Mesai Ücret

Mesai Ücret

Son dakika mesai ücret haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mesai ücret ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mesai ücret haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mesai Ücret

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mesai ücret gelişmeleri de dahil olmak üzere 707 mesai ücret haberi bulunmuştur. Tüm mesai ücret haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bayram mesaisi ile ilgili bilinmeyen ayrıntı: 1 saat 1 gün demek!
Bayram mesaisi ile ilgili bilinmeyen ayrıntı: 1 saat 1 gün demek!Ulusal bayram ve genel tatil günlerinde çalışmayıp tatil yapan işçiye normal çalışma gününde ödenen ücreti ödeniyor. Dolayısıyla Kurban Bayramı’nda çalışmayan işçiye normal ücreti ödenecek. Ancak tatil yapmayıp, yasal günlük iş süresini aşmayacak şekilde çalışan işçiye ek ödeme yapılacak. Peki bayram mesaisi nasıl hesaplanıyor? Kim ne kadar mesai ücreti alacak? Kuruşu kuruşuna hesaplandı.
Bayramda çalışana ek ödeme yapılacak! Yüzde 100 fazla ödenecek
Bayramda çalışana ek ödeme yapılacak! Yüzde 100 fazla ödenecekUlusal bayram ve genel tatil günlerinde çalışmayıp tatil yapan işçiye normal çalışma gününde ödenen ücreti ödeniyor. Dolayısıyla Kurban Bayramı’nda çalışmayan işçiye normal ücreti ödenecek. Ancak tatil yapmayıp, yasal günlük iş süresini aşmayacak şekilde çalışan işçiye ek ödeme yapılacak. Peki bayram mesaisi nasıl hesaplanıyor? Kim ne kadar mesai ücreti alacak? Kuruşu kuruşuna hesaplandı.
Bayramda çalışanlara güzel haber! Çift yevmiye ödenecek, işte ek ödeme hesabı
Bayramda çalışanlara güzel haber! Çift yevmiye ödenecek, işte ek ödeme hesabıUlusal bayram ve genel tatil günlerinde çalışmayıp tatil yapan işçiye normal çalışma gününde ödenen ücreti ödeniyor. Dolayısıyla Ramazan Bayramı’nda çalışmayan işçiye normal ücreti ödenecek. Ancak tatil yapmayıp, yasal günlük iş süresini aşmayacak şekilde çalışan işçiye ek ödeme yapılacak. Peki bayram mesaisi nasıl hesaplanıyor? Kim ne kadar mesai ücreti alacak? Kuruşu kuruşuna hesaplandı.
Bayramda çalışana ek ödeme yapılacak! İşte çift yevmiye hesabı...
Bayramda çalışana ek ödeme yapılacak! İşte çift yevmiye hesabı...Ulusal bayram ve genel tatil günlerinde çalışmayıp tatil yapan işçiye normal çalışma gününde ödenen ücreti ödeniyor. Dolayısıyla Ramazan Bayramı’nda çalışmayan işçiye normal ücreti ödenecek. Ancak tatil yapmayıp, yasal günlük iş süresini aşmayacak şekilde çalışan işçiye ek ödeme yapılacak. Peki bayram mesaisi nasıl hesaplanıyor? Kim ne kadar mesai ücreti alacak? Kuruşu kuruşuna hesaplandı.
Öğretmenlere kötü haber! Ek ders mesai ücretiyle ilgili karar
Öğretmenlere kötü haber! Ek ders mesai ücretiyle ilgili kararÖzel eğitim kurumlarında çalışan yüz binlerce öğretmene, kötü haber Yargıtay'dan geldi. Yüksek Mahkeme, özel okul öğretmeninin fazla çalışmasının okulda kaldığı süreye göre değil; girdiği ders sayısına göre hesaplanması gerektiğine hükmetti. Emsal karara göre, özel kurumlarda çalışan öğretmenler, sadece girdikleri ders süresine göre mesai alabilecek. Zümre başkanı olan öğretmenler de sadece girdikleri derse göre mesai alabilecek.
30.09.2023Ekonomi
Fazla mesai ücreti ile ilgili flaş karar! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor
Fazla mesai ücreti ile ilgili flaş karar! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyorFazla mesai ücretleriyle ilgili son dakika kararı! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Bir ilaç firmasında ilaç ve tıbbi tanıtım mümessili olarak çalışan genç, ayrıldığı işyerinden fazla mesai alacağı olduğu gerekçesiyle İş Mahkemesi’nin yolunu tuttu. Mahkeme, davacı satış temsilcisinin hafta içi 07.30 da çalışmaya başlayıp akşam saat 22.00 ye kadar çalıştığını, cumartesi günleri de 08.00 den saat 14.00 e kadar çalıştığını, fazla çalışma ücretinin ödenmediğini ileri sürerek; alacağının davalıdan tahsiline karar verilmesini istedi. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, fazla mesainin ispatında diğer delillerle birlikte telefon GPRS kayıtlarının da delil olarak değerlendirilmesi gerektiğine hükmetti.
Çalışanları ilgilendiren flaş detay! İki kat fazla ücret ödeniyor
Çalışanları ilgilendiren flaş detay! İki kat fazla ücret ödeniyorTüm çalışanlar için geçerli. Günlük ücretin iki katı ödeme yapılıyor. Maaşı 3 bin lira olan bir kişinin günlük ücreti 100 lira oluyor. Bu kişinin resmi tatillerde çalışması durumunda günlük 200 TL ödeme yapılması gerekiyor.
O ücret ödenmeyecek! Çalışanlara kötü haber, resmen duyuruldu...
O ücret ödenmeyecek! Çalışanlara kötü haber, resmen duyuruldu...Milyonlarca özel sektör çalışanını ilgilendiren emsal karar resmen duyuruldu. O çalışanlara ücret ödenmeyecek. Önemli karar Yargıtay'dan geldi. Yeni karar müdürler için kötü haber niteliği taşıyor. Müdür veya üst seviye yöneticilere fazla mesai ücreti ödenmeyecek. Gerekçesi ise yöneticilerin çalışma gün ve saatlerini kendileri belirlediği için fazla çalışma ücretini hak etmediği... Fazla mesai ücreti bundan böyle yalnızca işte sorumlu müdüre talimat veren başka yönetici olması halinde ödenebilecek.
Yargıtay'dan önemli karar! Tüm çalışanları ilgilendiriyor
Yargıtay'dan önemli karar! Tüm çalışanları ilgilendiriyorMilyonlarca işçiyi yakından ilgilendiren fazla mesai kararı geçtiğimiz günlerde Yargıtay 22. Hukuk Dairesi'nden çıktı. Fazla çalışma yaptığını iddia eden işçinin bu iddiasını ispatla yükümlü olduğuna dikkat çeken Yüksek Mahkeme, işçinin imzasını taşıyan bordronun, sahteliği ispat edilinceye kadar kesin delil olduğuna dikkat çekti.
4.08.2020Ekonomi
Fazla mesai ücreti yerine serbest zaman kullanma hakkı alınabilir
Fazla mesai ücreti yerine serbest zaman kullanma hakkı alınabilirFazla mesai (fazla çalışma), iş hayatında sıkça karşılaşılan durumlardan biridir. 4857 sayılı İş Kanunu'na göre çalışma süresi haftada en fazla 45 saat olabiliyor. Fazla çalışma ve fazla sürelerle çalışma durumunda işçiye, bu sürelere ilişkin ilave ücret yerine isterse serbest zaman kullanma hakkı da tanınıyor.
30.12.2019Ekonomi
Yargıtay'dan fazla mesai kararı!
Yargıtay'dan fazla mesai kararı!Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun emsal kararıyla birlikte, iş yeri müdürü olarak görev yapan üst düzey yöneticinin fazla mesai ücreti alamayacağına hükmetti. Kurul; iş yerinde üst düzey yönetici konumda çalışan işçinin, çalışma gün ve saatlerini kendisinin belirlediğinden, görev ve sorumluluklarının gerektirdiği ücretinin ödenmesi durumunda, ayrıca fazla çalışma ücretine hak kazanamayacağına karar verdi.
28.11.2019Gündem
Asgari ücrette yeni gelişme! Kıdem, izin, fazla mesai ve işe dönüş...
Asgari ücrette yeni gelişme! Kıdem, izin, fazla mesai ve işe dönüş...Asgari ücret pazarlığı için sayılı günler kaldı. Merak edilen zam tutarı görüşmeler sonucunda ortaya çıkacak. Peki asgari ücretle çalışan 8.5 milyon kişinin maaş dışındaki hakları neler? İşte bütün detayları...
26.11.2019Ekonomi
Yargıtay'dan o işçilere müjde! Flaş tazminat kararı...
Yargıtay'dan o işçilere müjde! Flaş tazminat kararı...Hukuksuz uygulamalar sebebiyle işverenini yetkili mercilere şikayet ettiği için kovulan işçiler için Yargıtay'dan emsal nitelikte bir karar çıktı. Peki, işvereni şikayet eden işçi işten çıkarılabilir mi?
2.11.2019Gündem
Memur fazla mesai ücreti ne kadar? Fazla mesai hesaplama!
Memur fazla mesai ücreti ne kadar? Fazla mesai hesaplama!Memur fazla mesai ücreti ne kadar? sorusu yeni yılla birlikte fazla mesaiye getirilecek zam müjdesiyle merak ediliyor. Memurların 2 lira 13 kuruş olan saat başı fazla çalışma ücreti, yeni yılda yüzde 6.1 artış gösterecek. Peki 2020 memur fazla mesai ücreti ne kadar olacak?
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Fazla mesai...
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Fazla mesai...Bilindiği üzere Türkiye'de çalışma saati haftalık 45 saat. Bunun üzerine çıkan çalışma saatleri mesai olarak kabul ediliyor. Çalışana fazla mesai yaptırılacaksa sözleşmede olması gerekli. Maaş asgari ücretin üstündeyse ve sözleşmede fazla mesainin aylık ücrete dahil olduğu yazıyorsa yıllık 270 saate kadar yapılan fazla mesai için ücret talep edilemez.
5 yılda alınmayan tazminat yanar!
5 yılda alınmayan tazminat yanar!Kıdem tazminatında zaman aşımı süresi 10 yıl olarak uygulanıyordu. Yeni yasa ile süre 5 yıla düşürüldü. Kıdem tazminatı için 5 yıl içinde talep yapılmazsa hak yanar
24.10.2017Ekonomi
Bayram sonrası izin verilse bile...
Bayram sonrası izin verilse bile...Milliyet yazarı Cem Kılıç bayram mesaileriyle ilgili merak edenleri köşesine taşıdı. İşte bayram mesai ücret tartışmasına son verecek yazı;
16.07.2015Ekonomi
Başbakan'ın gündeliği belli oldu!
Başbakan'ın gündeliği belli oldu!Memurun fazla mesai ücret artışı belli oldu
29.09.2021Gündem
İmamlar nikah kıyma yetkisi istiyor!
İmamlar nikah kıyma yetkisi istiyor!Diyanet-Sen, hükümetten dini nikah yasağının kaldırılmasını talep edecek.
14.08.2008Yaşam
Erdoğan'dan başıboş köpek düzenlemesi mesajı: Millet sorun çözülsün istiyor, Meclis tatile girmeden yasalaşacak
Erdoğan'dan başıboş köpek düzenlemesi mesajı: Millet sorun çözülsün istiyor, Meclis tatile girmeden yasalaşacakCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, "Yakılan köyleri, öldürülen çocukları, Kıbrıslı kardeşlerimizin dramlarını asla unutamayız. Federalizme dayalı tekliflere bizim de Kıbrıs Türkünün de karnı tok. Duruşumuzu net bir şekilde ortaya koyduk." dedi. Erdoğan, "Enflasyonda en kötüsünü geride bıraktık. Bundan sonra daha hissedilir şekilde düşecektir." ifadelerini kullandı. Başıboş köpek sorunuyla ilgili konuşan Erdoğan, " Kimse bize hayvanlar konusunda merhamet dersi vermesin, sokaklarımızı güvenli hale getireceğiz" mesajını verdi. Erdoğan, borcu olan CHP'li belediyeler hakkında şu ifadeleri kullandı: Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız kaynağında bu borçların tahlisine başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok.
24.07.2024Gündem
Kula Belediyesi'nde darp skandalı! Belediye Başkanı Hikmet Dönmez tutuklandı
Kula Belediyesi'nde darp skandalı! Belediye Başkanı Hikmet Dönmez tutuklandıKula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, makam odasında 2 kişinin darbedilmesine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklandı. CHP Manisa İl Başkanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kamuoyuna yansıyan vahim iddiaları üzülerek takip etmekteyiz. Yargı sürecinin tamamlanmasının ardından kamuoyuna geniş kapsamlı bir açıklama daha yapacağız." ifadelerine yer verildi. Öte yandan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akşay, sosyal medyadan sert tepki gösterdi. Belediye Başkanı Hikmez Dönmez'in ifadesi de ortaya çıktı. Dönmez'in "İddialar tamamen asılsızdır. Benim bir dövün emrim yoktur. M.U. ve H.D. yaralanmalarının çıkan arbede sırasında yaşanıp yaşanmadığını bilemiyorum." dediği öğrenildi.
1.07.2024Gündem
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadırAK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul İçin Hızlı ve Sağlam Adımlar, İlk 6 Ay ve 1 Yıllık Acil Eylem Planı Toplantısı'nda konuştu. Murat Kurum, 'İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır. İstanbul’un 5 yıllık süreçte geriye gitmesinden dolayı projelerin hızlıca yapılmasını tespit ettik. Yoğun bir mesai içinde olduk. Bilim insanları ile bu projeleri çalıştık.' dedi. İstanbul'da trafikte kalma süresinin ilk yılda yüzde 64'ten 59'a düşeceğini belirten Kurum, metrobüs kapasitesinin de artacağını söyledi. Kurum ayrıca sosyal destek kapsamında İstanbul'da 100 kreşin açılacağını duyurdu.
28.03.2024Gündem
Asgari ücret zammı ve mesai ücretleriyle ilgili iş dünyasından flaş açıklama
Asgari ücret zammı ve mesai ücretleriyle ilgili iş dünyasından flaş açıklamaAsgari ücrete ara zam ve mesai ücretleriyle ilgili dikkat çeken açıklama geldi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, milyonlarca çalışanın merakla beklediği 'asgari ücrete ara zam gelecek mi' sorusuna cevap verdi. Avdagiç "Enflasyonu aşağıya çekeceksek; hiçbir şeye dokunmadan, hiç kimsenin konfor alanına giriş yapmadan bunu dünyada başaran hiçbir ülke yok. Enflasyonu düşürmenin belli kuralları, kaideleri, konseptleri var" dedi.
Erdoğan'dan iş kanunu düzenlemesi mesajı: Çalışma yapıyoruz
Erdoğan'dan iş kanunu düzenlemesi mesajı: Çalışma yapıyoruzCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TİSK tarafından düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu’nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 2024'te asgari ücrette yüzde 49 artış gerçekleştirdik. Yeni asgari ücretle çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü bir kez daha yerine getirmiş olduk" ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan 'Hukuk politikaları kurulumuz bünyesinde çalışma hayatımıza ilişkin mevzuat dağınıklığının giderilmesi için çalışma yapıyoruz. Bu çerçevede ortaya çıkacak Türk İş Kanunu ile verimliliği artırabileceğimize inanıyorum. İnşallah bu meseleyi Meclis ve kamuoyunun takdirine sunacağız' dedi.
5.01.2024Gündem
Asgari ücret arttı, çalışma saatleri kısalıyor!  2024 çalışma saatleri kısalıyor mu? Haftada 4 gün mü olacak?
Asgari ücret arttı, çalışma saatleri kısalıyor! 2024 çalışma saatleri kısalıyor mu? Haftada 4 gün mü olacak?Çalışma saatleri ile ilgili düzenlemede sona gelindi. 2024 asgari ücret zammının belli olmasıyla birlikte özel sektör çalışanları ve memurların gündeminde mesai saatlerinin kısalması konusu yer aldı. Saat 09:00'da başlayıp 15:30'da biteceği iddia edilen mesai saatleri hakkında ilk sinyali eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin vermişti. Dünyanın pek çok ülkesinde mesait saatleri kısalmış ve haftada 4 gün çalışma prensibi benimsenmeye başlanmıştı. İzlanda, İrlanda ve İspanya gibi Batı Avrupa ülkeleri ile Japonya ve Yeni Zelanda gibi diğer ülkeler haftada 4 gün çalışmayı denemeye başladı. Peki çalışma saatleri ne zaman kısalacak?
28.12.2023Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Mesai Ücret ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mesai ücret haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.