LGS’de sorular öğrencileri zorlamadı
LGS’de sorular öğrencileri zorlamadı 1 milyondan fazla 8’inci sınıf öğrencisine iyi bir lisenin kapılarını aralayacak olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı dün yapıldı. Öğrenciler 90 soruyu yanıtlamak için içeride ter dökerken veliler de dışarıda heyecanla bekledi. Öğrenciler soruların genel olarak kolay olduğunu söyledi.
5.06.2023 Eğitim
LGS sınavı bugün yapılacak! 1 milyondan fazla öğrenci katılacak
LGS sınavı bugün yapılacak! 1 milyondan fazla öğrenci katılacak Lise ve üniversite yolundaki sınav maratonunun ilki olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) bugün yapılıyor. 1 milyon 246 bin 429 öğrencinin katılması beklenen sınav 09.30’da başlayacak. Adaylar, 90 soru için iki oturumda 155 dakika boyunca ter dökecek.
4.06.2023 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Milyonlar bekliyordu, tarihler, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımları...
MEB resmen duyurdu! Milyonlar bekliyordu, tarihler, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımları... Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi açıklama yapıldı. Tarihler belli oldu. Milyonlarca öğrenci bekliyordu. Hem öğrenciler hem de veliler değişiklik yapılıp yapılmayacağını merak ediyordu. MEB tarafından detaylı açıklama yapıldı. Bakan Özer konunun ayrıntılarını paylaştı. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer: “LGS kapsamında 5 Haziran 2022'de uygulanacak merkezî sınavın başvuruları, 4-14 Nisan 2022 tarihleri arasında Bakanlık tarafından merkezî olarak gerçekleştirilecek. Sınavda oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı." diye konuştu.
29.03.2022 Eğitim
Bakan Selçuk duyurdu! LGS ile ilgili son dakika gelişmesi
Bakan Selçuk duyurdu! LGS ile ilgili son dakika gelişmesi Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk duyurdu. LGS ile ilgili son dakika gelişmesi. Bakan Selçuk, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. LGS'de benzer soru iddialarına değinen Bakan Selçuk, "Tamamen dedikodu. Böyle bir şey olsa zaten ilk 1-2 saat içerisinde çıkarılırdı." ifadelerini kullandı.
11.06.2021 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri