Mısrata

Mısrata

Son dakika mısrata haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mısrata ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mısrata haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mısrata

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mısrata gelişmeleri de dahil olmak üzere 132 mısrata haberi bulunmuştur. Tüm mısrata haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Akar'dan son dakika sığınmacı açıklaması!
Bakan Akar'dan son dakika sığınmacı açıklaması! Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, hudut güvenliği konusunda yalan haberler, sahte videolar ve dezenformasyonla farklı bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, “Yapılan tüm açıklamalara, bilgilendirmelere rağmen maalesef bazıları gerçekleri anlamamakta, dinlememekte, görmemekte, duymamakta ısrar ediyorlar. Hudutların korunması milli bir meseledir. Mehmetçik hudutlarda kendisine sağlanan imkanları en etkin şekilde kullanıyor, Yapılması gerekenleri başarılı bir şekilde icra ediyor” dedi.
7.05.2022 Siyaset
Libya'dan ikinci gemi de geldi...
Libya'dan ikinci gemi de geldi... Libya'nın Misrata şehri ile İzmir arasında 25 yıl sonra yeniden başlatılan yolculu gemi seferlerinin ikincisi yapıldı.
20.12.2021 Haber
Türkiye-Libya arasında yolculu gemi seferleri 25 yıl sonra yeniden başladı
Türkiye-Libya arasında yolculu gemi seferleri 25 yıl sonra yeniden başladı Türkiye ile Libya arasında yolculu gemi seferleri 25 yıl sonra yeniden başladı. 2 gün sürecek yolculuk, yük ve araç taşımacılığını da mümkün kılacak.
2.12.2021 Gündem
Libya'da sıcak gelişme! 3 tonluk savaş kalıntılarını imha ettiler
Libya'da sıcak gelişme! 3 tonluk savaş kalıntılarını imha ettiler Libya'daki 5 5 Ortak Askeri Komitesi, Sirte ile Misrata arasındaki Ebu Gıreyn bölgesinde 3 ton savaş kalıntısı mühimmatın imha edildiğini duyurdu.
13.03.2021 Dünya
Libya'da alıkonulan Türk gemisi serbest bırakıldı
Libya'da alıkonulan Türk gemisi serbest bırakıldı Libya'da Hafter güçlerinin 5 Aralık'ta alıkoyduğu ilaç yüklü Jamaika bandralı Türk gemisi serbest bırakıldı
10.12.2020 Dünya
Hafter'in skandal hamlesi hakkında Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama
Hafter'in skandal hamlesi hakkında Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama Dışişleri Bakanlığı, Libya'nın Misrata kentine ulaştırmak üzere ilaç taşıyan bir Türk gemisinin gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter güçleri tarafından alıkonması hakkında açıklamada bulundu.
8.12.2020 Siyaset
Hafter'den skandal hamle! İlaç taşıyan Türk gemisine el koydu
Hafter'den skandal hamle! İlaç taşıyan Türk gemisine el koydu Libya'nın Misrata kentine ulaştırmak üzere ilaç taşıyan bir Türk gemisi, talimatlara uymadığı iddiasıyla 9'u Türk, 17 mürettebatıyla gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter güçleri tarafından alıkondu.
8.12.2020 Gündem
Alman askerleri Türk gemisine çıktı! Akdeniz'de sıcak gelişme
Alman askerleri Türk gemisine çıktı! Akdeniz'de sıcak gelişme YUNAN bir komutan tarafından sevk ve idaresi gerçekleştirilen İrini Harekatı'nda görevli bir Alman fırtakeyni, Türkiye'den Libya'ya gıda ve boya gibi muhtelif maddeler taşıyan Türk bandıralı gemiyi Doğu Akdeniz'de durdurarak, uluslararası hukuka aykırı bir şekilde saatlerce aradı.
23.11.2020 Gündem
Sokağa çıkma yasağı gelecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı
Sokağa çıkma yasağı gelecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, "İstanbul koronavirüs salgınında en önde gelen illerden, mümkün olduğunca hassasiyet gösterelim." ifadelerini kullandı.
23.10.2020 Gündem
Libya Sirte'de mahsur kalan 2 Türk işçi kurtarıldı
Libya Sirte'de mahsur kalan 2 Türk işçi kurtarıldı Libya'nın Sirte kentinde mahsur kalan 2 Türk işçi kurtarılarak Misrata'daki Türk yetkililere teslim edildi.
3.10.2020 Dünya
‘Libya’ya T-122 Sakarya konuşlandırıldı’ iddiası
‘Libya’ya T-122 Sakarya konuşlandırıldı’ iddiası Libya’da Sirte operasyonu için hazırlıklarını sürdüren Türkiye destekli Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin, bölgeye T-122 Sakarya Çok Namlulu Roketatar (ÇNRA) sistemi konuşlandırdığı iddia edildi.
19.07.2020 Gündem
Reuters dünyaya duyurdu! Türkiye iki askeri üste...
Reuters dünyaya duyurdu! Türkiye iki askeri üste... Türkiye ve Libya Kuzey Afrika ülkesindeki iki askeri üssün Türk ordusunun kullanımına açılması için görüşmeler yapıyor. Reuters haber ajansına konuşan bir Türk kaynak, tarafların Vatiyye Hava Üssü ile Misrata'daki deniz üssünü masaya yatırdığını bildiriyor.
15.06.2020 Dünya
Kritik görüşme başladı! İşte ilk kare
Kritik görüşme başladı! İşte ilk kare Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya Hükümeti Başbakanı Sarrac ile görüşüyor. Saat 16.00'da iki liderin ortak açıklama yapması bekleniyor.
4.06.2020 Siyaset
Vatiyye yenilgisi BAE'nin Libya hesaplarını bozdu
Vatiyye yenilgisi BAE'nin Libya hesaplarını bozdu Stratejik Vatiyye askeri üssünün Libya'nın meşru hükümetine bağlı güçler tarafından ele geçirilmesi, savaşın dinamiklerini kökten değiştirebilecek bir dönüm noktasına işaret ediyor. BAE’nin Libya savaşını, kesin bir zaferle noktalamak istediği oldukça açıktı ancak bugün gelinen noktada bu seçenek olasılıklar arasında görünmüyor.
20.05.2020 Dünya
ABD medyası: Gökyüzünün hakimi Türk SİHA'ları
ABD medyası: Gökyüzünün hakimi Türk SİHA'ları Türk SİHA'ları tarih yazmaya devam ediyor. Bahar Kalkanı Harekatı'nda kapalı hava sahasına rağmen Esad rejimini yerlebir eden SİHA'lar, bu kez de Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin operasyonlarında boy gösterdi. SİHA destekli operasyonlarda, Hafter milisleri 5 günde 7 önemli şehirden çekildi. ABD medyası, Libya'daki durumu anlattığı analiz haberinde Türk SİHA'ları için çarpıcı ifadeler kullandı.
20.04.2020 Dünya
Libya'da UMH güçleri Hafter'e ait İHA'yı düşürdü
Libya'da UMH güçleri Hafter'e ait İHA'yı düşürdü Libya'da BM'nin meşru olarak tanıdığı Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı birlikler Misrata kentinin doğusunda Halife Hafter milislerine ait bir insansız hava aracını (İHA) düşürdü.
19.04.2020 Dünya
Libya’da savaşın seyri değişiyor
Libya’da savaşın seyri değişiyor Türkiye ile Libya arasında imzalanan güvenlik mutabakat muhtırası sonrasında UMH’nin askeri kapasitesini artırması, başkent Trablus’u ele geçirmeyi başaramayan Hafter’e bağlı LUO’nun hedefini daha da imkânsız hale getirmiş bulunuyor. UMH güçleri Sirte’nin batısında stratejik hedeflere yönelik düzenlediği hava saldırısında Hafter'e bağlı güçlerin üst kademesinden önemli isimler öldürüldü. Ele geçirilen askeri mühimmatlar, Libya savaşındaki İsrail bağlantısını da “hava üstünlüğü” mücadelesinde gündeme getirdi
16.04.2020 Dünya
UMH, Libya'da Surman kent merkezini ele geçirdi
UMH, Libya'da Surman kent merkezini ele geçirdi Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti birlikleri, başkent Trablus'un güneyinde Hafter güçlerinin işgalindeki Surman kentinde kontrolü sağladı. Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti askeri birlikleri, başkent Trablus'un batısında yer alan Sabrata şehrinde kontrolü tekrar sağladı. UMH askerleri, Hafter milislerine ait Rus yapımı Mi-35 tipi savaş helikopterini düşürdü.
13.04.2020 Dünya
BM'den İdlib için flaş çağrı: Son verin
BM'den İdlib için flaş çağrı: Son verin Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, ''Suriye'de durum Türk ordusu ve Suriye ordusunun birbirini bombaladığı bir hal aldı ve bu da krizin doğasında son derece endişe verici bir değişiklik. Artan gerginlik kontrolden çıkmadan taraflara, çatışmalara son vermesi çağrısı yapıyorum.'' dedi.
4.02.2020 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Depremden zarar gören KOBİ'lerimiz anlaşmalı bankalarda işletme başına 100 bin TL'ye kadar bir yıl ödemesiz, 24 ay vadeli, faizsiz kredi kullanabilecek." dedi.
27.01.2020 Siyaset
Köroğlu Türkleri kimdir? Libya’da ne zamandan beri varlar? Erdoğan ve Bahçeli ne dedi?
Köroğlu Türkleri kimdir? Libya’da ne zamandan beri varlar? Erdoğan ve Bahçeli ne dedi? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Libya ile ilgili açıklamalarının ardından “Köroğlu Türkleri” pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Erdoğan’ın “Libya harita üzerinde biraz uzak gözükebilir ama bizim için yabancı bir yer asla değildir. Barbaros'un yadigarı Libya Osmanlı'nın bir parçası olmuştur. Libya ve Libya halkı ile çok derin sosyal bağlarımız vardır. Bunun için Libya'da yaşananlara kayıtsız kalamayız.” şeklindeki konuşmasının ardından çok sık araştırılan Köroğlu Türkleri kimdir? Libya’da ne zamandan beri varlar? Erdoğan ve Bahçeli ne dedi? İşte detaylar…
14.01.2020 Gündem
Hafter güçlerinden askeri okul öğrenci yurduna saldırı: 30 ölü, 33 yaralı
Hafter güçlerinden askeri okul öğrenci yurduna saldırı: 30 ölü, 33 yaralı Libya'nın doğusundaki darbeci milis lideri Halife Hafter'e bağlı savaş uçaklarının başkent Trablus’un güneyindeki Hadba bölgesindeki askeri okul öğrenci yurduna düzenlediği saldırıda çoğu öğrenci 30 kişi hayatını kaybetti, 33 kişi yaralandı.
5.01.2020 Dünya
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan önemli açıklamalar Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, basın toplantısında konuştu. Kalın, "İdlib'te rejim ihlallerinin arttığını görüyoruz. Rusya tarafına sert bir mesaj gönderdik." derken, "Saldırıların bir an önce durmasını, bunun yeni bir ateşkesle hayata geçirilmesini bekliyoruz. Rus tarafından da temel beklentimiz bu." ifadelerini kullandı.
24.12.2019 Siyaset
Yabancı savaş uçakları Libya'yı vurdu
Yabancı savaş uçakları Libya'yı vurdu Başkent Trablus'un doğusundaki Misrata kentinde bazı hedefler savaş uçakları tarafından bombalandı.
19.12.2019 Dünya
Libya'da kritik gelişme: Püskürtüldü
Libya'da kritik gelişme: Püskürtüldü Libya'da uluslararası tanınırlığa sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) birlikleri, darbeci General Halife Hafter'e bağlı güçlerin başkent Trablus'un güneyine düzenledikleri saldırıyı püskürttü.
17.12.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Mısrata ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mısrata haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.