefes borusu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan nefes borusu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını nefes borusu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nefes Borusu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nefes borusu gelişmeleri de dahil olmak üzere 171 nefes borusu haberi bulunmuştur. Tüm nefes borusu haberleri aşağıda listelenmiştir.
İstanbul'a yeni metro hattı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 31 Mart'a kadar ücretsiz olacak
İstanbul'a yeni metro hattı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 31 Mart'a kadar ücretsiz olacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Hayat pahalılığı ile mücadelenin önceliklerimizin başında yer aldığı ekonomi programımızı zor şartlarda uygulamayı sürdürüyoruz. Seçim sonrası için felaket senaryoları yazarak bu programı sabote etmek için çalışanlar var. Onları da yakından takip ediyoruz. Ama bunların hiçbiri deprem bölgemizi ayağa kaldırma çalışmalarımızın önüne geçemiyor. İnşallah bu badireyi de mutlaka geride bırakacağız dedi.
19.03.2024 Gündem
Dünyanın gözü Türkiye-Ukrayna zirvesinde! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ukrayna NATO'ya üyeliği hak ediyor
Dünyanın gözü Türkiye-Ukrayna zirvesinde! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ukrayna NATO'ya üyeliği hak ediyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski görüşmelerinin ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şüphesiz Ukrayna NATO'ya üyeliği hak ediyor. Her zaman ısrarla savunduğum bir hususu tekrar vurgulamak istiyorum. Adil bir barışın kaybedeni olmaz. Taraflar arasındaki anlayış farklılıklarına rağmen barış arayışlarına bir an evvel geri dönülmesi en samimi arzumuzdur. Ukrayna'nın yeniden ayağa kaldırılmasında her türlü desteği vereceğiz" dedi.
7.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Seyahat süresi 12 dakikaya düşecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Seyahat süresi 12 dakikaya düşecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı bağlantıyla Afyonkarahisar-Şuhut Yolu'nun açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan, "Afyonkarahisar-Şuhut arasındaki seyahat 27 dakika yerine 12 dakika sürecek." dedi.
2.02.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Marketlerin denetimini sıkılaştırıp fiyat farklılıklarını gidereceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Marketlerin denetimini sıkılaştırıp fiyat farklılıklarını gidereceğiz Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, ''Geçtiğimiz 20 yılda hep yapageldiğimiz gibi bugün de ülkemizin her meselesini, milletimizin her beklentisini hayata geçirerek Türkiye’yi huzurlu ve müreffeh bir geleceğe hazırlıyoruz" dedi. Marketlerdeki fiyat denetimine de değinen Erdoğan, ''Türkiye'nin yürüyüşünü durdurmak mümkün değil, biz vatanımıza mağdur olmayacak şekilde ekonomik desteklerimizi sürdürüyoruz. Zincir ve diğer marketlerle ilgili bakanlıklarımız kontrolleri sıkılaştıracaktır. Fiyat farklılıklarını gidereceğiz'' ifadelerini kullandı.
30.11.2022 Siyaset
Öksürük şikayeti ile hastaneye başvuran hemşirenin nefes borusu ve akciğerinde sinek larvası tespit edildi
Öksürük şikayeti ile hastaneye başvuran hemşirenin nefes borusu ve akciğerinde sinek larvası tespit edildi Antalya’da badem toplamak için bahçesine giden ve bir anda öksürmeye başlayarak nefes almada güçlük çeken 24 yıllık hemşirenin yapılan kontrollerinde hem göz kapaklarında hem de nefes borusu ile akciğerinde sinek larvaları tespit edildi. Hastaneye yatırılarak tedavi altına alınan hemşire, başarılı geçen operasyonların ardından sağlığına kavuştu.
30.09.2022 Gündem
İstanbul'da tarihi gün! Tahıl koridoru için imzalar atıldı...
İstanbul'da tarihi gün! Tahıl koridoru için imzalar atıldı... Karadeniz üzerinden dünya pazarlarına tahıl taşınmasına ilişkin anlaşma Dolmabahçe Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve BM Genel Sekreteri António Guterres'in katılımı ile düzenlenen törende imzalandı. Erdoğan, "Son derece önemli planın icrası İstanbul'da kurulacak müşterek koordinasyon merkezi tarafından gerçekleştirilecektir." dedi.
22.07.2022 Gündem
Nefes borusuna yiyecek kaçan küçük kız böyle kurtarıldı
Nefes borusuna yiyecek kaçan küçük kız böyle kurtarıldı Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde annesi ile gittiği kafede nefes borusuna yiyecek kaçan 2,5 yaşındaki kız çocuğu H.S., kafe personelinin uyguladığı 'Heimlich manevrası' ile kurtarıldı. Diğer müşterilerin panik yaşadığı olay, güvenlik kamerasına yansıdı.
25.12.2021 Yaşam
10 kez kalbi duran Mavin, yaşam mücadelesini kazandı
10 kez kalbi duran Mavin, yaşam mücadelesini kazandı Batman'da rahatsızlanınca kaldırıldığı hastanede kafa içi boşluğunda genişleme tespit edilen, yoğun bakımdaki 93 günlük tedavisi sırasında 10 kez duran kalbi yeniden çalıştırılan 3 yaşındaki Mavin Yüce, hayata tutundu. Taburcu edilen küçük Mavin’in tedavisine evde devam edilecek.
9.11.2021 Sağlık
Yeni yasama yılı başladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimize en güzel 2023 hediyesi olacak
Yeni yasama yılı başladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimize en güzel 2023 hediyesi olacak Türkiye Büyük Millet Meclisi 76 günlük aranın ardından 27. Dönem 5. Yasama dönem mesaisine başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'nin 27'nci dönem 5'inci yasama yılı açılış programında konuştu. Erdoğan, "Bir süre önce gündeme getirdiğimiz ülkemize yeni anayasa kazandırma teklifinin de Meclisimiz tarafından başarıyla hayata geçirileceğini ümit ediyorum. Yeni bir anayasa milletimize vereceğimiz en güzel 2023 hediyesi olacaktır." dedi.
1.10.2021 Siyaset
Evde simit yerken hayatını kaybetti!
Evde simit yerken hayatını kaybetti! Muğla'nın Datça ilçesinde nefes borusuna simit kaşan kişi hayatını kaybetti.
11.07.2021 Yaşam
Yutkunma bozukluğu kanserin habercisi olabilir
Yutkunma bozukluğu kanserin habercisi olabilir KBB'den Prof. Dr. Tolga Kandoğan, sigara ve alkol kullanan bireylerin yutak kanserlerine yakalanmada yüksek risk taşıdığını belirterek, "Yutkunma ve ses değişikliği ile ilgili şikayetler varsa mutlaka boğaz bölgesinin endoskopiyle incelenmesi gerekir. Bu tür şikayetler, kanserin habercisi olabilir." ifadelerini kullandı.
30.06.2021 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan canlı yayında sert tepki: Bu ne densizliktir, terbiyesizliktir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan canlı yayında sert tepki: Bu ne densizliktir, terbiyesizliktir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun erken seçim ile ilgili sözlerini sert bir dille eleştirdi. Erdoğan, "Bay Kemal 6 ay sonra seçim var diyor. Duydunuz mu? Yeni mi duydunuz? Bay Kemal diyorsa doğrudur. Türkiye'nin gündeminde seçim yoktur. Seçim Haziran 2023'tedir." diye konuştu. 'Katarlı öğrencilere sınavsız tıp eğitimi' iddiaları ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Erdoğan; "Karşımızda Katarlı öğrencilerin ülkemizde sınavsız tıp fakültesine gireceği yalanını utanmadan, sıkılmadan 2 milyon 600 bin öğrenci ve ailelerine sallayabilecek kadar alçalabilen bir kafa bulunuyor. Bu ne densizliktir, terbiyesizliktir." dedi.
30.06.2021 Siyaset
Koronavirüs için ilaç müjdesi! Tarih verdi, ilk kez anlattı
Koronavirüs için ilaç müjdesi! Tarih verdi, ilk kez anlattı Türkiye'nin pandemi döneminde tanıdığı Prof Dr. Derya Unutmaz, ABD'de immünoloji alanında çok önemli çalışmalara imza atıyor. Enfeksiyon hastalıkları ve bağışıklık sistemi konusunda dünyada söz sahibi isimlerden biri olan ve Jackson Laboratuvarı Enstitüsü’nde 'Baş Araştırmacı' olarak çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Unutmaz, ilaç geliştirme süreçlerine hız katacak “üç boyutlu organ” projesinin detaylarını, ilk kez DHA'ya anlattı. Prof. Dr. Unutmaz, koronavirüs tedavisi için en geç sonbaharda çok etkili ilaçların geleceğini müjdeledi.
7.06.2021 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Talimatı verdim denizlerimizi müsilaj belasından kurtaracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Talimatı verdim denizlerimizi müsilaj belasından kurtaracağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Müsilaj gibi sorunların temeli arıtılmadan denize dökülen sulardır. Talimatı verdim Bakanımıza, İBB niye yapmıyor falan demeyeceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak bu işi koordinasyonunuza alacaksınız. Üniversitelerle el ele vererek denizlerimizi bu müsilaj belasından kurtaracağız." dedi.
5.06.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında Kanal İstanbul müjdesini duyurdu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında Kanal İstanbul müjdesini duyurdu! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan, "CHP bir grup emekli amiralin buram buram darbe kokan bildirisini aklamaya çalışıyor. Çok açık, net söylüyorum. Şu anda emekli amirallerin merkezinde CHP'nin kendisi vardır. Bu 104'ün içerisinde şu anda CHP'li olanlar vardır. Bundan sonra hesabını çok ağır vereceksiniz." dedi. Erdoğan Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak, "Buradan bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Kanal İstanbul ile ilgili hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık. Yaz aylarında inşallah temelini atacağız. Projenin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
7.04.2021 Siyaset
3 yaşındaki Mustafa'nın yediği elma sonu oldu!
3 yaşındaki Mustafa'nın yediği elma sonu oldu! Şanlıurfa'da 3 yaşındaki Mustafa Emin, yediği elmanın bir parçasının nefes borusuna tıkaması sonucu hayatını kaybetti.
13.03.2021 Yaşam
Doktorlar, Zehra Teyze için seferber oldu
Doktorlar, Zehra Teyze için seferber oldu Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 8 yıldır multinodüler guatr rahatsızlığı bulunan ve yaşı ile diğer rahatsızlıkları nedeniyle birçok hastanede ameliyatın riskli görülmesinden dolayı cerrahi müdahale yapılamayan Zehra Erdoğan (77), Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde 3,5 saat süren başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu. Ankara'dan gece yarısı acil olarak Zonguldak'a gelerek ameliyata giren Dr. Deniz Baklacı, "Hastamız sağlığına kavuştu" dedi.
18.02.2021 Sağlık
Tarihi açılış! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mücadeleyi zafere ulaştırana kadar durmayacağız
Tarihi açılış! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mücadeleyi zafere ulaştırana kadar durmayacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Gölbaşı Şehir Geçişi Açılışı Töreni'ne canlı bağlantı ile katıldı.Erdoğan, yatırımları eleştiren muhalefete de sert çıktı, "Ne kadar bağırırlarsa bağırsınlar, bu kokuşmuşluğun milletimizden kaçırılmasına müsaade etmeyeceğiz. Mücadeleyi zafere ulaştırana kadar durmayacağız." dedi.
26.12.2020 Siyaset
İlkyardımda doğru bilinen yanlışlar
İlkyardımda doğru bilinen yanlışlar İlk ve Acil Yardım Program Başkanı Öğr. Gör. Özlem Karagöl, Dünya İlkyardım Günü’nde halk arasında ilkyardımda doğru bilinen yanlışlara dikkat çekerek farklı vakalarda doğru ilkyardımın nasıl yapılması gerektiğini anlattı.
11.09.2020 Sağlık
Ambulans uçak, küçük kalbi için kalktı
Ambulans uçak, küçük kalbi için kalktı Batman'da kalp damarları doğuştan ters olan ve solunum güçlüğü çeken 1.5 yaşındaki Ali Taymur, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın talimatıyla tedavi için ambulans uçakla Ankara'ya getirildi.
7.07.2020 Sağlık
Altı aylık bebeğe corona virüs teşhisi konuldu
Altı aylık bebeğe corona virüs teşhisi konuldu İngiltere’de kalp rahatsızlığı ile doğan ve oksijen makinasına bağlı yaşayan 6 aylık bebeğe corona virüs (Covid-19) teşhisi konuldu.
13.04.2020 Corona Virüsü
Salgın sonrası yaşanabilecek olası etkilere dikkat!
Salgın sonrası yaşanabilecek olası etkilere dikkat! Uzmanlar koronavirüs(Covid-19) salgınında hastaların tedavisinde son derece önemli bir uygulama olan entübasyon ve mekanik ventilasyon (solunum) desteğinin solunum yetmezliğine yol açan başka birçok hastalıkta da kullanıldığına dikkat çekiyor.Salgınların bitmesinin ardından artçı etkileri olarak entübasyona bağlı nefes borusu darlıkları ve buna bağlı olarak nefes darlığının ortaya çıkabileceğine vurgu yapan Göğüs Cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Sina Ercan, alınacak önlemlerle olası problemlerin önemli ölçüde önlenebileceğini söyledi.
6.04.2020 Sağlık
Sigara bırakılsa da vücuda zararı 20 yıl sürüyor
Sigara bırakılsa da vücuda zararı 20 yıl sürüyor Gırtlak kanserinin altında yatan en önemli nedenin sigara kullanımı olduğunu belirten Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Arif Şanlı, sigara bırakılsa bile vücuttaki zararlı etkisinin 20 yıl sürdüğünü söyledi. Şanlı, alkol ve sigaranın birlikte alınmasının ise daha zararlı olduğunu söyleyerek önemli uyarılarda bulundu.
25.02.2020 Sağlık
Nefes borusundaki tümör ses tellerine zarar vermeden çıkarıldı
Nefes borusundaki tümör ses tellerine zarar vermeden çıkarıldı Ordu'da yaşayan 60 yaşındaki Mesude Uçak boynunda şişlik şikâyeti ile doktora başvurdu. Ameliyat sırasında nefes borusunda kitle olduğu görülen 2 çocuk sahibi Uçak'a tekrar ameliyat edilmesi gerektiği söylendi. Bunun üzerine doktor arayışına giren Uçak, Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Sina Ercan'a ulaştı. Mesude Uçak'ın nefes borusunun ses tellerine çok yakın bölümünde bulunan tümör, ses tellerine hiçbir zarar vermeden başarıyla çıkarıldı. Bu sayede Uçak boynuna delik açılarak nefes almasını sağlayacak olan trakeostomi işleminden de kurtulmuş oldu.
8.01.2020 Sağlık
100 ölümden 7'si nefes borusuna kaçan yabancı cisimden
100 ölümden 7'si nefes borusuna kaçan yabancı cisimden Türkiye Acil Tıp Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özhasenekler, soluk borusuna yabancı cisim kaçmasının özellikle 1-3 yaş arası çocuklarda daha sık görüldüğünü belirterek, "Ölümlerin yüzde 7'sinden yabancı cisim aspirasyonları sorumlu." dedi.
24.12.2019 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Nefes Borusu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nefes borusu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.