Şehir hayatı doğurganlığı azaltıyor!
Şehir hayatı doğurganlığı azaltıyor! Günümüzde kadınların eğitim seviyesinin yükselmesi, iş gücüne katılımın artması, kariyer kaygısı ve geniş aile yapısının azalması, özellikle doğurganlığın en yüksek olduğu 21-25 yaş aralığının kaçırılmasına sebep oluyor. Yaş ilerledikçe bazı sağlık sorunlarının artması ve yumurta rezervlerinin azalması ise hamile kalmayı zorlaştırıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yücel Karaman anlattı.
28.11.2021 Sağlık
Brokoli ve kereviz tüketmek dişleri koruyor
Brokoli ve kereviz tüketmek dişleri koruyor Protetik Diş Tedavisi Uzmanı Doç. Dr. Bülbül, menopoz dönemi hakkında, "Bu dönemde yüzde 90'dan fazlası sudan oluşan kereviz ve brokoli tüketmek diş sağlığını korumaya yardımcı oluyor." dedi.
23.10.2019 Sağlık
Sağlıklı bir menopoz için bu uyarılara dikkat
Sağlıklı bir menopoz için bu uyarılara dikkat Kadın Hastalıkları, Doğum ve Perinatoloji Uzmanı Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, 18 Ekim Dünya Menopoz Günü nedeniyle önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Kavak, “Düzenli egzersiz ile terleyin, bol su için, proteinden zengin beslenin” dedi.
17.10.2019 Sağlık
Hekimlerden uyarı: 40 yaş öncesi menopoz normal değil
Hekimlerden uyarı: 40 yaş öncesi menopoz normal değil 18 Ekim Dünya Menopoz Günü sebebi ile önemli uyarılarda bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı. Dr. Öğr. Üyesi Suat Süphan Erşahin, “Dünyada ortalama menopoz yaşı 45-55 arasında. Ülkemizde ise en sık 48-49 yaş aralığındaki kadınlarda başlıyor. Fakat 40 yaşından önce menopoza girilirse nedenleri patolojik açıdan araştırılmalı” dedi.
17.10.2019 Sağlık