Mesa

Mesa

Son dakika mesa haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mesa ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mesa haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mesa

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mesa gelişmeleri de dahil olmak üzere 284 mesa haberi bulunmuştur. Tüm mesa haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bayramda çalışanlara güzel haber! Çift yevmiye ödenecek, işte ek ödeme hesabı
Bayramda çalışanlara güzel haber! Çift yevmiye ödenecek, işte ek ödeme hesabı Ulusal bayram ve genel tatil günlerinde çalışmayıp tatil yapan işçiye normal çalışma gününde ödenen ücreti ödeniyor. Dolayısıyla Ramazan Bayramı’nda çalışmayan işçiye normal ücreti ödenecek. Ancak tatil yapmayıp, yasal günlük iş süresini aşmayacak şekilde çalışan işçiye ek ödeme yapılacak. Peki bayram mesaisi nasıl hesaplanıyor? Kim ne kadar mesai ücreti alacak? Kuruşu kuruşuna hesaplandı.
10.04.2024 Çalışma Hayatı
Bayramda çalışana ek ödeme yapılacak! İşte çift yevmiye hesabı...
Bayramda çalışana ek ödeme yapılacak! İşte çift yevmiye hesabı... Ulusal bayram ve genel tatil günlerinde çalışmayıp tatil yapan işçiye normal çalışma gününde ödenen ücreti ödeniyor. Dolayısıyla Ramazan Bayramı’nda çalışmayan işçiye normal ücreti ödenecek. Ancak tatil yapmayıp, yasal günlük iş süresini aşmayacak şekilde çalışan işçiye ek ödeme yapılacak. Peki bayram mesaisi nasıl hesaplanıyor? Kim ne kadar mesai ücreti alacak? Kuruşu kuruşuna hesaplandı.
8.04.2024 Çalışma Hayatı
Türkiye Tek Yürek oldu! Rekor bağışlar 115 milyar 146 milyon 528 bin TL'ye ulaştı
Türkiye Tek Yürek oldu! Rekor bağışlar 115 milyar 146 milyon 528 bin TL'ye ulaştı Türkiye’nin yüreğinde derin yaralar açan, son yüzyılın en büyük deprem felaketinin yaşandığı günlerde, televizyon kanalları yardım için ortak yayında bir araya geldi. Sekiz kanalın katıldığı yayında 115 milyar 146 milyon 528 bin lirayı aşan nakdi yardım toplanırken, 9 milyonu aşan SMS gönderildi.
16.02.2023 Gündem
Davutoğlu'ndan tartışma yaratan sözler: Sözümüzü dinlemezse kriz olur
Davutoğlu'ndan tartışma yaratan sözler: Sözümüzü dinlemezse kriz olur 'Altılı Masa'da seçim sonrası 'imza yetkisi' olacağı yönündeki açıklamalar sonrası tartışmalar sürüyor. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun son açıklamaları dikkat çekti.
12.01.2023 Gündem
560 ölünün naaşını parçalayıp sattılar! Kan donduran olay
560 ölünün naaşını parçalayıp sattılar! Kan donduran olay ABD’de sahip oldukları cenaze evi aracılığıyla kendilerine teslim edilen 560 merhumun naaşlarını parçalara ayırıp satan anne-kız iki kadın, hapis cezasına çarptırıldı. İki kadın, ABD federal kanununda ceset parçalarını satma suçu açık olmadığından merhumların ailelerini ‘dolandırmaktan’ hüküm giydi.
4.01.2023 Dünya
Fazla mesai ücreti ile ilgili flaş karar! Hafta sonu ve bayram tatilini de kapsıyor, ödeme yapılacak
Fazla mesai ücreti ile ilgili flaş karar! Hafta sonu ve bayram tatilini de kapsıyor, ödeme yapılacak Tüm çalışanları ilgilendiren karar! Fazla masai yaptığı halde maaşına fazla çalışma ücreti yansımayan çok sayıda çalışan bulunuyor. Yargıtay'dan emsal niteliğinde bir karar çıktı. Yargıtay, fazla çalışma ücreti ödenmediği halde her ay ödeme yapılmış gibi bordro düzenleyen şirketi haksız buldu. Bordrodaki rakamın net ücret olarak kabul edilip, her ay bordroda yazılan fazla çalışma ve tatil günleri için ayrıca ödeme yapılmasını kararlaştırdı.
Ege’ye konut akını başlıyor! Firmalar harekete geçti
Ege’ye konut akını başlıyor! Firmalar harekete geçti Değişen konut talebi ve uzaktan çalışma, büyükşehirlerde yaşayan vatandaşları tersine göçe yönlendirdi. Talebi gören gayrimenkul firmaları da harekete geçti. Onlarca firma Bodrum, Çeşme ve Urla’da yeni yatırım için kolları sıvadı. Milyarlık yatırımlarla binlerce konut yolda...
22.05.2022 Ekonomi
Ev fiyatlarıyla flaş açıklama! Ev alacaklara kötü haber
Ev fiyatlarıyla flaş açıklama! Ev alacaklara kötü haber Ev almak isteyenlere kötü haber geldi. Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması. Konut Gelişticileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas, 3 yıldır temkinli olan birçok firmanın bu yıl üretime geçeceğini söyledi. Arz eksikliğini gören sektör oyuncularının yatırım için istekli olduğunu, ancak finansa erişim sorunu yaşandığını belirten Elmas, “Yeni konut üretimini desteklemek ve konut arzını bir miktar arttırmak için KGF destekli üretim kredilerine ihtiyaç var. Konuyu Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile de görüştük” dedi. Maliyet artışlarına dikkat çeken Elmas, “2021’in ilk yarısında Dolar bazında maliyet 2 kat arttı, ekim itibarıyla dolar kaynaklı yüzde 400’e varan artış oldu. Dolayısıyla üretim arttı diye konutta fiyat düşmez. Sıfır konut fiyatı artarken 2. elde de gerilemez” dedi. Konut üretiminin ortalama 2 yıl olduğunu hatırlatan Elmas, arz sorununun çözümü için zaman gerektiğini söyledi.
16.01.2022 Ekonomi
İdari izin yıllık izinden düşülür mü? Resmi tatilde fazla mesai yapan çalışanın ücreti nasıl hesaplanır?
İdari izin yıllık izinden düşülür mü? Resmi tatilde fazla mesai yapan çalışanın ücreti nasıl hesaplanır? Milyonlarca çalışan Kurban Bayramı tatilini bekliyordu. Belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, bayram tatilinin 9 gün olacağını açıkladı. Bayram tatilinin belli olmasının ardından çalışanlar sıklıkla “İdari izin yıllık izinden düşülür mü?” sorusu öne çıkarken, İdari tatil ve resmi tatil arasındaki farkları ve çalışanın yıllık izinlerine ne şekilde yansıdığı ise merak konusu oldu. Peki, İdari izin yıllık izinden düşülür mü? Resmi tatil ve idari tatil ne anlama gelir, arasındaki farklar nelerdir? İdari izin ve resmi tatilde fazla mesai yapan çalışanın ücreti nasıl hesaplanır? İdari izinlerin yargısal süreç açısından sürelere etkisi nedir? İşte iş hayatına dair merak edilen soruların cevapları…
13.07.2021 Çalışan Hakları
‘II. Heykelde Yeni Keşifler’ yarışmasına başvurular devam ediyor
‘II. Heykelde Yeni Keşifler’ yarışmasına başvurular devam ediyor Türkiye’nin en köklü sanat ve kültür dergisi Milliyet Sanat’ın düzenlediği ‘II. Heykelde Yeni Keşifler’ yarışmasına başvurular yoğun ilgiden dolayı uzatıldı. Yarışmaya son katılım tarihi 30 Haziran. Bu yıl Mesa Holding’in sponsorluğunu üstlendiği yarışmada amaç, henüz keşfedilmemiş yetenekleri desteklemek, özellikle galerilerde temsiliyeti olmayan sanatçılara yeni kapılar açmak ve Türkiye’de heykel sanatının gelişmesini sağlamak. Heykel sanatına yeni değerler kazandırmak hedefindeyiz.
22.06.2021 Kültür Sanat
"II. Heykelde Yeni Keşifler" yarışması başvuru süreci yoğun ilgi nedeniyle uzatıldı
"II. Heykelde Yeni Keşifler" yarışması başvuru süreci yoğun ilgi nedeniyle uzatıldı Milliyet Sanat’ın, heykel sanatının gelişimine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirdiği ve bu yıl Mesa Holding’in sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan “II. Heykelde Yeni Keşifler” yarışmasının başvuru süreci gösterilen yoğun ilgi sebebiyle uzatıldı.
5.06.2021 Kültür Sanat
MESA sanata ve sanatçıya destek olmaya devam ediyor
MESA sanata ve sanatçıya destek olmaya devam ediyor Sanata ve sanatçıya her zaman destek olan MESA, sosyal sorumluluk vizyonu doğrultusunda en önemli evrensel değerlerden kültür ve sanata öncelik veriyor. MESA Holding, 52 yıldır kalite ve güven ile anılan çizgisini 49 yıldır sanatın ve kültürün adresi olan Milliyet Sanat ile heykel sanatına destek vermek için birleştiriyor. MESA Holding, bu yaklaşım ile Milliyet Sanat’ın ikincisini gerçekleştirdiği “Heykelde Yeni Keşifler” yarışmasına sponsor olarak destek veriyor.
3.06.2021 Kültür Sanat
'II. Heykelde Yeni Keşifler' yarışması başladı
'II. Heykelde Yeni Keşifler' yarışması başladı Türkiye’nin 49 yıllık en köklü sanat ve kültür dergisi Milliyet Sanat’ın, heykel sanatının gelişimine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirdiği “II. Heykelde Yeni Keşifler” yarışmasına başvurular başladı.
1.05.2021 Kültür Sanat
Sergen Yalçın'ın transfer listesi ortaya çıktı!
Sergen Yalçın'ın transfer listesi ortaya çıktı! Gençlerbirliği maçından sonra transferleri ben yapmıyorum diyen Sergen Yalçın'ın listesi ortaya çıktı.
7.10.2020 Beşiktaş
Bolivya'daki protestolarda ölenlerin sayısı artıyor
Bolivya'daki protestolarda ölenlerin sayısı artıyor Bolivya'nın farklı bölgelerinde devam eden protesto ve şiddet olaylarında 5 kişi hayatını kaybetti.
16.11.2019 Dünya
Bolivya'yı geçici olarak Jeanine Anez yönetecek!
Bolivya'yı geçici olarak Jeanine Anez yönetecek! İstifaya zorlanan Evo Morales'in Meksika'ya iltica etmesi sonrası, muhalif senatör Jeanine Anez, geçiş sürecinde Bolivya Devlet Başkanlığı görevini yürüteceğini ilan etti.
13.11.2019 Dünya
Evo Morales Meksika'ya iltica etti
Evo Morales Meksika'ya iltica etti Bolivya'nın istifaya zorlanan lideri Evo Morales, Meksika'dan gelen sığınma teklifini kabul ettiğini açıkladı.
12.11.2019 Dünya
Bolivya Devlet Başkanı Morales istifa etti
Bolivya Devlet Başkanı Morales istifa etti Bolivya Silahlı Kuvvetleri Genel Kurmay Başkanı Williams Kaliman, okuduğu bildiriyle Devlet Başkanı Evo Morales'in istifasını istedi. Morales, ordunun istifasını istemesi üzerine ülkede barışın sağlanması için başkanlık görevini bıraktığını duyurdu.
11.11.2019 Dünya
Muhalif isimden sokak gösterilerine devam çağrısı
Muhalif isimden sokak gösterilerine devam çağrısı Bolivya'da geçen ay düzenlenen devlet başkanlığı seçimini ilk turda kazanan Devlet Başkanı Evo Morales'in "hile" yapıldığı iddiasıyla seçimleri yenilenme kararı almasının ardından, muhalif Carlos Mesa, destekçilerine sokak gösterilerine devam etme çağrısında bulundu.
10.11.2019 Dünya
Polisler göstericilere katıldı!
Polisler göstericilere katıldı! Bolivya İçişleri Bakanı Carlos Romero Bonifaz, bazı kentlerde muhalif protestoculara katılan polislerle diyalog kurmak istediğini söyledi. Ülkedeki gösterileri radikalleştirme çağrısı yapan sağcı muhalif lider Luis Fernando Camacho, seçimleri kaybeden muhalif aday Carlos Mesa'ya desteğini çektiğini duyurdu.
9.11.2019 Gündem
'Tuvalette sifonu iki kez çekti', uçuş iptal edildi
'Tuvalette sifonu iki kez çekti', uçuş iptal edildi ABD'de 'kabin görevlilerinin endişesi' nedeniyle uçuşları iptal edilen iki Müslüman yolcu, ırkçı ve dini ayrımcılığa maruz kaldıklarını söyleyerek soruşturma başlatılması çağrısında bulundu.
20.09.2019 Dünya
Kemer’de golf rüzgârı esti
Kemer’de golf rüzgârı esti Kemer Country Golf Kulübü’nde iş ve cemiyet dünyasının önemli isimlerini ağırlayan Mesa Golf Cup’ta; Ladie’s Gross’ta Hyun Young Shim, Men’s Gross’ta Selçuk Çetin kazandı.
18.06.2019 Gündem
TFF Başkanı Özdemir: Kurullar değişecek
TFF Başkanı Özdemir: Kurullar değişecek Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, TFF'de yeni yönetim kurulunun belirlenmesinin ardından Merkez Hakem Kurulu ve Tahkim Kurulu gibi kurulların yeniden atanacağını söyledi.
17.06.2019 TFF 1.Lig
MESA GOLF CUP Turnuvası başlıyor
MESA GOLF CUP Turnuvası başlıyor 14-16 Haziran tarihlerinde Kemer Country Club’daki golf turnuvası gayrimenkul sektörünün ‘kalite’ ve ‘güven’ ile anılan köklü markası MESA’nın sponsorluğunda gerçekleştirilecek.
11.06.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıl sonu  itibariyle açılışını yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıl sonu itibariyle açılışını yapacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" olarak yeniden düzenlenen Yassıada'yı ziyaret ederek çalışmalar konusunda bilgi aldı. Erdoğan yaptığı açıklamada "Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın yıl sonu itibariyle açılışını yapacağız" ifadelerini kullandı.
26.05.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Mesa ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mesa haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.