Mit Tırları

Mit Tırları

Son dakika MİT TIRları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan MİT TIRları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını MİT TIRları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mit Tırları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mit tırları gelişmeleri de dahil olmak üzere 74 mit tırları haberi bulunmuştur. Tüm mit tırları haberleri aşağıda listelenmiştir.
MİT tırları davasında yeni gelişme!
MİT tırları davasında yeni gelişme! MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin davada müebbet hapis cezasıyla yargılanan ve hakkında yakalama kararı bulunan dönemin Adana Ceyhan İlçe Jandarma Komutanlığı istihbarat kısım amiri Ö.M.G. ile kendisine yardım eden şüpheli, Antalya'da yakalandı.
8.01.2021 Gündem
MİT TIR'larının durdurulması davasında flaş gelişme
MİT TIR'larının durdurulması davasında flaş gelişme MİT TIR'larının durdurulması davasında FETÖ'nün "sivil imamları"nın da aralarında bulunduğu 27 sanığa verilen hapis cezalarının gerekçesi açıklandı.
29.12.2020 Gündem
MİT TIR'ları davasında Can Dündar'ın cezası belli oldu!
MİT TIR'ları davasında Can Dündar'ın cezası belli oldu! MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve fotoğraflara Cumhuriyet Gazetesi'nde Genel Yayın Yönetmeni olduğu dönemde yer verdiği gerekçesiyle çarptırıldığı 5 yıl 10 ay hapis cezası, Yargıtay'ca bozulan Can Dündar'ın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, Can Dündar'ı "Gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla temin etmek" suçundan 18 yıl 9 ay, "FETÖ'ye dahil olmamakla birlikte örgüte yardım" suçundan ise 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı.
23.12.2020 Gündem
MİT Tır'ları olayı nedir? MİT tırları davası: Ne olmuştu, nasıl sonlandı?
MİT Tır'ları olayı nedir? MİT tırları davası: Ne olmuştu, nasıl sonlandı? Adana ve Hatay'da MİT TIR'larının durdurulmasını organize ettikleri gerekçesiyle FETÖ/PDY'nin 11 "sivil imamı" ile eski bir tuğgeneralin de aralarında bulunduğu 50 sanıktan 27'si 1 yıl 10 ay 15 gün ile ağırlaştırılmış müebbet arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı. İşte MİT Tırları olayı hakkındaki detaylar…
30.10.2020 Gündem
MİT TIR'ları davasında flaş gelişme! Cezalar belli oldu...
MİT TIR'ları davasında flaş gelişme! Cezalar belli oldu... MİT TIR'larının durdurulması davasında yargılanan 27 sanık 1 yıl 10 ay 15 gün ile ağırlaştırılmış müebbet arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.
30.10.2020 Gündem
Can Dündar'ın mal varlıklarına el konulmasına karar verildi!
Can Dündar'ın mal varlıklarına el konulmasına karar verildi! MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin davada, firari sanık Can Dündar'ın mal varlıklarına el konulmasına karar verildi.
7.10.2020 Gündem
MİT TIR'ları davasında önemli gelişme! İstenen cezalar belli oldu
MİT TIR'ları davasında önemli gelişme! İstenen cezalar belli oldu Cumhuriyet savcısı Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulmasını organize ettikleri belirtilen FETÖ/PDY'nin 11 "sivil imamı" ile eski bir tuğgeneralin de aralarında bulunduğu 50 sanık hakkındaki davada esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.
6.07.2020 Gündem
MİT TIR'larını durdurmak için "karar kurulu" oluşturmuşlar
MİT TIR'larını durdurmak için "karar kurulu" oluşturmuşlar Adana'da FETÖ/PDY terör örgütünün mahrem imamları tarafından MİT'e ait TIR'ların durdurulması ve aranması için "karar kurulu" oluşturulduğu, firari Feyzullah Gülbent'in de da bu toplantılara "karar kurulu üyesi" olarak katıldığı ve eylemin birincil sorumluları arasında yer aldığı belirlendi.
5.10.2019 Gündem
MİT TIR'ları davasında karar!
MİT TIR'ları davasında karar! MİT TIR'larının durdurulması davasında karar çıktı. Yargıtay, Adana ve Hatay'daki MİT TIR'larının durdurulması davasında, sanıkların eylemleri örgütsel talimatla gerçekleştirdiği sonucuna vardı.
28.06.2019 Gündem
MİT TIR'ları sanıklarının avukatının FETÖ'den yargılandığı dava
MİT TIR'ları sanıklarının avukatının FETÖ'den yargılandığı dava Adana'da MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili davada tutuklu yargılanan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık ile eski savcılar Özcan Şişman, Aziz Takçı ile Ahmet Karaca'nın avukatlığını yapan tutuksuz sanık A.T'nin "FETÖ/PDY terör örgütü üyesi" olduğu iddiasıyla yargılanmasına devam edildi.
18.09.2018 Gündem
MİT tırlarında ByLock itirafı
MİT tırlarında ByLock itirafı Adana ve Hatay’da MİT tırlarının durdurulması ve aranması işlemlerini organize ettikleri gerekçesiyle FETÖ’nün “sivil imamı” 11 kişi ile bir tuğgeneralin de aralarında bulunduğu 15’i tutuklu 18’i firari 55 sanık hakkında açılan davada yargılanan astsubayın, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı olduğu ortaya çıktı.
7.07.2018 Gündem
Son dakika: Enis Berberoğlu'nun cezası belli oldu!
Son dakika: Enis Berberoğlu'nun cezası belli oldu! İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, durdurulan MİT tırları görüntülerini eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a ilettiği iddiasıyla yargılanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nu 5 yıl 10 ay hapisle cezalandırarak, tutukluluk halinin devamına hükmetti.
13.02.2018 Gündem
MİT TIR’ları davasında 15’er yıl hapis istendi
MİT TIR’ları davasında 15’er yıl hapis istendi Suriye’ye giden MİT TIR’larının durdurulmasına ait görüntülerin yayınlanması üzerine açılan davada savcı sanıklar Can Dündar, Enis Berberoğlu ve Erdem Gül için ‘terör örgütünün hiyerarşisine dahil olmaksızın terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek’ suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istedi
29.09.2021 Gündem
"MİT TIR'larını durduran subayların imamı" tutuklandı
"MİT TIR'larını durduran subayların imamı" tutuklandı Adana ve Hatay'da 19 Ocak 2014'te "MİT TIR'larını durduran subayların imamı" olduğu tespit edilen firari sanık Süleyman Gürbüz, "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme", "Türkiye Cumhuriyeti hükmetini ortadan kaldırmaya teşebbüs", "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "casusluk" suçlarından tutuklandı.
29.09.2021 Gündem
FETÖ'nün MİT TIR'larını durdurmadan önce MİT'i dinlediği ortaya çıktı
FETÖ'nün MİT TIR'larını durdurmadan önce MİT'i dinlediği ortaya çıktı Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi oldukları öne sürülen eski Cumhuriyet Savcısı Musa Alperen ile eski hakim olan eşi Ayşegül Alperen'e açılan davanın iddianamesinde, örgütün, Milli İstihbarat Teşkilatına (MİT) ait TIR'ların durdurulması öncesinde, sözde Kudüs Terör Örgütü soruşturması kılıfı adı altında uydurma gerekçe, sahte delil ve ihbarlarla kurum olarak MİT'in yönetici ve çalışanlarının telefonlarını dinleyerek terörle irtibatlandırmaya çalıştığı bildirildi.
29.09.2021 Gündem
TIR’ların durdurulması üç ay önce planlanmış
TIR’ların durdurulması üç ay önce planlanmış İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, 1 Ocak ve 19 Ocak 2014’te Hatay ve Adana’da MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin olayı organize ettikleri belirtilen FETÖ’nün “sivil imamı” 11 kişi ile bir tuğgeneralin de aralarında bulunduğu 11’i firari toplam 55 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamenin detayları ortaya çıktı
29.09.2021 Gündem
ABD elçiliği ‘talep yok’ dedi ama savcılığın yazısı ellerinde
ABD elçiliği ‘talep yok’ dedi ama savcılığın yazısı ellerinde MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin iddianamede yer alan, ‘şüpheli FETÖ imamlarının ABD Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu’nu aradığı’ yönündeki iddia üzerine ABD Büyükelçiliği dün açıklama yaptı.
29.09.2021 Gündem
Savcılıktan ABD Büyükelçiliği'ne jet yanıt
Savcılıktan ABD Büyükelçiliği'ne jet yanıt İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, ABD Büyükelçiliğine MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin iddianameyle ilgili gönderilen bilgi talebi yazısının bugün saat 15.26 itibarıyla Büyükelçilik tarafından teslim alındığını bildirdi.
29.09.2021 Gündem
MİT TIR'ları davasında flaş gelişme
MİT TIR'ları davasında flaş gelişme MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin yeni bir iddianame düzenlendi. İddianamenin 55 şüphelisi hakkkında 3'er kez ağırlaştırılmış hapis cezası isteniyor.
29.09.2021 Gündem
‘Reyhanlı katliamına göz yumdu’
‘Reyhanlı katliamına göz yumdu’ Hakimler ve Savcılar Kurulu, MİT TIR’larını durduran eski Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman’la ilgili rapor hazırladı. Rapora göre, Şişman, Reyhanlı’da 53 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına, MİT’i suçlamak için göz yumdu
29.09.2021 Gündem
MİT'i suçlamak için saldırıya göz yummuş!
MİT'i suçlamak için saldırıya göz yummuş! MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki saldırıya ilişkin iddianameyi de hazırlayan eski Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman'ın, Reyhanlı'daki terör saldırısını MİT ile ilişkilendirerek sözde Selam Tevhid-Kudüs Ordusu'nun şiddet eylemi olarak sunmayı hedeflediği belirlendi.
29.09.2021 Gündem
MİT tırlarını durduran Yaşar Kavalcıoğlu gözaltına alındı
MİT tırlarını durduran Yaşar Kavalcıoğlu gözaltına alındı MİT'e ait tırı Hatay'da durdurarak arama yapmak isteyen ve itiraz eden MİT görevlilerini tehdit ettiği iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan eski Kırıkhan Cumhuriyet Savcısı Yaşar Kavalcıoğlu gözaltına alındı
29.09.2021 Gündem
MİT TIR'ları savcısına hapis istemi
MİT TIR'ları savcısına hapis istemi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, MİT TIR'ları soruşturmasını yürüten eski cumhuriyet savcısı Aziz Takcı hakkında "terör örgütü üyeliği" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.
29.09.2021 Gündem
MİT TIR’ları tutuklusu FETÖ’yle ilişkiliymiş!
MİT TIR’ları tutuklusu FETÖ’yle ilişkiliymiş! Eski Adana Jandarma Alay Komutanı Çokay, Fethullah Gülen’in toplantılarına katılmış, örgüt evlerinde kasetlerini izlemiş
29.09.2021 Gündem
Berberoğlu için müebbet talebi
Berberoğlu için müebbet talebi MİT TIR’larının durdurulmasıyla ilgili görüntülerin yayınlanmasına ilişkin mütaalasını açıklayan savcı milletvekili Enis Berberoğlu hakkında müebbet, Can Dündar ve Erdem Gül hakkında ise “örgüte üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapislerini talep etti
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Mit Tırları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mit tırları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.