Miraç

Miraç

Son dakika miraç haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan miraç ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını miraç haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Miraç

haberleri sayfasında son dakika yaşanan miraç gelişmeleri de dahil olmak üzere 598 miraç haberi bulunmuştur. Tüm miraç haberleri aşağıda listelenmiştir.
20 Nisan kandil mi 2024, bugün ne kandili? 20 Nisan dini olarak ne günü?
20 Nisan kandil mi 2024, bugün ne kandili? 20 Nisan dini olarak ne günü? Bugün 20 Nisan, vatandaşlar bugünün dini olarak ne günü olduğunu kandil olup olmadığını araştırıyor. Müslümanlar için büyük bir öneme sahip olan kandil günlerinin hangi günlere denk geldiği de araştırılan bir diğer konu oldu. Peki, Bugün kandil mi? 20 Nisan ne kandili, 20 Nisan dini olarak ne günü?
20.04.2024 Yaşam
Ramazanın 27. gecesi hangi gün 2024? Kadir gecesi Ramazanın 27. gecesidir doğru mu yanlış mı, kadir gecesi hangi gün 2024?
Ramazanın 27. gecesi hangi gün 2024? Kadir gecesi Ramazanın 27. gecesidir doğru mu yanlış mı, kadir gecesi hangi gün 2024? Regaip Kandili, 11 Ocak'ta, Miraç Kandili ise 6 Şubat'ta idrak edildi. Berat Kandili'nin 24 Şubat'ta idrak edilmesiyle birlikte, Ramazan ayının kapıları 11 Mart'ta açıldı. Müslümanlar, bu kutsal zaman dilimlerinde ibadetlerine devam ederken Kadir Gecesi’nin hangi güne denk geliyor, sorusuna da yanıt arıyor.  Peki, Kadir gecesi hangi gün 2024, Ramazanın 27. gecesi hangi gün 2024? Kadir gecesi Ramazanın kaçıncı günü, kadir gecesi 2024 kaç gün kaldı?
13.03.2024 Ramazan
Ettehiyyatü duası okunuşu, anlamı ve fazileti! Tahiyyat duası nedir, Ramazan’da Tahiyyat duası okunur mu? Ettehiyyatü duası fazileti…
Ettehiyyatü duası okunuşu, anlamı ve fazileti! Tahiyyat duası nedir, Ramazan’da Tahiyyat duası okunur mu? Ettehiyyatü duası fazileti… Ettehiyyatü duası, namaz esnasında okunan dualar arasında yer alır. İşte Ramazan'da Ettehiyyatü Duasının fazileti
11.03.2024 Dini Bilgiler
2024 Berat Kandili ne zaman, bugün mü?  24 Şubat 2024 Cumartesi ne günü, ne kandili?
2024 Berat Kandili ne zaman, bugün mü? 24 Şubat 2024 Cumartesi ne günü, ne kandili? Berat Kandili ne zaman sorusu gündemden düşmüyor. Regaip ve Miraç Kandili'nin ardından merak konusu olan Berat Kandili bugün mü? İslam alemi için büyük anlam ve önem taşıyan kandil günleri 2024 takvimi belli oldu. Peki 24 Şubat 2024 Cumartesi (bugün) ne kandili? İşte Berat Kandili 2024 tarihi...
24.02.2024 Dini Bilgiler
2024 Kadir Gecesi ne zaman?  2024 Diyanet takvimine göre Kadir Gecesi tarihi!
2024 Kadir Gecesi ne zaman? 2024 Diyanet takvimine göre Kadir Gecesi tarihi! Regaip Kandili 11 Ocak'ta idrak edilmiş ve mübarek üç aylar başlamıştı. 6 Şubat'ta Miraç Kandili'nin idrak edilmesinin ardından Berat Kandili için geri sayım başladı. İşte Kadir Gecesi hakkında detaylar...
21.02.2024 Dini Bilgiler
Aliağa sahasında rakibini 2-0 mağlup ederek zirve yarışını sürdürdü
Aliağa sahasında rakibini 2-0 mağlup ederek zirve yarışını sürdürdü TFF 3. Lig’in 19. haftasında Karabük İdmanyurdu’nu konuk eden Aliağaspor FK, rakibini 2-0 mağlup ederek zirve yarışını sürdürdü.
11.02.2024 Şampiy10
7 Şubat oruç tutulur mu, miraç kandilinden sonraki gün oruç tutulur mu? Miraç kandili orucu kaç gün tutulur, tek gün tutulur mu?
7 Şubat oruç tutulur mu, miraç kandilinden sonraki gün oruç tutulur mu? Miraç kandili orucu kaç gün tutulur, tek gün tutulur mu? Miraç Kandili bugün idrak ediliyor. "İsra ve Miraç mucizesi" ismiyle anılan ve Kur'an-ı Kerim'de İsra ve Necm surelerinde bahsedilen Miraç Kandili ibadetlerle geçirilirken, oruç tutan vatandaşlar miraç kandilinin bir sonraki günü oruç tutulup tutulmayacağını sorguluyor. Peygamber Efendimizin gökler ötesine yaptığı yolcuğu anlatan Miraç Kandilinin ertesi günü olan 7 Şubat’ta oruç tutulur mu, diye araştırıyor. Peki, Miraç kandilinden bir gün sonra oruç tutulur mu, 7 Şubat oruç tutulur mu? Miraç kandilinden sonra kaç gün oruç tutulur?
7.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kandil mesajı yayınladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kandil mesajı yayınladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, miraç kandili dolayısıyla mesaj yayınladı.
6.02.2024 Gündem
Bakan Yerlikaya'dan saldırı açıklaması: Polisimizin dikkati faciayı önledi
Bakan Yerlikaya'dan saldırı açıklaması: Polisimizin dikkati faciayı önledi İstanbul Adalet Sarayı önündeki polis noktasında yapılan terör saldırısının ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya adliyeye gelerek basın açıklaması yaptı. Bakan Yerlikaya, "Teröristler D blok önündeki görevli polis memurlarımız tarafından GBT yapmak için durdurulmuş, ancak kadın terörist önce biber gazı sıkmış, ardından da silahla ateş etmeye başlamıştır. Buradaki bir polisimiz maalesef yaralanmıştır. Teröristler Çağlayan Adliyesi C blok istikametine doğru koşmuş, burada çıkan çatışmada her iki terörist de kahraman polislerimizce etkisiz hale getirilmiştir" dedi.
6.02.2024 Gündem
Miraç kandilinde süt ne zaman içilir? Miraç kandilinde neden süt içilir, kandilde süt içmek sünnet mi, miraç kandilinde süt saat kaçta içilir? Miraç gecesi süt içmenin fazileti
Miraç kandilinde süt ne zaman içilir? Miraç kandilinde neden süt içilir, kandilde süt içmek sünnet mi, miraç kandilinde süt saat kaçta içilir? Miraç gecesi süt içmenin fazileti Miraç Kandili'nde süt içmek sünnettir. İslam peygamberi Hz. Muhammed göğe yükselişini anlatan Miraç gecesi, Peygamber Efendimiz 5 vakit namaz kılmıştır ve sütü tercih etmişti. Miraç kandili bugün idrak edilirken bu gece ne zaman süt içileceği sorgulanmaya başlandı. Peki, Miraç kandilinde süt ne zaman, Miraç gecesi süt saat kaçta içilir? Miraç gecesi neden süt içilir, miraç gecesi süt içerken okunacak dua hangisi?
6.02.2024 Gündem
(Miraç Kandilinde süte okunacak dualar) Bu gece süte okunacak dualar neler, miraç gecesi süte hangi dualar okunur, miraç gecesi süt içmek sünnet mi?
(Miraç Kandilinde süte okunacak dualar) Bu gece süte okunacak dualar neler, miraç gecesi süte hangi dualar okunur, miraç gecesi süt içmek sünnet mi? Recep ayının 27. gecesine denk gelen Miraç Kandili, bu sene 6 Şubat Salı günü idrak ediliyor. Hz. Muhammed (S.A.V) Yüce Allah'ın huzuruna kabul edilmek üzere göğe çıktığı Miraç gecesi süt içmek ile ilgili detaylar sorgulanmaya başlandı. Peki, Bu gece süte okunacak dualar neler, miraç gecesi süte hangi dualar okunur, miraç gecesi süt içmek sünnet mi? İşte Miraç Kandilinde süte okunacak dualar…
6.02.2024 Gündem
Miraç Kandili mesajları: 6 Şubat Miraç Kandili resimli, dualı, kısa, uzun kandil mesajları!
Miraç Kandili mesajları: 6 Şubat Miraç Kandili resimli, dualı, kısa, uzun kandil mesajları! Miraç Kandili 6 Şubat'ta idrak edilecek. İslam aleminin önem verdiği günlerden olan kandil günlerinde vatandaşlar da bu uhrevi havayı sevdikleriyle paylaşmak için mesaj gönderiyor. Hz. Muhammed'in göğe yükseldiği ve Allah katından çeşitli müjdelerle döndüğü Miraç Kandili'ne özel mesajları derledik. İşte resimli, kısa, dualı, ayetli Miraç gecesi mesajları ve sözleri...
6.02.2024 Gündem
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul’da tek bir riskli yapı bırakmayacağız
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul’da tek bir riskli yapı bırakmayacağız AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, "İstanbul'da tek bir riskli yapı bırakmayana kadar bu aziz milletle gece gündüz çalışacağız" dedi.
6.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yunus Emre Kongre Merkezi'nde Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'ne katıldı.. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asrın felaketinin altından asrın dayanışması ile kalkmayı başardık. Deprem bölgesine 107 milyar lira kaynak aktardık" dedi. Yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslim edileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından bu sayının 390 bine tamamlanacağını söyledi.
6.02.2024 Gündem
Şaban ayı öncesi Miraç Kandili'nde zikire ve tesbihe başlayın: Miraç Kandili tesbih ve zikirleri nelerdir?
Şaban ayı öncesi Miraç Kandili'nde zikire ve tesbihe başlayın: Miraç Kandili tesbih ve zikirleri nelerdir? Miraç Kandili zikir ve tesbihleri, 6 Şubat 2024 Salı akşamı idrak edilen Miraç Gecesi ile birlikte araştırılıyor. Hz. Muhammed'in Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya oradan da gmğe yükselmesiyle gerçekleşen Miraç gecesi sonrasıb birçok müjde verilmiştir. Bu önemli günde çekilecek tesbihler ve edilecek dualar da merak edilir olmuştur. Peki Miraç Kandili'nde hangi zikir ve tesbihler çekilir?
6.02.2024 Gündem
Depremde ölenler için okullarda saygı duruşu
Depremde ölenler için okullarda saygı duruşu Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) alınan karar doğrultusunda, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için bugün tüm okullarda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ankara'da öğrencilerle birlikte saygı duruşunda bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Hem çocuklarımızla beraber bütün okullarımızda saygı duruşuyla, rahmetle kayıplarımızı andık hem de bu bilincin gelecek kuşaklara aktarılması için çocuklarımıza örnek olmaya çaba sarf ettik" dedi.
6.02.2024 Gündem
Miraç nasıl oldu? Miraç gecesi hangi ayette açıklanıyor? Hz. Muhammed'in Miraç yolculuğu nasıl gerçekleşti?
Miraç nasıl oldu? Miraç gecesi hangi ayette açıklanıyor? Hz. Muhammed'in Miraç yolculuğu nasıl gerçekleşti? Miraç Kandili 6 Şubat 2024 Salı günü idrak ediliyor. Kuran-ı Kerim'de de kendine yer bulan Miraç gecesi hakkında müslümanların meraklı araştırmaları sürüyor. İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya oradann da göğe yükselmesiyle Miraç gerçekleşti. Bu kutlu günde Peygamber efendimiz dünyaya çeşitli müjdelerle döndü. İlki Namaz oldu. İşte Miraç kandilinin önemi...
6.02.2024 Gündem
Miraç Kandilil duaları: Hacet, tevbe, tevessül... Miraç Kandili'nde hangi dualar okunur?
Miraç Kandilil duaları: Hacet, tevbe, tevessül... Miraç Kandili'nde hangi dualar okunur? Miraç Kandili, İslam kültüründe büyük bir öneme sahip olan özel bir gecedir. Bu gece, Müslümanlar için peygamberleri Hz. Muhammed'in (s.a.v) gökyüzüne yükseldiği ve Allah'la doğrudan iletişim kurduğu gece olarak kabul edilir. İşte Miraç Kandilinde okunacak hacet, tevessül ve tevbe duaları...
6.02.2024 Gündem
6 Şubat kandil mi? Yarın hangi kandil? Diyanet dini günler takvimi 2024
6 Şubat kandil mi? Yarın hangi kandil? Diyanet dini günler takvimi 2024 Recep ayının girmesiyle başlayan mübarek Üç aylar'da Şaban ayı yaklaşıyor. Regaip Kandilinin ardından sırada Miraç Kandili var. Diyanet dini günler takviminde yer alan bilgilere göre 6 Şubat 2024 Miraç Kandili idrak edilecek. Pek çok kişi ise sabah saatlerinden itibaren ‘Yarın kandil mi, ne kandili?’ ‘6 Şubat’ta hangi kandil var?’ araştırması yapıyor.
5.02.2024 Gündem
Miraç Kandili orucu ne zaman tutulur? 2024 Miraç Kandili orucu kaç gün?
Miraç Kandili orucu ne zaman tutulur? 2024 Miraç Kandili orucu kaç gün? "İsra ve Miraç mucizesi" ismiyle anılan bu olay, Kur'an-ı Kerim'de İsra ve Necm surelerinde ifade ediliyor. "İsra olayı", Hazreti Muhammed'in bir gece Mekke'den Kudüs'e, "Miraç olayı" ise gökler ötesine yaptığı yolculuğa deniliyor. Peki, Miraç Kandili orucu ne zaman tutulur? Miraç Kandili'nde oruç tutulur mu?
5.02.2024 Gündem
Miraç Kandili ne zaman? 2024 Miraç Kandili hangi güne denk geliyor? Kuran-ı Kerim'de geçiyor mu?
Miraç Kandili ne zaman? 2024 Miraç Kandili hangi güne denk geliyor? Kuran-ı Kerim'de geçiyor mu? Miraç Kandili'nin ne zaman idrak edileceği, dini vazifelerini yerine getirmek için bekleyen yüz binlerce vatandaşın sorguladığı konular arasında yer alıyor. Hz. Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili, bu yıl yine bol ibadet ve dualarla ihya edilecek. Peki Miraç Kandili ne zaman, hangi tarihte?
4.02.2024 Gündem
Üç Aylarda hangi kandiller vardır? Recep, Şaban, Ramazan aylarında yer alan kandiller hangileri? 2024 Üç Aylar başlıyor!
Üç Aylarda hangi kandiller vardır? Recep, Şaban, Ramazan aylarında yer alan kandiller hangileri? 2024 Üç Aylar başlıyor! Üç Aylarda hangi kandiller var sorusunun yanıtı merak ediliyor. 11 Ocak 2024 Perşembe günü idrak edilecek olan Regaip Kandiliyle birlikte 12 Ocak'ta Recep ayı başlıyor. Recep ayının 1. günü ile başlayacak üç aylar Ramazan ayı birlikte uğurlanacak. Müslümanların merakla ve özlemle beklediği mübarek günler bu Cuma günü başlangıç yapıyor. Peki Recep, Şaban ve Ramazan aylarında hangi kandiller var? İşte detaylar...
11.01.2024 Gündem
Regaip Kandili ne zaman 2024? Regaip kandiline kaç gün kaldı, 2024 Regaip Kandili hangi gün?
Regaip Kandili ne zaman 2024? Regaip kandiline kaç gün kaldı, 2024 Regaip Kandili hangi gün? Regaip Kandili'nin ne zaman olduğuna yönelik araştırmalar arttı. Kur'an'da saygı gösterilmesi gereken ve hadislerde oruç tutulması tavsiye edilen, Recep ayı içerisinde bulunan Regaip kandilinde Hz. Muhammed'in ana rahmine düştüğü bilinir. Peki, Regaip kandili ne zaman 2024? Regaip kandili için hangi gün oruç tutulur 2024, Regaip kandili orucu kaç gün tutulur 2024?
10.01.2024 Gündem
Dilan-Engin Polat çiftiyle ilgili flaş gelişme! Şirketlerine kayyum atandı
Dilan-Engin Polat çiftiyle ilgili flaş gelişme! Şirketlerine kayyum atandı Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu'ya ait şirketlere mahkeme kararı doğrultusunda kayyum atandı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından şirketlere Halil İbrahim Akyıldız, Mehmet Nihat Arcagök, Bülent Girgin, İcat Sayda, Gülşen Altınay, Münevver Gökgün Akkaya, Elif Düzen Özomay, Ahmet Miraç Akmen'nin atanmalarına karar verildi.
15.11.2023 Gündem
Hastane otoparkında bulunmuştu! Sır perdesi aralandı, ceset TV sunucusuna ait çıktı
Hastane otoparkında bulunmuştu! Sır perdesi aralandı, ceset TV sunucusuna ait çıktı Ataşehir'de hastane otoparkında otomobil içinde bulunan cesedin televizyon programlarında sunuculuk yapan Işıl Deniz Palabıyıklar (41)'a ait  olduğu belirlendi. Otomobilde silahla ateş ederek ablasını öldürdüğünü itiraf eden Işın Miraç Palabıyıklar ifadesinde " Ben demans hastası olan anneanneme bakıyorum. Bakım sırasında bazen sesimi yükseltmek zorunda kalıyorum. İşte bu anlardan birinde video çekmiş. Bana bu videoyu kullanarak şikayetçi olacağını, hatta daha önceden benim üzerine yapılan ev ve otomobili geri alacağını söylüyordu" dedi. 
11.11.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Miraç ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki miraç haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.