Lys

Lys

Son dakika lys haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan lys ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını lys haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Lys

haberleri sayfasında son dakika yaşanan lys gelişmeleri de dahil olmak üzere 805 lys haberi bulunmuştur. Tüm lys haberleri aşağıda listelenmiştir.
MEB'den son dakika kararı! Tamamen değişiyor, artık tüm öğrenciler...
MEB'den son dakika kararı! Tamamen değişiyor, artık tüm öğrenciler... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'ndan son dakika kararı. Tamamen değişiyor. Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Yeni eğitim modelinin detayları belli oldu. Ücretsiz dağıtılacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer resmen açıkladı. Lise ve üniversiteye hazırlanan öğrenciler için harekete geçildi. Eğitimde gidilecek yeni düzenlemelerle ilgili önemli bilgiler veren Özer YKS, LGS ili ilgili de öğrenci ve velileri rahatlatan açıklamayı yaptı. Özer, lise ve üniversiteye hazırlanan öğrenciler için aylık ücretsiz yardımcı testler dağıtacaklarını duyurarak, aynı zamanda bir alanda da yeni modele geçileceğini belirtti. İşte tüm detaylar...
22.10.2021 Eğitim
MEB'den flaş açıklama: Soruşturma başlatıldı
MEB'den flaş açıklama: Soruşturma başlatıldı Milli Eğitim Bakanlığı'nca, İstanbul'da bir öğrencinin puanıyla yerleştiği okuldan sağlık sorunları gerekçesiyle başka okula nakledildiği iddiasıyla ilgili soruşturma başlatıldı.
11.09.2021 Eğitim
MEB'den son dakika kararı! 81 ilde başlıyor, tüm okullarda...
MEB'den son dakika kararı! 81 ilde başlıyor, tüm okullarda... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'dan son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Okulların açıklaması ve yüz yüze eğitimle ilgili flaş gelişme. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk resmen duyurdu. Detaylar belli oldu. Bakan Selçuk, koronavirüs vaka sayısının artması nedeniyle okul açılış tarihlerinde bir değişiklik olup olmayacağını ilişkin, "Temizlik ve hazırlık anlamanıda okullarımızda ne yapılması gerekiyorsa çalışmalarımızı son hızla yürütüyoruz. Dün 81 il müdürümüzle bir toplantı yaptık ve hangi ilimizin, hangi ilçemizin ne tür eksiği olduğu konusunda bir görüş alışverişinde bulunduk. Ve gördüm ki okullarımızda gerçekten bir problem yok. Okulların 6 Eylül'de açılması bizim için son derece önemli' açıklamasında bulundu.
28.07.2021 Eğitim
EURO 2020'de E Grubu'na dair tüm bilgiler
EURO 2020'de E Grubu'na dair tüm bilgiler 16. Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2020) E Grubu'nda İspanya, İsveç, Polonya ve Slovakya mücadele edecek.
8.06.2021 Futbol
MEB'den yeni uygulama! LGS ve YKS'ye giren öğrenciler...
MEB'den yeni uygulama! LGS ve YKS'ye giren öğrenciler... Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında uygulanan merkezi sınav ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) katılan öğrencilere tercih danışmanlığı hizmeti sunulacak.
30.06.2020 Eğitim
Eğitimcilerden AYT yorumları! YKS hakkında eğitimciler ne diyor? Eğitimcilere göre AYT zor muydu?
Eğitimcilerden AYT yorumları! YKS hakkında eğitimciler ne diyor? Eğitimcilere göre AYT zor muydu? 2,5 milyon öğrenci 2020 YKS sınavının ikinci oturumu olan AYTde ter döktü. Uzun ve zorlu maratonun ardından öğrencilerin ifadelerine göre uzmanlar da sınavı yorumladı. Peki, YKS hakkında eğitimciler ne diyor? Eğitimcilere göre AYT zor muydu? YKS nasıldı? İşte eğitimcilerden ilk AYT değerlendirmeleri...
28.06.2020 Eğitim
Premier Lig'in yıldızları FIFA 20 turnuvasında kozlarını paylaşacak
Premier Lig'in yıldızları FIFA 20 turnuvasında kozlarını paylaşacak Tüm dünyada futbol liglerinin durmasından ötürü futbolcular, online oyun turnuvalarına yöneldi. Premier Lig'deki oyuncular ise kendi aralarında FIFA 20 turnuvası düzenliyor. Trent Alexander-Arnold, Raheem Sterling, Wilfried Zaha, Moussa Sissoko gibi ünlü oyuncuların yer alacağı turnuva 21 Nisan'da başlıyor.
21.04.2020 Futbol
Tarım girişimcisine 50 milyon euroluk IPARD-II hibesi verilecek
Tarım girişimcisine 50 milyon euroluk IPARD-II hibesi verilecek Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Programı-II (IPARD) 8'inci Başvuru Çağrısı'yla işleme ve pazarlama sektörlerinde, üretici, yetiştirici ve pazarlama alanına yönelik 50 milyon euro hibe paketi sunduklarını belirterek "Yeni hibe paketinde, makine ve ekipman alımı ile yenilenebilir enerji ekipmanlarını, yani modernizasyonu destekleyeceğiz." dedi.
25.11.2019 Ekonomi
YKS'nin ilk sınavı TYT ne zaman?
YKS'nin ilk sınavı TYT ne zaman? ÖSYM tarafından yapılacak olan 2019 YKS sınavının başvuruları 6 Mart'ta sona erdi. Başvurularını tamamlayan adaylar ilk oturum olan TYT'nin tarihini merak ediyor. TYT sınavı ne zaman yapılacak?
7.06.2019 Eğitim
Matematik netlerini nasıl arttırabilirsiniz?
Matematik netlerini nasıl arttırabilirsiniz? Matematik, YKS’de adayların en çok zorlandığı derslerden biri. Bu nedenle de çözülen her soru, adayları binlerce kişinin önüne taşıyabiliyor. TYT matematiğinde sayılar, problemler, işlem yeteneği büyük bir yer tutuyor. Geometride ise günlük hayattan herhangi bir nesne, soru olarak çıkabilir. AYT sorularında da bilgiyi kullanarak yorum yapmanız beklenebilir.
29.05.2019 Eğitim
Şoke eden iddia! Dava açıldı
Şoke eden iddia! Dava açıldı Konya'da Selçuk Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Hüseyin A., salon başkanı olarak görev aldığı Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) öncesinde üzerinde cep telefonu bulunduğu gerekçesiyle bina sorumlusu Prof. Dr. Hakan Y. tarafından polise verilen talimatla çırılçıplak soyulup arandığını ileri sürdü. Hüseyin A.'nın şikayeti üzerine başlatılan idari soruşturma sonunda rektörlük, konunun yargıya taşınmasına karar verdi ve Prof. Dr. Hakan Y. hakkında 'tehdit, hakaret, iftira' suçundan dava açıldı. Prof. Dr. Hakan Y. suçlamayı kabul etmezken, Dr. Hüseyin A. psikolojik tedavi gördüğünü belirtti.
7.05.2019 Yaşam
ÖSYM'den MEB-EKYS için "saat" uyarısı
ÖSYM'den MEB-EKYS için "saat" uyarısı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nca (ÖSYM), 21 Nisan Pazar günü yapılacak Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı'na (2019-MEB-EKYS) girecek adaylara saat 10.00'dan sonra sınav binalarına girişe izin verilmeyeceği uyarısı yapıldı.
19.04.2019 Eğitim
Çarpıtılan sonuçlar!
Çarpıtılan sonuçlar! YÖK, sonuçları ‘boş kontenjanlarda önemli azalma’ olarak yorumladı...
1.09.2018 Eğitim
LGS tercih sonuçları açıklandı
LGS tercih sonuçları açıklandı Liselere yerleştirme sonuçları Milli Eğitim Bakanlığının "www.meb.gov.tr" internet adresinden açıklandı.
30.07.2018 Gündem
TYT’de çapraz testleri önemseyin!
TYT’de çapraz testleri önemseyin! TYT’de bütün soruları çözmek zorundasınız...
26.06.2018 Eğitim
Her soru altın değerinde
Her soru altın değerinde İki bölüm halinde yapılacak ve lise öğrencilerinin yüksek öğrenim hayatlarını belirleyecek sınavda her soru çok değerli...
25.06.2018 Eğitim
Üniversite sınavı ne zaman yapılacak? 2018 YSK tarihi
Üniversite sınavı ne zaman yapılacak? 2018 YSK tarihi Üniversite sınavı ne zaman yapılacak? 2018 YSK tarihi hangi gün? Sorularının yanıtı merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte 2018 yılında üniversiteli olmak isteyenlerin gündemde sıkça araştırdığı YSK hakkındaki tüm bilgiler...
18.06.2018 Gündem
YKS ne zaman? İşte 2018 YKS tarihleri...
YKS ne zaman? İşte 2018 YKS tarihleri... YKS ne zaman yapılacak? Sorusunun yanıtı merak ediliyor ve gündemde sıkça araştırılıyor. Üniversiteye giriş sınavı olan YKS, 2018 yılında ilk kez gerçekleşecek. İşte milyonlarca öğrencinin merak ettiği YKS hakkındaki bilgiler...
5.06.2018 Gündem
Matematik testini  yapan sınavı kazanır!
Matematik testini yapan sınavı kazanır! ‘Sınav kolaydı veya zordu’ demenin bir manası yok! Sınav kolay da olsa, zor da olsa sonuç değişmeyecek...
2.06.2018 Eğitim
İstanbul'da can çekişen miras!
İstanbul'da can çekişen miras! Duvarlarına sprey boyalarla yazılar yazılan ve her geçen gün harabeye dönüşen Galata’daki Cenevizlerden kalma yapılar kurtarılarak turizme kazandırılmayı bekliyor...
16.04.2018 Gündem
Matematik çözemeyen üniversiteye giremez!
Matematik çözemeyen üniversiteye giremez! Üniversite adayları Türkçe ve matematikten hiç net çıkaramazsa fen bilimleri ve sosyal bilimler testlerindeki tüm soruları doğru cevaplasa bile tercih yapma hakkını kaybedecek. Bu yüzden üniversitelerin kontenjanları boş kalabilir
25.03.2018 Gündem
Yarıyıl tatili sona erdi
Yarıyıl tatili sona erdi Yaklaşık 18 milyon öğrenci ile bir milyon öğretmen eğitim öğretim yılının ikinci dönemine bugün başlıyor.
5.02.2018 Eğitim
18 milyon öğrenci bugün karne alıyor
18 milyon öğrenci bugün karne alıyor Okul öncesinde 1 milyon 466 bin 409, ilköğretimde 10 milyon 657 bin 534, ortaöğretimde 5 milyon 849 bin 970 olmak üzere toplam 17 milyon 973 bin 913 öğrenci bugün karne alacak. Öğrenciler, yoğun geçen dönemin ardından iki hafta dinlenme fırsatı bulacak. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda görev yapan 1 milyon 66 bin 68 öğretmen de yarıyıl tatilinde yorgunluklarını atma imkanı bulacak. 2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi, 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 8 Haziran Cuma günü sona erecek. Yaklaşık 3,5 ay sürecek yaz tatilinin ardından 2018-2019 eğitim öğretim yılı, 17 Eylül 2018 Pazartesi günü başlayacak. Bu yıl ilk defa uygulanacak merkezi sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumları için yapılacak sınav, 2 Haziran’da gerçekleştirilecek. Öte yandan 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıflar için gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) da 3 Haziran’da yapılacak. Yükseköğretim Kurulunca üniversiteye girişte YGS ve LYS’nin yerine getirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) 1. oturumu (TYT) 23 Haziran’da, 2. oturumu ile Yabancı Dil Oturumu ise 24 Haziran’da gerçekleştirilecek.
18.01.2018 Yaşam
18 milyon öğrenci için yarıyıl tatili başlıyor
18 milyon öğrenci için yarıyıl tatili başlıyor Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci, yarın karne alarak yarıyıl tatiline başlayacak olmanın heyecanını yaşıyor.
18.01.2018 Eğitim
Her hayali dram oldu
Her hayali dram oldu Şırnaklı Leyla önce annesini kaybetti, sonra kardeşi kansere yakalandı. Ancak o iliğiyle kardeşinin hayatını kurtardı. Hastaneden çıkmadığı için liseyi bıraktı. Kardeşini iyileştirdikten sonra liseyi bitirip üniversiteye girdi. Ancak 22 yaşındaki Leyla aşçı olma hayali kurarken bu kez kardeşinin öldürüldüğü haberi geldi
17.01.2018 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Lys ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki lys haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.