İşçi Zam

İşçi Zam

Son dakika işçi zam haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan işçi zam ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını işçi zam haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İşçi Zam

haberleri sayfasında son dakika yaşanan işçi zam gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.311 işçi zam haberi bulunmuştur. Tüm işçi zam haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rekor zam! Maaşlarda yüzde 102.3 artış olacak, 42 bin TL'yi bulacak
Rekor zam! Maaşlarda yüzde 102.3 artış olacak, 42 bin TL'yi bulacak Yeni yıl ile birlikte çalışanlar maaşlara yapılan zamlara kilitlendi. Birçok sektörde asgari ücreti baz alınarak artış yapılırken yüzde yüzden fazla zam alacak çalışanlar da bulunuyor. Otomotivden beyaz eşyaya, sanayi ve demir çelik sektöründen bunların yan sanayiine kadar üretimin her alanında görev yapan yaklaşık 160 bin metal işçisinin zam talebi 114 gün süren görüşmeler sonucunda karşılık buldu.
19.01.2024 Çalışma Hayatı
Zam ve prim ile ilgili son dakika gelişmesi! Oran açıklandı, maaşlarda domino etkisi yapacak
Zam ve prim ile ilgili son dakika gelişmesi! Oran açıklandı, maaşlarda domino etkisi yapacak Binlerce kamu işçisine son dakika müjdesi! Kamu işçilerine yapılacak zam oranı belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 700 bin kamu işçisini ilgilendiren zammı Beştepe'de duyurdu. Erdoğan "Epeyce ayrıntısı bulunan çerçeve neticesiyle refah payı dahil yüzde 45 zam yapıyoruz” dedi. İş primi ödemesi bulunmayan işçilere de bir müjde verildi. Peki en düşük kamu işçisinin alacağı ücret ne kadar oldu? İşte detaylar...
9.05.2023 Çalışma Hayatı
Kamu işçileri zam oranı belli oldu mu, ne kadar zam alacak? Kamu işçilerine ne kadar zam yapıldı 2023?
Kamu işçileri zam oranı belli oldu mu, ne kadar zam alacak? Kamu işçilerine ne kadar zam yapıldı 2023? Kamu işçilerine zam oranı belli oldu mu, kamu işçileri ne kadar zam alacak? Kamudaki 700 binden fazla kamu işçisinin mali ve sosyal haklarının belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü’nde pazarlıkta son aşamaya gelindi. Kara yolları, demir yolları, il özel idareleri, şeker fabrikaları, elektrik üretim santralleri, Milli Eğitim ve Milli Savunma bakanlıkları, hastaneler ve üniversitelerin de aralarında olduğu kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 700 binden fazla işçi zam oranını merakla bekliyor. Peki, Kamu işçileri zam oranı belli oldu mu, ne kadar zam alacak? Kamu işçilerine ne kadar zam yapıldı 2023?
5.05.2023 Çalışma Hayatı
Maaşlara zam ile ilgili son dakika gelişmesi! Resmen açıkladı: Asgari ücrete ek zam...
Maaşlara zam ile ilgili son dakika gelişmesi! Resmen açıkladı: Asgari ücrete ek zam... Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika gelişmesi. Milyonlar çalışan merakla bekliyordu. Temmuz ayına az bir süre kala asgari ücret ne kadar olacak, ikinci zam gelecek mi? Soruları ile ilgili araştırmalar hız kazandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin'den asgari ücret ile ilgili açıklama geldi. Zengin katıldığı canlı yayınında asgari ücrete temmuz ayında ek zam yapılıp yapılmayacağı yönündeki soruya "Bakanlarımızın bu konu hakkında çalışmalar yaptığını biliyorum." ifadesini kullandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yükselen enflasyonla birlikte vatandaşların beklediği asgari ücrete ikinci zam konusuna son dakika açıklamasında bulundu. Peki, Asgari ücrete zam gelecek mi ve Temmuz'da ek zam var mı? 2022 Asgari ücrete ikinci zam gelecek mi? İşte son dakika haberinin detayları...
12.05.2022 Çalışan Hakları
Zam oranları netleşti! Anlaşma sağlandı, on binlerce özel sektör çalışanına yüzde 27.44...
Zam oranları netleşti! Anlaşma sağlandı, on binlerce özel sektör çalışanına yüzde 27.44... On binlerce özel sektör çalışanını ilgilendiren zam kararı geldi. Anlaşma sağlandı. Zam oranları belli oldu. Maaşlara 2022'nin ilk 6 ayında geçerli olmak üzere 27.44 zam yapıldı. Özel sektörün en büyük toplu sözleşmesi gerçekleştirildi. Türk Metal Sendikası ile MESS arasında gerçekleşen toplu iş sözleşmesinde anlaşma çıktı ve ilk 6 ay için yüzde 27.44 oranında zam yapıldı.
12.01.2022 Çalışma Hayatı
Zam geliyor! İşçi, memur, işsiz, part time çalışanlar, gündelikçiler, engelliler, yaşlılar...Tamamını kapsıyor
Zam geliyor! İşçi, memur, işsiz, part time çalışanlar, gündelikçiler, engelliler, yaşlılar...Tamamını kapsıyor Milyonlarca kişi asgari ücrete yapılacak zam oranlarına kilitlendi. Asgari ücret zammı özel sektörde çalışanlar için belirleyici oluyor. Yüksek asgari ücret zammı diğer çalışanların maaşının da dolaylı olarak artmasını sağlıyor. Ancak asgari ücretliye yapılacak zam ile birlikte pek çok kişinin aldığı ya da ödediği ücretler de artacak.
9.12.2021 Çalışma Hayatı
Zam geliyor! Özel sektör çalışanı binlerce kişinin maaşı değişecek
Zam geliyor! Özel sektör çalışanı binlerce kişinin maaşı değişecek Zam geliyor. Ve başladı. Binlerce özel sektör çalışanın maaşı değişecek. Maaşlara yüzde 29,57 zam yapılması talebi gündemde. Otomotiv, beyaz eşya ve elektronik sektörleri başta olmak üzere metal iş kolundaki 179 iş yerinde yaklaşık 130 bin çalışanı ilgilendiren Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Grup Toplu İş Sözleşmesinde pazarlık süreci yarın başlayacak.
12.10.2021 Ekonomi
1.412 TL ödenecek! Zam geliyor, milyonlara müjde
1.412 TL ödenecek! Zam geliyor, milyonlara müjde Milyonlarca kişiye güzel haber. Ücretler artıyor. Zam müjdesini Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. Aylık olarak 1.412 TL ödenecek. Kalfa ücretlerine zam geliyor. İşte detaylar...
11.10.2021 Çalışan Hakları
2021 Kamu işçisi zammı ne kadar oldu? 2021 işçi zam oranı belli oldu mu? İşte kamu işçisi zam teklifi!
2021 Kamu işçisi zammı ne kadar oldu? 2021 işçi zam oranı belli oldu mu? İşte kamu işçisi zam teklifi! 700 binden fazla kamu işçisinin takip ettiği zam pazarlığı sona erdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin kamu işçisine yapılacak zammı açıkladı. Bakan Bilgin, hükümetin teklifini canlı yayında açıkladı. Peki, Kamu işçisi zammı ne kadar oldu? 2021 işçi zam oranı belli oldu mu? Kamu işçisi zam pazarlığında son durum ne? İşte Bakan vedat Bilgin'in açıklamaları...
11.08.2021 Çalışan Hakları
Zam oranları belli oldu! Taban ücret 4 bin 100 liraya yükseltildi
Zam oranları belli oldu! Taban ücret 4 bin 100 liraya yükseltildi Yüz binlerce kişi bekliyordu. Ve belli oldu. Zam pazarlığı sonuçlandı. Zam oranları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Kamu işçilerine yapılacak zam miktarı belli oldu. Kamudaki işçilerin taban ücreti 4 bin 100 liraya yükseltildi. Ücretlere 2021-2022'nin ilk 6 ayı için yüzde 12, diğer 6 aylar için yüzde 5 artı enflasyon farkı oranında zam yapıldı.
11.08.2021 Ekonomi
Kamu işçisi zam pazarlığında son durum ne? İşçi zam pazarlığında hükümetin teklifi ne olacak?
Kamu işçisi zam pazarlığında son durum ne? İşçi zam pazarlığında hükümetin teklifi ne olacak? 700 binden fazla kamu işçisinin 31 Mayıs'ta başlayan sözleşme sürecinde işçiler hükümetten gelecek yeni teklifi bekliyor. TÜRK İŞ ve HAK İŞ 'in teklifine karşılık hükümet teklifini sunmuştu. Hükümetin teklifini düşük bulan işçi konfederasyonları şimdi yeni teklifi bekliyor. Peki, Kamu işçi toplu sözleşme görüşmeleri ne zaman? Kamu işçileri toplu sözleşme ne zaman sonuçlanır? Toplu sözleşme 2021 ne zaman? İşte Kamu işçisi zam pazarlığında son durum...
600 TL zam! Milyonlarca kişinin maaşı değişecek
600 TL zam! Milyonlarca kişinin maaşı değişecek Milyonların gözü yapılacak zam oranlarına çevrildi. Emekli, memur, işçi... Hepsi yararlanacak. 600 lira zam yapılması gündemde. Yüzde 21 zam talebi geldi. Yaklaşık 4.2 milyon memur ve 2,2 milyon emeklinin beklediği zam pazarlığı 2 Ağustos’ta yapılan ilk toplantıyla başladı. İlk toplantı öncesinde memur sendikaları taleplerini iletmiş hem sosyal hem de mali isteklerini kamuoyuna da açıklamışlardı. Ayrıca yaklaşık 700 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu sözleşmelerin de bu hafta netleşmesi bekleniyor.
4.08.2021 Ekonomi
Memur zam pazarlığında son durum! Hükümet zam teklifi 2021 ne zaman açıklanacak? İşte memur zam görüşmeleri 2022…
Memur zam pazarlığında son durum! Hükümet zam teklifi 2021 ne zaman açıklanacak? İşte memur zam görüşmeleri 2022… Memurlar için zam teklifinin önerileceği tarih belli oldu. 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde pazarlık süreci bugün gerçekleştirilen ilk toplantıyla başladı. Peki, Hükümet zam teklifi 2021 ne zaman? İşte memur zam pazarlığında son durum…
2.08.2021 Memur
Kamu işçilerine zam ile ilgili flaş açıklama! Yeni teklif...
Kamu işçilerine zam ile ilgili flaş açıklama! Yeni teklif... Yüz binlerce kişi bu haberi bekliyordu. Hükümet zam teklifini sundu ve belli oldu. Maaşı 3 bin 577 TL ile 3 bin 750 TL arasında olanlara 100 TL zam önerildi. Türk-İş ve Hak-İş ise hükümetten taleplerini karşılayacak yeni bir teklif bekliyor. Kamu işçilerine yapılan zam teklifinin kabul edilemez olduğu, talepler ile hükümetin teklifi arasında ciddi fark olduğu belirtildi. Bayramdan sonra makul pazarlık sürecinin başlayacağı öngörülüyor.
13.07.2021 Ekonomi
Genel Sağlık Sigortası ile ilgili flaş karar! Yürürlükten kaldırıldı
Genel Sağlık Sigortası ile ilgili flaş karar! Yürürlükten kaldırıldı Sosyal Güvenlik Kurumu resmen harekete geçti. Genel Sağlık Sigortasıyla ilgili flaş karar. Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmen değişti. Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Alternatif Geri Ödeme Yönetmeliğinin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde yer alan “firma yetkilisi için imza sirküleri” ibaresi yürürlükten kaldırıldı.
3.06.2021 Çalışma Hayatı
Kamu işçilerine zam ile ilgili flaş gelişme! Ve belli oldu, 4 bin 800 TL...
Kamu işçilerine zam ile ilgili flaş gelişme! Ve belli oldu, 4 bin 800 TL... Yüz binlerce çalışanı ilgilendiriyor. Yeni zam geliyor. Zam talepleri netlik kazandı ve belli oldu. Kamu işçileri ne kadar zam yapılacağını merakla bekliyor. Hazırlıklar tamamlandı. Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri kapsamında konfederasyonlar bugün hükümete ortak taleplerini sundu. Türk-İş ve Hak-İş, kamu işçisinin en düşük brüt ücretinin 4 bin 800 TL'ye yükseltilmesini, 2021-2022 için ilk 6 ay %20, diğer 6 aylar için enflasyon+%3 refah payı talep etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, toplu sözleşme müzakerelerinin uzun bir süreç olduğunu belirterek, "Ama biz bunu ne kadar kısa sürede, ne kadar geniş bir uzlaşma zemininde başarırsak Türkiye'deki çalışma hayatının istikrarına ve Türkiye'deki demokrasiye o kadar katkı yapmış oluruz." dedi.
31.05.2021 Ekonomi
İşçi, memur, emekliler için flaş gelişme! Yeni zam geliyor
İşçi, memur, emekliler için flaş gelişme! Yeni zam geliyor Kamuda çalışan yüz binlerce kişi bekliyor. İşçi, memur, emekliler için müjdeli haber geldi. Zam oranları ile ilgili flaş gelişme. Ve belli oldu. Tek tek açıklandı. Kamu işçilerinin zam pazarlığı başlıyor. Türk-İş ve Hak-İş, kamudaki 700 binden fazla işçinin ücretine 2021-2022'de yapılacak zammın belirleneceği görüşmeler öncesi ortak taleplerini belirledi. Görüşmelerin temmuz ayında sonuçlanması bekleniyor. Öte yandan, yaklaşık 3,5 milyon memur ile 5,5 milyon memur emeklisinin maaşlarına yapılacak zam oranının belirleneceği 2021-2022 yıllarını kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri 1 Ağustos itibarıyla başlayacak.
23.05.2021 Ekonomi
İşçi, memur, emekli... Milyonları ilgilendiriyor! Zam dönemi...
İşçi, memur, emekli... Milyonları ilgilendiriyor! Zam dönemi... Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Yeni maaş zamları belirleniyor. İşçi, memur, emekli milyonların gözü toplu sözleşmelerde.
31.03.2021 Ekonomi
Emekli ve memura zam! 3 bin 849 lira...
Emekli ve memura zam! 3 bin 849 lira... Milyonlarca emekli ve memur bekliyordu ve rakamlar tek tek açıklandı. Emekli ve memura zam kuruşu kuruşuna hesaplandı. Ocakta tüm maaşlar değişecek. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına bu yılın ikinci 6 aylık enflasyonu oranında zam yapılırken; memur emeklilerine yüzde 3 artış ve ikinci 6 aylık enflasyon yüzde 4'ü aşarsa fark yansıtılacak. Yeni Ekonomi Programı'ndaki 2020 yılı enflasyon tahminine göre, zam oranı SSK ve Bağ- Kur emeklilerinde yüzde 4.49, memur emeklilerinde yüzde 3.49 olacak. Maaşlar artacağı için ek ödemeler de yükselecek. Emekli doktorların ilave ödemelerinde de memur maaş katsayısındaki artışla yükseliş yaşanacak. Yüzde 3,49'a enflasyon farkı oluşursa en düşük memur maaşı 3 bin 849 TL, memur emeklisi aylığı ise 2 bin 912 liraya yükselecek.
6.10.2020 Emekli
Maaşlar yükseliyor! Zam oranları...
Maaşlar yükseliyor! Zam oranları... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Maaşlar yükselecek. İşçi, memur, memur emeklisi, işçi emeklisi herkes bu haberi bekliyordu. Kim kaç lira zam alacak? Memur maaşları ne kadar olacak? Zamla birlikte emeklilerin maaşı ne kadar artacak? Yeni Ekonomi Programı (YEP) verilerine göre, yıl sonu TÜFE tahmini yüzde 10,5 oldu. Buna rakama bağlı olarak, 2020 yılının ikinci yarısındaki enflasyon oranı 4,49 olarak gerçekleşecek. 2020 yıl sonu enflasyon beklentisi YEP enflasyon beklentisiyle aynı olursa işçi, memur, emekli maaşlarında önemli bir artış olacak. İşte Ocak 2021 emekli, işçi ve memur maaşı zam oranları...
3.10.2020 Ekonomi
Zam alamayan işçiler, Çankaya Belediyesi'n  bastı
Zam alamayan işçiler, Çankaya Belediyesi'n bastı Ankara'nın Çankaya Belediyesi'nde hareketli saatler yaşanıyor. Bir grup işçi, zam alamadıkları ve çalışma koşullarının kötü olmasını protesto ederek belediye binasını bastı.
28.01.2020 Gündem
Zam almadan çalışan işçi istifa ederse...
Zam almadan çalışan işçi istifa ederse... Asgari ücrete yapılan yüzde 26’lık zam sonrası özel sektör çalışanlarından zam alamayan kesim ne yapması gerektiğini merak ediyor. Aynı iş yerinde uzun süre çalışıp zam alamadığı için istifa eden işçi kıdem tazminatı alamıyor.
6.02.2019 Çalışma Hayatı
Son dakika: Memur ve emeklinin Temmuz 2018 zam oranı belli oldu!
Son dakika: Memur ve emeklinin Temmuz 2018 zam oranı belli oldu! Haziran ayı enflasyon rakamları belli oldu. Son dakika açıklamanın ardından memur ve emeklinin alacağı enflasyon farkı oranı da belirlendi. İşte memur ve emeklinin maaşlarına yansıyacak zam oranları...
3.07.2018 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

İşçi Zam ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki işçi zam haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.