Mess

Mess

Son dakika MESS haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan MESS ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını MESS haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mess

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mess gelişmeleri de dahil olmak üzere 98 mess haberi bulunmuştur. Tüm mess haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rekor zam! Maaşlarda yüzde 102.3 artış olacak, 42 bin TL'yi bulacak
Rekor zam! Maaşlarda yüzde 102.3 artış olacak, 42 bin TL'yi bulacak Yeni yıl ile birlikte çalışanlar maaşlara yapılan zamlara kilitlendi. Birçok sektörde asgari ücreti baz alınarak artış yapılırken yüzde yüzden fazla zam alacak çalışanlar da bulunuyor. Otomotivden beyaz eşyaya, sanayi ve demir çelik sektöründen bunların yan sanayiine kadar üretimin her alanında görev yapan yaklaşık 160 bin metal işçisinin zam talebi 114 gün süren görüşmeler sonucunda karşılık buldu.
19.01.2024 Çalışma Hayatı
Rekor zam belli oldu! Yüzde 97+30 oranında artış olacak
Rekor zam belli oldu! Yüzde 97+30 oranında artış olacak Türkiye’nin en büyük firmalarının yer aldığı metal sektöründe MESS ile işçi sendikaları Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş arasında 114 gün süren müzakereler sonrasında anlaşma sağlandı.
18.01.2024 Çalışma Hayatı
160 bin metal işçisine avans! Tarihte ilk kez olacak
160 bin metal işçisine avans! Tarihte ilk kez olacak Otomotiv, beyaz eşya, sanayi ve demir çelik sektörünün her alanında görev yapan yaklaşık 160 bin metal işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesinde süreç devam ederken, işçilere güzel bir haber geldi. 196 işverene bağlı 400’ün üzerinde işyerini kapsayan ve Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında yapılacak olan 2023-2025 dönemi toplu iş sözleşmesinde ilk toplantı 26 Eylül’de yapılmıştı. Türkiye’nin özel sektördeki en büyük toplu iş sözleşmesi için tarafların bir sonraki toplantılarının 10 Ekim’de yapılması beklenirken MESS, bu süreçte işçilerin talebini olumlu değerlendirerek, tarihinde ilk kez çalışana avans ödenmesine karar verdi.
7.10.2023 Ekonomi
Bakara suresi oruç ile ilgili ayetler nelerdir? Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali
Bakara suresi oruç ile ilgili ayetler nelerdir? Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali Kuran-ı Kerimde yer alan oruç ayetleri farklı farklı sureler içinde geçer. Oruç ayetlerinden bazıları da Bakara Suresinde bulunur. Kuran-ı Kerimde yer alan en uzun sure olan Bakara Suresinin bazı ayetlerini okumak çok faziletlidir. Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri ile Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali…
4.05.2023 Sureler
Bakara Suresi Türkçe Arapça Okunuşu ve Tefsiri! Tekasür Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Bakara Suresi Türkçe Arapça Okunuşu ve Tefsiri! Tekasür Suresi okumanın yararları ve faziletleri Bakara Suresi Medine döneminde inmiş, Kur’an-ı Kerim’in en uzun sûresidir. Bakara suresi 286 âyettir. Adını, 67-73. âyetlerde yer alan “bakara (sığır)” kelimesinden alır. Sûre, İslâm hukukunun ana konularıyla ilgili pek çok hüküm içerir. İşte Bakara Suresi Türkçe Arapça Okunuşu ve Tefsiri!
4.05.2023 Sureler
İmzalar atıldı! İşçilere yüzde 34 ilave zam
İmzalar atıldı! İşçilere yüzde 34 ilave zam Türk Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) yönetimi ile metal iş kolunda örgütlü Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş arasında ek zam talebiyle yapılan toplantı sonucunda Metal işçilerine yüzde 34 ilave zam konusunda anlaşmaya varıldığı belirtildi.
17.01.2023 Ekonomi
Yüzde 34 ek zam kararı! Binlerce işçiye müjde, imzalar atıldı
Yüzde 34 ek zam kararı! Binlerce işçiye müjde, imzalar atıldı Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş sendikalarından yapılan ortak açıklamaya göre, metal sektöründe çalışan 180 bin işçi için toplu sözleşme oranının üstünde yüzde 34 ek zam yapıldı.
17.01.2023 Ekonomi
TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol kimdir, kaç yaşında ve nereli? TİSK açılımı nedir?
TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol kimdir, kaç yaşında ve nereli? TİSK açılımı nedir? Asgari ücret görüşmelerinde TİSK’in gündem olması sonrası, TİSK hakkında yapılan aramalar dışında TİSK başkanı da Özgür Burak Akkol’un hayatı da mercek altına alındı. Vatandaşlar Özgür Burak Akkol’un kim olduğunu sorguluyor. Peki, TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol kimdir, kaç yaşında ve nereli? TİSK açılımı nedir? TİSK açılımı nedir? 
22.12.2022 Gündem
Asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması geldi! Oran verildi, yeni asgari ücret hesaplandı
Asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması geldi! Oran verildi, yeni asgari ücret hesaplandı Asgari ücret ile ilgili son dakika gelişmesi. Asgari ücret zammı ile ilgili oran verildi. Asgari ücrette 2023 yılı zammı ile ilgili hesaplamalar ve tahminlerde yapıldı. Uzmanlara göre yıl sonunda yüzde 35'i bulan bir enflasyon farkı ortaya çıkacak. Enflasyon farklı ve refah yapı göz önüne alındığında asgari ücrete yüzde 40 veya yüzde 45 oranında zam yapılacağı öngörülüyor. Öte yandan Asgari ücret görüşmeleri öncesinde işverenler “Elimizi taşın altına koyacağız” dedi. TİSK ve MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, “İşçilerimizin, işçi sendikalarımızın, işçi konfederasyonlarının memnun olmadığı, işletmelerimizde huzursuzluğun olduğu bir durumu arzu etmiyoruz” dedi. İşte asgari ücret ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
19.11.2022 Ekonomi
Gençlere iş fırsatı! Flaş hamle geldi
Gençlere iş fırsatı! Flaş hamle geldi Gençlere yeni iş fırsatı yaratacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın (MESS) işbirliği ile hazırlanan, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nin (BÜYEM) akademik katkı sunduğu Eğitim ve İstihdam Programı’nın tanıtımı geçen hafta gerçekleştirildi. Programa amacı üniversitelerin fen, teknoloji, mühendislik ve matematik bölümlerinden mezun olmuş ya da üniversite son sınıfta olan ve mezun olacak gençlere, bilişim ve yazılım konularında Türkiye ve dünyadan önde gelen kurumlarla yapılan iş birlikleri ve MEXT uzmanlığı ile ücretsiz eğitim programı sunmak, mezun olan gençlere, MESS üyelerinde ve Türkiye’nin önde gelen şirketlerinde uzun dönemli staj ve çalışma imkânı sunmak.
23.05.2022 Ekonomi
Maaşlara zam ile ilgili flaş açıklama! Ek zam mı geliyor, asgari ücret 2022 artıyor mu?
Maaşlara zam ile ilgili flaş açıklama! Ek zam mı geliyor, asgari ücret 2022 artıyor mu? Asgari ücret ile ilgili son dakika açıklamaları peş peşe geliyor. Milyonlarca işçi ve işveren merak ediyor. Vatandaşın maaşını etkileyecek olan ikinci zam için asgari ücrete ek zam gelecek mi, ne kadar zam yapılacak soruları cevap bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret zammı ile ilgili konuşarak, "Biz tarihi bir şey daha gerçekleştirdik. O bize nasip oldu. Yıllarca ben öğrenciliğimden beri bu fikri savundum. Asgari ücret vergi dışı bırakılsın. Ücretlerin asgari ücret kadar geliri vergi dışı bırakılsın. Bu da daha geniş kapsamlısıydı. Bunu gerçekleştirdik. Türkiye sosyal devlet olarak bu sorunlara cevap veriyor. Bunları yapmak zorundayız. Çok sık eleştiriler vardı. SGK açık veriyor. Niye açık veriyor SGK; İster özel hastaneye gitsin, ister devlet hastaneye gitsin. 7'den 70'e Türk insanının sosyal sağlık sistemini, sosyal sistemin içerisine aldığı için açık veriyor. Sosyal devletin bu sorumluluğu vardır, bunu gerçekleştiriyor" dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ asgari ücretle ilgili milyonlara umut vererek, "Sabit gelirliler konusunda hamleler yapmamız lazım. Asgari ücretle ilgili bir irade ortaya koyduğunuz herkes kendi çalışanlarına bir artış koymuş oluyor ve insanların alım gücünü bir seviyede tutmaya çalışıyoruz. İlgili bakanlıklarımız şu anda takip ediyor, gelen verilere göre zaten temmuz ayında memurlarla ilgili bir gündem var, asgari ücretle ilgili aralık ayında konuşuluyor. Ama gerekirse müdahale yapmaktan çekinmeyiz." ifadelerini kullandı. İşte asgari ücret ile ilgili son dakika gelişmeleri...
16.04.2022 Çalışan Hakları
Asgari ücret ile ilgili flaş açıklama! Bakan duyurdu! Peş peşe tahminler geldi
Asgari ücret ile ilgili flaş açıklama! Bakan duyurdu! Peş peşe tahminler geldi Asgari ücretile ilgili son dakika açıklaması geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret zammı ile ilgili konuşarak, "Bu bütün bu sürece verilen en önemli, en radikal cevaptı. Bu devletin bir fedakarlığı, aynı zamanda. Birlikte işçi ve işveren ve devlet birlikte aynı şeye imza attık. Bu bizim için gurur kaynağıdır. Onun için ben hem orada Türk İş'i temsilen oturan sayın genel sekreteri hem MESS'i temsilen oturan sayın genel başkanı burada da tebrik ediyorum. Teşekkür ediyorum. Biz tarihi bir şey daha gerçekleştirdik. O bize nasip oldu. Yıllarca ben öğrenciliğimden beri bu fikri savundum. Asgari ücret vergi dışı bırakılsın. Ücretlerin asgari ücret kadar geliri vergi dışı bırakılsın. Bu da daha geniş kapsamlısıydı. Bunu gerçekleştirdik. Türkiye sosyal devlet olarak bu sorunlara cevap veriyor. Bunları yapmak zorundayız. Çok sık eleştiriler vardı. SGK açık veriyor. Niye açık veriyor SGK; İster özel hastaneye gitsin, ister devlet hastaneye gitsin. 7'den 70'e Türk insanının sosyal sağlık sistemini, sosyal sistemin içerisine aldığı için açık veriyor. Sosyal devletin bu sorumluluğu vardır, bunu gerçekleştiriyor" dedi. Öte yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ asgari ücretle ilgili milyonlara umut vererek, "Sabit gelirliler konusunda hamleler yapmamız lazım. Asgari ücretle ilgili bir irade ortaya koyduğunuz herkes kendi çalışanlarına bir artış koymuş oluyor ve insanların alım gücünü bir seviyede tutmaya çalışıyoruz. İlgili bakanlıklarımız şu anda takip ediyor, gelen verilere göre zaten temmuz ayında memurlarla ilgili bir gündem var, asgari ücretle ilgili aralık ayında konuşuluyor. Ama gerekirse müdahale yapmaktan çekinmeyiz." ifadelerini kullandı. Bunun yanında uzmanlar asgari ücrete zammının temmuz ayı itibarıyla kaçılmaz olarak yapılacağını söylüyor. Ancak asgari ücretin temmuzda yeniden belirlenmesi için yasal bir değişiklik yapılması gerekiyor. Buna göre yılda bir kez toplanan komisyonun ikinci kez toplanması sağlanacak. Ardından temmuz ayında emeklilere ve memurlara yapılacak ikinci artış asgari ücretliler için de uygulanabilir. İste asgari ücret ile ilgili tüm detaylar...
14.04.2022 Çalışan Hakları
Son dakika destek açıklaması geldi! Bakan duyurdu: 300 milyon liralık hibe...
Son dakika destek açıklaması geldi! Bakan duyurdu: 300 milyon liralık hibe... KOBİ’ler ile ilgili son dakika destek açıklaması! Bakan duyurdu, 81 ilde başlıyor. Bin 500’den fazla istasyon kuruldu, toplamda 300 milyon liralık hibe veriliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "KOSGEB aracılığıyla KOBİ Enerji Verimliliği Destek Programını başlatıyoruz. Bu programla, işletmelerin yetkilendirilmiş kişilere yaptıracakları enerji etüdü maliyetlerini biz karşılayacağız. KOBİ’lerimizin etüt sonucunda önerilen değişiklikleri yapmaları durumunda buradaki giderlerinin bir kısmını da biz karşılayacağız" dedi.
14.04.2022 Ekonomi
Binlerce işçiye müjdeli haber! Maaşlara zam geldi, yüzde 65...
Binlerce işçiye müjdeli haber! Maaşlara zam geldi, yüzde 65... Maaşlara zam geldi, binlerce işçiye müjdeli haber verildi. Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesinin imzalandığı açıklandı. 130 bin işçiyi ilgilendiren toplu sözleşmeye göre, yüzde 65,67 zam yapıldı. Zamma ilişkin açıklama yapan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, “MESS ücret ortalamasına yıllık yüzde 65,67 oranında zam alınmıştır. İlk 6 ayda herkesin saat ücretine yüzde 10, bunun üzerine 3 lira 70 kuruş seyyanen zam alınmıştı. Bunun karşılığı yüzde 27,44 tür. İkinci 6. ayda herkesin saat ücretine yüzde 30 oranında zam yapılacaktır. Bu oran enflasyon korumalıdır”
12.01.2022 Çalışma Hayatı
MESS Toplu İş Sözleşmesi 2022! MESS ne demek, MESS’in açılımı ne?
MESS Toplu İş Sözleşmesi 2022! MESS ne demek, MESS’in açılımı ne? Türk Metal Sendikası ile MESS anlaştı. Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesinin imzalandığı açıklandı. 130 bin işçiyi ilgilendiren toplu sözleşmeye göre, 2022 için toplamda yüzde 57,44 zam yapıldı. Peki, MESS nedir? MESS ne demek, MESS’in açılımı ne? İşte MESS Toplu İş Sözleşmesi 2022 detayları…
12.01.2022 Çalışan Hakları
Zam oranları netleşti! Anlaşma sağlandı, on binlerce özel sektör çalışanına yüzde 27.44...
Zam oranları netleşti! Anlaşma sağlandı, on binlerce özel sektör çalışanına yüzde 27.44... On binlerce özel sektör çalışanını ilgilendiren zam kararı geldi. Anlaşma sağlandı. Zam oranları belli oldu. Maaşlara 2022'nin ilk 6 ayında geçerli olmak üzere 27.44 zam yapıldı. Özel sektörün en büyük toplu sözleşmesi gerçekleştirildi. Türk Metal Sendikası ile MESS arasında gerçekleşen toplu iş sözleşmesinde anlaşma çıktı ve ilk 6 ay için yüzde 27.44 oranında zam yapıldı.
12.01.2022 Çalışma Hayatı
İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! Bakan duyurdu değişiyor, beyaz bayrak kararı...
İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! Bakan duyurdu değişiyor, beyaz bayrak kararı... Çalışan ve iş sahibi herkesi çok yakından ilgilendiren açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Bakan Bilgin "Bizim çalışma mevzuatımız çok eski. Hem sendikalar kanunumuz hem iş kanunumuz hem de toplu sözleşme kanunumuz. Bütün bu mevzuatı yenilememiz lazım. Örgütlenme özgürlüğünün önünü açtığımızda kayıt dışıyla mücadelede ciddi bir mesafe alırız. Zaten kurumsal işletmelerde böyle bir sorun yok. Önümüzdeki günlerde sendikal örgütlenmesi olan, sigorta ve vergi borcu olmayan işletmelerimize beyaz bayrak ödülü vereceğiz. Kovid süreci, esnekliği, uzaktan çalışmayı, dijital çalışmayı gündemimize taşıdı. Dolayısıyla bizim çözmemiz gereken yeni sorunlardan biri bu. Yeni bir durumla karşı karşıyayız. Bunların üzerinde durmamız gerekir" dedi.
14.10.2021 Çalışan Hakları
Asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması!
Asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması! Asgari ücret ile ilgili flaş açıklama! Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Asgari ücret önümüzdeki dönem hiç olmadığı kadar önemli. 45 senedir asgari ücreti konuşuyoruz. Bu sene 45 seneye bedel bir sene. Onun için toplumu tebessüm ettirecek, toplumu memnun edecek, bizim razı geleceğimiz bir tablo çıkarsa biz de altına imza atarız." dedi.
14.10.2021 Çalışma Hayatı
Zam geliyor! Özel sektör çalışanı binlerce kişinin maaşı değişecek
Zam geliyor! Özel sektör çalışanı binlerce kişinin maaşı değişecek Zam geliyor. Ve başladı. Binlerce özel sektör çalışanın maaşı değişecek. Maaşlara yüzde 29,57 zam yapılması talebi gündemde. Otomotiv, beyaz eşya ve elektronik sektörleri başta olmak üzere metal iş kolundaki 179 iş yerinde yaklaşık 130 bin çalışanı ilgilendiren Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Grup Toplu İş Sözleşmesinde pazarlık süreci yarın başlayacak.
12.10.2021 Ekonomi
Kamu, işçi ve işveren "çalışma hayatının Davos'u"nda buluşacak
Kamu, işçi ve işveren "çalışma hayatının Davos'u"nda buluşacak Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), kamu, işçi ve işveren temsilcilerini bir araya getiren Ortak Paylaşım Forumu'nun üçüncüsünü bu yıl 14-15 Ekim'de düzenleyecek.
4.10.2021 Ekonomi
İK yöneticileri CHRO Summit’te buluştu
İK yöneticileri CHRO Summit’te buluştu İş dünyasının önde gelen yöneticileri, Fortune Türkiye & DataExpert iş birliği ve BMI organizasyonuyla düzenlenen CHRO Summit 2021’de bir araya geldi. RESHAPE temasıyla düzenlenen zirvede pandeminin etkisiyle ortaya çıkan yeni düzende çalışma hayatının geçireceği dönüşüm ve şirketlerin bu dönüşüme nasıl ayak uyduracağı gibi konular ele alındı.
3.06.2021 Ekonomi
İnsan Kaynakları Liderlerinin Büyük Buluşması CHRO Summit 1 Haziran’da düzenlenecek
İnsan Kaynakları Liderlerinin Büyük Buluşması CHRO Summit 1 Haziran’da düzenlenecek İş dünyasının önde gelen yöneticileri, Fortune Türkiye & DataExpert iş birliği ve BMI organizasyonuyla 1 Haziran’da düzenlenecek CHRO Summit 2021’de bir araya gelecek. RESHAPE temasıyla düzenlenen zirvede pandeminin etkisiyle ortaya çıkan yeni düzende çalışma hayatının geçireceği dönüşüm ve şirketlerin bu dönüşüme nasıl ayak uyduracağı gibi konular ele alınacak.
28.05.2021 Ekonomi
Türkiye’nin ‘En Etkin 50 CHRO’su belli oldu
Türkiye’nin ‘En Etkin 50 CHRO’su belli oldu İK fonksiyonunun fark yaratan rolüne ve önemine dikkat çekmek amacıyla hazırlanan Fortune Türkiye “En Etkin 50 CHRO” araştırması sonucunda belirlenen liste, DataExpert iş birliğiyle yürütüldü. Listeye göre Türkiye’nin en büyük şirketlerinin İK koltuğunda oturan yöneticilerinin yüzde 68’i kadınlardan oluşuyor. Listeye Demirören Medya İnsan Kaynakları Grup Başkanı Elif Karacaoğlu da girdi.
4.05.2021 Gündem
Kamu işçisi enflasyon farkı 2021! 2021 Kamu işçisinin enflasyon farkı ne olur?
Kamu işçisi enflasyon farkı 2021! 2021 Kamu işçisinin enflasyon farkı ne olur? Şubat 2021 enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından kamuda çalışan on binlerce işçinin zammını belirleyecek 2021 yılına ilişkin kamu işçisi enflasyon farkı da merak ediliyor. Peki, 2021 Kamu işçisinin enflasyon farkı ne olur? 2021 kamu işçisi toplu sözleşme görüşmeleri ne zaman? Kamu işçisi ne kadar zam alacak? İşte Kamu işçisi enflasyon farkı 2021...
3.03.2021 Ekonomi
Bakan Varank: İş insanlarımızın reform taleplerinde daha cesur olmasını bekliyoruz
Bakan Varank: İş insanlarımızın reform taleplerinde daha cesur olmasını bekliyoruz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Sivil toplum kuruluşlarımızın ve iş insanlarımızın reform taleplerinde daha cesur olmasını bekliyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak, bizler bu yolda her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.
27.01.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Mess ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mess haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.