Meme Kanseri Belirtisi

Meme Kanseri Belirtisi

Son dakika meme kanseri belirtisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan meme kanseri belirtisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını meme kanseri belirtisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Meme Kanseri Belirtisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan meme kanseri belirtisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 77 meme kanseri belirtisi haberi bulunmuştur. Tüm meme kanseri belirtisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Meme kanserini erkekler de ciddiye almalı
Meme kanserini erkekler de ciddiye almalı Meme kanserinin bir kadın hastalığı olarak bilinmesine rağmen erkeklerin de meme kanserine yakalanabileceğini belirten Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Şener Cihan, “Kadınlarda meme kanseri görülme oranı daha fazla iken (8 kadında 1) erkeklerde bu oran daha azdır (800 erkekte 1). Ancak erkeklerin çoğu bu hastalığın kendilerinde olamayacağı gibi yanlış bir bilgiye sahip olmaları nedeniyle memede gelişen bir kitle önemsenmemekte ve hastalığın daha ileri evrelerinde teşhis konulmasına sebep olabilmektedir. Bu nedenle erkekler de memelerinde gelişen her yeni kitleyi önemsemelidirler” dedi.
8.09.2022 Sağlık
Menopoz sonrası hormon tedavileri kanser gelişimini önler mi?
Menopoz sonrası hormon tedavileri kanser gelişimini önler mi? Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Naki, menopoz sonrası hormon tedavilerinin kanser gelişimini önlemedeki önemini sizler için anlattı.
22.06.2022 Sağlık
Yapay zeka meme kanseri teşhisinde doktordan başarılı
Yapay zeka meme kanseri teşhisinde doktordan başarılı Yapay zeka, mamogramları inceleyerek meme kanseri teşhisi koymada doktordan başarılı çıktı.
2.01.2020 Bilim ve Teknoloji
Bilim insanları araştırdı: Meme kanseri riskini yüzde 50 azaltıyor
Bilim insanları araştırdı: Meme kanseri riskini yüzde 50 azaltıyor Araştırmacılar, meme kanseri riskini yarı yarıya azaltan bir ilacın kullanımına son verdikten sonra da risk azaltıcı etkisinin yıllarca devam ettiğini söylüyor.
13.12.2019 Sağlık
Meme kanserini 12’den vuran akıllı ilaçlar geliştirildi
Meme kanserini 12’den vuran akıllı ilaçlar geliştirildi Tıbbi Onkoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Ahmet Bilici, kadınlarda en sık görülen meme kanserinin tedavisinde akıllı ilaçların gün geçtikçe geliştiğine dikkati çekti. Prof. Dr. Bilici, “Son birkaç yıl içinde östrojen ve progesteron reseptörleri pozitif olan hastalarda, hedefe yönelik ağızdan alınan hap şeklindeki yeni akıllı ilaçlar geliştirildi” dedi.
29.10.2019 Sağlık
'Emzirmek kadını meme kanserinden korur'
'Emzirmek kadını meme kanserinden korur' Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tamer Gülsür, kadınlar arasında en sık meme kanserinin görüldüğünü belirterek, "Koruyucu faktör olarak bebeklerinizi emzirin, emzirmek kadını meme kanserinden korur" dedi.
18.10.2019 Sağlık
Meme kanseriyle ilgili dikkat çeken açıklama
Meme kanseriyle ilgili dikkat çeken açıklama Prof. Dr. İrfan Çiçin, "Özellikle meme kanseri için artık yıllarca beklememiz gerekmiyor, gün gün çıkacak yeni tedavilerle bir süre sonra meme kanserine kronik bir hastalık diyebiliriz." dedi.
10.10.2019 Sağlık
Kadınlarda en sık meme kanseri görülüyor
Kadınlarda en sık meme kanseri görülüyor Genel Cerrahi ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Can Atalay, Türkiye'deki kanser istatistik verilerine göre, tüm yaş grupları değerlendirildiğinde kadınlarda en sık görülen kanser türünün meme kanseri olduğunu belirterek, "Meme kanseri 100 bin kadının 43'ünde görülmektedir. Kadınlarda saptanan tüm kanserlerin yüzde 24,9'u meme kanseridir. Erkeklerde ise meme kanseri görülmesi çok daha nadirdir." dedi.
3.10.2019 Sağlık
Her gün tüketiyoruz! Sonuçları çok ağır, bu belirtiler varsa doktora gidin
Her gün tüketiyoruz! Sonuçları çok ağır, bu belirtiler varsa doktora gidin Kanser vakaları gün geçtikçe artıyor. Tıpın çoğu zaman çaresiz kaldığı kanserde erken tanı en önemli rolü oynuyor. Özellikle akciğer kanseri yıllarca belirti vermeden ilerleyebiliyor. Genetik faktörler, çevresel etkenler, beslenme ve yaşam şekli kanser riski üzerinde etkili olurken, bu riski azaltmak da mümkün. Uzman isim akciğer kanserinin belirtileri, teşhis ve tedavi süreci ile ilgili yaptığı açıklamada ‘sigara’ vurgusu yaparak, beslenme ve yaşam şeklinin akciğer kanserine etkisini anlattı.
22.10.2023 Sağlık
Kanser sürecinde hayat kurtarıyor! Karaciğer metastazı uyarısı
Kanser sürecinde hayat kurtarıyor! Karaciğer metastazı uyarısı Günümüzde tüm insanlığın en korktuğu hastalıkların başında gelen kanser vakalarında artış sürüyor. DSÖ verilerine göre 2040 yılına kadar 28 milyon yeni vaka görüleceğinin tahmin edildiğini açıklayan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın, hastalığın vücudun farklı bölgelerine olan etkilerinden olan karaciğer metastazı konusunda uyardı. Erken teşhisin hastalıkla mücadelede en etkin silah olduğunu söyleyen Prof. Dr. Gökakın, “Kanser kaynaklı ölümlerin yüzde 30 ila yüzde 50’sinin erken teşhis ve etkili tedaviyle önlenebileceğini ise unutmamak gerekiyor” şeklinde konuştu.
14.06.2023 Sağlık
Kansere neden oluyor! Kuru öksürük, göğüs ve sırt ağrısı ile ortaya çıkıyor
Kansere neden oluyor! Kuru öksürük, göğüs ve sırt ağrısı ile ortaya çıkıyor Kanser vakaları hızla artıyor. Birçok hastalıkta olduğu gibi, kanserde de erken tanı hayat kurtarıyor. Akciğer kanseri yıllarca belirti vermeden ilerleyebiliyor. Genetik faktörler, çevresel etkenler, beslenme ve yaşam şekli kanser riski üzerinde etkili olurken, bu riski azaltmak da mümkün. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Hürkal akciğer kanserinin belirtileri, teşhis ve tedavi süreci ile ilgili yaptığı açıklamada ‘sigara’ vurgusu yaparak, beslenme ve yaşam şeklinin akciğer kanserine etkisini anlattı.
23.10.2022 Sağlık
Testis tümörü nedir? Testis tümörü belirtileri nelerdir? Tedavisi var mı?
Testis tümörü nedir? Testis tümörü belirtileri nelerdir? Tedavisi var mı? Borussia Dortmund'un yeni transferi Sebastian Haller’de testis tümörü tespit edildi. Sebastian Haller’e testis tümörü konulmasının ardından Testis tümörü belirtileri ve tedavisi merak ediliyor. Peki, Testis tümörü nedir? Testis tümörü belirtileri nelerdir? Tedavisi var mı? Testis tümörü neden oluşur? İşte detaylar…
19.07.2022 Sağlık
Sigara bırakma polikliniklerinde kansere geçit yok
Sigara bırakma polikliniklerinde kansere geçit yok Başta akciğer olmak üzere birçok kanser türünün başlıca etkeni olan sigaraya karşı Sigara Bırakma Poliklinikleri’nde önemli başarılar elde ediliyor. 1-7 Nisan Kanser Haftası’nda konuşan Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özgür Yiğit, “Sadece akciğer kanseri değil, diğer kanser türleri için de sigara sebep olan birinci etken. Kanser Haftası’nda umarım sigarayı bırakan vatandaşlarımızın sayısı artar. Vatandaşlarımız eğer sigarayı bırakmak istiyorlarsa 'bırakamam' demesinler, sigara bırakma polikliniklerini bir denesinler” dedi.
1.04.2022 Sağlık
Bu belirtiler hayat kurtarıyor! İşte kanserin 10 önemli sinyali!
Bu belirtiler hayat kurtarıyor! İşte kanserin 10 önemli sinyali! Çağımızın en korkulan hastalıklarından biri kuşkusuz ki kanser! Dünyada her yıl yaklaşık 15 milyon, ülkemizde yaklaşık 175 bin kişiye kanser tanısı konuyor. Günümüzde her ne kadar kanser tanısı alan hasta sayısı artsa da, teşhis ile tedavisinde çığır açan gelişmeler ve düzenli yapılan taramalar sayesinde uzun yıllar sağlıklı yaşam sürebilen kanserli hasta sayısı da giderek artıyor. Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Aziz Yazar, kanser tedavisinden başarılı sonuç alınmasında erken teşhisin kilit rol oynadığına dikkat çekti.
2.02.2022 Sağlık
Mamografi taramasını atlamak hayati risk oluşturabiliyor
Mamografi taramasını atlamak hayati risk oluşturabiliyor Meme kanseri taraması ve erken tanısında altın standart olarak yerini koruyan mamografinin etkinliği yayınlanan bir araştırmayla bir kez daha ortaya kondu. Meme kanseri tanısı alan kadınlar üzerinde gerçekleştirilen bu araştırmada, mamografi taramasını atlamanın meme kanserinde yaşam kaybı üzerinde de önemli bir etkisi olduğu gösterildi. Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Filiz Çelebi, yaklaşık 550 bin kadın üzerinde geçekleştirilen çalışmayı değerlendirdi.
28.10.2021 Sağlık
Gebelik rahim kanseri riskini azaltıyor
Gebelik rahim kanseri riskini azaltıyor Avustralya’da bulunan tıbbi araştırma enstitüsü, jinekolojik kanserler grubu tarafından gerçekleştirilen çalışmanın sonuçlarını değerlendiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Orhan Ünal, "17 bin rahim kanseri hastasının geçmişi incelenmiş ve burada gebelik geçiren kişilerde rahim içi (endometrium) kanserine rastlanma olasılığı yüzde 40 oranında düşük bulunmuş" dedi.
31.08.2021 Sağlık
Kolon kanserinden korunmak için beslenme önem taşıyor
Kolon kanserinden korunmak için beslenme önem taşıyor Dünyada en yaygın kanserler arasında görülen kolon kanserlerine karşı uyarılarda bulunan Prof. Dr. İlker Sücüllü, "Düzenli egzersiz, folik asit, kalsiyum ve D vitamini takviyeleri, sigara içilmemesi, posalı gıda ile beslenmenin artırılması, kırmızı etten zengin diyet yerine Akdeniz mutfağının tercih edilmesi kalın bağırsak kanser gelişimi riskini önemli oranda azaltıyor" dedi.
6.04.2021 Sağlık
Korkutan açıklama geldi: Yeni salgın kapıda, çok daha ciddi...
Korkutan açıklama geldi: Yeni salgın kapıda, çok daha ciddi... Onkoloji Uzmanı Halis Yerlikaya, yapılan araştırmalarda kanser taramalarının yüzde 90 oranında azaldığını belirterek, "Son bir yıl içerisinde herkesin Kovid-19'a yoğunlaştığı dönemde açıkçası kanser hastalığı ihmal edildi. Hastaneler tamamen Kovid-19'a yoğunlaştı. İnsanlarımız hastaneye gitmekten korktular. Virüsün yarattığı korku nedeniyle hastanelere başvurmadı. Çok sayıda geç tanı alan hastamız var. Bütün bunların sonucunda aslında önümüzdeki yıllarda biriken bir hasta grubunun olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle kanser pandemisi bizi bekliyor" dedi.
3.04.2021 Sağlık
Meme kanseri hakkında en çok merak edilen 7 soru
Meme kanseri hakkında en çok merak edilen 7 soru Gerek dünyada gerekse Türkiye'de kadınlarda en sık görülen kanser olan meme kanseri her 8 kadından birinin kapısını çalıyor. 45 yaşın üzerinde kadınlarda görülme sıklığı artarken, 50-59 yaş grubunda en yüksek seviyeye ulaşıyor. Ve meme kanseri olan kadınların yüzde 75’inden fazlası bilinen risk faktörlerinden hiçbirini taşımıyor. Menopoza girdikten sonra alınan kilolar meme kanseri riskini önemli ölçüde artırdığını dikkat çeken Prof. Dr. Deniz Böler Meme Kanseri hakkında en çok merak edilen 7 soruyu cevapladı.
15.03.2021 Sağlık
Kanser hastalarına koronavirüs aşısı önerisi
Kanser hastalarına koronavirüs aşısı önerisi KANSER hastalarına genel durumlarının iyi olduğu dönemde Kovid-19 aşısı yapılması gerektiğini belirten İlk ve Acil Yardım Program Başkanı Öğr. Gör. Özlem Demir, "Enfeksiyon riskini azaltacağı düşüncesiyle kanser hastalarının genel durumlarının iyi olduğu dönemde Kovid-19 aşısının yaptırılması öneriliyor. Kanser tedavisi türü, tümör bölgesi ve ek hastalıklar değerlendirilerek aşıya erişim konusunda kanser hastaları öncelikli olmalı” dedi.
3.02.2021 Sağlık
Koronavirüs endişesi kanserde erken tanıyı önlüyor!
Koronavirüs endişesi kanserde erken tanıyı önlüyor! Covid-19 enfeksiyonuna yakalanma korkusu nedeniyle rutin kontrollerin aksatılması, sağlık kuruluşlarında kaynakların pandemiyi önlemeye odaklanması, özellikle kanser tanısı ve tedavisinde alarm zillerinin çalmasına neden oluyor. Yapılan çalışmalar standart kanser taramalarında yüzde 90’a yakın azalma olduğunu gösteriyor. Bu durumun korkutucu yansıması ise ileri evre kanserlerde artış! Öyle ki istatistiki çalışmalar ileri evre kanser tanısının bir öncesi yıla göre yüzde 75 oranında arttığını gösteriyor.
2.02.2021 Sağlık
SGK'dan 24 ay maaş! Başvuru yapmak gerekiyor
SGK'dan 24 ay maaş! Başvuru yapmak gerekiyor SGK harekete geçti. O kişilere maaş bağlanıyor. 24 aya kadar devam ediyor. SGK'dan maaş alabilmek için belirli şartları taşıyor olmak gerekiyor. SGK tedavisi zor hastalıklara maruz kalan sigortalılara maaş bağlıyor. SGK'nın hastalara bağlayacağı maaşın şartları belli oldu. Bunun için gerekli ilk ve en önemli şart, çalışma gücünde en az yüzde 60 kayıp olduğuna dair ‘sağlık kurulu raporu’. Rapor için il veya ilçedeki SGK merkezlerine başvuru yapılıyor. Kişi buradan da yetkili hastanelere sevk ediliyor. Her engelli, malul sayılmıyor çünkü burada belirleyici olan işgücü kaybının yüzde 60 ve yukarı olması. Kişi, çalışma gücünde en az yüzde 60 kayıp olduğunu belgelerse ve en az 1800 gün prim ödemişse maaşa hak kazanıyor.
27.12.2020 Ekonomi
Kanseri ağrısız yenmek mümkün mü?
Kanseri ağrısız yenmek mümkün mü? Kanser ağrısı uyutmayan, depresyona yol açan, yorgunluk, bitkinlikle ortaya çıkan dayanılmaz bir ağrı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Haci Ahmet Alıcı, “Kanser olmak her zaman ağrı çekmek anlamına gelmez. Kanser ağrıları en şiddetli ağrılar arasındadır ve yüzde 60 ila 95 arasında tedavi edilebilir. Kanser hastaları hiçbir zaman umutsuzluğa ve ıstıraba terk edilmemeli ağrı tedavisi bu hastaların en doğal hakkıdır” dedi.
24.12.2020 Sağlık
SGK'dan hastalara maaş! 24 ay...
SGK'dan hastalara maaş! 24 ay... SGK'dan hastalara güzel haber geldi. SGK tedavisi zor hastalıklara maruz kalan sigortalılara maaş bağlıyor. SGK'nın hastalara bağlayacağı maaşın şartları belli oldu. Bunun için gerekli ilk ve en önemli şart, çalışma gücünde en az yüzde 60 kayıp olduğuna dair ‘sağlık kurulu raporu’. Rapor için il veya ilçedeki SGK merkezlerine başvuru yapılıyor. Kişi buradan da yetkili hastanelere sevk ediliyor. Her engelli, malul sayılmıyor çünkü burada belirleyici olan işgücü kaybının yüzde 60 ve yukarı olması. Kişi, çalışma gücünde en az yüzde 60 kayıp olduğunu belgelerse ve en az 1800 gün prim ödemişse maaşa hak kazanıyor.
19.11.2020 Çalışma Hayatı
Fil hastalığı hakkında uzmanlardan önemli uyarılar
Fil hastalığı hakkında uzmanlardan önemli uyarılar Halk arasında “Fil Hastalığı” olarak bilinen “Lenfödem” hakkında uyarılarda bulunan Uzm. Dr. Nurhan Barutçu, “Vücudun çeşitli bölgelerinde görülebilen lenfödem, erken evrede tanımlanırsa tedavi süreci daha rahat ilerliyor” dedi.
25.10.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Meme Kanseri Belirtisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki meme kanseri belirtisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.