Mustafa El-Kazimi

Mustafa El-Kazimi

Son dakika Mustafa el-Kazimi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Mustafa el-Kazimi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Mustafa el-Kazimi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mustafa El-Kazimi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mustafa el-kazimi gelişmeleri de dahil olmak üzere 50 mustafa el-kazimi haberi bulunmuştur. Tüm mustafa el-kazimi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Irak'ta ne oluyor, neden sokağa çıkma yasağı var? Sadr kimdir, Sadr yanlıları ne istiyor?
Irak'ta ne oluyor, neden sokağa çıkma yasağı var? Sadr kimdir, Sadr yanlıları ne istiyor? Irak'ta Sadr Grubu Şii lideri Mukteda Sadr'ın siyaseti bırakma kararını açıklaması ardından Irak'ta gerilim tırmandı. Sadr'ın destekçileri korunaklı Yeşil Bölge'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın önünde toplanarak, sarayı basarken, görüntülerde sarayın bahçesinde bulunan havuza girdikleri görüldü. Söz konusu gelişmenin ardından “Irak'ta ne oluyor, neden sokağa çıkma yasağı var?” sorularına yanıt aranırken Sadr kimdir, Sadr yanlıları ne istiyor, Sadr yanlıları kim, Sadr ne demek, Sadr hareketi ne demek? gibi soruların da yanıtı araştırılmaya başlandı.
30.08.2022 Dünya
Mukteda Sadr kimdir, Sadr hareketi nedir? Irak’ta ne oluyor, Sadr ne demek?
Mukteda Sadr kimdir, Sadr hareketi nedir? Irak’ta ne oluyor, Sadr ne demek? Irak’ta Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr’ın siyaseti bırakma kararının üzerinden birkaç saat geçmeden, Sadr Grubu destekçileri Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı bastı. Başkent Bağdat’ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Söz konusu gelişmenin ardından Mukteda Sadr kimdir, Sadr hareketi nedir? Irak’ta ne oluyor, Sadr ne demek?
30.08.2022 Dünya
Irak'ta durumlar giderek kötüleşiyor! Sokağa çıkma yasağı geldi
Irak'ta durumlar giderek kötüleşiyor! Sokağa çıkma yasağı geldi Irak’ta Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr’ın siyaseti bırakma kararının ardından patlak veren protestolar sonrası gözler bölgede. Başkent Bağdat’taki Yeşil Bölge’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı basan Sadr destekçileri ise güvenlik güçleri tarafından saraydan çıkarıldı.
29.08.2022 Dünya
Irak’ta siyasi taraflar “erken seçim” konusunda anlaştı
Irak’ta siyasi taraflar “erken seçim” konusunda anlaştı Irak’ta yaşanan siyasi krizi aşmak için Başbakan Mustafa el-Kazımi başkanlığında toplanan siyasi parti liderleri erken seçime gidilmesi konusunda anlaştı.
17.08.2022 Dünya
Irak'ta gerginlik devam ediyor! Tüm oturumlar askıya alındı
Irak'ta gerginlik devam ediyor! Tüm oturumlar askıya alındı Irak Meclisi Başkanı Muhammed el-Halbusi, meclis binasının Sadr Grubu destekçileri tarafından basılmasının ardından oturumların askıya alındığını duyurdu.
30.07.2022 Dünya
Bağdat’ta Sadr destekçileri yine Yeşil Bölge’yi bastı: 60 yaralı
Bağdat’ta Sadr destekçileri yine Yeşil Bölge’yi bastı: 60 yaralı Irak’ın başkenti Bağdat’ta Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr'ın destekçileri, beton bariyerleri aşıp hükümet binaları ve yabancı misyon temsilciliklerinin yer aldığı Yeşil Bölge'ye girerek meclis binasını bastı. Bölgeye giriş sırasında güvenlik güçlerinin müdahalede bulunması sonucu 60 kişi yaralandı.
30.07.2022 Dünya
Irak’ta Sadr yanlısı grup parlamentoyu bastı
Irak’ta Sadr yanlısı grup parlamentoyu bastı Irak’ta Koordinasyon Grubu’nun Muhammed Şiya el-Sudani’yi başbakan adayı göstermesine itiraz eden Mukteda Sadr liderliğindeki Sadr Grubu destekçileri, Yeşil Bölge’deki parlamento binasına bastı. İlerleyen saatlerde Mukteda Sadr liderliğindeki Sadr Grubu destekçileri, Sadr’ın çağırısı üzerine Yeşil Bölge ve parlamento binasından geri çekildi.
27.07.2022 Dünya
Ev almak isteyenlere güzel haber! TOKİ hamlesi sonrası müjde verildi! Yüzde 30 düşüş...
Ev almak isteyenlere güzel haber! TOKİ hamlesi sonrası müjde verildi! Yüzde 30 düşüş... Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması. Ev almak isteyen milyonları ilgilendiriyor. Konut kredisi kullanacaklar için sıfır konut alımında 2 milyon liraya kadar kredide yüzde 0,99, altın ya da dövizini bozdurarak peşinat yapanlara yüzde 0,89 faiz uygulayıp, TOKİ'ye 30 milyar lira kaynak ayıran karar, sektörü heyecanlandırdı. Konut satışlarında hareketin başlayacak olması sektörü heyecanlandırırken, ayda 10-14 bin lira kredi taksiti ödemeyi hayal bile edemeyenler, TOKİ'nin yeniden uzun vade ve düşük taksitli konut yaparak satışa çıkarmasını bekliyor. TOKİ'nin hamlesi sonucu ev fiyatlarında yüzde 30 düşüş yaşanması bekleniyor.
13.05.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan liderlere bayram tebriği
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan liderlere bayram tebriği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bayram diplomasisi 3. günde de devam ediyor. Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo ve Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe ile ayrı ayrı telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.
4.05.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan liderlerle bayramlaştı
Cumhurbaşkanı Erdoğan liderlerle bayramlaştı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla birçok ülke liderleriyle telefonla görüşerek bayramlaştı.
2.05.2022 Siyaset
İran'dan Suudi Arabistan hamlesi! Resmen duyurdu: Hazırız...
İran'dan Suudi Arabistan hamlesi! Resmen duyurdu: Hazırız... İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, “Bir sonuca ulaşılıncaya kadar Suudi Arabistan ile müzakerelere devam etmeye hazırız” dedi.
6.02.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Irak Başbakanı Kazımi'ye geçmiş olsun  mektubu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Irak Başbakanı Kazımi'ye geçmiş olsun mektubu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi'nin evine yapılan terör saldırısını en güçlü şekilde kınadığını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti, terörle devam eden mücadelenizde size olan güçlü desteğini devam ettirmekte kararlıdır." ifadesini kullandı.
10.11.2021 Siyaset
Biden, Irak Başbakanı Kazımi'ye yönelik saldırıyı kınadı
Biden, Irak Başbakanı Kazımi'ye yönelik saldırıyı kınadı ABD Başkanı Joe Biden, Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi'nin konutuna insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıyı kınadı.
7.11.2021 Dünya
Iraklılar, sandık başında
Iraklılar, sandık başında Irak’ta erken genel seçimler için oy kullanma başladı.
10.10.2021 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'döviz rezervi' açıklaması! 118 milyar doları aştı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'döviz rezervi' açıklaması! 118 milyar doları aştı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Geçen seneyi 93,3 milyar dolarla kapattığımız döviz rezervlerimiz, 27 Ağustos itibarıyla 118 milyar doları aşmış durumdadır. Enflasyonun tek haneli rakamlara düşmesini hedefliyoruz. Büyüme Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasının temel şartıdır. Bu yılı %9 civarında büyümeyle kapatmayı ümit ediyoruz. Ekonominin yıllık %5,3 oranında büyümesini öngörüyoruz." dedi. Erdoğan, kamu taşıtlarının tedarikinde, kullanımında ve tasfiyesinde verimliliği artırmak için Kamu Taşıt Filo Yönetim Sisteminin kurulacağını bildirdi. Salgınla mücadelede hala tek ve en önemli kozun aşı olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Vatandaşlarımızı bir kez daha aşılarını yaptırmaya ve tamamlamaya davet ediyorum." diyerek aşı çağrısında bulundu. Çeltik fiyatlarına ilişkin de açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ton başına baldo çeşidi için 5 bin 500 lira, Osmancık çeşidi için 4 bin 500 lira, Luna çeşidi için 4 bin lira alım fiyatı uygulanacaktır." ifadelerini kullandı.
6.09.2021 Gündem
Irak'ta halk pazarında patlama: Çok sayıda ölü ve yaralı var
Irak'ta halk pazarında patlama: Çok sayıda ölü ve yaralı var Irak’ın başkenti Bağdat’ta bir halk pazarında saldırı sonucu meydana gelen patlamada 30 kişinin öldüğü 60 kişinin yaralandığı bildirildi. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi.
19.07.2021 Dünya
Irak'ta bir elektrik santraline katyuşa füzesi atıldı
Irak'ta bir elektrik santraline katyuşa füzesi atıldı Irak Elektrik Bakanlığı, ülkenin kuzeyindeki bir elektrik santralinin füze saldırısına uğradığını duyurdu.
27.06.2021 Dünya
Kovid-19 hastanesinde büyük yangın! Ölü sayısı 82'ye yükseldi
Kovid-19 hastanesinde büyük yangın! Ölü sayısı 82'ye yükseldi Bağdat'ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastalarının kaldığı hastanede çıkan yangın sonucu ölü sayısı 82'e yükseldi.
25.04.2021 Dünya
Papa Nasiriye'deki antik Ur kentinde Kuran-ı Kerim dinledi
Papa Nasiriye'deki antik Ur kentinde Kuran-ı Kerim dinledi Katoliklerin dini lideri Papa Franciscus, Irak ziyaretine, Hazreti İbrahim'in doğum yeri olduğuna inanılan Nasiriye vilayetindeki Ur kentinde Kur'an-ı Kerim dinledi.
6.03.2021 Dünya
Irak Başbakanı, DEAŞ’ın sözde valisinin öldürüldüğünü açıkladı
Irak Başbakanı, DEAŞ’ın sözde valisinin öldürüldüğünü açıkladı Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, terör örgütü DEAŞ’ın sözde Irak Valisi Ebu Yasir İsavi’nin öldürüldüğünü bildirdi.
28.01.2021 Dünya
Irak'ta sıcak gelişme! 'Karşı karşıya gelmeye hazırız'
Irak'ta sıcak gelişme! 'Karşı karşıya gelmeye hazırız' Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, Şii milisleri kastederek, "onlarla gerektiğinde karşı karşıya gelmeye hazır olduklarını" bildirdi.
25.12.2020 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! 3 terör örgütüne karşı ortak karar
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! 3 terör örgütüne karşı ortak karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sayın Kazımi ile ortak düşmanımız DEAŞ, PKK ve FETÖ terör örgütleri ile mücadelemizin sürdürülmesini kararlaştırdık. Bu alanda Türkiye-Irak işbirliğinin artırılması hususundaki görüş birliğimizi teyit ettik." dedi.
17.12.2020 Gündem
AA görüntüledi! İşte terör örgütü PKK'nın Sincar'daki kampları
AA görüntüledi! İşte terör örgütü PKK'nın Sincar'daki kampları Bağdat-Erbil anlaşmasında Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar ilçesindeki varlığının sonlandırılması öngörülen terör örgütü PKK, bölgedeki faaliyetlerine devam ediyor. AA muhabirinin çektiği görüntülere göre PKK ve ona bağlı yerel milislerin konuşlandığı Sincar'da örgüte ait eğitim kampları, sözde halk meclisleri ve kontrol noktaları yer alıyor. PKK'nın Sincar'da herhangi bir engelle karşılaşmadan hareket ettiği görülüyor.
13.10.2020 Gündem
Kritik anlaşma imzalandı! 'PKK'nın varlığı son bulacak'
Kritik anlaşma imzalandı! 'PKK'nın varlığı son bulacak' Irak’ın Musul kentine bağlı Sincar'la ilgili merkezi yönetim ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) arasında imzalanan anlaşmaya göre, terör örgütü PKK’nın bölgedeki varlığına son verilecek.
10.10.2020 Dünya
Bağdat'ta orduya "kırmızı alarm" verildiği iddiası
Bağdat'ta orduya "kırmızı alarm" verildiği iddiası Irak'ın başkenti Bağdat'ta ordu ve diğer güvenlik birimlerine "kırmızı alarm" verildiği iddia edildi.
9.10.2020 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Mustafa El-Kazimi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mustafa el-kazimi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.