Mobil Uygulamalar

Mobil Uygulamalar

Son dakika mobil uygulamalar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mobil uygulamalar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mobil uygulamalar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mobil Uygulamalar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mobil uygulamalar gelişmeleri de dahil olmak üzere 722 mobil uygulamalar haberi bulunmuştur. Tüm mobil uygulamalar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana merkezli operasyon: 146 kişi gözaltına alındı
Adana merkezli operasyon: 146 kişi gözaltına alındı Adana merkezli 20 ilde Nitelikli Dolandırıcılık, Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma ve Suçtan Elde Edilen Mal Varlığı Değerlerini Aklama suçlarına yönelik eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “Sibergöz-23” operasyonlarında 146 şüpheli yakalandı.
3.03.2024 Adana
Hayalet Ekran Nedir, Ne İşe Yarar? Hayalet Gösterge Nasıl Çalışır?
Hayalet Ekran Nedir, Ne İşe Yarar? Hayalet Gösterge Nasıl Çalışır? Diğer bir adı hayalet gösterge olarak bilinmektedir. Genel olarak her otomobilde karşımıza çıktığı bilinmektedir. Kullanımı son derece basit ve aktif bir şekilde tamamlanacak süreçlerden oluşmaktadır. Özellikle kurgu filmlerinde dijital panel anlamında da kullanılmaktadır.
29.01.2024 Gündem
Cep telefonlarındaki büyük tehlike ortaya çıktı! Her adımınızı izliyor
Cep telefonlarındaki büyük tehlike ortaya çıktı! Her adımınızı izliyor İndirilmeden önce neredeyse tüm mobil uygulamalar, sizden konumunuza, rehberinize, mikrofonunuza ve kameranıza erişim talep ediyor. Milyonlarca insan da hiç düşünmeden bu izinleri verip açık hedef haline geliyor. Bilişim Uzmanı Doç. Dr. Ali Murat Kırık, “Bu izinler yüzünden, kötü niyetli kişiler, e-posta adresiniz, telefon numaranız, konum bilgileriniz ve ne iş yaptığınız gibi kişisel bilgilerinizi toplayabilir ve başınız derde girer” dedi.
1.10.2023 Gündem
Bankkart Lira Nasıl Kullanılır? Bankkart Lira Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Bankkart Lira Nasıl Kullanılır? Bankkart Lira Kullanırken Yapılması Gerekenler... Ziraat Bankası'nın bir uygulaması olarak öne çıkan bankkart lira, biriken paranın farklı yerlerde kullanılmasına imkan veren bir sistemdir. Tabii bu konuda anlaşmalı üye işyerlerinden yapılan alışveriş kapsamında biriken bir para olduğunu söylemek mümkündür.
24.06.2023 Ekonomi
İnşaat demirine görünmez bandrol basılacak! Resmen ilan edildi
İnşaat demirine görünmez bandrol basılacak! Resmen ilan edildi Binaların en kritik malzemesi olan demire görünmez bandrol basılacak. Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, inşaat demirinin üretiminden kullanımına kadar geçen tüm aşamalarını kayıt altına alacak İnşaat Demiri İzleme Sistemi (İDİS) kurulacak. TMMOB İnsaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, konuyla ilgili merak edilenleri açıklayarak yeni sistem ile ilgili bilgi verdi.
20.03.2023 Gündem
İnşaat sektöründe yeni dönem! İzleme sistemi başlıyor
İnşaat sektöründe yeni dönem! İzleme sistemi başlıyor İnşaat demirinin üretiminden kullanımına kadar geçen tüm aşamaları takip edecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından dün yayımlanan tebliğle inşaat demirinin üretimi ve ithalat aşamasından inşaatta kullanım süreci dahil izlenmesine yönelik düzenleme yapıldı.
17.03.2023 Ekonomi
FAST sistemi ile ilgili yeni gelişme! 2023 yılında başlıyor
FAST sistemi ile ilgili yeni gelişme! 2023 yılında başlıyor Merkez Bankası, 'FAST İş Yeri Ödemeleri' ile ilgili duyuruda bulundu. 2023 yılının ilk çeyreğinde kullanılmaya başlanacak. Gerekli hazırlıklar tamamlandı. İşte Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) sistemine ilişkin yapılan açıklama...
26.12.2022 Ekonomi
Tapuda yeni dönem! Ev alım satımlarında sistem değişiyor
Tapuda yeni dönem! Ev alım satımlarında sistem değişiyor Ev almak isteyenleri ve evini satanları ilgilendiren son dakika gelişmesi! Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından kuruldu, resmen hayata geçti. İşte vatandaşlara rahat bir nefes aldıracak sistemin detayları...
28.11.2022 Ekonomi
Tapu ve gayrimenkul sektörü ile ilgili son dakika gelişmesi! 81 ilde başlayacak, tamamen değişiyor
Tapu ve gayrimenkul sektörü ile ilgili son dakika gelişmesi! 81 ilde başlayacak, tamamen değişiyor Tapu ve gayrimenkul sektöründe yeni dönem başlıyor. Gayrimenkul sahibi olmak isteyen herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Ev satın alırken vatandaşların en çok kafasını kurcalayan ve tedirginliğe neden olabilecek konulardan biri güven... Bunu ortadan kaldırmak amacıyla Tapu Kadastro’da '3 boyutlu' yeni dönemin çalışmaları bu yıl başlıyor. Uygulama bütün illerde yaygınlaştırılacak. İşte tüm detaylar…
13.09.2022 Gündem
İkinci el, sıfır araba ve akaryakıt fiyatlarındaki artış sonrası yeni formül açıklandı! MTV, bakım ve kasko...
İkinci el, sıfır araba ve akaryakıt fiyatlarındaki artış sonrası yeni formül açıklandı! MTV, bakım ve kasko... Araba almak isteyen milyonları ilgilendiren gelişme! Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), yılda bir kasko, zorunlu trafik sigortası, araba muayene ve egzoz emisyon ölçümü, yıllık periyodik bakım, kış lastiği, akü masrafı, yıkatma, park, köprü ve otoyol geçiş ücreti... Hepsinin masrafları sona eriyor, bu yöntem maliyeti en aza indiriyor. Dakikalık ya da saatlik olarak kiralanıyor, istediğiniz yere bırakabiliyorsunuz. Özellikle ikinci el araba fiyatlarına ve akaryakıt fiyatlarına gelen zamlardan sonra pek çok kişi artık bu yöntemi tercih ediyor. Uzun süreli kiralama sözleşmesi yok, istediğiniz marka, model ve rengi bulabiliyorsunuz. Sarı taksiden katbekat ucuz, şehir dışına bile çıkılabiliyor. İşte araba almayı düşünenleri büyük masraftan kurtaracak yöntemin detayları....
24.06.2022 Otomobil
Bayramda bankalar açık mı, kapalı mı, çalışıyor mu? Ramazan Bayramı’nda bankalar kaç gün tatil?
Bayramda bankalar açık mı, kapalı mı, çalışıyor mu? Ramazan Bayramı’nda bankalar kaç gün tatil? Ramazan Bayramı içinde bankalarda işlem yapacak vatandaşlar bugünden itibaren “Bayramda bankalar çalışıyor mu?” “Bayramda bankalar ne zaman açılıyor?” sorularına yanıt arıyor. Bankaların bayramda işlem yapmaması durumunda, işlemlerini bayram sonrasına bırakmak zorunda kalacak olanlar “Bayramda bankalar açık mı, kapalı mı?” diye sorarken resmi tatil olduğundan “Bayramda bankalar kaç gün tatil?” sorusunun yanıtını da merak ediyor. beklemek zorunda olacak kişiler konuya ilişkin detayları araştırmayı sürdürüyor. Peki, Ramazan Bayramı’nda bankalar kapalı mı, bankalar bayramda kaç gün kapalı mı?
30.04.2022 Ekonomi
Kızılay'dan Ramazan desteği! 8 milyon kişiye yapılacak yardımlar duyuruldu
Kızılay'dan Ramazan desteği! 8 milyon kişiye yapılacak yardımlar duyuruldu Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, bu sene Ramazan ayında yapılacak yardımları düzenlediği basın toplantısında anlattı. 8 milyon kişiye farklı kalemlerde toplam 400 milyon liralık yardım ulaştıracaklarını anlatan Kınık, online bağış sistemini de tanıtarak, "Kızılay kart ödeme platformu, yardımlaşma ve dayanışma platformu olarak bu kartları yurtdışında da yaygınlaştıracağız. Kızılay kart bizim nakit temelli destekleriniz için platformumuzun genel konsepti. Bu kart fiziksel anlamda bulunmuş olmasa bile Kızılay kart platformumuz aracılığıyla ihtiyaç sahiplerimize TC kimlik numaralarını ve banka hesaplarına doğrudan ödeme yapılması yoluyla yardımlarımızı ulaştırıyoruz." dedi.
28.03.2022 Gündem
Yeni GSM operatörü NETGSM kimin, sahibi kim? Adem Öcal kimdir?
Yeni GSM operatörü NETGSM kimin, sahibi kim? Adem Öcal kimdir? Türkiye'de dördüncü operatörü NETGSM mart ayı itibarıyla abone almaya başlayacak. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan (BTK) 2009'da aldığı sabit telefon, sanal mobil telefon, internet servis sağlayıcılığı ve haberleşme altyapı lisanslarıyla hizmet veren NETGSM, mart ayı itibarıyla abone alımına başlayacağını duyurdu. Söz konusu gelişmenin ardından “Yeni GSM operatörü NETGSM kimin, sahibi kim? Adem Öcal kimdir?” sorularına yanıt aranmaya başlandı.
21.02.2022 Bilim ve Teknoloji
Elektrikli araba ile büyük tasarruf!  90 TL'ye 200-300 km yol yapıyor
Elektrikli araba ile büyük tasarruf! 90 TL'ye 200-300 km yol yapıyor Elektrikli otomobillerin pazar payı giderek artarken, Türkiye'de de her geçen gün trafiğe daha fazla elektrikli araç katılıyor. Peki elektrikli otomobil kullanıcıları eski araçlarına kıyasla ne gibi avantajlara sahip oluyor ya da en sık hangi sorunlarla karşılaşıyorlar? İstanbul gibi büyükşehirlerde normal şarj ünitelerindeki yetersizliğin ilk sırada olduğunu söyleyen sürücüler, araçlarının performansından ise oldukça memnun ve "Elektrikle tasarruf mümkün" diyor.
19.02.2022 Ekonomi
Üniversite öğrencileri araştırıyor, fark yaratan projeler TEKNOFEST’te yarışıyor
Üniversite öğrencileri araştırıyor, fark yaratan projeler TEKNOFEST’te yarışıyor Ülkemizin Millî Teknoloji Hamlesine katkı sağlamak amacıyla nitelikli insan kaynağının gelişimini destekleyen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, üniversite öğrencileri arasında araştırma ve proje kültürünü yaygınlaştırıyor. TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları kapsamında 4’üncüsü, TÜBİTAK tarafından bu yıl onuncu kez düzenlenen Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmasına Türkiye’de ve KKTC’de öğrenim gören ön lisans ve lisans öğrencileri bireysel veya takım halinde katılabiliyor. Birbirinden farklı kategori ve tematik alanlarda yapılan yarışmalara 12 Mayıs tarihine çevrim içi olarak başvuru yapılabiliyor.
5.02.2022 Bilim ve Teknoloji
Yargıda dijital dönüşüm çalışmalarına 'UYAP Mobil' uygulaması da eklendi
Yargıda dijital dönüşüm çalışmalarına 'UYAP Mobil' uygulaması da eklendi Yargı Reformu Stratejisi kapsamında yargılamaların hızlandırılması ve adalete erişimin kolaylaştırılmasını sağlayan yargıda dijital dönüşüm çalışmalarına Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) Mobil uygulaması da eklendi.
21.10.2021 Gündem
‘Organ nakli’ için sanal koşuda bir araya gelecek
‘Organ nakli’ için sanal koşuda bir araya gelecek Organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak ve bilinirliği arttırmak amacıyla Medicana Sağlık Grubu’nun desteğiyle 21-24 Ekim tarihleri arasında sanal koşu düzenlenecek.
19.10.2021 Sağlık
İngilizce nasıl öğrenilir? İngilizce öğrenmenin en etkili yolu nedir?
İngilizce nasıl öğrenilir? İngilizce öğrenmenin en etkili yolu nedir? Araştırmalara göre Avrupa ülkeleri arasında İngilizce bilme oranı en düşük ülke Türkiye olarak geçmektedir. İngilizce bilenlerin oranı her geçen gün biraz daha düşmekte ama ticaret dili İngilizce olduğu için şirketler, işe alımlarda İngilizce bilme zorunluluğu aramaktadır. Hem akademide hem de özel hayatta karışınıza çıkacak fırsatları değerlendirebilmek için İngilizce öğrenmek çok önemli bir noktadır.
16.02.2022 Eğitim
Türk Telekom, dünyaya teknoloji ihraç ediyor
Türk Telekom, dünyaya teknoloji ihraç ediyor Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, "Türk Telekom Grubu olarak, şirketimiz Netsia ile Türk mühendislerinin gücünü dünyaya göstermek adına yerimizi almış bulunuyoruz. Silikon Vadisi'nden dünyaya teknoloji ihraç ediyoruz." dedi.
12.09.2021 Bilim ve Teknoloji
TikTok, 2020 yılında dünyanın en çok indirilen uygulaması oldu
TikTok, 2020 yılında dünyanın en çok indirilen uygulaması oldu Küresel olarak indirilen mobil uygulamalar için yeni bir araştırma raporu yayımlandı. Bu rapora göre 2020 yılının en çok indirilen uygulaması TikTok oldu. Çok fazla eleştirilmesine rağmen popüler uygulama kullanıcı sayısını katlayarak artırmaya devam ediyor.
9.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Mobil oyunlara 44,7 milyar dolar harcandı
Mobil oyunlara 44,7 milyar dolar harcandı Küresel uygulama harcamaları 2021 yılının ilk yarısında yüzde 24 artarak 65 milyar dolara yaklaşırken sadece mobil oyunlara 44,7 milyar dolar harcama yapıldığı belirlendi.
30.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Üniversite öğrencileri araştırma proje yarışmaları başvuruları devam ediyor
Üniversite öğrencileri araştırma proje yarışmaları başvuruları devam ediyor Üniversite öğrencileri tarafından heyecanla ve ilgiyle takip edilen Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları başvuruları devam ediyor. TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında TÜBİTAK yürütücülüğünde düzenlenen yarışma, ülkemizin bilim temelli bilgi ve teknoloji üretimi ile Milli Teknoloji Hamlesine ve bunun için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynaklarının gelişimi süreçlerine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştiriliyor.
15.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Anneler Günü'nde göz yaşartan iki hikaye
Anneler Günü'nde göz yaşartan iki hikaye Cam kemik hastası Ceren Pekoğlu ve konabildi spastik engelli Muratcan Çiçek anneleri sayesinde hayata tutundu. Pekoğlu ve Çiçek'in anneleriyle beraber yaşadıkları hikayeler gözleri yaşarttı.
9.05.2021 Yaşam
Hesabında para olanlara uyarı! Çok sayıda mağdur var
Hesabında para olanlara uyarı! Çok sayıda mağdur var Hesabında parası olan herkesi ilgilendiriyor. Anneler Günü öncesi pek çok kişi hediye alma telaşında. Pandeminin etkisiyle böyle özel günlerde internet siteleri üzerinden yapılan satışlarda artış yaşanıyor. Bunu fırsat bilen siber dolandırıcılar ise çok sayıda kişiyi farklı yöntemlerle mağdur ediyor.
6.05.2021 Gündem
Bakan Selçuk'tan EBA açıklaması!
Bakan Selçuk'tan EBA açıklaması! Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, dijitale doğru olan dönüşümün, içinde olunan kitlesel eğitimden kişisel eğitime doğru bir gidişatı içerdiğini belirterek, "Bu aslında insan doğasına daha uygun bir yaklaşım denilebilir ama içinde yine riskler barındıran bir yaklaşım ve eğitim teknolojilerinin de bu dönüşümde çok güçlü araçlar olmaları ve birtakım yöntemler sunmaları gerçekten önemli." dedi. EBA ile ilgili de açıklama yapan Selçuk, "Dünyada en fazla aranan kelimenin içerisinde kovid olması, Türkiye'de EBA olması ya da EBA'nın dünyada 20 milyardan fazla tıklanmayla en çok ziyaret edilen eğitim sitesi olması bütün bunlar bizi elbette mutlu ediyor ama daha çok çalışmamız, yenilikler ortaya koymamız gerekiyor. Çocuklarımızın, öğretmenlerimizin imkanlarını artırmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.
10.04.2021 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Mobil Uygulamalar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mobil uygulamalar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.