Meb Son Dakika Açıklaması

Meb Son Dakika Açıklaması

Son dakika MEB son dakika açıklaması haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan MEB son dakika açıklaması ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını MEB son dakika açıklaması haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Meb Son Dakika Açıklaması

haberleri sayfasında son dakika yaşanan meb son dakika açıklaması gelişmeleri de dahil olmak üzere 112 meb son dakika açıklaması haberi bulunmuştur. Tüm meb son dakika açıklaması haberleri aşağıda listelenmiştir.
MEB duyurdu! Dersler o tarihte başlıyor
MEB duyurdu! Dersler o tarihte başlıyor MEB'den son dakika açıklaması geldi. Yüz binler öğrenci için ders zili çalıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nca bu yıl gerçekleştirilecek okula uyum eğitimleri kapsamında okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9'uncu sınıf öğrencileri, 4-8 Eylül'de okullarıyla buluşacak.
31.08.2023 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak duyurdu! MEB'den flaş karar, ilk kez....
Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak duyurdu! MEB'den flaş karar, ilk kez.... MEB harekete geçti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önemli bir adım atıldı. Bir ilk gerçekleştirildi. Bakan Özer yaptığı açıklamada konun detaylarını duyurdu. Özer, "Nice Aziz Sancarlar yetiştirmek için son 20 yılda devasa bir eğitim seferberliğine tanıklık ettik. Bugün heyecan duyduğum anlardan birine şahitlik ediyoruz. Bakanlığım döneminde en keyif aldığım karar bu kampüse Aziz Sancar adını vermekti. Aslında bu kampüs mesleki teknik Anadolu lisesi olarak kurgulanmıştı. Burayı gezmeye geldiğim zaman 'Burası Aziz Sancar hocamıza yakışır.' dedim. MEB'de ilk defa bir uygulama otelinin pansiyonu olan, özellikle kız çocuklarına pozitif ayrımcılık yapılan bir kampüs yapıldı. MEB olarak nice Aziz Sancarlar yetiştirmek için tüm hükûmetler yatırımlar yaptılar ancak son 20 yıl devasa eğitim seferberliğine tanıklık ettik." diye konuştu.
17.02.2022 Eğitim
MEB harekete geçti, Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu, 81 ili kapsıyor, 25 günde...
MEB harekete geçti, Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu, 81 ili kapsıyor, 25 günde... MEB son dakika olarak duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenci için harekete geçti. 81 ilin tümünü kapsıyor. Güzel haber öğrenciler yarıyıl tatilindeyken geldi. Bakan Özer detayları paylaştı. Eğitimde fırsat eşitliği adına önemli bir adım. 25 günde tamamlandı. Millî Eğitim Bakanlığı, okullar arası imkân farklılıklarını azaltmak için 2021 yılı Ekim ayı sonunda başlattığı ve 31 Aralık 2021 tarihinde tamamlanan “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında 16 bin 361 yeni kütüphane yaptı. Mevcut kütüphaneler zenginleştirildi. Projeyle kütüphanelerdeki kitap sayısı, 28 milyondan 42 milyona yükseltildi.
25.01.2022 Eğitim
Yarıyıl tatiline 2 gün kala MEB'den son dakika yüz yüze eğitim açıklaması! Bakan Özer duyurdu, ikinci dönem...
Yarıyıl tatiline 2 gün kala MEB'den son dakika yüz yüze eğitim açıklaması! Bakan Özer duyurdu, ikinci dönem... Milli Eğitim Bakanlığı yarıyıl tatiline 2 gün kala duyurdu. MEB'den son dakika yüz yüze eğitim açıklaması geldi. Bakan Özer milyonlarca öğrenci ve velinin merakla beklediği sorunun yanıtını verdi. İkinci dönem eğitim uzaktan mı yapılacak? Okullar kapanacak mı? Yüz yüze eğitime ara mı verilecek? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tek tek açıkladı. MEB'in yüz yüze eğitim kararı belli oldu. 1.5 yıl aradan sonra 6 Eylül'de yüz yüze eğitime başlayan 18 milyondan fazla öğrenci hafta sonu itibarıyla15 günlük yarı yıl tatiline girecek. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ''Velilerimiz öğrencilerini, karneleri ne olursa olsun ödüllendirsinler. Çünkü bu 5 aylık süreç içerisinde yüze eğitime devam edebilmek hakikaten kolay bir süreç değil. Karnelerindeki notları ne olursa olsun bu süreçte tüm öğrenciler başarılı. Bunun için velilerimizden istirhamımız, çocuklar ile daha fazla vakit geçirmeleri ve çocukları başarılarından dolayı kutlamaları'' dedi. İkinci dönem ile ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Özer, " İkinci dönemde de birinci dönemdeki gibi yüz yüze eğitime kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Bu 2 haftayı biz de Bakanlık olarak tüm il ve ilçelerdeki okullarımızı elden geçirerek bakım ve küçük onarımlarla ilgili yapılması gereken neler varsa tüm okullarımızda tüm illerimizde, ilçelerimizde kaynaklarla destekleyerek bu eksiklerimizi gidermeye çalışacağız." diye konuştu.
20.01.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı! Bir ilk gerçekleşti ve artık 15 dakika....
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı! Bir ilk gerçekleşti ve artık 15 dakika.... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Son dakika gelişmesi MEB tarafından resmen duyuruldu. Önemli bir adım atıldı. Bakan Özer yaptığı açıklamada onay sürecinin başladığını duyurdu. 15 dakikada sonuç verecek. Meslek liseleri bir ilki daha gerçekleştirerek antijen kiti üretti. Kitin maliyeti ise piyasadaki eş değer ürünlerin çok altında.
5.12.2021 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak duyurdu! MEB'den flaş yüz yüze eğitim kararı, pazartesi...
Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak duyurdu! MEB'den flaş yüz yüze eğitim kararı, pazartesi... Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen duyurdu. Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! Tüm öğrencileri kapsıyor. Pazartesi günü başlıyor. Detaylar belli oldu. Öte yandan Sağlık Bakanlığı da yüz yüze eğitim ile ilgili harekete geçti. Tüm öğrenciler ve öğretmenler için 18 maddelik bir rehber hazırlandı.
21.11.2021 Eğitim
MEB'den son dakika açıklaması! 81 ile yazı gönderildi! Tarih belli oldu
MEB'den son dakika açıklaması! 81 ile yazı gönderildi! Tarih belli oldu MEB son dakika gelişmesini duyurdu! Milyonları ilgilendiriyor. MEB tarafından tüm illere gönderilen yazıda, öğretmenlerin mesleki çalışmalarının 31 Ağustos Salı günü başlayacağı ve eğitim öğretim yılı hazırlıkları ile uyum eğitimine yönelik planlamalar sebebiyle okula uyum eğitimlerinin 1-3 Eylül'de yapılacağı hatırlatıldı.
23.08.2021 Eğitim
MEB açıkladı! 2020 LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte Bakan Selçuk'un açıklaması
MEB açıkladı! 2020 LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte Bakan Selçuk'un açıklaması MEB'ten son dakika açıklaması... Milli Eğitim Bakanlığı 20 Haziran'da 81 ilde gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınavın sonuçlarının açıklanacağı tarih ile ilgili bilgi verdi. Peki, 2020 LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte MEB'in LGS açıklaması...
13.07.2020 Eğitim
MEB'den açıklama geldi! Okullarda yeni dönem başlıyor! Sınıf tekrarı geliyor, devamsızlığa af yok ve açık liseye geçişler zorlaşacak
MEB'den açıklama geldi! Okullarda yeni dönem başlıyor! Sınıf tekrarı geliyor, devamsızlığa af yok ve açık liseye geçişler zorlaşacak MEB'den son dakika açıklaması geldi. Okullarda yeni dönem başlıyor. MEB tarafından yapılan açıklamada milyonlarca öğrenci ilgilendiren yeni dönemin şifreleri verildi. Liselere sınıf tekrarı geliyor, devamsızlığa kesinlikle af yok, açık liseye geçişler zorlaşacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin okullarda yeni dönemde uygulanacak kuralları tek tek duyurdu.
17.08.2023 Eğitim
MEB'den son dakika açıklaması! 81 ilde uygulanacak
MEB'den son dakika açıklaması! 81 ilde uygulanacak MEB'den son dakiak açıklaması geldi. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sağlık problemleri nedeniyle evde ya da hastanede tedavi gören öğrenciler için 81 ilde kamu-özel ayrımı olmaksızın istenilen her noktaya hastane sınıfı kurulacağını bildirdi.
28.01.2023 Eğitim
MEB'den son dakika kararı! Okulların açılmasından sonra bir ilk
MEB'den son dakika kararı! Okulların açılmasından sonra bir ilk Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Resmen başladı. Bu yıl ilk kez oluyor. İlokul, ortaokul ve liselerde geçerli olacak. 2022-2023 eğitim-öğretim yılının başlamasının ardından resmen yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Sancaktepe’de Arif Nihat Asya Anadolu Lisesinde düzenlenen 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı'nda yaptığı konuşmada, “Yardımcı kaynak problemini de ilk kez çözdük ve ilk kez 2022-2023 eğitim öğretim yılı itibariyle tüm öğrencilerimizin sırasına sadece ders kitaplarını değil, 130 milyon yardımcı kaynağı da ücretsiz olarak bıraktık” dedi. İşte son dakika haberinin detayları...
13.09.2022 Eğitim
MEB'den son dakika açıklaması! Öğrenci milyonları ilgilendiriyor, bu yıl ilk defa olacak
MEB'den son dakika açıklaması! Öğrenci milyonları ilgilendiriyor, bu yıl ilk defa olacak MEB'den son dakika açıklaması geldi. MEB'den milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren gelişmesi duyurdu. Öğrenci milyonlar için ders zili çalıyor. 12 Eylül Pazartesi günü okullar açılıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den milyonlarca öğrenci ve veliyi ilgilendiren açıklamalar peş peşe geldi. Öğrenci milyonları bu yıl bir ilk bekliyor. Eğitimde fırsat eşitliği kapsamında ücretsiz dağıtılan ders kitaplarına ilave olarak bu yıl ilk defa yardımcı kaynaklarda basılı olarak sıralarda yerini alacak. 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrenciler bu imkandan yararlanacak. Öğrencilerin bir dönem boyunca ihtiyaç duyacakları tüm yardımcı kaynaklar okullara gönderildi. İşte öğrenci ve veli milyonları ilgilendiren kritik detaylar...
10.09.2022 Eğitim
MEB’den öğretmen atamaları ile ilgili son dakika açıklaması! Baka Özer tarih verip duyurdu
MEB’den öğretmen atamaları ile ilgili son dakika açıklaması! Baka Özer tarih verip duyurdu MEB’den öğretmen atamaları ile ilgili son dakika açıklaması! Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer duyurdu, 12 Eylül tarihinde başlıyor. Bakan Özer, “Yaklaşık 136 milyon 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrencilerin bir dönem boyunca ihtiyaç duyabilecekleri tüm yardımcı kaynaklar okullara gönderildi” dedi. Atamalar ile ilgili de açıklama yapan Bakan Özer, “Mutlaka yeni öğretmen istihdamı olacaktır. Ataması yapılan öğretmenlerimiz 12 Eylül'de görev başı yapacak" ifadelerini kullandı.
5.09.2022 Eğitim
MEB'den son dakika açıklaması! 5 yaşında eğitim başlayacak! Eğitimde yeni dönem
MEB'den son dakika açıklaması! 5 yaşında eğitim başlayacak! Eğitimde yeni dönem MEB'den son dakika açıklaması! Eğitimde yeni dönem başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin geleceğini belirleyen anaokullarında olağanüstü bir atılım yaptı. Türkiye’de 2006’dan beri yılda ortalama 150 anaokulu açılırken, son 10 ayda bu rakam 1400’e çıktı. Bu dönemde 10 bin 100 ana sınıfı açıldı. Yıl sonuna kadar açılacak anaokulu sayısının 3 bine çıkması planlanıyor. Tüm çocukların anaokulu eğitimi alması hedefleniyor.
27.08.2022 Eğitim
MEB'den son dakika okul kayıt parası açıklaması! Milyonları kapsıyor, Bakan Özer duyurdu: 'Bağışla kayıt arasında...'
MEB'den son dakika okul kayıt parası açıklaması! Milyonları kapsıyor, Bakan Özer duyurdu: 'Bağışla kayıt arasında...' MEB'den dikkat çeken duyuru! Okullardaki kayıt parasına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den açıklama geldi. Her eğitim öğretim yılı öncesinde olduğu gibi 'Okul kayıtlarında para ödeniyor mu?' sorusu yeniden gündeme geldi. 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Hazırlık Toplantısı’nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 'bağış ve kayıt parası' konusuna değinerek, “Okulların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak durumdayız. Kayıtlarda bağış gibi sizleri de rahatsız eden süreçlerle karşılaşılmasını istemiyoruz. Veliler isterlerse bağış yaparlar ama bağışla kayıt arasında hiçbir zorunluluk ilişkisi yok. Bizim bakanlık olarak okulların ihtiyacını karşılayacak gücümüz de, bütçemiz de var.” ifadelerini kullandı.
20.07.2022 Eğitim
MEB son dakika duyurdu! Öğretmenleri yakından ilgilendiriyor: 614 bin 445 öğretmen...
MEB son dakika duyurdu! Öğretmenleri yakından ilgilendiriyor: 614 bin 445 öğretmen... MEB son dakika açıkladı. Öğretmenleri yakından ilgilendiriyor. Binlerce öğretmen bu haberi bekliyordu. Milli Eğitim Bakanlığı, uzman ve başöğretmenlik eğitim programına başvuru sonuçlarını açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, başvuru yapan öğretmenlerden gerekli şartları taşıyan 614 bin 445 öğretmenin başvurusunun kabul edildiğini söyledi. İşte tüm ayrıntılar...
7.07.2022 Eğitim
MEB'den flaş karar! Yeni uygulama geliyor, ilkokul, ortaokul ve liselerde...
MEB'den flaş karar! Yeni uygulama geliyor, ilkokul, ortaokul ve liselerde... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. Milyonlarca öğrenciyi kapsıyor. İlk kez olacak. Yeni uygulama geliyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CNN Türk'te Hakan Çelik'in konuğu oldu. Bakan Özer, 'Yabancı dille ilgili bizim ülkemizin bir sıkıntısı var. Artık bunu kırmak istiyoruz.' dedi ve yeni modelin detaylarını paylaştı. Özer ayrıca merakla beklenen atama sürecinden de bahsetti. İşte son dakika haberinin detayları...
25.06.2022 Eğitim
Yaz okulu dönemi başlıyor! Milli Eğitim Bakanı Özer'den son dakika açıklaması! Öğrenci milyonları ilgilendiriyor
Yaz okulu dönemi başlıyor! Milli Eğitim Bakanı Özer'den son dakika açıklaması! Öğrenci milyonları ilgilendiriyor MEB'den son dakika açıklaması geldi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer duyurdu. Milyonlarca öğretmen ve öğrenciyi ilgilendiriyor. Eğitimde yeni yaz okulu dönemi başlıyor. Öğrenciler ve öğretmenler ücretsiz eğitim görecek. Yaz tatilinde dil eğitiminin detayları belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer konuyla ilgili detayları açıklayarak, "Biliyorsunuz yabancı dille ilgili bizim ülkemizin bir sıkıntısı var. Artık bunu kırmak istiyoruz. Bunun ilgili çalışmalarımız nihayetlendi. Metadolojiyi değiştireceğiz, öğretme yaklaşımını değiştireceğiz. İnşallah bunu ilk olarak da yaz okullarında deneyeceğiz. Yaz okullarında almış olduğumuz geri beslemelerle birlikte inşallah 2022-2023 eğitim öğretim yılında bu kazanımları elde ettiğimiz bulguları eğitim sistemine dahil edeceğiz. Bunu ilk defa yapacağız. İngilizce çok iyi öğretilen okullarımız var. Şu an İngilizce ile başlıyoruz sonra Arapçayı dahil edeceğiz. Fransızca, Almanca ile ilgili yaklaşımları geliştireceğiz. Ama öncelikle büyük öğrenci kitlesinin almış olduğu İngilizce problemini halletmemiz gerekiyor. İngilizce öğretilen çok iyi okullarımız var. Yani tüm eğitim sistemiyle ilgili matematikle ilgili kronik bir problememiz yok. Ama biz istiyoruz ki tüm okullarımızda matematikle ilgili güçlü bir eğitim olsun. Eğitimde fırsat eşitliği dediğimiz şey o. İyiye herkesin erişimini artırmak. Sadece belli dar alanlarda, belli okullarda nitelikli eğitime değil tüm okullarımızda bu nitelikli eğitime erişimi artırmak. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz Türkiye'nin istediği noktasında ücretsiz bir şekilde bu yaz okullarından faydalanabilirler. Belki önümüzdeki günlerde yaz okullarıyla ilgili seçenekleri de artırabiliriz." ifadelerini kullandı.
25.06.2022 Eğitim
18 milyon öğrenci bugün karne alıyor! Yaz tatili başlıyor, Bakan Özer'den mesaj...
18 milyon öğrenci bugün karne alıyor! Yaz tatili başlıyor, Bakan Özer'den mesaj... 2021-2022 eğitim öğretim yılı bugün sona erecek. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 18 milyon öğrenci, bugün karne alarak yaz tatiline girecek. Öğrenciler yılın yorgunluğunu tatilde atacak. 2022-2023 eğitim öğretim yılı ise 12 Eylül 2022'de başlayacak. Bu yaz çok sayıda yaz okulu ve kurs programları devreye alınacak. Başvuru tarihleri de belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de, 2021-2022 eğitim öğretim yılı sonu mesajı yayımladı.
17.06.2022 Eğitim
MEB'den yaz tatili ile ilgili son dakika açıklaması! 81 ilde ilk kez uygulanacak, yarın...
MEB'den yaz tatili ile ilgili son dakika açıklaması! 81 ilde ilk kez uygulanacak, yarın... Milyonlarca öğrenci bekliyordu. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yaz taili açıklaması geldi. 6 Eylül'de çalan okul zili yarın itibarı ile son kez çalacak. Karnelerini alacak öğrenciler için yaz tatili süreci başlayacak. Bakan Özer yaz tatili ile ilgili tüm öğrencileri yakınan ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu yaz itibarıyla bilim ve sanat merkezlerinde 2'nci sınıftan 12'nci sınıfa kadar tüm öğrenciler için yaz okulu açılacağını duyurdu. Ayrıca öğrencilerin bilim ve teknolojiye ilgilerini artırmak amacıyla "MEB Çocuk Yaz Tatili Etkinlik Kitapları” hazırlandı. Ayrıca "Kütüphanesiz okul kalmasın projesi" ile de 2021 sonu itibarı ile tüm Türkiye'de kütüphanesiz il kalmadı. Bu yıl ilk kez yaz tatili boyunca kütüphaneler açık kalacak. İşte yaz tatili boyunca öğrencileri bekleyen yenilikler...
16.06.2022 Eğitim
Ödemeler ağustosta yapılacak, devlet karşılıyor! Yeni destek programının detayları belli oldu...
Ödemeler ağustosta yapılacak, devlet karşılıyor! Yeni destek programının detayları belli oldu... Yeni destek kararı resmen duyuruldu. Ödemeler ağustos ayında yapılacak. İlk kez uygulanacak. Bakanlık tarafından karşılanacak desteğin detayları da belli oldu. Destek programı için yılda 500 milyon TL kaynak ayrılacak. İhtiyaç sahibi ailelerdeki yüz binlerce çocuğun anaokuluna gitmesi hedeflenen programa ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün kabine toplantısının ardından açıklamada bulundu. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında herhangi bir başvuruya gerek kalmadan aileler çocuklarını okullara kaydettirebilecek. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı anaokulu/anasınıfına çocuklarını kaydettiren vatandaşlar adına ödemeler aylık olarak doğrudan bakanlığa yapılacak. Destek programı 3-5 yaş aralığındaki çocukları kapsıyor. İşte yeni destek ile ilgili detaylar...
7.06.2022 Ekonomi
LGS ile ilgili son dakika açıklaması! MEB'den flaş sınav açıklaması! Yüz binlerce öğrenciyi ilgilendiriyor
LGS ile ilgili son dakika açıklaması! MEB'den flaş sınav açıklaması! Yüz binlerce öğrenciyi ilgilendiriyor LGS ile ilgili flaş gelişme! MEB'den son dakika açıklaması geldi. Yüz binlerce öğrenciyi ilgilendiriyor. 5 Haziran’da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi sınavına ilişkin detaylar belli oldu. Öğrenciler kendi okullarında sınava girecek. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, “Asıl sınavın yarısı kadar örnek soru yayımlıyoruz. Bugüne kadar yayımladığımız tüm örnek soruları aralık ve nisanda öğrencilerimize ücretsiz gönderdik” dedi.
24.05.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! 6, 7, 8, 10, 11 ve 12. sınıfları kapsıyor, 81 ilde yapılacak, 28 Mayıs...
MEB resmen duyurdu! 6, 7, 8, 10, 11 ve 12. sınıfları kapsıyor, 81 ilde yapılacak, 28 Mayıs... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) son dakika açıklaması! Resmen duyuruldu, 81 ilde yapılacak. 6, 7, 8, 10, 11 ve 12. sınıfları kapsıyor. Tarih belli oldu, 28 Mayıs'ta olacağı açıklandı. Çalışmalar da tamamlandı. On binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. MEB, öğrenciler için salgın dönemindeki kayıpların telafi etmek adına ücretsiz olarak destekleme yetiştirme kurslarını devreye almıştı. Milli Eğitim Bakanlığı şimdi de ülke genelinde bu kursa yönelik ortak bir değerlendirme sınavı uygulayacak. Kurslara katılan 6, 7, 8, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri için tarih 28 Mayıs olarak belirlendi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bu uygulamaya çok önem verdiklerini belirterek, bu dönemdeki sınavın kapsamının genişletildiğini, farklı branşlardan başarı testi yapılacağını duyurdu. Bu sınavın not ya da puan olarak kullanılmayacağını da vurgulayan Özer, 33 farklı kitapçık oluşturulduğunu bildirdi. MEB'den yapılan son dakika açıklaması...
20.05.2022 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) duyurdu ve resmen değişti! 50'ye düşürüldü, öğrenciler...
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) duyurdu ve resmen değişti! 50'ye düşürüldü, öğrenciler... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve resmen değişti! Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 50'ye düşürüldü. MEB'den yazılı açıklama geldi. Kurum açma, kapatma ve ad verme yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Yeni kararlar madde madde açıklandı. Nüfusu az ve dağınık olan köy ve benzeri yerleşim yerlerinde öğrenci sayısına bakılmaksızın ilkokul açılabilecek. E az 5 çocuk bulunması halinde ise ana sınıfı açılabileceği bildirildi. BİLSEM açılışlarında bulunması zorunlu derslik sayısı azaltıldı. Okul pansiyonlarının açılışında aranılan öğrenci kapasitesi şartı düşürüldü.
14.05.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Meb Son Dakika Açıklaması ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki meb son dakika açıklaması haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.