Mevlana Müzesi

Mevlana Müzesi

Son dakika Mevlana Müzesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Mevlana Müzesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Mevlana Müzesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mevlana Müzesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mevlana müzesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 175 mevlana müzesi haberi bulunmuştur. Tüm mevlana müzesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Ersoy açıkladı! Bu bayram en çok müzeler ziyaret edildi
Bakan Ersoy açıkladı! Bu bayram en çok müzeler ziyaret edildi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde bakanlığa bağlı müze ve ören yerlerini 1 milyon 784 bin 233 kişinin ziyaret ettiğini açıkladı.
15.04.2024 Gündem
Yılın ilk 7 ayında 2,1 milyon Müze Kart satıldı! Rekor seviye
Yılın ilk 7 ayında 2,1 milyon Müze Kart satıldı! Rekor seviye Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerleri ile Milli Saraylar Başkanlığı bünyesindeki müzelerde geçerli olan Müze Kart satışlarının, 2023 yılının ilk 7 ayında 2 milyon 151 bin 988'e ulaştığını duyurdu.
27.08.2023 Ekonomi
İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan birlik ve beraberlik mesajı
İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan birlik ve beraberlik mesajı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,  memleketi Konya'da bayram ziyaretlerinde birlik ve beraberlik mesajı vererek, ''Cenab-ı Allah nice bayramlara, huzur içerisinde, güven içerisinde, birlik, beraberlik, kardeşlik içerisinde bizleri karşılaştırsın, yaşatsın diye dua ediyorum'' dedi.
29.06.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2 büyük diplomatik zafere imza attık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2 büyük diplomatik zafere imza attık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Konya Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu. "Faizde tek haneye indik" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bundan sonra da devam edecek. Merak etmeyin enflasyon da inecek" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu'na şehir hasteneleri ve Rusya-Ukrayna krizi üzerinden eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Türkiye dengeli politikasıyla dünyanın takdirini kazandı. Tahıl anlaşması ve esir takası ile kimsenin cesaret edemediği 2 büyük diplomatik zafere imza attık" dedi.
26.11.2022 Siyaset
Bakan Ersoy: Türkiye, bu kış çok daha fazla turisti ağırlayacak
Bakan Ersoy: Türkiye, bu kış çok daha fazla turisti ağırlayacak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bu kış geçen yıla göre çok daha fazla turist ağırlanacağını belirterek, ''Bunun sebebi, ülkemizi çok daha iyi tanıtıyor olmamız veya otel yatırımcılarımızın bilinçli ve ciddi şekilde hizmet standartlarını yükseltmesiyle orantılı. Ön rezervasyonlar da bunun göstergesi'' dedi.
28.09.2022 Siyaset
Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali Katalan müzisyen Jordi Savall konseriyle başlıyor!
Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali Katalan müzisyen Jordi Savall konseriyle başlıyor! T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın beş şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle gerçekleştirdiği Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamına alınan Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali, 22 Eylül’de başlıyor. Dünyanın çeşitli yerlerine ait mistik müziklerin buluşma noktası olan festivalin ilk gününde, neslinin en yetenekli ve çok yönlü müzisyenlerinden biri olan Katalan sanatçı Jordi Savall sahne alacak.
21.09.2022 Kültür Sanat
Türkiye kültür yolu festivalleri dalga dalga yayılacak
Türkiye kültür yolu festivalleri dalga dalga yayılacak Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, beş şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle bir kez daha kapılarını açıyor.Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 16 Eylül-23 Ekim tarihleri arasında İstanbul, Ankara, Çanakkale, Diyarbakır ve Konya’da yapılacak festivalleri yaygınlaştıracaklarını belirtti. Ersoy, “Dünyada bu kadar geniş çapta yapılan ender kültür ve sanat etkinliklerinden biriyiz. Kültür sanat coşkumuzu bu beş şehrimizden tüm Türkiye’ye dalga dalga yayacağız. Festival kapsamında oluşturduğumuz kültür rotalarımızla şehirlerimizi özgün cazibe merkezlerine dönüştüreceğiz” dedi.
6.09.2022 Ekonomi
CHP lideri Kılıçdaroğlu: Bu memlekette fakirliği bitireceğim
CHP lideri Kılıçdaroğlu: Bu memlekette fakirliği bitireceğim CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu memlekette fakirliği bitirecem. Hiçbir anne, benim mutfağımda, tencere kaynamıyor demeyecek. O tencere kaynayacak. O tencere kaynamıyorsa o anne diyecek ki Kemal Kılıçdaroğlu'nun evindeki tencere de kaynamıyor” dedi.
2.06.2022 Siyaset
Konya'nın neyi meşhur? Konya'nın en meşhur yiyecekleri ve yerleri…
Konya'nın neyi meşhur? Konya'nın en meşhur yiyecekleri ve yerleri… İnsanların bir şehir hakkında en çok merak ettikleri konu, o şehirdeki meşhur olan yiyecekler ve yerlerdir. Zaten her yiyeceğin mutlaka ait olduğu yörede tadılması gerekmektedir. Çünkü bu yiyecekler başka şehirlerde aynı isim ile yapılsa da ait olduğu şehirdeki tadı vermez. Bundan dolayı meşhur olan yiyecekler büyük bir ilgi çekmektedir. Meşhur olan yerler ise zaten tektir ve orayı görmek için o şehre gidilmesi lazımdır.
8.02.2022 Yaşam
2021'de en çok Konya Mevlana Müzesi ziyaret edildi
2021'de en çok Konya Mevlana Müzesi ziyaret edildi Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne bağlı müze ve ören yerlerine ilişkin, Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü'nün (DÖSİM), 2021 yılı ziyaretçi verileri belli oldu. Türkiye'de en çok ziyaret edilen müze ve ören yerlerine yönelik listede ilk 15'te, birinci sırada Konya Mevlana Müzesi yer aldı.
17.01.2022 Kültür Sanat
Mevlana Haftası (Şeb-i Arus) ne zaman başlıyor? Şeb-i Arus törenleri nerede yapılır, hangi şehirde düzenlenir? Mevlana'yı anma haftası 2021!
Mevlana Haftası (Şeb-i Arus) ne zaman başlıyor? Şeb-i Arus törenleri nerede yapılır, hangi şehirde düzenlenir? Mevlana'yı anma haftası 2021! Mevlana'yı anma haftası ne zaman başlıyor? Hazreti Mevlana'nın 748. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu üyelerince icra edilecek sema ayin-i şerifleri için son hazırlıklar tamamlandı. Peki, Mevlana Haftası ne zaman başlıyor? Şeb-i Arus törenleri nerede yapılır, hangi şehirde düzenlenir?
6.12.2021 Gündem
'Kimsenin gücü Türkiye ile bağlarımızı kopartmaya yetmez'
'Kimsenin gücü Türkiye ile bağlarımızı kopartmaya yetmez' Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Oynanan oyun, Kıbrıs'ı tamamıyla Avrupa Birliği’ne almak. Kıbrıs Federal Cumhuriyeti bağlamında, kuzeyiyle, güneyiyle Avrupa Birliği'nde, bizleri de Türkiye'den kopartmak. Kimsenin gücü bizim Türkiye ile bağlarımızı kopartmaya yetmez'' dedi.
7.09.2021 Siyaset
Mevlana, 'Şeb-i Arus' törenleriyle anıldı!
Mevlana, 'Şeb-i Arus' törenleriyle anıldı! Konya'da Mevlana'nın, ölüm yıl dönümü nedeniyle düzenlenen 'Hz. Mevlana'nın 747'nci Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri' kapsamında gerçekleşen Şeb-i Arus törenleriyle anıldı. Pandemi nedeniyle seyircisiz gerçekleştirilen törene Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Esroy da katıldı.
17.12.2020 Kültür Sanat
Bakan Selçuk: Online müzeler ve çocuk tiyatrolarının linkleri yayımlandı
Bakan Selçuk: Online müzeler ve çocuk tiyatrolarının linkleri yayımlandı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, coronavirüs nedeniyle evde geçirilen vakti çocuklar için keyifli ve verimli hale getirmek için kültür, sanat ve tarih müzeleri ve çocuk tiyatrolarının linklerinin Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün web sayfasında yayımladığını açıkladı.
25.04.2020 Kültür Sanat
Genç kızlara dilenci saldırısı
Genç kızlara dilenci saldırısı Konya’da, Mevlana Müzesi civarından görüntü çeken iletişim fakültesi öğrencileri dilencilerin saldırısına uğradı.İki öğrencinin yaralandığı olaya karışan dilencilerden biri yakalanarak gözaltına alınırken iki kişi kaçtı.
11.06.2019 Yaşam
A Milli Futbol Takımı, Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti
A Milli Futbol Takımı, Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde Fransa ile yarın oynayacağı maç için Konya'da kampta bulunan A Milli Takım, Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti.
7.06.2019 Futbol
Bakan açıkladı! 18 bin 750 kamu kurum ve kuruluşunda başladı
Bakan açıkladı! 18 bin 750 kamu kurum ve kuruluşunda başladı Sıfır Atık Projesi ile ilgili bilgi veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Ağaçlarımızı, çevremizi, doğamızı koruyan bu projeleri geliştireceğiz. Şimdi Türkiye çapında yaklaşık 18 bin 750 kamu kurum ve kuruluşunda sıfır atık uygulamasına geçtik." dedi.
10.05.2019 Gündem
Konya'da ulaşıma kar engeli
Konya'da ulaşıma kar engeli Konya'yı Antalya'ya bağlayan Seydişehir-Akseki kara yolu Alacabel mevkisinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle, araçların geçişine izin verilmiyor.
15.11.2018 Yaşam
Aleyna Tilki'den köyüne ziyaret
Aleyna Tilki'den köyüne ziyaret Şarkıcı Aleyna Tilki, memleketi Konya'nın Seydişehir ilçesine gelerek yakınlarını ziyaret etti.
10.11.2018 Magazin
Konya Müze Müdürü görevden alındı
Konya Müze Müdürü görevden alındı Konya'da, hakkında usulsüzlük yaptığı iddiasıyla soruşturma başlatılan İl Müzeler Müdürü Yusuf Benli, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından görevinden alındı. Benli'nin Müzeler Müdürlüğü'nde arkeolog olarak görev yapacağı öğrenildi.
17.10.2018 Gündem
Bakan Gül: '100 günlük eylem planımızı tamamlamak üzereyiz'
Bakan Gül: '100 günlük eylem planımızı tamamlamak üzereyiz' Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Şimdi 100 günlük eylem planımızı hemen hemen artık tamamlamak üzereyiz. İkinci 100 günlük eylem planında da yine vatandaşlarımıza hizmette yoğunlaşacağız." dedi.
12.09.2018 Gündem
Konya'da 'Süper Kupa' yoğunluğu
Konya'da 'Süper Kupa' yoğunluğu Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Süper Kupa için bu akşam Galatasaray ile Akhisarspor, Konya Büyükşehir Stadyumu'nda karşılaşacak. İki takımın taraftarları, maç öncesi Konya'ya akın ederken, şehrin tarihi ve kültürel mekanlarının gezilerek, alışveriş yapılması, esnafı mutlu etti.
5.08.2018 Galatasaray
Vatan Şaşmaz cinayetinde gözaltı
Vatan Şaşmaz cinayetinde gözaltı İstanbul'da bir otelde öldürülen Vatan Şaşmaz'ın, otel odasındaki kanlı görüntüleri internete yaydığı öne sürülen Didem Çolak, Konya'da gözaltına alındı.
29.09.2021 Gündem
Erdoğan Hazreti Mevlana türbesini ziyaret etti
Erdoğan Hazreti Mevlana türbesini ziyaret etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Evet Platformu” tarafından Konya'da Kılıçarslan Şehir Meydanı'nda düzenlenen "Konya Buluşması”nın ardından Hazreti Mevlana'nın türbesini ziyaret ederek dua okudu
29.09.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şeb-i Arus töreni programı iptal oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şeb-i Arus töreni programı iptal oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Mevlana'nın ölümünün 743'üncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen Şeb-i Arus törenlerine katılacağı programı iptal oldu. Törene Başbakan Binalı Yıldırım'ın katılması bekleniyor.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Mevlana Müzesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mevlana müzesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.