Meb Haberler

Meb Haberler

Son dakika meb haberler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan meb haberler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını meb haberler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Meb Haberler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan meb haberler gelişmeleri de dahil olmak üzere 141 meb haberler haberi bulunmuştur. Tüm meb haberler haberleri aşağıda listelenmiştir.
MEB son dakika olarak duyurdu! Tamamen değişiyor, artık zorunlu... Bugün başladı, 15 Mart'a kadar...
MEB son dakika olarak duyurdu! Tamamen değişiyor, artık zorunlu... Bugün başladı, 15 Mart'a kadar... Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak paylaştı. Yeni karar sonrası detaylar merak ediliyordu. MEB tarafından tek tek açıklandı. Bugün başladı ve 15 Mart tarihine kadar devam edecek. MEB son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Öğrenciler, veliler ve öğretmenler bakanlık tarafından yapılan açıklara kilitlendi. Öğrenci ve veliler yüz yüze eğitim sürecini merak ederken öğretmenler Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili ayrıntıları araştırıyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Öğretmenler için yeni bir süreç başlıyor. Öğretmenlik mesleği tamamen değişerek kariyer odaklı bir meslek haline getiriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada Aday Öğretmenlik Ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği Taslağı'nın hazırlandığı duyuruldu. Öğretmenler, okul yöneticileri ve diğer tüm paydaşlar görüşlerini 15 Mart tarihine kadar bakanlığa iletebilecekler.
14.02.2022 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni karar! MEB son dakika olarak duyurdu, 6 ay içinde...
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni karar! MEB son dakika olarak duyurdu, 6 ay içinde... MEB harekete geçti ve Milli Eğitim Bakanlığı yeni alınan kararı resmen duyurdu. Milyonları ilgilendiriyor. Önemli bir değişiklik hayata geçirildi. Kararın detaylarını Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer kamuoyu ile paylaştı.81 ili kapsıyor. Lise mezunları için geçerli. 6 ayda tamamlanıyor. Her ay bir milyon vatandaşa ulaşılma hedefi bulunuyor. Bakan Özer, bu ay itibarıyla lise ve üniversite mezunu gençlerin istedikleri bir alandaki mesleki eğitim merkezi programını 6-8 ay gibi kısa sürede tamamlama ve istihdam garantili iş gücü piyasasına geçme imkânı getiren programı başlatacaklarını açıkladı. Ayrıca bakanlık bir ilki daha hayata geçirdi.
3.02.2022 Eğitim
Okullar kapanıyor mu? Hangi illerde okullar kapandı? Ramazanda okullar kapanacak mı? İşte tüm detaylar!
Okullar kapanıyor mu? Hangi illerde okullar kapandı? Ramazanda okullar kapanacak mı? İşte tüm detaylar! Okulların tamamen kapanıp kapanmayacağı vaka sayılarındaki artış ve mutasyon haberlerinin ardından yeniden gündem oldu. Son günlerde il bazında yapılan değerlendirmelere göre mutasyona bağlı vaka sayılarında artış yaşanıyor. Ramazan ayına sayılı günler kala yasakların da gündeme gelmesiyle 'Okullar kapanıyor mu?' sorusu merak konusu oldu. Okulların durumu ile ilgili son karar illerin durumuna göre veriliyor. Düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli illerde yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitim uygulaması değişiklik gösteriyor. Bazı illerden okullarla ilgili yeni haberler gelmeye başladı. Peki, Okullar kapanıyor mu? Hangi illerde okullar kapandı? Ramazanda okullar kapanacak mı? Okullar tamamen kapanıyor mu? İşte okullarla ilgili son durum ve yapılan açıklamalar...
8.04.2021 Eğitim
MEB harekete geçti! Ücretsiz olacak... Ve başladı
MEB harekete geçti! Ücretsiz olacak... Ve başladı 50 milyon kişi kullanıyor. Bakanlık bugün duyurdu. Ücretsiz olacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye'nin en çok kullanılan mobil uygulamalarından olan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ni yeniledi.
20.11.2019 Eğitim
MEB'den son dakika yeni düzenleme: Ücretsiz olacak
MEB'den son dakika yeni düzenleme: Ücretsiz olacak MEB, ilkokullarda uygulanacak yeni programın ilkelerini belirledi. 3'üncü ve 4'üncü sınıfta okuyan öğrenciler için 'İlkokullarda Yetiştirme Programı' başlatılacak. Haftada toplam 10 ders saatini geçmeyecek ve velilerden hiçbir şekilde ücret talep edilmeyecek.
27.09.2018 Gündem
Özel okullarda deprem paniği! Veliler rapor peşinde
Özel okullarda deprem paniği! Veliler rapor peşinde Depreme dayanıksız devlet okulları bir bir tahliye edilirken çocukları özel okullarda okuyan veliler harekete geçti. Ailelerin teknik raporların peşine düşmesi sonrası, bazı okullar incelemeler sonucunda kampüslerini kapattı.
1.03.2023 Gündem
Uzaktan eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! MEB resmen duyurdu, yüz yüze eğitim...
Uzaktan eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! MEB resmen duyurdu, yüz yüze eğitim... Okullar kapanacak mı? Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması Bakan Özer'den geldi. Milyonlarca öğrenci yeniden uzaktan eğitime geçilip geçilmeyeceğini merak ediyordu. Birçok üniversite uzaktan eğitim kararı aldı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini kapsayan uzaktan eğitim açıklaması geldi. Omicron'un yaygın varyant olacağının açıklanmasının ardından yüz yüze eğitim ile ilgili flaş karar verildi. Milli Eğitim Bakanı Özer son yaptığı açıklamada okullarda yüz yüze eğitimin devam edeceğini vurguladı.
5.01.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması, uzaktan eğitim...
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması, uzaktan eğitim... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan uzaktan eğitim ile ilgili yeni açıklama geldi. MEB resmen duyurdu. Bakan Özer milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren gelişmeleri tek tek sıraladı. Koronavirüs salgınında yeni varyantların ortaya çıkmasının ardından birçok üniversite belirli bir süre için online eğitim kararı almıştı. Benzer bir uygulamanın ilkokul, ortaokul ve liseler içinde uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyordu. Milli Eğitim Bakanı Özer yüz yüze eğitim ile ilgili merak edilen detaylara açıklık getirdi. Özer şu anda okullarda yüz yüze eğitime ara verilip yeniden uzaktan eğitime geçilmesinin gündemde olmadığını açıkladı. Öte yandan yardımcı kaynak sorunun çözüldüğünün altını çizen Özer, "Sadece öğrenme kayıpları değil, öğrenci, öğretmen ve velilerimize yönelik kapsamlı psikososyal eğitim destek programlarını da hayata geçirdik. Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarında öğrenme kayıplarını telafi edebilmek için ücretsiz destekleme ve yetiştirme kurslarını aktif hale getirdik. Ortaokul 6, 7 ve 8. sınıflara ve lise 10, 11 ve 12. sınıflara yönelik bu kurslar başarılı bir şekilde devam ediyor. Diğer taraftan ilkokul 3 ve 4. sınıflara yönelik telafi destek programı İYEP’i başlattık. İnşallah ikinci dönemde bu kapsama ilkokul ikinci sınıfları da almayı planlıyoruz. Ve en önemlisi yardımcı kaynak destek programı başlattık." diye konuştu.
3.01.2022 Eğitim
MEB, İzmir Konak Necatibey Ortaokulu  açıklaması!
MEB, İzmir Konak Necatibey Ortaokulu açıklaması! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bazı medya organlarında yer alan İzmir Konak Necatibey Ortaokulu ve yerine inşa edilen okulla ilgili iddiaların doğru olmadığını bildirdi.
26.09.2021 Eğitim
MEB resmen duyurdu! 81 ilde başlıyor, tüm sınıflar için...
MEB resmen duyurdu! 81 ilde başlıyor, tüm sınıflar için... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen duyurdu. Binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. 81 ilde başlıyor. Yeni tarih açıklandı. Detaylar belli oldu. İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarında öğrenim görmesine olanak BİLSEM sonuçları geçtiğimiz günlerde açıkladı. MEB tarafından açıklanan tarihlere göre BİLSEM kayıt hakkı kazanan öğrenciler 23 Ağustos 2021-10 Eylül 2021 tarihlerinde kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek.
23.07.2021 Eğitim
MEB resmen harekete geçti! 81 ilde başlıyor, öğrenci ve öğretmenler...
MEB resmen harekete geçti! 81 ilde başlıyor, öğrenci ve öğretmenler... Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren haber. Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk resmen duyurdu. 81 ilde başladı. Yeni tarihi açıkladı. Detaylar belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kovid-19 vaka sayılarının yükselmemesi için özellikle Kurban Bayramı'nda herkesi tedbirlere uymaya çağırarak 6 Eylül'de okulları açmak istediklerini belirtti. Öte yandan "Telafide Ben de Varım" programı kapsamındaki faaliyetlerin tüm illerde olup olmadığına ilişkin soru üzerine Selçuk, 81 ilin tüm ilçelerinde etkinlikler olduğunu ve yaklaşık 8 milyon öğrencinin bunlara katıldığını söyledi. MEB Personel Genel Müdürlüğü 81 ile yazı gönderdi. Tüm çalışanlar 19 Temmuz 2021 Pazartesi günü yarım gün idari izinli sayılacak. 23 Temmuz 2021 Cuma günü sona erecek. Hizmetlerin aksamaması için asgari seviyede personel bulundurulacak.
18.07.2021 Eğitim
Öğretmenlerin il içi ve iller arası tayin başvuru süresi uzatıldı! MEB duyurdu!
Öğretmenlerin il içi ve iller arası tayin başvuru süresi uzatıldı! MEB duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı, (MEB) tarafından duyurulan öğretmenlerin 2021 yarıyıl tatili mazeret tayin başvuru süresi uzatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin mazeret tayin başvurularının 12 Ocak'a kadar yapılabileceğini belirtti. Peki, MEB il içi ve iller arası tayin başvurusu nasıl yapılır? İşte MEB 2021 il dışı atama takvimi!
8.01.2021 Memur
21 Eylül'de okullar açılacak mı? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan flaş açıklama...
21 Eylül'de okullar açılacak mı? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan flaş açıklama... Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yeni eğitim öğretim yılı öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Uzaktan eğitim çalışmaları hakkında bilgi veren Selçuk, "Canlı sınıfla ilgili imkanlarımızı başlangıca göre bu süreçte asgari 10-12 kat artırıyoruz." ifadelerini kullandı. Bakan Selçuk, "Erişimde fırsat adaleti olsun diye internet paketi olmayan çocuklarımıza destek olmak; bugün yine operatörlerden olumlu haber geldi. İki katına çıkarılıyor çocuklarımızın eğitimle ilgili kotaları. Bu anlamda da daha yeni gelişmeler olacak." diye konuştu. Bakan Selçuk, 21 Eylül'de okullar açılacak mı sorusuna da "Biz 21'inde belirli sınıflarda yüz yüze eğitimi başlatacağız. Salgının seyri itibariyle, sürekli değerlendirme söz konusu olduğu için biz bunu takip ediyoruz. Buna uygun olarak da durumumuzu dikkate alacağız." yanıtını verdi. Bakan Selçuk ayrıca, "Çalışma kitapları ilk kez çocuklarımıza; bakın ders kitabının dışında çocuklarımızın eline 'öğrenci çalışma kitabı' somut olarak verilecek." ifadelerini kullandı. Bakan Selçuk "Öğretmenlerimizin her gün tam zamanlı, sabah gelip akşam gitmesi şeklinde bir mesai düşünmüyoruz" dedi.
29.08.2020 Eğitim
Eğitim ödeneği ne zaman yatacak? MEB 1200 lira ödeyecek!
Eğitim ödeneği ne zaman yatacak? MEB 1200 lira ödeyecek! Yüz binlerce kişi bekliyordu ve belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) okullar 31 Ağustos'ta açılıyor. Her yıl MEB tarafından öğretmenlere ödenen eğitime hazırlık ödeneğinin ne zaman ödeneceği internette merak edilen konuların başında geliyor. Eğitime hazırlık ödeneği fiilen görevde olmayıp eğitim-öğretim yılı içerisinde göreve başlayanlara, göreve başlamalarından sonra belirli oranlarda ödeniyor. Peki, MEB Eğitim ödeneği ne zaman yatacak? MEB 2020 öğretmen kırtasiye yardımı ne zaman verilecek? İşte MEB eğitim ödeneği ile ilgili merak edilenler...
26.08.2020 Memur
MEB harekete geçti ve duyurdu! Süre uzatıldı....
MEB harekete geçti ve duyurdu! Süre uzatıldı.... Milli Eğitim Bakanlığı yüz binlerce kişinin beklediği açıklamayı yaptı. MEB açıklamasında o sürenin uzatıldığı belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı, başta sağlık alanındakiler olmak üzere, çalışan velilerin taleplerini gözeterek, okul öncesi eğitim kurumlarının yaz okulu ve yaz kulüpleri faaliyetlerini yüz yüze eğitimin başlayacağı tarihe kadar sürdürmesi kararı aldı. Bakanlıkça kurumlara gönderilen yazıda "(Okul öncesi eğitim kurumları) Yüz yüze eğitimin başlatılacağı tarihe kadar kurumların kurucuları ve öğrenci velilerinin istemeleri halinde Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzunda yer alan hususlara titizlikle uyulması kaydıyla yaz okulu ve yaz kulüpleri faaliyetleri yapılabilecektir" denildi
21.08.2020 Eğitim
Üniversiteler açılacak mı? Üniversiteler ne zaman açılacak, güze döneminde mi?
Üniversiteler açılacak mı? Üniversiteler ne zaman açılacak, güze döneminde mi? Üniversiteler ne zaman açılacak, sorusu binlerce üniversite öğrencisi tarafından merak ediliyor. MEB'in 2020-2021 takvimini açıklamasının ardından üniversiteliler, yeni dönemde eğitimlerinin ne zaman başlayacağını, üniversitelerin açılıp, açılmayacağını merak ediyor. Üniversitelerin açılış durumuna ilişkin en son haberler…
13.07.2020 Eğitim
MEB duyurdu:  Müdür ve yardımcısı yöneticilikten alındı
MEB duyurdu: Müdür ve yardımcısı yöneticilikten alındı Aksaray'da bir okulda otizmli öğrencilerin yuhalanması olayı ile ilgili soruşturmada okul müdürü ve yardımcısı yöneticilikten alındı.
18.11.2019 Eğitim
MEB'den 'idari para cezası' iddialarına ilişkin açıklama
MEB'den 'idari para cezası' iddialarına ilişkin açıklama Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, okulca kabul edilecek geçerli sebepler dışında çocuğunu okula göndermeyen velilere idari para cezası verilmesine yönelik uygulamanın İlköğretim ve Eğitim Kanunu'nun 55'inci maddesinde yer alan bir düzenleme olduğu bildirildi.
2.11.2019 Eğitim
MEB'den "devlet okullarında özel sınıf" iddialarına soruşturma
MEB'den "devlet okullarında özel sınıf" iddialarına soruşturma Milli Eğitim Bakanlığınca "bazı devlet okullarında özel sınıflar oluşturularak velilerden para talep edildiği" iddialarına ilişkin inceleme ve soruşturma başlatıldı.
15.08.2019 Eğitim
Sözleşmeli öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
Sözleşmeli öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Sözleşmeli öğretmenlik sözlü mülakatları 10-31 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleşti. Mülakata katılan adaylar, sonuçlar için sabırsızlanıyor. Peki MEB tarafından 20 bin sözleşmeli öğretmen alımının sözlü mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 Sözleşmeli öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
2.01.2019 Gündem
MEB’den liseler ile ilgili flaş açıklama
MEB’den liseler ile ilgili flaş açıklama Milli Eğitim Bakanlığı, liselerin 3 yıl olacağına dair iddiayı yalanladı.
27.12.2018 Eğitim
Öğretmenlerin alan değişikliği başvuruları nasıl yapılır?
Öğretmenlerin alan değişikliği başvuruları nasıl yapılır? Öğretmenlerin alan değişikliği atamaları bugün başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı kurumlarda görev yapan kadrolu öğretmenlerin alan değişikliği için başvurularında son gün ne zaman?
12.12.2018 Gündem
Son dakika: Milli Eğitim Bakanı genel müdür ve 2 avukatı görevden aldı!
Son dakika: Milli Eğitim Bakanı genel müdür ve 2 avukatı görevden aldı! MEB, "Öğrenci Andı"na ilişkin Danıştay'a sunulan temyiz dilekçesi metninde kusuru bulunan Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü ve iki avukatı görevden aldı. MEB, "Öğrenci Andı"na ilişkin Danıştay'a sunulan temyiz dilekçesiyle ilgili gerekli düzeltici açıklamaları "ek beyan" şeklinde mahkemeye sunacak.
14.11.2018 Gündem
Son dakika: Bakan Ziya Selçuk'tan flaş açıklamalar
Son dakika: Bakan Ziya Selçuk'tan flaş açıklamalar Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, AA Editör Masası’na konuk oldu. 2023 Eğitim Vizyonu’yla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, 'Seneye sınav daha az stresli, ne olduğu belli olan, çocukların neye çalışacağını bildiği bir düzen söz konusu' dedi. Bakan Selçuk, sözleşmeli öğretmenlerin maaşlarında yılbaşından sonra bir artış olacağını da sözlerine ekledi.
25.10.2018 Gündem
Son dakika: Milli Eğitim Bakanı Selçuk '2023 Eğitim Vizyonu'nu açıkladı
Son dakika: Milli Eğitim Bakanı Selçuk '2023 Eğitim Vizyonu'nu açıkladı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, '2023 Eğitim Vizyonu'nun detaylarını paylaştı. Bakan Selçuk, "Okul yöneticilerimizin yetki ve sorumluluklarını kısmen artırıyoruz. Önümüzdeki süreçte tüm yöneticilerimizin ehliyet ve liyakat temelli olması konusunda ülke çapında bir bakış açısını da paylaşmış olacağız" dedi.
23.10.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Meb Haberler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki meb haberler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.