Kuyruklu Yıldız

Kuyruklu Yıldız

Son dakika kuyruklu yıldız haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kuyruklu yıldız ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kuyruklu yıldız haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kuyruklu Yıldız

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kuyruklu yıldız gelişmeleri de dahil olmak üzere 112 kuyruklu yıldız haberi bulunmuştur. Tüm kuyruklu yıldız haberleri aşağıda listelenmiştir.
Asteroit Nedir, Özellikleri Nelerdir? Asteroitlerin Kimyasal Yapıları...
Asteroit Nedir, Özellikleri Nelerdir? Asteroitlerin Kimyasal Yapıları... Hem Güneş sisteminde hem de birçok farklı sistemde asteroidler bulunmaktadır. Bunların sayısının rakamla ele almak dahi mümkün olmaz. Ancak asteroidler meteorlar ile beraber ayrıca gezegenlerden farklı bir yapıya sahiptir. Küçük Güneş sistemi cisimleri olarak da ifade edilen bu sistemler, aynı zamanda bir gezegeni alt üst edecek güce ve boyutlara sahiplerdir.
14.12.2023 Eğitim
Perseid göktaşı yağmuru yarın başlıyor
Perseid göktaşı yağmuru yarın başlıyor Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü DOSAP Araştırmacısı Dr. Cenk Kayhan, 12-13 Ağustos’ta gerçekleşecek olan Perseid göktaşı yağmurunun Türkiye’nin her yerinden gözlemlenebileceğini söyleyerek, “Bu yıl yeni ay etkisi dolayısıyla daha net gözlemlenebilecek” dedi.
11.08.2023 Yaşam
Uzaylıların varlığı gerçek mi? NASA'dan açıklama: 'İnsanların inanmadığı çok şaşırtıcı olaylar var'
Uzaylıların varlığı gerçek mi? NASA'dan açıklama: 'İnsanların inanmadığı çok şaşırtıcı olaylar var' ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) son günlerde UFO tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Geçtiğimiz günlerde eski istihbarat ekiplerinin çıktıkları mahkemede UFO'ları gördüklerini iddia etmesi üzerine konu ABD kongresine taşındı. Harvard Üniversitesi'nden astrofizik profesörü Avi Loeb'da şaşartan bir açıklamada b ulunarak 28 gün sonra uzaylıların varlığı ile ilgili açıklama yapacaklarını söyledi.
6.08.2023 Dünya
NASA keşfetti Antalya'dan görüntülendi! Hızla dünyaya yaklaşıyor...
NASA keşfetti Antalya'dan görüntülendi! Hızla dünyaya yaklaşıyor... NASA tarafından 2022'de keşfedilen yeşil renkli kuyruklu yıldız hızal dünyaya doğru yaklaşıyor. Antalya'da 2 bin 500 rakımdaki TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi'nin 'Aygöz' adlı ufuk teleskobu, parlak yeşil renkteki C/2022 E3 (ZTF) isimli kuyruklu yıldızını görüntüledi. Gözlemevi Müdür Vekili Dr. Tuncay Özışık, "Bu hafta, Dünya'ya çok yakın ve bu uzaklık değişecek. Git gide kendi yörüngesi üzerinde Dünya'dan uzaklaşacak ve milyonlarca kilometre uzağa gidecek" dedi.
3.02.2023 Bilim ve Teknoloji
1 Şubat Kuyruklu Yıldız saat kaçta, kuyruklu yıldız ne zaman geçecek 2023? 1 Şubat Kuyruklu Yıldız kıyamet alameti mi, kuyruklu yıldız nedir, Türkiye’den görülecek mi?
1 Şubat Kuyruklu Yıldız saat kaçta, kuyruklu yıldız ne zaman geçecek 2023? 1 Şubat Kuyruklu Yıldız kıyamet alameti mi, kuyruklu yıldız nedir, Türkiye’den görülecek mi? Kuyruklu yıldız nedir, 1 Şubat Kuyruklu Yıldız saat kaçta gelecek? Amerika Birşleşik Devletleri Havacılık ve Uzay Ajansı'ndan (NASA) yapılan açıklamada, bir kuyruklu yıldız 50 bin yıl aranın ardından Dünya'ya çok yakın bir mesafeye yaklaşacak. Peki, Kuyruklu yıldız ne zaman geçecek 2023? 1 Şubat Kuyruklu Yıldız kıyamet alameti mi? Kuyruklu Yıldız Türkiye’den görülecek mi?
1.02.2023 Bilim ve Teknoloji
Karın Deşen Jack'in yüzü göründü! Vahşi gizem 135 yıl sonra ortaya çıktı
Karın Deşen Jack'in yüzü göründü! Vahşi gizem 135 yıl sonra ortaya çıktı Dünyanın en korkunç ve vahşi seri katilleri arasında olan Karın Deşen Jack ile ilgili gerçek ortaya çıktı. 1888 yılında Londra'ya korku salan seri katil Karın Deşen Jack'in kimliği günümüzde de gizemini koruyor. Hayat kadınlarını hedef alan seri katil, öldürme yöntemiyle dikkat çekiyordu. Karın Deşen Jack'in kimliğinin ardından sır gün yüzüne çıktı. İşte haberin detayları...
3.01.2023 Dünya
Meksika’da otobüs uçuruma yuvarlandı: 15 ölü, 24 yaralı
Meksika’da otobüs uçuruma yuvarlandı: 15 ölü, 24 yaralı Meksika’da bir yolcu otobüsünün uçuruma yuvarlanması sonucu 15 kişi hayatını kaybetti, 24 kişi yaralandı.
31.12.2022 Dünya
Böylesi ilk kez olacak! Kuyruklu yıldız Dünya'ya yaklaşıyor
Böylesi ilk kez olacak! Kuyruklu yıldız Dünya'ya yaklaşıyor Dünya'ya yaklaşık 100 milyon yıl uzakta bulunan kuyruklu yıldız, Dünya'ya yaklaşıyor. Şubat ayında en yakın konuma gelmesi beklenen kuyruklu yıldız, Dünya'dan çıplak gözle gözlenebilecek. Bilim insanları, bunu, "hayat boyunca bir kez görülebilecek bir olay" diye niteliyor.
31.12.2022 Dünya
Ressam Komet kimdir, neden öldü? Gürkan Coşkun ne kanseriydi? İşte Ressam Komet’in eserleri ve hayatı…
Ressam Komet kimdir, neden öldü? Gürkan Coşkun ne kanseriydi? İşte Ressam Komet’in eserleri ve hayatı… Ressam Gürkan Coşkun hayatını kaybetti. 'Komet' adıyla bilinen ressam ve şair Gürkan Coşkun, 81 yaşında hayata veda etti. Peki, Ressam Komet kimdir, neden öldü? Gürkan Coşkun ne kanseriydi? İşte Ressam Komet’in eserleri ve hayatı…
26.09.2022 Kültür Sanat
Tau Herculids meteor yağmuru ne zaman? Kuyruklu yıldız görülecek mi? Halley kuyruklu yıldızı meteor yağmuru hangi tarihte?
Tau Herculids meteor yağmuru ne zaman? Kuyruklu yıldız görülecek mi? Halley kuyruklu yıldızı meteor yağmuru hangi tarihte? NASA duyurdu! Tau Herculids meteor yağmuru geliyor. NASA, özel bir astronomik olayın gerçekleşebileceğini duyurdu. Tau Herculids adlı daha önce hiç görülmemiş bir meteor yağmurunun yaşanabileceğini belirten NASA, bu gökyüzü olayının çıplak gözle izlenebileceğini duyurdu. Peki, Tau Herculids meteor yağmuru ne zaman? Kuyruklu yıldız görülecek mi? Halley kuyruklu yıldızı meteor yağmuru hangi tarihte? Halley kuyruklu yıldızı parçaları görülecek mi? İşte detaylar…
29.05.2022 Bilim ve Teknoloji
2021'de Güneş ve Ay'da ikişer tutulma
2021'de Güneş ve Ay'da ikişer tutulma Yeni yılda Dünya'da iki Güneş tutulması, iki de Ay tutulması yaşanacak. Tutulmalar, Türkiye'den izlenemeyecek.
1.01.2021 Bilim ve Teknoloji
Güneş Sistemi'nde 'çekimsel otoban' ağı keşfedildi
Güneş Sistemi'nde 'çekimsel otoban' ağı keşfedildi Güneş Sistemi'nde gelecekte uzay yolculuğunu hızlandırabilecek bir "çekimsel otoban" ağı keşfedildi.
12.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Neowise kuyruklu yıldızı Ankara Üniversitesi Gözlemevi'nde  görüntülendi
Neowise kuyruklu yıldızı Ankara Üniversitesi Gözlemevi'nde görüntülendi Uzaydaki varlığı bu yıl keşfedilen Neowise C/2020 F3 kuyruklu yıldızı, Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi'ndeki bilim insanları tarafından görüntülendi.
23.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Kuyruklu yıldız ne zaman geçecek? Neowise kuyruklu yıldız nasıl görülür?
Kuyruklu yıldız ne zaman geçecek? Neowise kuyruklu yıldız nasıl görülür? Amerika Birleşik Devletleri Uzay ve Havacılık Ajansı (NASA) tarafından Mart ayında keşfedilen ve adını NEOWISE teleskobundan alan C/2020 F3 NEOWI Neowise kuyruklu yıldızı birçok yerde çıplak gözle gözlenebiliyor. Pek çok kişi de kuyruklu yıldız ne zaman geçecek? Neowise kuyruklu yıldız nasıl görülür? sorularını araştırıyor. İşte Neowise kuyruklu yıldız hakkında bilmeniz gerekenler...
9.08.2020 Gündem
Neowise kuyruklu yıldızı, Türk bayrağı ile aynı karede fotoğraflandı
Neowise kuyruklu yıldızı, Türk bayrağı ile aynı karede fotoğraflandı Neowise kuyruklu yıldızı, Türkiyenin pek çok noktasından gözlemlenirken, Bursa'da Türk bayrağı ile aynı karede fotoğraflandı.
18.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Tekirdağ'da görüntülendi! 6 bin 766 yıl sonra...
Tekirdağ'da görüntülendi! 6 bin 766 yıl sonra... ABD Uzay ve Havacılık Ajansı (NASA) tarafından keşfedilen Neowise kuyruklu yıldızı, Tekirdağ’da bir fotoğraf tutkunu tarafından görüntülendi.
16.07.2020 Gündem
Son 25 yılın en parlak kuyruklu yıldızı Neowise İstanbul'da gözlemlendi!
Son 25 yılın en parlak kuyruklu yıldızı Neowise İstanbul'da gözlemlendi! NASA tarafından mart ayında keşfedilen ve adını "NEOWISE" teleskobundan alan çeyrek asırın en parlak kuyruklu yıldızı olan "C/2020 F3 Neowise" İstanbul ve Van'da gözlemlendi. Pek çok kişi internette Kuyruklu yıldız ne zaman geçecek? sorusunu araştırıyor. İşte kuyruklu yıldız gözlem zamanları...
12.07.2020 Gündem
SOHO Teleskobu 4 bininci kuyruklu yıldızı tespit etti
SOHO Teleskobu 4 bininci kuyruklu yıldızı tespit etti NASA ile ESA'nın, SOHO Teleskobu, 4 bininci kez bir kuyruklu yıldızı kayda aldı.
18.06.2020 Bilim ve Teknoloji
Kuyruklu bir asteroit keşfedildi
Kuyruklu bir asteroit keşfedildi Gök bilimciler kuyruklu bir asteroit keşfetti. 2019 LD2 adı verilen asteroitin, Jüpiter ile aynı yörüngeyi paylaştığı belirtildi.
22.05.2020 Bilim ve Teknoloji
Şirin Pancaroğlu kimdir? Harpist Şirin Pancaroğlu'nun biyografisi ve eserleri
Şirin Pancaroğlu kimdir? Harpist Şirin Pancaroğlu'nun biyografisi ve eserleri Türkiye'nin önde gelen arp sanatçıları arasında yer alan ve uluslararası birçok çalışmaya öncülük eden Harpist Şirin Pancaroğlu, müziği, albümleri ve konserleri ile gündeme geliyor. Peki, Şirin Pancaroğlu kimdir? Harpist Şirin Pancaroğlu'nun biyografisi ve eserleri...
19.05.2020 Gündem
Atlas Kuyruklu Yıldızı görüntülendi
Atlas Kuyruklu Yıldızı görüntülendi URSA Major Takım Yıldızı bölgesinde 29 Aralık 2019 tarihinde keşfedilen ve 'Atlas' adı verilen kuyruklu yıldız, Antalya Bakırlıtepe'deki TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi'nde, T100 teleskobu ile görüntülendi. TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi Müdürü Prof. Dr. Sacit Özdemir, Atlas Kuyruklu Yıldızı'nın Güneş'e doğru yaklaştığını ve parçalanmaya başladığını açıkladı.
4.05.2020 Bilim ve Teknoloji
Neptün'ün ötesinde 139 yeni gök cismi keşfedildi
Neptün'ün ötesinde 139 yeni gök cismi keşfedildi Gök bilimciler Güneş Sistemi'nde Neptün gezegeninin ötesinde 139 yeni gök cismi keşfetti.
15.03.2020 Bilim ve Teknoloji
Hale Akınlı son yolculuğuna uğurlandı
Hale Akınlı son yolculuğuna uğurlandı İBB Şehir Tiyatroları’nın ve Türk Sineması’nın değerli sanatçısı Hale Akınlı, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenen bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.
17.12.2019 Magazin
Yıldızlararası ilk ziyaretçi!
Yıldızlararası ilk ziyaretçi! Hubble Uzay Teleskobu, yabancı bir galaksiden gelen kuyrukluyıldızın görüntüsünü yayınladı.
17.12.2019 Bilim ve Teknoloji
Rafadan Tayfa Göbeklitepe filmi ne zaman vizyona girecek?
Rafadan Tayfa Göbeklitepe filmi ne zaman vizyona girecek? Rafadan Tayfa Göbeklitepe filminin vizyona gireceği tarih çocuklar tarafından merakla takip ediliyor. Peki, Rafadan Tayfa Göbeklitepe filmi ne zaman vizyona girecek? İşte Rafadan Tayfa Göbeklitepe filmi hakkında merak edilenler…
9.12.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kuyruklu Yıldız ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kuyruklu yıldız haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.