Mkek

Mkek

Son dakika mkek haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mkek ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mkek haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mkek

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mkek gelişmeleri de dahil olmak üzere 161 mkek haberi bulunmuştur. Tüm mkek haberleri aşağıda listelenmiştir.
İsmail Demir: Vurucu gücümüz artmaya devam ediyor, sürekli geliştiriyoruz
İsmail Demir: Vurucu gücümüz artmaya devam ediyor, sürekli geliştiriyoruz Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Elimizdeki silah, mühimmat ve bunların hassasiyetlerini sürekli geliştiriyoruz. Her harekatta başka bir yenilik, başka bir unsuru cepheye sürmekle ilgili faaliyetimiz var. Vurucu gücümüz hassasiyet ve etkinlik açısından artmaya devam ediyor. Bu artışın da meyvelerini görmeye devam edeceğiz" dedi.
1.06.2022 Ekonomi
Uzaya fırlatılan uydunun metal iskeleti TTK’dan
Uzaya fırlatılan uydunun metal iskeleti TTK’dan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan Grizu-263 Uzay Takımı tarafından geliştirilen ve 13 Ocak 2022 tarihinde ABD'den SpaceX Falcon 9 roketiyle uzaya fırlatılarak yörüngeye yerleştirilen Grizu-263A cep uydusunun uzay koşullarına dayanıklı metal iskeleti Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı, eski adı Merkez Atölyeleri olan Maden Makinaları Fabrikası’nda (MMF) üretildi.
17.01.2022 Bilim ve Teknoloji
İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor? İşçi çıkarma yasağı uzayacak mı? İşten çıkarma yasağı 1 Temmuz'da bitiyor mu?
İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor? İşçi çıkarma yasağı uzayacak mı? İşten çıkarma yasağı 1 Temmuz'da bitiyor mu? Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınan kararlar doğrultusunda 1 Temmuz itibariyle sokağa çıkma yasağı kalkıyor. Salgının ekonomik etkilerini azaltmak ve istihdamı korumak amacıyla 1 yılı aşkın süredir devam eden işten çıkarma yasağı da 1 Temmuz kararlarının adından merak konusu oldu. Peki, İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor? İşçi çıkarma yasağı kalkıyor mu? İşten çıkarma yasağı 1 Temmuz'da bitiyor mu? İşte detaylar...
29.06.2021 Çalışma Hayatı
Bakan Varank, Hassas Güdüm Kiti-82 Teslimat Töreni'ne katıldı
Bakan Varank, Hassas Güdüm Kiti-82 Teslimat Töreni'ne katıldı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunda (MKEK) planlanan değişikliğe ilişkin "MKEK özelleştiriliyor" şeklinde dezenformasyon yürütüldüğünü belirterek, "Mecliste görüşülecek kanun teklifine göre, MKEK özelleştirilmeyecek, aksine kamu hüviyetini kanunla korumaya devam edecek. MKEK, sermayesi Hazinede, yönetimi, hak ve yetkileri Milli Savunma Bakanlığında olan özel hukuk hükümlerine tabi bir kamu şirketine dönüşecek." dedi.
24.06.2021 Bilim ve Teknoloji
TBMM'de muhalefete 'MKE' bilgilendirmesi
TBMM'de muhalefete 'MKE' bilgilendirmesi TBMM'de muhalefet partilerinin temsilcileri, Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) Anonim Şirketi Kanun Taslağı ile ilgili bilgilendirildi.
24.06.2021 Siyaset
Bakan Akar'dan 'MKEK' açıklaması: Özelleştirme yok
Bakan Akar'dan 'MKEK' açıklaması: Özelleştirme yok Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Meclis'e gelen Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nun (MKEK) anonim şirket olmasını düzenleyen kanun teklifine yönelik eleştirilere ilişkin, "Bizim burada yapmaya çalıştığımız konu, MKEK'in modern bir yapıya kavuşması. Kısaca söylemek gerekirse, özelleştirme yok, orada çalışan kardeşlerimizin, evlatlarımızın özlük haklarının geriye gitmesi söz konusu değil" dedi.
23.06.2021 Siyaset
Kılıçdaroğlu: Siyasi partileri kapatmak doğru değil
Kılıçdaroğlu: Siyasi partileri kapatmak doğru değil CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Siyasi partileri kapatmak, onları farklı şekillerde topluma tanıtmak ya da terör örgütleriyle onları bağlantılaştırmak asla doğru değil. Varsa böyle bir şey devletin savcısı, hakimi devreye girer; ama bu iş, bir siyasi talimatla yapılırsa o doğru değil" dedi.
22.06.2021 Siyaset
Memur maaşları ne zaman yatacak? Bayram öncesi 10 Mayıs bugün memur maaşları yatar mı 2021?
Memur maaşları ne zaman yatacak? Bayram öncesi 10 Mayıs bugün memur maaşları yatar mı 2021? Mamur maaşları ne zaman yatıyor, ayın kaçında yatacak? Kamu personeli merakla maaşlarının yatacağı zamanı sorguluyor. Memur maaşları her ayın 15’inde yatıyor ancak maaşların Ramazan Bayramı öncesi yatıp yatmayacağı merak ediliyor. Peki, memur maaşları gün yatar mı?
10.05.2021 Çalışan Hakları
Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaştı! Yüzde 100 yerli imkanlarla oluşturuldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaştı! Yüzde 100 yerli imkanlarla oluşturuldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda Enerjetik Malzemeler Üretim Tesisi Açılışı ve Ürün Lansmanı'na ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu.
29.04.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftarda askerlerle bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftarda askerlerle bir araya geldi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, askerlerle iftarda buluştu.
29.04.2021 Gündem
İşten çıkarma yasağıyla ilgili son dakika gelişmesi!
İşten çıkarma yasağıyla ilgili son dakika gelişmesi! Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiren karar! Koronavirüs salgını sonrası getirilen işten çıkarma yasağı ile ilgili son dakika gelişmesi. Ve süre resmen uzatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bayram müjdesi vererek, işten çıkarma yasağının 30 Hazirana kadar uzatıldığını açıkladı.
29.04.2021 Çalışma Hayatı
Kredi müjdesi! Faizsiz ve 3 yıl geri ödemesiz...
Kredi müjdesi! Faizsiz ve 3 yıl geri ödemesiz... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiren 3 yıl ödemesiz ve faizsiz kredi müjdesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Kredi için 3 Mayıs Pazartesi'den itibaren e-Devlet üzerinden KOSGEB'e başvurular yapılacak. Krediden salgın sebebiyle gelir kaybına uğramış veya nakit akışı bozulmuş, istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmeler ile teknoloji alanında faaliyet gösteren şirketler yararlanacak.
29.04.2021 Ekonomi
Memur, emekli ve esnafa müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu
Memur, emekli ve esnafa müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu Milyonları ilgilendiren müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu. Memur, emekli ve esnafa müjde. Ve belli oldu. Süre uzatıldı. Emekliye zam, memura maaş müjdesi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Memurlarımıza ve esnaflarımıza vereceğimiz müjdeler var. Emeklilere 2018 yılında başlattığımız bayram ikramiyesi ödemesinin tutarını 1000 liradan 1100 liraya yükselttik. Memur maaşlarını 10 Mayıs itibarıyla hesaplara yatırıyoruz. Esnafımıza yaptığımız aylık 1000 lira gelir desteği ile 750 lira ve 500 lira arasındaki kira desteğinin süresini bir ay daha uzatıyoruz. TESKOMB ve Halkbank aracılığıyla esnafa kullandırdığımız kredilerin taksit ödemelerini 1 Temmuz 2021'e kadar erteliyoruz" açıklamasında bulundu.
29.04.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan dışa bağımlılığı bitirecek yeni hamleyi duyurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan dışa bağımlılığı bitirecek yeni hamleyi duyurdu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MKEK Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda Enerjitik Malzemeler Üretim Tesisi Açılış Etkinliği ve Ürün Lansmanı'nda konuştu.
29.04.2021 Gündem
Yerli Gatling ilk kez görüntülendi! Yeni dönem başlıyor
Yerli Gatling ilk kez görüntülendi! Yeni dönem başlıyor Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu’na bağlı tesislerde yerli ve milli silahları yakından inceleyen Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, 76mm Deniz Topu, Yakın Hava Savunma Sistemi, çeşitli kalibre ve tiplerde tüfekler ile gatling toplara ilişkin ayrıntılı bilgi aldı.
20.03.2021 Ekonomi
Açıklama geldi! Milli Piyade Tüfeği göreve hazır
Açıklama geldi! Milli Piyade Tüfeği göreve hazır Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) tarafından tasarlanan hafifleştirilmiş Milli Piyade Tüfeği MPT-76-MH’nin kalifikasyonun tamamlandığını açıkladı.
7.02.2021 Gündem
"Ülkemiz artık dünya harp tarihinde doktrin belirleyen ülke haline geldi"
"Ülkemiz artık dünya harp tarihinde doktrin belirleyen ülke haline geldi" SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, "Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla kısa sürede bu alanda konulan iradeyle ülkemiz artık bağımlılıktan adım adım kurtuldu ve dünya harp tarihinde doktrin belirleyen ülke haline geldi." dedi.
9.11.2020 Bilim ve Teknoloji
MKEK'ten insansız, hibrit zırhlı muharebe araç sürprizi
MKEK'ten insansız, hibrit zırhlı muharebe araç sürprizi Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde yer alan paletli zırhlı araçların modernizasyonu için hibrit, insansız ve silah sistemi içeren çözüm geliştirdi.
4.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Bedava tablet bilgisayar nasıl alınır? Acun Ilıcalı, Baykar ve belediyelerin ücretsiz laptap, bilgisayar ve tablet yardımından nasıl yararlanılır?
Bedava tablet bilgisayar nasıl alınır? Acun Ilıcalı, Baykar ve belediyelerin ücretsiz laptap, bilgisayar ve tablet yardımından nasıl yararlanılır? Bedava tablet, bilgisayar ve laptop için yapılan aramalar devam ediyor. Uzaktan eğitim sürecinde öğrencilere destek olmak ve fırsat eşitliğine hizmet etmek isteyen birçok kurum ve kuruluş ücretsiz bilgisayar dağıtacak. Acun Ilıcalı tarafından Haydi Şimdi ismiyle başlayan ücretsiz bilgisayar desteğine başta BAYKAR ve kurucu ortakları olmak üzere pek çok kurum ve belediyelerden de destek geldi. Peki, bedava tablet, bilgisayar ve laptop nasıl alınır?
1.10.2020 Gündem
TSK yeni uçaksavar topunu envanterine almaya hazırlanıyor
TSK yeni uçaksavar topunu envanterine almaya hazırlanıyor Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), tamamen yerli ve milli imkanlarla üretilerek atış testlerini başarıyla geçen 25 milimetrelik uçaksavar topu sistemini envanterine katmaya hazırlanıyor.
27.09.2020 Gündem
MSB: Üretilen maske sayısı 80 milyonu geçti
MSB: Üretilen maske sayısı 80 milyonu geçti Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) ve Dikimevleri'nde üretilen maske sayısının 80 milyonu geçtiği, üretimlerin hız kesmeden devam ettiğini bildirdi.
23.08.2020 Gündem
"Sanayinin devlerine" savunma şirketleri damgası
"Sanayinin devlerine" savunma şirketleri damgası Türk savunma sanayisi şirketleri, yürüttükleri faaliyetlerin ekonomik sonuçlarıyla "sanayinin en büyükleri" sıralamasında yükselişini sürdürdü.
14.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Kritik atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı
Kritik atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile bazı kurumlara ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yer aldı.
7.07.2020 Gündem
İsmail Demir: Nüfuz Edici Bomba teslimatları devam ediyor
İsmail Demir: Nüfuz Edici Bomba teslimatları devam ediyor Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Nüfuz Edici Bomba (NEB) teslimatlarının devam ettiğini duyurdu.
10.06.2020 Bilim ve Teknoloji
Bakan Akar'dan Libya açıklaması! Dengeler değişti...
Bakan Akar'dan Libya açıklaması! Dengeler değişti... Milli Savunma Bakanı Akar "Suriye ve Irak'ın kuzeyinde terörle mücadelemiz aralıksız sürüyor.1 Ocak'tan bu yana 1411 terörist yapılan operasyonlarda etkisiz hale getirildi. TSK unsurlarının eğitim iş birliği ve danışmanlık hizmetlerine başlamasından sonra Libya’daki dengeler önemli oranda değişti" dedi.
20.05.2020 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Mkek ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mkek haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.