Gazete Vatan Logo

MİT TIR'ları davasında flaş gelişme

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin yeni bir iddianame düzenlendi. İddianamenin 55 şüphelisi hakkkında 3'er kez ağırlaştırılmış hapis cezası isteniyor.

MİT TIR'ları davasında flaş gelişme

MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca 55 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, aralarında tırları durduran askerlerin sivil imamları da olduğu iddia edilen çok sayıda şüpheli yer alıyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin görüntüleri yayınlatması için tutuklu CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'na veren kişi veya kişilere yönelik soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, FETÖ soruşturmasında tutuklu bulunan örgütün üst düzey yöneticisi konumundaki bir tanığın, "MİT tırlarının durdurulması, görüntüsünün alınması ve ifşa edilmesi talimatının kendisine Pensilvanya'da örgüt elebaşı Fetullah Gülen tarafından verildiğini" anlattığını ifade etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, MİT tırlarının durdurulmasının ardından şüpheli "imam"ların ABD Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğuyla telefon görüşmesi yaptıklarına dair tespitlerin olduğunu belirterek, bu görüşme içeriklerini ABD Başkonsolosluğuna sorduklarını belirtti.

Haberin Devamı