Mesane Kanseri

Mesane Kanseri

Son dakika mesane kanseri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mesane kanseri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mesane kanseri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mesane Kanseri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mesane kanseri gelişmeleri de dahil olmak üzere 217 mesane kanseri haberi bulunmuştur. Tüm mesane kanseri haberleri aşağıda listelenmiştir.
İdrardaki bozulmalar kan kanseri habercisi olabilir
İdrardaki bozulmalar kan kanseri habercisi olabilir Sık idrara çıkma, idrar yaparken yanma, kanama, idrar kaçırma, ani sıkışma, gibi şikayetlerle kendini gösteren mesane kanseri ile ilgili bilgi veren Üroloji Uzmanı Op. Dr. Hilmi Çelik, hastalıkta erken teşhis ve tedavinin önemine dikkat çekti.
21.10.2023 Sağlık
Sağlıklı sanılan gıdalar kanser yapıyor! Dünya Sağlık Örgütü'nden şaşırtan araştırma
Sağlıklı sanılan gıdalar kanser yapıyor! Dünya Sağlık Örgütü'nden şaşırtan araştırma Dünya Sağlık Örgütü, diyet sınıfına giren birçok ürünün kansere neden olan aspartam içerdiğini açıkladı. Aspartamlı ürünler arasında az yağlı yoğurt ve sakız gibi günlük hayatta sıklıkla tükettiğimiz ürünler de var.
15.07.2023 Sağlık
Kanser göstergesi! Bu belirti varsa hemen doktora başvurun
Kanser göstergesi! Bu belirti varsa hemen doktora başvurun Mesane kanseri, böbreklerden başlayarak idrar yolları boyunca ortaya çıkan kanserler arasında, sıklıkla karşılaşılan bir kanser türü. Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Erbay Tümer, idrarda kanamanın, ürolojik açıdan mesane kanseri belirtisi olabileceğini söyledi.
12.07.2023 Sağlık
Kanser hastalarının kullandığı immünoterapi ilacı ile ilgili dikkat çeken karar! SGK tarafından ödenecek
Kanser hastalarının kullandığı immünoterapi ilacı ile ilgili dikkat çeken karar! SGK tarafından ödenecek Bursa'da 2018 yılında mesane kanseri teşhisi konulan, 3 yıllık tedavi sürecinde, kemoterapi görüp ameliyat olan İrfan Uz (63), doktorunun tavsiyesiyle tanesi 22 bin 500 TL olan ve yılda 17 kez kullanılan, immünoterapi ilacı almaya başladı. SGK’nın ödeme listesinde olmayan ilacı alabilmek için arazisini satan Uz, 2020 yılında ilaç bedellerinin kendisine geri ödenmesi ve ücretsiz alınabilmesi için SGK’ya dava açtı ancak sonucu göremeden, 2021 yılı Nisan ayında hayatını kaybetti. Devam eden davada yerel mahkeme, Uz’un lehine hüküm vererek, immünoterapi ilaçlarının bedelinin SGK tarafından ödenmesine karar verdi.
14.06.2023 Yaşam
Kanser riskini azaltıyor, şekeri dengeliyor! Yaşlanmayı yüzde 70 yavaşlatıyor
Kanser riskini azaltıyor, şekeri dengeliyor! Yaşlanmayı yüzde 70 yavaşlatıyor Kanser riskini azaltıyor, toksinleri karaciğer ve böbreklerden atmaya yardımcı oluyor. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı oluyor, cilt sağlığını koruyor. Uzun süre tok hissettiriyor, şekeri dengeliyor. Uzun yaşam süresine sahip bireyler sırlarını paylaştı. Yaşam süresinin etkilendiği faktörlerin yüzde 30'u genetik iken yüzde 70'i beslenme ve yaşamla alakalı. İşte uzun yaşamın sırrı 6 altın kural...
3.04.2023 Yaşam
Kanser için yeni umut: Moleküler tedavi
Kanser için yeni umut: Moleküler tedavi Kanser vakaları ülke genelinde her geçen gün artıyor. Sigara kullanımı, yaşlı nüfusun artışı ve obezite kanserin hızla artmasının en önemli nedenleri arasında gösteriliyor. Kanser tedavisinde ise yüz güldüren gelişmeler yaşanıyor. Moleküler tedavi kanser hastaları için umut vadediyor.
5.02.2023 Sağlık
Mustafa Uslu: Neşet Ertaş'ı incitecek bir şey yapmadık
Mustafa Uslu: Neşet Ertaş'ı incitecek bir şey yapmadık Mesane kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 25 Eylül 2012'de vefat eden Türk Halk Müziği'nin usta isimlerinden Neşet Ertaş'ın hayatını konu alan 'Garip Bülbül Neşet Ertaş' filminin basın toplantısı, önceki gün yapıldı. Toplantıya yapımcı Mustafa Uslu, yönetmenler Ömer Faruk Sorak, Berker Berki, oyuncular Zara, Melisa Aslı Pamuk, Yüsra Geyik ve filmin senaristi katıldı. Uslu, filmin 'kişilik haklarını ihlal ettiği' iddiasıyla mahkemeye taşınmasını ve sanatçının ailesinin iddialarına cevap verdi.
13.12.2022 Magazin
Laparoskopik ve robotik cerrahi hangi ürolojik hastalıklarda tercih edilir?
Laparoskopik ve robotik cerrahi hangi ürolojik hastalıklarda tercih edilir? Üroloji Prof. Dr. Gökhan Atış, günümüze sıklıkla başvurulan laparoskopik ve robotik cerrahi yöntemlerini tüm detaylarıyla sizler için derledi.
4.07.2022 Sağlık
Akciğer ve mesane kanserinde ortak sebep ‘sigara’
Akciğer ve mesane kanserinde ortak sebep ‘sigara’ Türk Üroonkoloji Derneği ve Türk Akciğer Kanseri Derneği tütün kullanımının eş zamanlı mesane ve akciğer kanseri oluşumundaki etkisi ile ilgili verileri paylaştı. Paylaşılan verilerde sigaranın akciğer ve mesane kanserlerinin gelişmesinde en önemli etken olduğu vurgulandı.
30.05.2022 Sağlık
İdrarda kanama en büyük belirtisi! Dikkat edin
İdrarda kanama en büyük belirtisi! Dikkat edin İdrarda görülen kanamanın sebeplerinin detaylı bir şekilde araştırılması gerektiğini belirten Üroloji Uzmanı Dr. Nusret Can Çilesiz, “İdrarda kanama ürolojik rahatsızlıkların habercisi olan önemli bir bulgudur. İdrarda kanamanın basit sebepleri olabileceği gibi bazen de ürolojik kanser habercisi olabilir” dedi.
29.11.2021 Sağlık
Sigara mesane kanseri riskini üç kat artırıyor
Sigara mesane kanseri riskini üç kat artırıyor Mesane kanserinde sigara kullanımının en büyük risk faktörü olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Tolga Akman, “Hem erkek hem de kadın bireylerden mesane kanserine yakalananlar incelendiğinde hastaların neredeyse yarısında görülen temel faktör tütün kullanımıdır” dedi. Akman, mesane kanserinin seyri ve tedavi yöntemleri hakkında açıklamalarda bulundu.
16.07.2021 Sağlık
“Gargara solüsyonlar riskli olabilir”
“Gargara solüsyonlar riskli olabilir” Aromatik kokulu antibakteriyel gargaraların ağız içindeki damar sağlığını etkileyen, nitrit üretiminden sorumlu faydalı bakterileri de yok ettiğini söyleyen Prof. Dr. Fevzi Sefa Dereköy, İsveç’te yapılan bir çalışmada düşük nitrit üretimi kardiyovasküler hastalık riskiyle ilişkilendirildi” dedi.
5.06.2021 Sağlık
Ucuz diye alınıyor ama kansere sebep oluyor!
Ucuz diye alınıyor ama kansere sebep oluyor! İstanbul'da jandarma ve polisin peş peşe yaptığı sahte parfüm operasyonu sonrası uyarıda bulunan Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Şule Güngör, “Sahte parfüm sadece cilt hastalıklarına yol açmıyor. En büyük yanılgı bu. Cilt hastalıklarından kan hastalıklarına kadar, mesane kanserine kadar her türlü kanserojen hastalığa yol açabilir. Çünkü kullandığımız ürün sinsi sinsi her gün dolaşımımıza geçerek bir sürü organımızı etkileyebilir" dedi.
16.04.2021 Yaşam
Kanserle ilgili en yaygın 11 efsane ve 11 gerçek
Kanserle ilgili en yaygın 11 efsane ve 11 gerçek Kanserin her geçen yıl giderek arttığı biliniyor. 2020 yılı Globocan verilerine göre yıllık olarak tüm dünyada 19.3 milyon yeni kanser vakası tespit edildiğini ve yaklaşık 10 milyon kişinin kanser nedeniyle hayatını kaybettiğini belirten Medikal Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Yeşim Yıldırım, “IARC (International Agency for Research on Cancer) araştırmasına göre her 5 kişiden birinde tüm yaşamı boyunca kanser gelişme riski olduğu tahmin ediliyor ve yaklaşık her 8 erkekten biri ve her 11 kadından biri kanser nedeniyle hayatını kaybediyor” açıklamasında bulundu. Doç. Dr. Yeşim Yıldırım, 1-7 Nisan Kanser Haftası vesilesiyle kanserle ilgili en yaygın mitler, yanlış kanılar ve gerçeklerle ilgili önemli bilgiler paylaştı.
31.03.2021 Sağlık
'Sigara dumanı mesane kanserine yol açabiliyor'
'Sigara dumanı mesane kanserine yol açabiliyor' Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Sofikerim, mesane kanseriyle ilgili olarak, “Sigara dumanının yanı sıra kimyasal maddelerle yakın temasta bulunmak, tedavi edilmeyen mesane taşları ve sık idrar yolu enfeksiyonu, mesane kanserine yol açabiliyor” dedi.
21.01.2021 Sağlık
Her yıl 3 bin kadın rahim ağzı kanseri oluyor
Her yıl 3 bin kadın rahim ağzı kanseri oluyor Ocak ayının ‘Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Ayı’ olması nedeniyle HPV (İnsan papilloma virüsü) testi ve aşısının önemine dikkat çeken Jinekolojik Onkoloji ve Kadın Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu, “Ülkemizde her yıl, 3 bin kadına rahim ağzı kanseri tanısı koyuluyor. Yaklaşık bin 500’ü ise rahim ağzı kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor. Bunların hemen hemen tamamı HPV aşısı ile önlenebilirdi. Türkiye’de henüz programa girmedi ama eninde sonunda girecektir. Erken teşhis çok önemli. Erken tanıyla önce kanser tedavi edilip, ondan sonra kadınların gebe kalması sağlanabilir” dedi.
7.01.2021 Sağlık
Uzmanından ‘salgında tedavilerinizi aksatmayın’ önerisi
Uzmanından ‘salgında tedavilerinizi aksatmayın’ önerisi Koronavirüs salgınından dolayı vatandaşın kendini koruma amacıyla hastanelerden uzak kalmayı tercih ettiğini dile getiren Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Serdar Aykan, “Özellikle kanser hastaları bu dönemde tedavilerini aksatmamalı. Kanser olabilecek bulguları olan hastaların da mutlaka kontrol için hastanelere başvurmaları gerekli” dedi.
13.11.2020 Sağlık
“İdrarda görülen kanama mesane kanserinin habercisi olabilir”
“İdrarda görülen kanama mesane kanserinin habercisi olabilir” Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı Uzmanı Doç. Dr. Çetin Volkan Öztekin, “Dünya genelinde her yıl 430 bin kişinin tanı aldığı mesane kanserinin en önemli bulgusunun idrarda kanama olduğunu söyledi. Kanama görüldüğü takdirde zaman kaybedilmeden üroloji uzmanına başvurmanın önemine değinen Öztekin, erken tanıda tedavi şansının oldukça yüksek olduğunu kaydetti.
27.10.2020 Sağlık
İdrarda görülen kana dikkat!
İdrarda görülen kana dikkat! Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Faruk Küçükdurmaz, idrarda kan görülmesinin birçok hastalığın belirtisi olabileceğine dikkat çekerek, “İdrarda kan saptanması durumunda, mutlaka araştırılması ve hangi sebepten kaynaklandığının ortaya konulması gerekir” dedi.
30.09.2020 Sağlık
Yapay mesane nedir?
Yapay mesane nedir? Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Fuat Atmaca cevaplıyor; Yapay mesane nedir?
3.09.2020 Sağlık
'Bu kanser erkeklerde 3 kat daha sık görülüyor'
'Bu kanser erkeklerde 3 kat daha sık görülüyor' Türkiye'de, en sık görülen kanser türü bakımından neredeyse ilk sırada olan mesane kanserinin kadınlara oranla, erkeklerde 3 kat daha fazla görüldüğünü söyleyen Üroloji uzmanı Doç.Dr. Serdar Aykan, mesane kanserinin çocukluk dahil her yaşta görülebileceğine dikkat çekti.
27.08.2020 Sağlık
Robotik cerrahi ile mesane kanserinden kurtuldu
Robotik cerrahi ile mesane kanserinden kurtuldu Pandemi sürecinde mesane kanseri olduğunu öğrenen 59 yaşındaki Mehmet Aslan, ameliyatın robotik cerrahi yöntemi ile yapılabileceğini öğrendi ve Prof. Dr. Ali Fuat Atmaca tarafından robotik cerrahi ile ameliyat edilerek kanserden kurtuldu.
17.08.2020 Sağlık
Türk doktor dünyadan alkış aldı! Bir ilk
Türk doktor dünyadan alkış aldı! Bir ilk Prof. Dr. Erdem Canda, ilk kez uyguladığı yöntemle prostat kanseri olan hastasını sağlığına kavuşturdu. Çalışmanın bilimsel makalesi uluslararası tıp dergisinde yayınlandı ve çok sayıda olumlu yorum aldı
14.08.2020 Sağlık
“Kanserle savaşta 'İmmünoterapi' ile umutlandıran sonuçlar elde ediliyor”
“Kanserle savaşta 'İmmünoterapi' ile umutlandıran sonuçlar elde ediliyor” Onkoloji Uzmanı Dr. Erkan Arpacı, kişi özelinde uygulanabilen tedaviler ve immünoterapi ilaçları gibi seçeneklerin artmasıyla pek çok kanser türünün tedavisinde umutlandıran sonuçlar elde edildiğini söyledi
14.01.2020 Sağlık
Kanlı idrara dikkat
Kanlı idrara dikkat Özellikle erkeklerin korkulu rüyası mesane kanseri bazı belirtilerle ortaya çıkabiliyor. Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Cemalettin Cengiz Beyaz, “İdrardan kan gelmesi ürolojik bir tümör bulgusu olarak kabul edilir ve ileri inceleme gerektirir” dedi.
10.01.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Mesane Kanseri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mesane kanseri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.