Müslümanlık

Müslümanlık

Son dakika müslümanlık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan müslümanlık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını müslümanlık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Müslümanlık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan müslümanlık gelişmeleri de dahil olmak üzere 349 müslümanlık haberi bulunmuştur. Tüm müslümanlık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Suriye Bayrağı Anlamı Nedir? Suriye Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Suriye Bayrağı Anlamı Nedir? Suriye Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Suriye, Akdeniz'in doğusundadır ve resmi ismi Suriye Arap Cumhuriyetidir. Orta doğu ülkesi olan Suriye'nin kuzey doğusunda Türkiye yer alır. 
15.09.2023 Eğitim
Azerbaycan Bayrağı Anlamı Nedir? Azerbaycan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Azerbaycan Bayrağı Anlamı Nedir? Azerbaycan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Türk devleti olarak kardeş ülke kabul edilen Azerbaycan bayrağı yatay şeritte mavi, kırmızı ve yeşil renklerden oluşur. Bayrağın ortasında kırmızı renk ve ortadaki ay ile yıldız Türk bayrağına benzer özellikler göstermektedir. 
3.09.2023 Eğitim
Fahiş kira artışlarıyla mücadele! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: akından takip ediyoruz, çalışmalarımız sürüyor
Fahiş kira artışlarıyla mücadele! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: akından takip ediyoruz, çalışmalarımız sürüyor AK Parti MKYK toplantısı sonrası parti sözcüsü Ömer Çelik, açıklamalarda bulundu. Çelik, "Kiralarla ilgili iletilen bütün problemleri yakından takip ediyoruz. Bütün paydaşlarla birlikte enflasyonun tek haneye inmesi için yine hükümetimiz Türkiye Yüzyılı'nı kucaklayacak politikaları hayata geçirecek." dedi.
19.06.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı: Bu ülke hainlere bırakılamaz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı: Bu ülke hainlere bırakılamaz Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATO Congresium’da Gençlik İçin Hemen Şimdi Programı’nda açıklamalarda bulundu. 14 Mayıs mesajı veren Erdoğan, "Bu ülke bu hainlere bırakılamaz. Gençler biz yapmak için varız bunlar yıkmak için var. Öyleyse çok çalışmamız lazım." dedi.
25.04.2023 Gündem
Togg için kredi müjdesi! Erdoğan: Araç bedelinin yüzde 50'si tutarında 0,99 oranda kredi kullandırılacak
Togg için kredi müjdesi! Erdoğan: Araç bedelinin yüzde 50'si tutarında 0,99 oranda kredi kullandırılacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kamu bankalarımız Togg için araç bedelinin yüzde 50'si tutarında 36 ay vadeyle 0,99 oranda kredi kullandıracaklar. Yani 1 puan. Ziraat Bankası böyle bir destek verip, 36 ay vade ile bu krediyi kullandıracak ve Togg satışlarını bu şekilde yapacaklar" dedi.
24.04.2023 Gündem
Ramazanın 5. gününde kılınacak namaz ve okunacak sureler | Ramazan ayının 1. ile 10. günleri arasında tesbih nasıl çekilir?
Ramazanın 5. gününde kılınacak namaz ve okunacak sureler | Ramazan ayının 1. ile 10. günleri arasında tesbih nasıl çekilir? Ramazan ayının gelmesiyle birlikte hangi gün hangi namazın kılınacağı da araştırılmaya başlandı. 11 ayın sultanı Ramazan ayını oruçla, duayla ve namaz eda eden vatandaşlar, Ramazan boyunca yapılacak ibadetleri merak ediyor. Ramazan’da hangi ibadetler yapılmalı? İşte Ramazan’ın 5. gününde kılınacak namaz ve okunacak sureler…
26.03.2023 Ramazan
2022 Şeb-i Arus ne zaman? Şeb-i Arus ne demek? Konya Şeb-i Arus bilet fiyatları ne kadar?
2022 Şeb-i Arus ne zaman? Şeb-i Arus ne demek? Konya Şeb-i Arus bilet fiyatları ne kadar? Mevlana, 749. Vuslat Yıldönümü nedeniyle Konya'da düzenlenen 'Şeb-i Arus' törenleriyle anılıyor. Sadece Türkiye’de değil tüm dünyadan milyonlarca kişinin törenlere katılması beklenirken tören programı, bilet fiyatları ve Mevlana ile Şeb-i Arus ile ilgili bilgiler de sıklıkla araştırılıyor. Peki, 2022 Şeb-i Arus ne zaman? Konya Şeb-i Arus törenleri ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Konya Şeb-i Arus bilet fiyatları ne kadar? Şebi Arus ne demek, ne anlama geliyor? Mevlana’yı Anma Etkinlikleri ve Şeb-i Arus tören programı hakkında tüm bilgiler…
7.12.2022 Kültür Sanat
Beytül Hikme Nedir? Beytül Hikme İlk Defa Ne Zaman Kurulmuştur, Özellikleri Nelerdir?
Beytül Hikme Nedir? Beytül Hikme İlk Defa Ne Zaman Kurulmuştur, Özellikleri Nelerdir? Beyt'ül Hikme aynı zamanda bilgelik evi olarak bilinir. Büyük Bağdat kütüphanesidir ve özel bir kitaplık olarak dünya çapında önemli bir yere sahiptir. Abbasi Devleti akademisini ifade ettiğini söyleyen birçok kişi bulunuyor. Aynı zamanda İslam'ın altın çağı esnasında Abbasi Halifelerine ait özel bir kitaplık olduğunu belirtilir.
7.11.2022 Eğitim
Hz. Şit kimdir? Hz. Şit'in mucizeleri ve özellikleri
Hz. Şit kimdir? Hz. Şit'in mucizeleri ve özellikleri Müslümanlık döneminin çıkış zamanından itibaren ilk ve son peygamberler arasında da pek çok peygamber yer almaktadır. Bu peygamberlerin her birinin görevleri ve mucizeleri de farklıdır. Kendi halkını doğru yola çekmek için farklı özelliklere sahiplerdir. Hz. Şit gönderilen peygamberler arasında "Allah'ın hibesi" olarak adlandırılmaktadır. En salih amele sahip olan peygamberlerden biridir. Özellikle Adem'in çocukları arasında da halk tarafından en sevilen evlat odur. Halifeliği boyunca insanlara bilim ve kültür alanında pek çok bilgi aktarımı gerçekleştirmesi ile bilinen peygamberdir. Peki, Hz. Şit kimdir? Hz. Şit Kuran’da geçiyor mu? Hz. Şit ne zaman yaşadı? Hz Şit oğlu kimdir? Şit peygamber mezarı nerede? İşte Hz. Şit'in mucizeleri ve özellikleri…
14.09.2022 Dini Bilgiler
Malezya kralı Ankara’da! Malezya Müslüman mı, Malezya’nın dini ne? Malezya’nın nüfusu, para birimi, ekonomisi…
Malezya kralı Ankara’da! Malezya Müslüman mı, Malezya’nın dini ne? Malezya’nın nüfusu, para birimi, ekonomisi… Malezya Kralı Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Şah, Başkan Erdoğan'ın davetine icabetle bugün Türkiye'ye ziyaret gerçekleştirecek. Peki, Malezya Müslüman mı, Malezya’nın dini ne?
17.08.2022 Gündem
Zekeriya Beyaz hayatını kaybetti
Zekeriya Beyaz hayatını kaybetti İlahiyatçı Prof. Dr. Zekeriya Beyaz hayatını kaybetti. Zekeriya Beyaz'ın cenazesinin yarın kaldırılacağı öğrenildi.
12.04.2022 Gündem
Miraç Kandili gecesi ibadetleri nelerdir? Kandilde hangi dualar ve sureler okunacak, kılınacak namaz ne? Miraç Kandili’nde yapılacak ibadetler!
Miraç Kandili gecesi ibadetleri nelerdir? Kandilde hangi dualar ve sureler okunacak, kılınacak namaz ne? Miraç Kandili’nde yapılacak ibadetler! Miraç kandilinde yapılacak ibadetler, okunacak dualar ve sureler, kılınacak namazlar sorgulanıyor. 27 Şubat'ta idrak edilecek Miraç Kandili’nde eller semaya açılacak, Allah’ın huzurunda namaza durulacak ve dualar edilecek. Dolayısıyla Miraç Kandili gecesi ibadetleri şimdiden sorgulanmaya başlandı. Üç ayların ikinci kandili olan Miraç Kandili ibadetleri nelerdir, hangi dualar okunur? Miraç Kandilinde neler yapılır, hangi ibadetler?
26.02.2022 Gündem
Halil İnalcık vefatının 5. yılında anılıyor! Prof. Dr. İlber Ortaylı tarihçi Halil İnalcık'ı anlattı!
Halil İnalcık vefatının 5. yılında anılıyor! Prof. Dr. İlber Ortaylı tarihçi Halil İnalcık'ı anlattı! Prof. Dr. İlber Ortaylı, Halil İnalcık'ın vefatının 5. yılında hocasını anlattı. Ortaylı, "Çalışmaya da ölünceye kadar devam etti. 90 yaşından sonra bile kalemi eline aldı. Halil İnalcık demek, yoğun çalışan bir Türk demektir." dedi.
25.07.2021 Gündem
Ramazan 3. gece namazı! Ramazan ayı 3. gece namazı nasıl kılınır, Ramazan 3. gece duası nedir? Ramazan ayında gün gün kılınacak namazlar
Ramazan 3. gece namazı! Ramazan ayı 3. gece namazı nasıl kılınır, Ramazan 3. gece duası nedir? Ramazan ayında gün gün kılınacak namazlar Ramazan ayı ibadetlerle başladı. Mübarek günleri ibadetlerle değerlendirmek isteyen müminler ramazan boyunca gün gün kılınacak namazları araştırıyor. Koronavirüs salgını gölgesinde geçen Ramazan’ın bu gece 3. gecesi olacak. Peki, Ramazan ayı 3. gece namazı nasıl kılınır? Ramazan’ın 3. gecesinde okunacak dua nedir?
15.04.2021 Ramazan
Diyanet'ten flaş teravih namazı açıklaması! 'Yeni karar alabiliriz'
Diyanet'ten flaş teravih namazı açıklaması! 'Yeni karar alabiliriz' Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yaptığı açıklamada Ramazan ayının ortasına doğru vaka sayılarında düşüş yaşanması durumunda teravih namazı için yeni bir karar alınabileceğini belirtti.
15.04.2021 Gündem
Miraç Kandili duası nasıl yapılır? Yazılı kısa Miraç Kandili duası ile Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in kandil duası!
Miraç Kandili duası nasıl yapılır? Yazılı kısa Miraç Kandili duası ile Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in kandil duası! Miraç Kandili yarın idrak edilecek. Miraç Kandili’nde yapılacak ibadetler, edilecek dualar ve çekilecek tesbihler şimdiden araştırılmaya başlandı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gün olan Miraç Kandili günü ibadetlerinden biri olan dualar konusu yoğun bir şekilde sorgulanıyor. Peygamber Efendimizin Miraç Kandili duası nedir? Miraç Kandili duası nasıl yapılır? Miraç Kandili'nde okunacak dualar hangileri? İşte Kısa yazılı Miraç Kandili duaları seçenekleri...
10.03.2021 Gündem
Bakan Soylu'dan Boğaziçi açıklaması: 79'u terör örgütü üyesi
Bakan Soylu'dan Boğaziçi açıklaması: 79'u terör örgütü üyesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak, PKK elebaşı Cemil Bayık'ın HDP'ye talimat verdiğini açıkladı.
2.02.2021 Gündem
Freddie Mercury kimdir? Freddie Mercury şarkıları ve hayatı!
Freddie Mercury kimdir? Freddie Mercury şarkıları ve hayatı! Yazdığı şarkı sözleri, muhteşem ses aralığı ile klasik rock müziğin gelmiş geçmiş en güçlü ismi Freddie Mercury'nin ölümünün üzerinden 29 yıl geçti. Hayatı boyunca pek çok ünlü şarkıya imza atan Freddie Mercury bir döneme şarkıları ile damga vurdu. İlk Asyalı rock star olarak adlandırılan Mercury, sahnedeki duruşu ve şovuyla hala dünyanın en güçlü vokali olarak anılıyor. Peki, Freddie Mercury kimdir? Freddie Mercury nereli? Freddie Mercury nasıl öldü? İşte Freddie Mercury şarkıları ve hayatı!
24.11.2020 Gündem
Bakan Soylu'dan Cumhuriyet gazetesine yanıt
Bakan Soylu'dan Cumhuriyet gazetesine yanıt İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu'nun bugün yayımlanan yazısına yanıt vererek, "Yazık ki Çocuk! Öğrenecek çok yolun var. Fakat işin başında fitneye düşmüşsün. Kötü yola düşmüşsün Allah kurtarsın..." ifadelerini kullandı.
12.10.2020 Gündem
Halil İnalcık kimdir? Halil İnalcık kitapları...
Halil İnalcık kimdir? Halil İnalcık kitapları... "Tarihçilerin Kutbu" olarak nitelendirilen Prof. Dr. Halil İnalcık, vefatının 4. yılında anılıyor. Eserleriyle dünya genelinde haklı bir şöhretin sahibi olan İnalcık, birçok saygın akademisyenin de yetişmesini sağladı. Peki, Halil İnalcık kimdir? Halil İnalcık ne zaman vefat etti? Halil İnalcık kitapları ve hakkında merak edilenler...
25.07.2020 Gündem
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Ayasofya, Türkiye Cumhuriyeti'nin mülküdür ve fethedilmiştir
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Ayasofya, Türkiye Cumhuriyeti'nin mülküdür ve fethedilmiştir Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a Ayasofya tepkisi geldi. Çavuşoğlu, "Ayasofya, Türkiye Cumhuriyetinin mülküdür ve fethedilmiştir. Sesini çıkarmaları saçmalık ve haddini aşmaktır." dedi. Çavuşoğlu, "Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin içinde olmadığı hiçbir anlaşma geçerli değildir." ifadelerini kullandı.
3.06.2020 Siyaset
Ramazan imsakiyesi! İşte il il iftar ve sahur saatleri
Ramazan imsakiyesi! İşte il il iftar ve sahur saatleri Ramazan ayı başlıyor. Oruç için Müslümanlar sahura kalkacak. Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 Ramazan imsakiyesini açıkladı. Corona virüs nedeniyle camilerde teravih namazı kılınmayacak. İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, yeni tip corona virüs tedbirleri nedeniyle ramazan ayında insanların kendi evlerinde teravih namazını kılabileceklerini belirterek, "Peygamber efendimiz de teravih namazını kimi zaman mescitte cemaatle kılmış, kimi zaman da farz bir ibadet olmadığını göstermek amacıyla evinde eda etmiştir. Bu sene Efendimizin teravihi evde kılma sünnetini öne çıkaracağız." dedi. İşte il il iftar ve sahur saatleri. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Konya, Antalya, Kayseri, Aydın, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Diyarbakır, Hatay, Gaziantep, Muğla...
23.04.2020 Ramazan
İstanbul Müftüsü Maşalı: Efendimizin teravihi evde kılma sünnetini  öne çıkaracağız!
İstanbul Müftüsü Maşalı: Efendimizin teravihi evde kılma sünnetini öne çıkaracağız! İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, yeni tip Corona virüs tedbirleri nedeniyle ramazan ayında insanların kendi evlerinde teravih namazını kılabileceklerini belirterek, "Peygamber efendimiz de teravih namazını kimi zaman mescitte cemaatle kılmış, kimi zaman da farz bir ibadet olmadığını göstermek amacıyla evinde eda etmiştir. Bu sene Efendimizin teravihi evde kılma sünnetini öne çıkaracağız" dedi.
23.04.2020 Gündem
Della Miles kimdir? Della Miles nerelidir, kaç yaşındadır? Müslüman mı?
Della Miles kimdir? Della Miles nerelidir, kaç yaşındadır? Müslüman mı? ABD’li sarkıcı Della Miles’in Barış Pınarı Harekatı’na destek vermek için Akçakale’ye gitmesinin ardından sanatçı hakkında merak edilenler de arttı. Michael Jackson ve Whitney Houston başta olmak üzere birçok şarkıcının vokalistliğini yapan Della Miles kimdir? Nerelidir ve kaç yaşındadır? Detaylar haberimizde…
17.10.2019 Yaşam
ABD'den flaş çağrı: Bu bir silme girişimi
ABD'den flaş çağrı: Bu bir silme girişimi ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, tüm ülkelere, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki baskı politikasına karşı durma çağrısı yaptı.
22.09.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Müslümanlık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki müslümanlık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.