Evo Morales

Evo Morales

Son dakika evo morales haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan evo morales ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını evo morales haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Evo Morales

haberleri sayfasında son dakika yaşanan evo morales gelişmeleri de dahil olmak üzere 90 evo morales haberi bulunmuştur. Tüm evo morales haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bolivya’da muhalif lider Camacho gözaltına alındı! Muhalefet destekçileri sokaklara döküldü
Bolivya’da muhalif lider Camacho gözaltına alındı! Muhalefet destekçileri sokaklara döküldü Bolivya’da ana muhalefet lideri ve Santa Cruz Valisi Luis Fernando Camacho polis tarafından gözaltına alındı. Camacho'nun destekçileri gözaltına alınmasının ardından sokaklara döküldü.
29.12.2022 Dünya
Kriz büyüyor! 3 diplomata sınır dışı kararı
Kriz büyüyor! 3 diplomata sınır dışı kararı İspanya hükümeti, Bolivya'nın, İspanyol iki diplomat ve bazı polisleri sınır dışı etme kararına karşılık olarak ülkesindeki Bolivyalı 3 diplomatı sınır dışı etme kararı aldığını açıkladı.
30.12.2019 Dünya
Bolivya'da Morales için yakalama kararı çıkarıldı
Bolivya'da Morales için yakalama kararı çıkarıldı Bolivya'da ordunun ve muhalefetin baskısıyla istifa eden Devlet Başkanı Evo Morales ve koka üreticisi Faustino Yucra Yarwi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
18.12.2019 Dünya
Interpol'den Morales için mavi bültenle arama kararı
Interpol'den Morales için mavi bültenle arama kararı Bolivya'da muhalefetin ve ordunun baskısıyla istifa eden Devlet Başkanı Evo Morales, Bolivya'daki gösterilerde hayatını kaybedenler için adalet istedi ve Interpol'ün, hakkında mavi bültenle arama kararı çıkardığını belirtti.
27.11.2019 Dünya
Bolivya'da 11 yıl sonra bir ilk!
Bolivya'da 11 yıl sonra bir ilk! Bolivya'da ordunun ve muhalefetin baskısıyla Devlet Başkanı Evo Morales'in istifa etmesinin ardından göreve gelen geçici hükümet, 11 yıl sonra ABD'ye büyükelçi atadı.
27.11.2019 Dünya
Morales için karar verildi! İmza atıldı ve...
Morales için karar verildi! İmza atıldı ve... Bolivya'da muhaliflerin ve ordunun baskısıyla devlet başkanlığından istifa eden Evo Morales'in yerine geçici devlet başkanlığı görevine getirilen Jeanine Anez, ülkede yeni devlet başkanlığı seçimlerinin düzenlenmesini kapsayan yasa tasarısını imzaladı.
24.11.2019 Dünya
Bolivya’da ölü sayısı 30’a yükseldi
Bolivya’da ölü sayısı 30’a yükseldi Bolivya'da 20 Ekim'de yapılan seçimlerden sonra başlayan protesto gösterileri ve ardından yaşanan çatışmalarda ölü sayısı 30’a yükseldi.
21.11.2019 Dünya
Bolivya'daki protestolarda ölenlerin sayısı artıyor
Bolivya'daki protestolarda ölenlerin sayısı artıyor Bolivya'nın farklı bölgelerinde devam eden protesto ve şiddet olaylarında 5 kişi hayatını kaybetti.
16.11.2019 Dünya
Halk yeniden sokağa indi
Halk yeniden sokağa indi Bolivya'da Senatör Jeanine Anez'in kendini geçici devlet başkanı olarak ilan etmesinden sonra Meksika'ya iltica eden eski Devlet Başkanı Evo Morales'in destekçileri sokağa indi.
14.11.2019 Gündem
Bolivya'yı geçici olarak Jeanine Anez yönetecek!
Bolivya'yı geçici olarak Jeanine Anez yönetecek! İstifaya zorlanan Evo Morales'in Meksika'ya iltica etmesi sonrası, muhalif senatör Jeanine Anez, geçiş sürecinde Bolivya Devlet Başkanlığı görevini yürüteceğini ilan etti.
13.11.2019 Dünya
Evo Morales Meksika'ya iltica etti
Evo Morales Meksika'ya iltica etti Bolivya'nın istifaya zorlanan lideri Evo Morales, Meksika'dan gelen sığınma teklifini kabul ettiğini açıkladı.
12.11.2019 Dünya
Bolivya'da sular durulmuyor! Ordu sokağa indi, Morales Meksika'ya iltica etti
Bolivya'da sular durulmuyor! Ordu sokağa indi, Morales Meksika'ya iltica etti Bolivya'da ordu ve sokak olayları çıkaran muhaliflerin baskısıyla istifa eden Devlet Başkanı Morales, Meksika'nın sunduğu iltica teklifini kabul etti. Morales'in Meksika'ya gitmek üzere Bolivya'dan ayrıldığı açıklandı.
12.11.2019 Dünya
Evo Morales Bolivya'dan ayrılıyor
Evo Morales Bolivya'dan ayrılıyor Bolivya'da ordunun ve sokak olayları çıkaran muhaliflerin baskısıyla istifa eden Devlet Başkanı Evo Morales, iltica teklifini kabul ettiği Meksika'ya gitmek üzere Bolivya'dan ayrıldığını açıkladı.
12.11.2019 Dünya
Dışişleri Bakanlığı'ndan Bolivya açıklaması
Dışişleri Bakanlığı'ndan Bolivya açıklaması Dışişleri Bakanlığı, "Bolivya’da Devlet Başkanı Evo Morales’in istifasıyla sonuçlanan gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz" açıklamasını yaptı.
11.11.2019 Siyaset
Bolivya Devlet Başkanı Morales istifa etti
Bolivya Devlet Başkanı Morales istifa etti Bolivya Silahlı Kuvvetleri Genel Kurmay Başkanı Williams Kaliman, okuduğu bildiriyle Devlet Başkanı Evo Morales'in istifasını istedi. Morales, ordunun istifasını istemesi üzerine ülkede barışın sağlanması için başkanlık görevini bıraktığını duyurdu.
11.11.2019 Dünya
Muhalif isimden sokak gösterilerine devam çağrısı
Muhalif isimden sokak gösterilerine devam çağrısı Bolivya'da geçen ay düzenlenen devlet başkanlığı seçimini ilk turda kazanan Devlet Başkanı Evo Morales'in "hile" yapıldığı iddiasıyla seçimleri yenilenme kararı almasının ardından, muhalif Carlos Mesa, destekçilerine sokak gösterilerine devam etme çağrısında bulundu.
10.11.2019 Dünya
Polisler göstericilere katıldı!
Polisler göstericilere katıldı! Bolivya İçişleri Bakanı Carlos Romero Bonifaz, bazı kentlerde muhalif protestoculara katılan polislerle diyalog kurmak istediğini söyledi. Ülkedeki gösterileri radikalleştirme çağrısı yapan sağcı muhalif lider Luis Fernando Camacho, seçimleri kaybeden muhalif aday Carlos Mesa'ya desteğini çektiğini duyurdu.
9.11.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İki yılda yüzde 250 artışa ulaştı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İki yılda yüzde 250 artışa ulaştı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bolivya Devlet Başkanı Eva Morales ile ortak basın toplantısı düzenledi. Ticaret hacminin son 2 yılda yüzde 250 oranında bir atışla 113 milyon dolara ulaştığına değinen Erdoğan, "Sayın Morales'le bu rakamın iki ülkemiz açısından çok düşük olduğunu ve kendimize bir hedef belirlememizde fayda olduğunu ve bunun da 500 milyon dolar olarak ilk etapta belirmemizde fayda var dedik" diye konuştu.
9.04.2019 Gündem
Bolivya'da toprak kayması: 8 ölü
Bolivya'da toprak kayması: 8 ölü Bolivya'nın Caranavi kentinde meydana gelen toprak kaymasında en az 8 kişi hayatını kaybetti.
3.02.2019 Dünya
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay Venezuela'da
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay Venezuela'da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Bolivya Devlet Başkanı Juan Evo Morales Ayma ile bir araya geldi
10.01.2019 Siyaset
ABD Savunma Bakanı'na: Deli köpeği kınıyoruz!
ABD Savunma Bakanı'na: Deli köpeği kınıyoruz! ABD Savunma Bakanı olarak ilk kez Latin Amerika'yı ziyaret gerçekleştiren ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Brezilya'yı ziyaret etti. Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales ise sosyal medya hesabından, Mattis'in Güney Amerika ziyaretine ilişkin bir tweet atarak Mattis'e 'deli köpek' benzetmesinde bulundu.
15.08.2018 Dünya
Devlet başkanına ölüm tehdidi!
Devlet başkanına ölüm tehdidi! Bolivya devlet başkanı Evo Morales sosyal medya platformu Twitter üzerinden ölümle tehdit edildi.
4.07.2017 Dünya
‘Okyanuslarda 2050 yılında plastik çöpler balıklardan fazla olabilir’
‘Okyanuslarda 2050 yılında plastik çöpler balıklardan fazla olabilir’ Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, okyanusların daha önce hiç olmadığı kadar büyük bir tehdit altında bulunduğunu belirterek, hiçbir şey yapılmazsa 2050’de plastik çöplerin balıklardan fazla olabileceği uyarısında bulundu.
6.06.2017 Dünya
2050'de okyanuslardaki plastik çöpler balıklardan fazla olabilir
2050'de okyanuslardaki plastik çöpler balıklardan fazla olabilir BM, okyanusların daha önce hiç olmadığı kadar büyük bir tehdit altında bulunduğunu belirterek, 2050'de plastik çöplerin balıklardan fazla olabileceğini açıkladı.
6.06.2017 Yaşam
1 ayda 35 kişi öldü!
1 ayda 35 kişi öldü! Venezuela'da tansiyon düşmüyor. Miranda eyaletindeki Baruta'da dün devlet başkanı Nicolas Maduro'ya karşı dün düzenlenen gösterilerde 17 yaşındaki bir protestocu hayatını kaybetti.
5.05.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Evo Morales ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki evo morales haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.