Madeni Para

Madeni Para

Son dakika madeni para haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan madeni para ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını madeni para haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Madeni Para

haberleri sayfasında son dakika yaşanan madeni para gelişmeleri de dahil olmak üzere 451 madeni para haberi bulunmuştur. Tüm madeni para haberleri aşağıda listelenmiştir.
MSÜ sınavında kalem verilecek mi 2024? MSÜ kalem silgi verilecek mi 2024, sınava neler getirmek yasak?
MSÜ sınavında kalem verilecek mi 2024? MSÜ kalem silgi verilecek mi 2024, sınava neler getirmek yasak? Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavına girecek olan adaylar, sınav öncesi hazırlıklarını tamamlaya çalışıyor. MSÜ sınavı 3 Mart tarihinde yapılacak. Öğrenciler sınava girmelerine engel olacak bir durumla karşılaşmamak için sınavla ilgili kuralları gözden geçiriyorlar. Peki, MSÜ sınavında kalem verilecek mi 2024? MSÜ kalem silgi verilecek mi 2024, sınava neler getirmek yasak?
2.03.2024 Gündem
Manevrasıyla öğrencisinin hayatını kurtardı
Manevrasıyla öğrencisinin hayatını kurtardı Mardin'in Kızıltepe ilçesinde derste nefes borusuna madeni para kaçan ilkokul öğrencisi Atiye Özgün’ü, Heimlich manevrasıyla kurtaran öğretmen Ferhat Erol, herkesin ilk yardım eğitimi alması gerektiğini söyledi. Atiye Özgün ise hayatını kurtaran öğretmenine teşekkür etti.
29.02.2024 Vatan TV
Gümüş Kullanım Alanları Nelerdir? Gümüşün Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Gümüş Kullanım Alanları Nelerdir? Gümüşün Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... İnsanlık tarihinin başladığı dönemlerden beri madenler çeşitli alanlarda kullanılmış ve kişilerin hayatını kolaylaştırmıştır. Tarihi çağlara isim olarak bile maden isimlerinden verilmesi toplumlar için hayatlarına etki eden büyük bir etken olduğunu göstermektedir.
13.01.2024 Yaşam
1. Sınıf Paralarımız Etkinlikleri: Paralarımız Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
1. Sınıf Paralarımız Etkinlikleri: Paralarımız Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Okula ilk kez başlayan öğrenciler için yazma ve okumanın yanı sıra aynı zamanda matematik eğitimi verilmeye başlanır. Bu eğitim içerisinde aynı zamanda paralar öğretilir. Özellikle parayı kullanmak suretiyle toplama ve çıkarma işlemini yanı sıra farklı işlemler yapılır. Bununla birlikte para ve madeni paranın kullanımı, şekli ve türleri üzerinden öğrencilere belirli örnekler verilir.
24.12.2023 Eğitim
25 yılda topladığı 1101 parça tarihi eseri müzeye bağışladı
25 yılda topladığı 1101 parça tarihi eseri müzeye bağışladı Edirne'nin Keşan ilçesinde yaşayan Sezgin Serin (39), 25 yılda dedelerinin yaşadığı Yerlisu köyünden topladığı ve çoğunluğu Kurtuluş Savaşı dönemine ait 1101 parça tarihi eseri, Keşan Kent Müzesi’ne bağışladı.
22.12.2023 Gündem
2.5 TL madeni para mı geliyor? 2.5 lira madeni para ne zaman kalktı, 2.5 TL demir para yeniden mi gelecek?
2.5 TL madeni para mı geliyor? 2.5 lira madeni para ne zaman kalktı, 2.5 TL demir para yeniden mi gelecek? 34 yıl önce tedavülden çekilen 2.5 TL’lik madeni paraların yeniden dolaşıma sokulması için Darphane’nin, gerekli tüm hazırlıkları tamamladığı iddia edildi. İddialar arasında 2.5 TL’lik madeni paraların basımı için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan onayının beklendiği de yer alıyor. Peki, 2.5 TL madeni para mı geliyor? 2.5 lira madeni para ne zaman kalktı, 2.5 TL demir para yeniden mi gelecek?
2.11.2023 Ekonomi
5 Türk Lirası'nın basım kararı Resmi Gazete'de
5 Türk Lirası'nın basım kararı Resmi Gazete'de Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak basılacak olan madeni 5 Türk Lirası'na ilişkin detaylar Resmi Gazete'de yayımlandı. Toplamda 100 milyon adet basılacak 5 Türk Lirası'nın piyasadaki hacmi 500 milyon lira oldu.
31.10.2023 Ekonomi
100. yıl parası nereden alınır? Darphane 100. yıl parası kaç TL değerinde, Cumhuriyet 100. yıl hatıra parası kaç adet basıldı?
100. yıl parası nereden alınır? Darphane 100. yıl parası kaç TL değerinde, Cumhuriyet 100. yıl hatıra parası kaç adet basıldı? 100. yıl parası nereden, 100. Yıl hatıra parası kaç TL, kaç adet basıldı? Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Darphane 100 milyon adet 5 TL'lik madeni hatıra para bastı. Peki, 100. yıl parası nereden, 100. yıl parasının değeri (fiyatı) ne kadar?
30.10.2023 Ekonomi
Cumhuriyetin 100. yılına özel 5 Türk lirası madeni paralar tedavüle giriyor!
Cumhuriyetin 100. yılına özel 5 Türk lirası madeni paralar tedavüle giriyor! Hazine ve Maliye Bakanlığının, Cumhuriyet'in 100. yılı kapsamında bastırdığı "5 Türk lirası" hatıra parası yarın tedavüle sunulacak.
28.10.2023 Ekonomi
Okullarda tehlikeli oyun! 'Kanlı Para' birçok hastalığa davet çıkarıyor
Okullarda tehlikeli oyun! 'Kanlı Para' birçok hastalığa davet çıkarıyor ‘Kanlı Para’ adlı oyun okullarda giderek yayılıyor. Şiddet içeren oyun yasaklansa da öğrenciler gizlice ellerinden kan akana kadar oynuyor. Uzmanlar oyunun bulaşıcı hastalıklara ve kalıcı hasarlara yol açabileceği uyarısında bulunuyor.
22.10.2023 Yaşam
Elazığ'da bir fırın 100 lira madeni para getirene 110 lira veriyor
Elazığ'da bir fırın 100 lira madeni para getirene 110 lira veriyor Elazığ’da bir fırın sahibi, müşterilerine bozuk para üstü olarak verecek madeni para bulamayınca bulduğu yöntemle şaşkına çevirdi. Dükkanın camına ilan asan fırıncı, 100 lira bozuk para getirene 110 lira vereceğini vaat etti.
20.10.2023 Gündem
Tayland Bayrağı Anlamı Nedir? Tayland Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Tayland Bayrağı Anlamı Nedir? Tayland Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Tayland, Asya kıtasında ve Hindiçin yarım adasında bulunur. Resmi adı Tayland krallığı olan ülkenin bayrağı kırmızı, beyaz ve mavi renklerinden meydana gelir. 
15.09.2023 Eğitim
İstismar cinayeti dedi ama gerçek bambaşka çıktı
İstismar cinayeti dedi ama gerçek bambaşka çıktı Eyüpsultan'da eşine 5 yıl önce cinsel saldırıda bulunduğunu söylediği kuzeni Abdullah Koşar'ı başından vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Aslan İlhan hakkındaki soruşturma tamamlandı. Savcılık, olay yerinde 'Namussuzluğun bedeli budur' notu bulunmasına rağmen, cinayetin maktul Koşar, şüpheli Aslan İlhan, İlhan'ın eşi ve ağabeyleri arasında Trakya'da bulunan definenin paylaşımı konusundaki anlaşmazlık yüzünden gerçekleştiğine kanaat getirdi. Savcılık, Aslan İlhan, eşi Semanur İlhan ve ağabeyleri Erdal İlhan ve Nedim İlhan'ın "Tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle cezalandırılmaları talebiyle dava açtı.
26.08.2023 Yaşam
KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM açıkladı: KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınav sonuçları açıklanma tarihi
KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM açıkladı: KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınav sonuçları açıklanma tarihi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy KPSS sonuçlarının ne zaman açıklanacağını duyurdu. Peki, KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?
29.07.2023 Eğitim
KPSS sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu
KPSS sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu Kamuda işe girmek isteyen lisans mezunu adaylar, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) heyecanı yaşadı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, "25 Ağustos civarlarında, ağustosun sonuna doğru sınav sonuçlarını ilan edeceğiz" dedi.
29.07.2023 Gündem
MSÜ sınavında telefon yasak mı, MSÜ telefon serbest mi? MSÜ’de küpe, kemer, piercing, akbil, kolye, makyaj yasak mı, MSÜ sınavında yasak olan şeyler ne?
MSÜ sınavında telefon yasak mı, MSÜ telefon serbest mi? MSÜ’de küpe, kemer, piercing, akbil, kolye, makyaj yasak mı, MSÜ sınavında yasak olan şeyler ne? 2023 MSÜ sınavı yarın yapılacak. Sınava saatler kala Milli Savunma Üniversitesi sınavına girecek adaylar MSÜ'de yasak olan eşyalar için araştırma yapıyor. ÖSYM tarafından açıklanan sınav giriş kılavuzunda öğrencilerin dikkat etmesi gerekenler paylaşıldı. Sınavda bazı eşyaların kullanımı yasak olacak.  Peki, MSÜ sınavında telefon yasak mı, MSÜ telefon serbest mi? MSÜ’de küpe, kemer, piercing, kolye, makyaj yasak mı, MSÜ sınavında yasak olan şeyler ne?
1.04.2023 Eğitim
Esnafın bozuk para çilesi! 'PTT taleplere yetişemiyor, gezmediğimiz yer kalmadı'
Esnafın bozuk para çilesi! 'PTT taleplere yetişemiyor, gezmediğimiz yer kalmadı' Bursa'da günde binlerce ekmek satan fırıncılar, bozuk para sıkıntısı yaşadıklarını, dağıtımı yapan PTT'nin taleplere yetişemediğini ve bu duruma çözüm bulunmasını istediklerini söyledi.
16.01.2023 Gündem
AirTag nedir, ne işe yarar? AirTag fiyatı nedir? AirTag araç takip cihazı olarak kullanılır mı?
AirTag nedir, ne işe yarar? AirTag fiyatı nedir? AirTag araç takip cihazı olarak kullanılır mı? Apple’ın piyasaya sürdüğü AirTag ile ilgili şikayetler gelmeye devam ediyor. Madeni para büyüklüğünde olan AirTag ile ilgili Apple’a davalar açılıyor. Nedeni ise, şikayetçilerin AirTag ile sevgilileri veya eşleri tarafından takip edilmesi ve gizlilik hakkını ihlal etmesi olarak gösteriliyor. Peki, AirTag nedir, ne işe yarar? AirTag fiyatı nedir? AirTag araç takip cihazı olarak kullanılır mı? İşte detaylar…
8.12.2022 Bilim ve Teknoloji
ALES saat kaçta başlayıp, kaçta bitecek? ALES kaç dakika? ALES’te kaç soru sorulacak? ALES giriş belgesi alma ekranı!
ALES saat kaçta başlayıp, kaçta bitecek? ALES kaç dakika? ALES’te kaç soru sorulacak? ALES giriş belgesi alma ekranı! 2022 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2022-ALES/2) 21 Ağustos 2022 tarihinde yapılacak. Sınava girecek adaylar ÖSYM tarafından yapılan uyarıları takip ederken sınav ile ilgili bilgileri de araştırıyor. Peki, ALES saat kaçta başlayıp, kaçta bitecek? ALES kaç dakika? ALES’te kaç soru sorulacak? ALES giriş belgesi alma ekranı!
20.08.2022 Eğitim
500 TL’lik banknot basılacak mı? 500 ve 1000 TL’lik banknot basımı ile ilgili açıklama geldi!
500 TL’lik banknot basılacak mı? 500 ve 1000 TL’lik banknot basımı ile ilgili açıklama geldi! Uzun süredir sosyal medya platformlarında dillendirilen 500 ve 1000 TL’lik banknot basılacağı iddiaları ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıklamalarda bulundu. Kabine toplantısı ardından açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, 500 ve 1000 TL’lik banknot basımı ile ilgili soruları yanıtladı. Peki, 500 liralık banknot basılacak mı? 500 ve 1000 TL’lik banknot basımı yapılacak mı? İşte Bakan Nebati’nin açıklamaları!
2.08.2022 Ekonomi
KPSS’de kalem silgi verilecek mi 2022, KPSS'ye uçlu kalemle girilir mi?
KPSS’de kalem silgi verilecek mi 2022, KPSS'ye uçlu kalemle girilir mi? 2022 KPSS sınavları 31 Temmuz Pazar günü yapılacak. Genel Yetenek-Genel Kültür oturumları yapıldıktan sonra, adaylar eğitim bilimleri sınavına girecek. KPSS sınavına saatler kala adaylar sınav öncesi araştırmalarını hızlandırdı. Peki, KPSS’de kalem silgi verilecek mi 2022, KPSS'ye uçlu kalemle girilir mi?
30.07.2022 Eğitim
Boğazına madeni para takıldı! Heimlich manevrasıyla kurtarıldı
Boğazına madeni para takıldı! Heimlich manevrasıyla kurtarıldı Malatya'da, Derme İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Aziz Şekerci, yaz kursunda öğrenim gören Kasım Alomori'nin (8) oynarken boğazına kaçıp takılan madeni parayı Heimlich manevrasıyla çıkardı. Şekerci’nin Alomori’yi kurtardığı anlar, güvenlik kamerasına yansıdı.
28.07.2022 Yaşam
Hepsi genç kadının midesinden çıktı! Doktorlar şaşkına döndü, tırnak makası ve çakı bile var, 158 adet...
Hepsi genç kadının midesinden çıktı! Doktorlar şaşkına döndü, tırnak makası ve çakı bile var, 158 adet... Van’da karın ağrısı şikâyetiyle hastaneye giden 25 yaşındaki genç kadının midesinden çıkan metal parçaları, ameliyatı gerçekleştiren doktorları şaşkına çevirdi.
18.07.2022 Yaşam
Cep telefonları alerjik hastalıklara yol açar mı? Bu belirtiler varsa dikkat!
Cep telefonları alerjik hastalıklara yol açar mı? Bu belirtiler varsa dikkat! Teknolojinin hayatımızda her geçen gün daha fazla yer almasıyla nikele bağlı alerjilerin önemli sağlık sorunlarına yol açacağı öngörülüyor. Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği (AİD) Üyesi Prof. Dr. Feyzullah Çetinkaya “Özellikle, uzun süreler el ve yüze temas eden nikel içeren telefon ve tabletler sebebiyle hastalarda kızarıklık, kaşıntı, kuruluk, kabarıklıklar, çatlamalar, pullanmalar ve ileri aşamalarda sızıntı ve kabuklanmalar olabilir” dedi.
27.05.2022 Sağlık
Dilencilik yaparak yarım günde 530 lira topladı
Dilencilik yaparak yarım günde 530 lira topladı Çorum'un Sungurlu ilçesinde, zabıta ekipleri tarafından dilencilik yaparken yakalanan bir kişinin üzerinde 530 lira para bulundu.
24.05.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Madeni Para ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki madeni para haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.