Navigasyon

Navigasyon

Son dakika navigasyon haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan navigasyon ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını navigasyon haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Navigasyon

haberleri sayfasında son dakika yaşanan navigasyon gelişmeleri de dahil olmak üzere 593 navigasyon haberi bulunmuştur. Tüm navigasyon haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'nin denizlerdeki gözü DERİNGÖZ göreve hazır
Türkiye'nin denizlerdeki gözü DERİNGÖZ göreve hazır ASELSAN’ın geliştirdiği Türkiye’nin ilk Otonom Sualtı Aracı DERİNGÖZ’ün dalışlı testleri başarıyla tamamlandı.
11.03.2024 Gündem
Hayalet Ekran Nedir, Ne İşe Yarar? Hayalet Gösterge Nasıl Çalışır?
Hayalet Ekran Nedir, Ne İşe Yarar? Hayalet Gösterge Nasıl Çalışır? Diğer bir adı hayalet gösterge olarak bilinmektedir. Genel olarak her otomobilde karşımıza çıktığı bilinmektedir. Kullanımı son derece basit ve aktif bir şekilde tamamlanacak süreçlerden oluşmaktadır. Özellikle kurgu filmlerinde dijital panel anlamında da kullanılmaktadır.
29.01.2024 Gündem
Car Play Nedir, Ne İşe Yarar? Car Play Nasıl Kullanılır?
Car Play Nedir, Ne İşe Yarar? Car Play Nasıl Kullanılır? Özellikle akıllı cihazların olmazsa da olmazı olan bir sistem olarak bilinmektedir. Sistemlerin çalışması ve işlem süreçleri çok kolay olduğu için herkes tarafından rahatlıkla kullanılmaktadır. Birçok araçta bulunan bu özellik sayesinde kullanıcılar oldukça rahat etmektedir.
23.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Airtag Nedir, Ne İşe Yarar? Airtag Nasıl Kullanılır?
Airtag Nedir, Ne İşe Yarar? Airtag Nasıl Kullanılır? Teknoloji günümüzde durmadan gelişmeye devam ederken, birçok farklı ürün hayatımıza dahil olmaya başladı. Bazı eşyaları kayıp etme veya konulduğu yeri hatırlamama durumları birçok insan tarafından yaşanmaktadır. İşte bu noktada Airtag ürünü devreye giriyor.
21.01.2024 Bilim ve Teknoloji
AB, elektronik cihazlarda ‘ortak şarj’ kullanılacağını duyurdu
AB, elektronik cihazlarda ‘ortak şarj’ kullanılacağını duyurdu Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Cumartesi yaptığı açıklamada, 2024 itibarıyla şarj cihazlarının her elektronik alet için tek tip şekilde üretilmeye başlayarak ‘ortak şarj’ sistemine geçeceklerini duyurdu.
1.01.2024 Dünya
Pakistan, Fatah-2 roketatar sistemini test etti
Pakistan, Fatah-2 roketatar sistemini test etti Pakistan ordusu, Fatah-2 adlı roketatar silah sistemini test etti. Pakistan Servisler Arası Halkla İlişkiler (ISPR) testin başarılı geçtiğini duyurdu.
28.12.2023 Dünya
DreameBot L10s Pro Evcil hayvan dostu robot süpürge ve paspas
DreameBot L10s Pro Evcil hayvan dostu robot süpürge ve paspas DreameBot L10s Pro, robot süpürge ve paspas özelliklerini birleştirirken, minimalist şarj istasyonu ile yer tasarrufu da sağlıyor. Süpürürken sunduğu dört emme seviyesi ve paspaslama yaparken kullandığı üç ayrı su kullanım seviyesi ile ahşap, fayans, halı, kilim ve diğer zemin kaplamaları için uyarlanabilir temizlik olanaklarını bir araya getiriyor. Sunduğu emme ve su kullanım seviyeleri, kullanıcı ihtiyaçları doğrultusunda Dreamehome uygulaması üzerinden her an değiştirilebiliyor.
19.12.2023 Advertorial
Coğrafi Bilgi Sistemleri (Cbs) Nedir, Ne İşe Yarar? Cbs Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?
Coğrafi Bilgi Sistemleri (Cbs) Nedir, Ne İşe Yarar? Cbs Bölümü Mezunları Ne İş Yapar? Coğrafi bölgelerin tamamında ilgili bölgeyi tanımlamak amaçlı CBS büyük önem taşımaktadır. Bu durum aynı zamanda Coğrafi bilgi sistemi şeklinde anlatılabilir. Bu sistemi kullanan kişiler ise Coğrafi bilgi sistemi bölümü mezunu olarak farklı yerlerde görevlerini gerçekleştirirler.
16.12.2023 Eğitim
MediaMarkt, Türkiye’deki ilk konsept mağazası Tech Arena’nın açılışını gerçekleştirdi
MediaMarkt, Türkiye’deki ilk konsept mağazası Tech Arena’nın açılışını gerçekleştirdi MediaMarkt, 6500 m2’lik alanıyla 19 farklı ünlü markanın butiklerinin ve satış alanındaki mini deneyim alanlarının yer aldığı Türkiye’deki ilk Konsept Mağazası Tech Arena’nın açılışını büyük bir katılımla gerçekleştirdi.
31.10.2023 Advertorial
Togg'dan dikkat çeken adım! Yeni model geliyor
Togg'dan dikkat çeken adım! Yeni model geliyor Türkiye'nin son yıllarda yaptığı dev hamlelerin başında gelen yerli otomobil Togg'a olan ilgi her geçen gün artıyor. Bu ilgi karşısında Togg'un Bursa Gemlik Fabrikası'ndan dikkat çeken bir adım atıldı. Togg Otomobil Fabrikası vitesi yükselterek 2 vardiya düzeninde üretim yapmaya başladı. Yıl sonuna kadar 26 bin 565 aracın sahiplerine teslimatı hedeflenirken, merakla beklenen sedan modelinin de 2024 yılında tanıtımının yapılması öngörülüyor.
23.09.2023 Ekonomi
Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg vites büyüttü, teslimatlar hızlanıyor
Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg vites büyüttü, teslimatlar hızlanıyor Türkiye'nin Otomobil Girişim Grubu (Togg) vites büyüttü. Kuruluşundan bu yana tek vardiya olarak üretim yapan Gemlik'teki fabrikada üretim çift vardiya olarak yapılmaya başlandı. Seri üretime geçilmesiyle birlikte günlük 160 araç olan üretim sayısının da Ekim ayı ile birlikte 280 araç olarak gerçekleşmesi hedefleniyor.
20.09.2023 Ekonomi
Karabağ'da peş peşe patlamalar! Azerbaycan Savunma Bakanlığı terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu
Karabağ'da peş peşe patlamalar! Azerbaycan Savunma Bakanlığı terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu. Karabağ’da mayın patlaması sonucu 2 kişinin ölmesinin ardından olay yerine giden polis aracının geçişi sırasında mayın patlamış 4 polis ölmüştü. Operasyonlar sürerken Azerbaycan Savunma Bakanı, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile telefon görüştü. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova'dan operasyonla ilgili yorumlar gelirken Ermenistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama ise Erivan'ın 'U' dönüşünü gözler önüne serdi. Fransa Dışişleri Bakanlığından Azerbaycan'ın Karabağ'da başlattığı terörle mücadele operasyonuna dair yapılan açıklamada, "Fransa, bu kabul edilemez saldırıya bölgenin güvenliğine yönelik oluşturduğu risklerle orantılı olarak güçlü bir yanıt verilmesi için Avrupalı ve ABD’li ortaklarıyla yakın iş birliği içinde çalışıyor” ifadeleri kullanıldı. BM Güvenlik Konseyi de acil toplantıya çağırıldı. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Karabağ’daki terörle mücadele operasyonun sona ermesini tek yolunun, Karabağ’daki yasadışı Ermeni silahlı güçlerin teslim olması ve Karabağ’daki sözde rejimin feshedilmesi olduğu bildirildi.
19.09.2023 Dünya
Navigasyon kameraları son anda fark etti! Ay keşif aracını bir krater yutuyordu
Navigasyon kameraları son anda fark etti! Ay keşif aracını bir krater yutuyordu Hindistan'ın Ay yüzeyini keşfetme görevini üstlenen "ay gezgini" Pragyan, mücadeleci ve dayanıklı bir uzay kaşifi olduğunu ispatlıyor.
31.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Silahlı İnsansız Deniz Aracı Rusya'ya kabusu yaşattı! Radara yakalanmadan Rus savaş gemisini vurdu
Silahlı İnsansız Deniz Aracı Rusya'ya kabusu yaşattı! Radara yakalanmadan Rus savaş gemisini vurdu Ülkesinin doğusunda Ruslarla çatışan Ukrayna savaş dehşetini Rusya topraklarına taşıyor. Moskova'ya yapılan İHA saldırılarından sonra Karadeniz'deki Rus limanı Novorossiysk patlamalarla sarsıldı. Ukrayna, Rusya'nın Karadeniz kıyısındaki Novorossiysk Limanı’na insansız deniz araçlarıyla saldırı gerçekleştirildiğini duyurarak liman yakınlarındaki Olenegorsky Gornyak adlı Rus savaş gemisinin vurulduğunu açıkladı. Emekli Jandarma Kurmay Albay Dr. Eray Güçlüer, CNN Türk'te İDA'ların özelliklerini ve neden saldırıda başarılı olduğunu anlattı.
4.08.2023 Dünya
Kritik bir viraj daha dönüldü! TÜBİTAK SAGE geliştirdi Azerbaycan’ın Su-25 uçağına entegre edildi
Kritik bir viraj daha dönüldü! TÜBİTAK SAGE geliştirdi Azerbaycan’ın Su-25 uçağına entegre edildi Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen silah ve sistemler Türkiye'nin gururu olmaya devam ediyor. TÜBİTAK SAGE’nin geliştirdiği yerli ve milli küresel konumlama sistemi alıcısı Kaşif entegreli mühimmatın hedefi tam isabetle vurduğu ana dair görüntüler, aslında Ankara için kritik bir virajın daha dönüldüğü anlamına geliyor. Uzmanlar, milli imkanlarla geliştirilen sistemlerin ABD’den alınan kitlerden daha iyi sonuçlar verdiği görüşünde.
31.05.2023 Bilim ve Teknoloji
Navigasyon sürücüleri şaşırtıyor! Yanlış yola girenler soluğu merdivenlerde alıyor
Navigasyon sürücüleri şaşırtıyor! Yanlış yola girenler soluğu merdivenlerde alıyor Bursa'da Uludağ'dan Teleferik Mahallesi'ne inen sürücüler navigasyon ile merdivenleri yol zannedip aşağı uçuyor. Bir çok aracın karıştığı kaza sebebiyle çevredeki vatandaşlar sürücülerden dikkatli olmasını istiyor. Bugüne kadar navigasyona uyan çok sayıda sürücü merdivenlerden aşağıya uçtu.
31.05.2023 Yaşam
Savunma sanayinin kilit isimleri CNN TÜRK'te: Ana fonksiyon caydırıcı olabilmek
Savunma sanayinin kilit isimleri CNN TÜRK'te: Ana fonksiyon caydırıcı olabilmek Savunma sanayinin kilit isimleri CNN TÜRK ekranlarında! Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir önemli açıklamalarda bulundu.
28.05.2023 Ekonomi
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'den KAAN'ın uçuş tarihiyle ilgili açıklama
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'den KAAN'ın uçuş tarihiyle ilgili açıklama Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, canlı yayında savaş uçağı KAAN ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Demir KAAN'ın uçuş tarihiyle ilgili ipucu verdi.
18.05.2023 Gündem
Yerli ve milli sistemlerle donatılan F-16'lar, Hava Kuvvetleri'ne teslim edildi
Yerli ve milli sistemlerle donatılan F-16'lar, Hava Kuvvetleri'ne teslim edildi Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Özgür Projesi kapsamında aviyonik modernizasyonu yapılan ilk F-16 uçaklarının Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildiğini duyurdu.
18.05.2023 Gündem
Bayraktar TB2'lerden öykündüler! Tıpatıp aynısını yaptılar
Bayraktar TB2'lerden öykündüler! Tıpatıp aynısını yaptılar Türkiye'nin insansız hava araçlarına karşı çare arayan Yunanistan, İsrail'den Spike-NLOS füze sistemi satın aldı. Bir pistte havalanan drone görüntüsü ise, fazlasıyla tanıdık.
2.04.2023 Dünya
Ucuz et tartışması! Navigasyona 'ucuz et' yazdı, içeri girince şoke oldu
Ucuz et tartışması! Navigasyona 'ucuz et' yazdı, içeri girince şoke oldu Sultangazi'de bulunan 'Et ve Balık K.' isimli kasabın tabela ve dükkan tasarımı müşteriler tarafından 'Et ve Süt Kurumu' mağazalarına benzetildi. Dükkana gelenler, yüksek fiyatla karşılaşınca tartışma yaşandı. İşletme Müdürü Merve Bülbül, "Son açıklanan fiyatlardan sonra, sıkıntı yaşıyoruz. İnsanlar burayı 'Et ve Süt Kurumu' ile karıştırıyorlar. Burası özel bir işletme. Her şey yasal" dedi.
25.03.2023 Yaşam
Navigasyonu ayarlarken dikkati dağıldı, otomobili ile takla attı
Navigasyonu ayarlarken dikkati dağıldı, otomobili ile takla attı Kırıkkale'de seyir halindeyken telefonun navigasyon uygulamasını ayarlamaya çalıştığı esnada dikkati dağılan sağlık görevlisi sürücü, otomobilinin şarampole devrilmesi neticesinde kazayı hafif sıyrıklarla atlattı.
9.03.2023 Yaşam
ABD, Rus donanmasını hedef aldı: 10 kuruluşa yaptırım uygulandı
ABD, Rus donanmasını hedef aldı: 10 kuruluşa yaptırım uygulandı ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle Rus donanmasının hedef alınarak Rus denizcilik sektöründe faaliyet gösteren 10 kuruluşa yaptırım uygulandığını bildirdi.
22.12.2022 Dünya
OPPO INNO DAY 2022'de yeni teknolojilerini tanıttı
OPPO INNO DAY 2022'de yeni teknolojilerini tanıttı OPPO, INNO DAY 2022'de sağlık takip çözümü OHealth H1, MariSilicon Y Bluetooth audio SoC adlı kendi geliştirdiği ikinci çipi ve gerçek akıllı yaşam deneyimleriyle kullanıcılarını destekleyen OPPO Air Glass 2'yi tanıttı.
15.12.2022 Advertorial
Togg’dan Google ve Yandex’e rakip olacak uygulama! Trumore, Türkiye'yi daha iyi tanıyor
Togg’dan Google ve Yandex’e rakip olacak uygulama! Trumore, Türkiye'yi daha iyi tanıyor Togg’un Google ve Yandex’e rakip olacak Trumore uygulaması hayata geçiyor. Uygulama, girilen rota üzerindeki paralı köprü ve otoyolların ne kadar tutacağını, aracınız elektrikliyse ne kadar enerji harcayacağını gösteriyor. Tarihi yerleri, müzeleri, kültür rotalarını ayrıntılı biliyor. İşte Trumore ile ilgili detaylar...
9.12.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Navigasyon ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki navigasyon haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.