Menopoz Tedavisi

Menopoz Tedavisi

Son dakika Menopoz tedavisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Menopoz tedavisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Menopoz tedavisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Menopoz Tedavisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan menopoz tedavisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 265 menopoz tedavisi haberi bulunmuştur. Tüm menopoz tedavisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bu 6 belirtiye dikkat! Menopozun habercisi olabilir
Bu 6 belirtiye dikkat! Menopozun habercisi olabilir Kadının adet döngüsünün son bulduğu ve gebe kalamadığı menopoz dönemi birçok belirtiyle kendini gösteriyor. Bu belirtilerin temelinde östrojen ve progesteron hormonlarının üretiminin düşmesi olduğunu hatırlatan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Rukset Attar, menopoz döneminin, öncesi ve sonrası da dâhil olmak üzere 3-5 yıl kadar süren bir süreç olduğunu ve birçok belirti verdiğini söyledi.
4.05.2021 Sağlık
Kadınların en büyük kabusu! Bu sorun kısırlığa yol açıyor!
Kadınların en büyük kabusu! Bu sorun kısırlığa yol açıyor! Üreme çağındaki kadınların yüzde 20 ile 40’ında görülen miyomlar rahim düz kas dokusundan köken alan iyi huylu tümöral kitlelerdir. Yüzde 20-30 oranında görülen kitleler yaş ilerledikçe büyüdüğünü ve sayılarının artığını ancak menapozda gerilediğini söyleyen Op. Dr. Algül Anıl Yılanlıoğlu, “Miyomlar lokalizasyonlarına göre rahim iç tabakasında yer alıp infertilite dediğimiz kısırlığa neden olabilirl
16.03.2021 Sağlık
Tedavi edilmeyen menopoz kalbi yoruyor
Tedavi edilmeyen menopoz kalbi yoruyor Her kadının karşılaştığı doğal bir süreç olan menopoz için uzun vadede tedavisiz kaldığında kalp damar hastalıkları ve kemik erimesi riskinin de beraberinde geldiğini söyleyen Op. Dr. Mine Fisun Ergül, bu süreçte erken tanı ve tedavini önemli olduğunu belirtti.
21.12.2020 Sağlık
“İklim şartları menopoza giriş yaşını etkiliyor”
“İklim şartları menopoza giriş yaşını etkiliyor” İklim şartlarının menopoza giriş yaşını etkilediğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Tülay Çağlar, “Sigara içmemek, menopoz yaşını 1,5-2 yıl kadar geciktirebilir. Yaşam tarzınızı değiştirip düzenli spor yapmak hem stresi azaltır hem de sağlıklı bir vücuda kavuşmamızı sağlar. Düzenli uyku uyumak, psikolojik yakınmaların düzelmesine yardımcı olur” dedi.
18.10.2020 Sağlık
Erken menopoz annelikten edebilir
Erken menopoz annelikten edebilir Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Özlem Bolayır, menopoz hakkında önemli bilgiler vererek, birçok kadının korktuğu erken menopozun annelik şansının kaybına neden olduğunu ifade etti.
17.10.2020 Sağlık
Sağlıklı yaşam menopozu yavaşlatıyor!
Sağlıklı yaşam menopozu yavaşlatıyor! Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Niyazi Emre Turgut, erken menopoz riski olanların sağlıklı beslenme ile bu süreci yavaşlatabileceğine dikkat çekti.
5.11.2019 Sağlık
Brokoli ve kereviz tüketmek dişleri koruyor
Brokoli ve kereviz tüketmek dişleri koruyor Protetik Diş Tedavisi Uzmanı Doç. Dr. Bülbül, menopoz dönemi hakkında, "Bu dönemde yüzde 90'dan fazlası sudan oluşan kereviz ve brokoli tüketmek diş sağlığını korumaya yardımcı oluyor." dedi.
23.10.2019 Sağlık
Sağlıklı bir menopoz için bu uyarılara dikkat
Sağlıklı bir menopoz için bu uyarılara dikkat Kadın Hastalıkları, Doğum ve Perinatoloji Uzmanı Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, 18 Ekim Dünya Menopoz Günü nedeniyle önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Kavak, “Düzenli egzersiz ile terleyin, bol su için, proteinden zengin beslenin” dedi.
17.10.2019 Sağlık
Hekimlerden uyarı: 40 yaş öncesi menopoz normal değil
Hekimlerden uyarı: 40 yaş öncesi menopoz normal değil 18 Ekim Dünya Menopoz Günü sebebi ile önemli uyarılarda bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı. Dr. Öğr. Üyesi Suat Süphan Erşahin, “Dünyada ortalama menopoz yaşı 45-55 arasında. Ülkemizde ise en sık 48-49 yaş aralığındaki kadınlarda başlıyor. Fakat 40 yaşından önce menopoza girilirse nedenleri patolojik açıdan araştırılmalı” dedi.
17.10.2019 Sağlık
Menopozu işaret eden 15 belirti
Menopozu işaret eden 15 belirti Op. Dr. Gülbin Destici İşgören, 18 Ekim Dünya Menopoz Günü nedeniyle sağlıklı menopoz süreci hakkında bilgi vererek menopozun belirtilerini sıraladı.
16.10.2019 Sağlık
10 soruda menopoz!
10 soruda menopoz! Menopoz, kadınların yumurtlama fonksiyonunun sona ermesiyle birlikte yaşadıkları doğal bir süreç. Ancak bu doğal süreç, eksilen hormon düzeyleri sonucunda birçok sistemi ilgilendiren sorunlara yol açabiliyor.
4.09.2017 Sağlık
Menopoz döneminde sağlığınızı koruyun!
Menopoz döneminde sağlığınızı koruyun! Kadınların hayatında önemli dönüm noktalarından biri olan menopoz, günlük yaşam ve sağlık konusunda pek çok endişeyi de beraberinde getiriyor...
16.10.2015 Sağlık
Menopoz ertelenebilir!
Menopoz ertelenebilir! ABD'nin Loyola Üniversitesi Tıp Merkezi araştırmacılarının meme kanseri tedavisi için geliştirdikleri hormon ilacının erken menopozu da engellediği belirlendi.
2.06.2014 Sağlık
Türk doktordan tıp dünyasını sarsacak devrim
Türk doktordan tıp dünyasını sarsacak devrim Ünlü Türk doktor Prof. Kutluk Oktay'dan önemli adım...
29.09.2021 Gündem
Kadınlarda kalp hastalıkları riskini 3-7 kat artırıyor! Uzman isimden kritik uyarılar
Kadınlarda kalp hastalıkları riskini 3-7 kat artırıyor! Uzman isimden kritik uyarılar Kalp hastalıkları açısından önemli bir risk faktörünü oluşturan diyabetin özellikle 60 yaşından sonra kadınları erkeklerden daha çok etkilediğini ifade eden Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ayça Türer Cabbar, kadın hastalarda diyabetin kalp damar hastalıkları oranını üç ila yedi kat artırdığını söyleyerek “Buna karşın, diyabetli erkeklerin yalnızca iki ila üç kat artan kalp damar hastalıkları riski vardır. Diyabet ayrıca kalp yetmezliğinin gelişimi ile de ilişkilidir” dedi.
7.03.2024 Sağlık
Adana Büyükşehir'den kadınlara danışmanlık hizmeti
Adana Büyükşehir'den kadınlara danışmanlık hizmeti Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Başkanlığı ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi iş birliği ile “Bağımlıkla Mücadelede Ailenin Rolü” ve “Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Ayı” seminerleri düzenlendi.
29.01.2024 Adana
Kadınların bihaber olduğu hastalık! Yıllar içinde gelişiyor; İşte tedavisi
Kadınların bihaber olduğu hastalık! Yıllar içinde gelişiyor; İşte tedavisi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Narin Türkmen, pelvik organ sarkmasının kadınlarda çok yaygın görülen bir hastalık olduğunu, fakat kadınların başına gelmeden bu hastalıktan bihaber olduklarını söyledi.
4.01.2024 Sağlık
Sigara kullananlarda 'erken menopoz' riski bulunuyor
Sigara kullananlarda 'erken menopoz' riski bulunuyor  Sigara kullanan kadınlara erken menopoz uyarısında bulunan Prof. Dr. Müzeyyen Uyanık, 40 yaş öncesi ortaya çıkan menopozun 'erken menopoz' olduğunu açıkladı.
22.12.2023 Yaşam
Bakan Koca: Meme kanseri artık ilk sıraya yükselmiş durumda
Bakan Koca: Meme kanseri artık ilk sıraya yükselmiş durumda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Kadınlarda en sık görülen, aynı zamanda en yüksek oranda ölüme yol açan meme kanseri, tüm kanserlerin yüzde 11,7'sini oluşturacak şekilde, artık ilk sıraya yükselmiş durumda" dedi.
11.10.2023 Gündem
Kedi Otu Nedir? Kedi Otu Faydaları Nelerdir?
Kedi Otu Nedir? Kedi Otu Faydaları Nelerdir? Kedi otu, sakinleştirici olarak kullanılan bir bitkidir. Uykusuzluğa ve strese de iyi gelir.
10.07.2023 Sağlık
Diyabet, tansiyon ve kolesterolü olanlar dikkat! Hepsi kalp sağlığına iyi geliyor
Diyabet, tansiyon ve kolesterolü olanlar dikkat! Hepsi kalp sağlığına iyi geliyor Kalp krizine karşı kalkan oluyor, yüksek tansiyonu kontrol altına alıyor. Hepsi kalp damar sağlığını koruyor. Diyabet ve ailesel kolesterol sorunu olanlar için de öneriliyor. Kalp hastalıklarına neden olan risk faktörlerini bilmek ve buna göre yaşamak kalp sağlığını korumada etkili oluyor. İşte kalp hastalıklarına karşı koymanın ve kalp sağlığının korumanın yöntemleri...
21.01.2023 Sağlık
Meme kanserini erkekler de ciddiye almalı
Meme kanserini erkekler de ciddiye almalı Meme kanserinin bir kadın hastalığı olarak bilinmesine rağmen erkeklerin de meme kanserine yakalanabileceğini belirten Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Şener Cihan, “Kadınlarda meme kanseri görülme oranı daha fazla iken (8 kadında 1) erkeklerde bu oran daha azdır (800 erkekte 1). Ancak erkeklerin çoğu bu hastalığın kendilerinde olamayacağı gibi yanlış bir bilgiye sahip olmaları nedeniyle memede gelişen bir kitle önemsenmemekte ve hastalığın daha ileri evrelerinde teşhis konulmasına sebep olabilmektedir. Bu nedenle erkekler de memelerinde gelişen her yeni kitleyi önemsemelidirler” dedi.
8.09.2022 Sağlık
Menopoza girmek üzere olduğunu öğrendi; altın yumurta ile anne oldu
Menopoza girmek üzere olduğunu öğrendi; altın yumurta ile anne oldu  2019 yılında hayatlarını birleştiren Birgül-Davut Erden çiftinin doğal yollarla elde edilen iki gebeliği düşükle sonuçlandı. Sağlık kontrolleri sonrası menopoza girmek üzere olduğunu öğrenen Birgül Erden (38) tüp bebek tedavisine başladı. Kişiye özel uygulanan tedavi yaklaşımıyla son kalan tek yumurta ile bir adet embriyo elde edildi. Başarılı tedavi süreci sonrası bebeğine kavuşan anne Erden, “Çok şükür sonunda da kızımıza sağlıkla kavuştuk. Aygüneş evimize güneş gibi doğdu. Annelik muhteşem bir duyguymuş” dedi.
8.08.2022 Yaşam
Aşırı terlemede cerrahi yöntem yüz güldürüyor
Aşırı terlemede cerrahi yöntem yüz güldürüyor Prof. Dr. Berkant Özpolat, aşırı terleme tedavisinde kullanılan lokal yöntemlerden fayda görmeyen hastalara cerrahi yöntemlerle kalıcı ve güvenli bir çözüm sunulduğunu belirtti.
5.07.2022 Sağlık
Menopoz sonrası hormon tedavileri kanser gelişimini önler mi?
Menopoz sonrası hormon tedavileri kanser gelişimini önler mi? Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Naki, menopoz sonrası hormon tedavilerinin kanser gelişimini önlemedeki önemini sizler için anlattı.
22.06.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Menopoz Tedavisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki menopoz tedavisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.