Enis Berberoğlu

Enis Berberoğlu

Son dakika Enis Berberoğlu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Enis Berberoğlu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Enis Berberoğlu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Enis Berberoğlu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan enis berberoğlu gelişmeleri de dahil olmak üzere 335 enis berberoğlu haberi bulunmuştur. Tüm enis berberoğlu haberleri aşağıda listelenmiştir.
3 milletvekilinin dokunulmazlık dosyası Meclis'te
3 milletvekilinin dokunulmazlık dosyası Meclis'te CHP'li 1 ve HEDEP'li 2 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin fezlekeler, TBMM'ye gönderildi.
13.11.2023 Gündem
CHP'nin milletvekili aday listesi belli oldu
CHP'nin milletvekili aday listesi belli oldu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP),14 Mayıs'ta yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Seçimleri aday listesini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edildi. CHP'nin milletvekili aday listesinde İstanbul 1. bölge ilk sıradan Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul 2. bölge ilk sıradan Namık Tan, İstanbul 3. bölge ilk sıradan ise Engin Altay yer alıyor. Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ise Erzincan birinci sıradan aday gösterildi.
9.04.2023 Gündem
CHP'de il il milletvekili adayı listesi: Mustafa Sarıgül sürprizi
CHP'de il il milletvekili adayı listesi: Mustafa Sarıgül sürprizi CHP’de milletvekili adayları listesi şekillenmeye başladı. Listede Saadet Partili, DEVA Partili, Demokrat Partili ve Gelecek Partili adaylar da bulunuyor.
9.04.2023 Gündem
Gergerlioğlu yeniden milletvekili oldu
Gergerlioğlu yeniden milletvekili oldu Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararı vermesinin ardından tahliye edilen Ömer Faruk Gergerlioğlu 4 ay sonra Meclis'e döndü.
16.07.2021 Gündem
TBMM Başkanı Şentop'tan dokunulmazlık açıklaması
TBMM Başkanı Şentop'tan dokunulmazlık açıklaması Mustafa Şentop, "TBMM'de bin 300'e yakın dokunulmazlık dosyası var. Bu çok yüksek bir sayı. TBMM'de bu kadar çok dokunulmazlıkların kaldırılması fezlekesinin olması çok vahim bir tablo. Türkiye açısından doğru bir tablo değil." ifadesini kullandı.
22.03.2021 Siyaset
TBMM Başkanı Şentop: Bunlar hukuk cehaletinin örnekleri
TBMM Başkanı Şentop: Bunlar hukuk cehaletinin örnekleri TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Anayasa gereği kesinleşen bir mahkeme kararı Meclis Genel Kurulu’nda okunur, okunmasıyla hangi milletvekili hakkındaysa o milletvekilinin milletvekilliği sona erer. Anayasaya ve kanunlara göre kazanılan milletvekilliği yine anayasaya ve kanunlara göre sona erer. Burada birçok husus dile getiriliyor, bekletildi vesaire gibi. Bunlar tabi hukuk cehaletinin örnekleridir” dedi.
19.03.2021 Gündem
TBMM Başkanı Şentop'tan flaş HDP açıklaması
TBMM Başkanı Şentop'tan flaş HDP açıklaması TBMM Başkanı Mustafa Şentop gündeme dair açıklamalarda bulundu. Şentop, HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesi ile ilgili olarak, 'Daha önce de milletvekilliği düşenler oldu. Ortada kesin bir hüküm olup olmadığı önemli. Ortada kesin bir hüküm var' ifadelerini kullandı.
18.03.2021 Gündem
TBMM'ye yeni dokunulmazlık dosyaları sevk edildi
TBMM'ye yeni dokunulmazlık dosyaları sevk edildi Aralarında CHP İstanbul Milletvekili Kadri Enis Berberoğlu'nun da bulunduğu 8 milletvekiline ait dokunulmazlık dosyaları TBMM Başkanlığına sunuldu.
3.03.2021 Siyaset
Berberoğlu'nun fezlekeye itirazının reddine üst mahkemeden de ret
Berberoğlu'nun fezlekeye itirazının reddine üst mahkemeden de ret CHP'li Enis Berberoğlu, dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlanan fezlekenin yeniden düzenlenmesi talebinin reddedilmesine yaptığı itiraz üst mahkemece reddedildi.
25.02.2021 Siyaset
TBMM Başkanı Şentop'tan dokunulmazlık fezlekeleri ile ilgili flaş açıklama
TBMM Başkanı Şentop'tan dokunulmazlık fezlekeleri ile ilgili flaş açıklama TBMM Başkanı Mustafa Şentop dokunulmazlık fezlekeleri ile ilgili, "Karma Komisyon, dosyanın içeriklerine bakarak karar verecektir." dedi.
25.02.2021 Siyaset
TBMM'den AYM'ye 'Berberoğlu' kararı için düzeltme yazısı
TBMM'den AYM'ye 'Berberoğlu' kararı için düzeltme yazısı TBMM Başkanlığı, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında verdiği ikinci hak ihlali kararının gerekçesini bilgi amacıyla Meclis'e gönderen Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) 'tavzih ve maddi hata düzeltme' yazısı gönderdi.
24.02.2021 Gündem
Kılıçdaroğlu: Kim adalet istiyorsa yanında olduk
Kılıçdaroğlu: Kim adalet istiyorsa yanında olduk CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Kim adalet istiyorsa onun yanında olduk, bugün de aynı noktadayız. Kim adalet istiyorsa bize gelecek. Biz onun adalet talebini yerine getirmek için her türlü kavgayı, mücadeleyi vermeye hazırız" dedi.
16.02.2021 Siyaset
MHP lideri Devlet Bahçeli'den sert tepki: Ya teslim olacaklar ya da hainlerin kafaları koparılacak
MHP lideri Devlet Bahçeli'den sert tepki: Ya teslim olacaklar ya da hainlerin kafaları koparılacak Mliiyetçi Harekete Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, "Bundan sonra terörle mücadele stratejisinde Gara öncesi ile sonrası aynı olmayacak, inanıyorum. PKK ile saf tutan kim varsa tepeden tırnağa tutuşturulacak. PKK terör örgütü ya silahları ile ve son teröriste kadar güvenlik güçlerine teslim olup adalet önünde hesap verecektir, ya da azdan az çoktan çok gidecek, hainlerin kafaları koparılacak." dedi.
16.02.2021 Siyaset
Enis Berberoğlu, fezleke itirazının reddine karşı üst mahkemeye başvurdu
Enis Berberoğlu, fezleke itirazının reddine karşı üst mahkemeye başvurdu Enis Berberoğlu, dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlanan fezlekenin yeniden düzenlenmesi talebini reddeden İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararına karşı üst mahkemeye itirazda bulundu.
15.02.2021 Gündem
Adalet Bakanı Gül'den 'yeni anayasa' açıklaması
Adalet Bakanı Gül'den 'yeni anayasa' açıklaması Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta kabine toplantısı ardından kamuoyuyla paylaştığı 'yeni anayasa çalışmaları' hakkında açıklamalarda bulundu. Gül, "Türkiye'de her kesimin 'bu benim anayasam', 'evet benim ruhum var' diyebileceği anayasayı yapmak bizim birinci görevimiz." ifadelerini kullandı.
12.02.2021 Gündem
Mahkemeden Enis Berberoğlu'nun fezleke itirazına ret
Mahkemeden Enis Berberoğlu'nun fezleke itirazına ret İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, CHP'li Enis Berberoğlu'nun avukatlarının dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlanan fezlekeye yaptığı itirazı "düzeltilecek bir husus olmadığı" gerekçesiyle reddetti.
12.02.2021 Gündem
Enis Berberoğlu yeniden milletvekili
Enis Berberoğlu yeniden milletvekili CHP'li Enis Berberoğlu, mahkemenin 'yeniden yargılanması ve infazın durdurulması' kararına ilişkin Başkanlık Tezkeresinin TBMM Genel Kurulu'nda okunmasıyla milletvekili vasfını yeniden kazandı.
11.02.2021 Siyaset
TBMM Başkanı Şentop'tan 'Berberoğlu' açıklaması
TBMM Başkanı Şentop'tan 'Berberoğlu' açıklaması TBMM Başkanı Mustafa Şentop, eski CHP milletvekili Enis Berberoğlu hakkında hazırlanan fezlekeye ilişkin, "Fezleke Meclis'e gelmedi. Karar gönderilecekti. Karar da Meclis'e bilgi olarak gelmiş bu sabah. Onu arkadaşlarımızla değerlendireceğiz" dedi.
11.02.2021 Siyaset
MHP lideri Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin Berberoğlu kararını  eleştirdi
MHP lideri Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin Berberoğlu kararını eleştirdi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Enis Berberoğlu'na ilişkin kararının, "yanlış, mahzurlu ancak bağlayıcı" olduğunu belirterek, bu kararın Berberoğlu'na milletvekili sıfatı kazandırmayacağını bildirdi.
10.02.2021 Siyaset
Enis Berberoğlu için fezleke hazırlandı
Enis Berberoğlu için fezleke hazırlandı İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, yeniden yargılanması ve infazın durdurulmasına karar verilen Enis Berberoğlu'nun dokunulmazlığının kaldırılması için hazırladığı fezlekeyi Adalet Bakanlığı'na gönderdi
9.02.2021 Siyaset
AK Parti'li Turan: İktidar değil muhalefet oy kaybediyor
AK Parti'li Turan: İktidar değil muhalefet oy kaybediyor AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Muharrem İnce'nin CHP'den ayrılmasıyla ilgili, "CHP'den her hafta biri ayrılıyor. Türkiye'de iktidar değil muhalefet oy kaybediyor. Bu CHP, Atatürk'ün hatta Baykal'ın CHP'si değil" dedi.
8.02.2021 Siyaset
TBMM Başkanı Şentop'tan 'yeni anayasa' açıklaması
TBMM Başkanı Şentop'tan 'yeni anayasa' açıklaması Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, "Yeni anayasa konusunda niyet okumayı bir kenara bırakarak herkesin bu işin olabilirliğini, gerçekleşebilirliğini denemesi gerekir kanaatindeyim" dedi.
8.02.2021 Siyaset
Mahkeme Enis Berberoğlu kararını verdi!
Mahkeme Enis Berberoğlu kararını verdi! İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Enis Berberoğlu hakkında yeniden yargılama talebinin kabulü ve infazın durdurulmasına karar verdi. Enis Berberoğlu hakkında kesinleşmiş bütün hükmün sonuçlarıyla ortadan kaldırılmasına hükmeden mahkeme, yasama dokunulmazlığı kaldırılıncaya kadar yargılamanın durmasına karar verdi.
8.02.2021 Gündem
Liderler sosyal medyada da yarışacak!
Liderler sosyal medyada da yarışacak! Sosyal medyanın son iki seçimdeki etkisi konuşuluyordu. Bu engelleme kararları, “2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Twitter nasıl bir rol oynayacak?” sorusunun sorulmasına neden oldu. Artık seçimler liderler, partiler, adaylar ve bir de sosyal medya yarışına sahne olacak.
8.02.2021 Siyaset
TBMM Başkanı Şentop: AYM'nin TBMM'ye nasihatte bulunması yetki aşımı
TBMM Başkanı Şentop: AYM'nin TBMM'ye nasihatte bulunması yetki aşımı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) CHP eski milletvekili Enis Berberoğlu için verdiği ikinci ihlal kararının gerekçesine ilişkin, "AYM'nin TBMM'ye nasihatte bulunması, öğüt vermesi yetki aşımıdır. TBMM'ye 'bu işe sahip çıkalım' gibi bir tembihte bulunmasını yadırgadığımı ifade etmek isterim" dedi.
3.02.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Enis Berberoğlu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki enis berberoğlu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.