Kürt Meselesi

Kürt Meselesi

Son dakika Kürt meselesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kürt meselesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kürt meselesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kürt Meselesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kürt meselesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.134 kürt meselesi haberi bulunmuştur. Tüm kürt meselesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gabar petrolü müjdesi: Uygun şartlarda vereceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gabar petrolü müjdesi: Uygun şartlarda vereceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van Beşyol Meydanı'nda düzenlenen mitingde açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Millet İttifakı'na eleştiren Erdoğan, "Bu masa müzakere masası olmaktan çıkalı çok oldu. Direksiyonda Kılıçdaroğlu görünüyor ama onun görevi mutfakta video çekmek, kalp yapmak." dedi. Öte yandan Erdoğan, Gabar'da bulunan petrolün vatandaşa uygun fiyatla verileceğini duyurdu.
5.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı cuma günü ne açıklayacak, yeni Alevi projesi nedir?
Cumhurbaşkanı cuma günü ne açıklayacak, yeni Alevi projesi nedir? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AKP Grup Toplantısı'nda CHP'nin başörtüsü ile ilgili verdiği yasa teklifine yönelik ''Eğer dürüstseniz çözümü yasa değil Anayasa düzeninde sağlayalım'' diyerek  alevi vatandaşları ilgilendiren yeni bir projenin duyurulacağını da aktardı.  Peki, Cumhurbaşkanı cuma günü ne açıklayacak, yeni Alevi projesi nedir?
5.10.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı ne dedi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ne açıkladı? Cumhurbaşkanı grup konuşması!
Cumhurbaşkanı ne dedi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ne açıkladı? Cumhurbaşkanı grup konuşması! Cumhurbaşkanı Erdoğan ne açıklandı, cumhurbaşkanı grup konuşması bitti mi? AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis’te yaptığı grup konuşmasında hak ve özgürlüklerle ilgili açıklama yapacağını söyleyerek, herkesi ekran başına davet etmiş. Cumhurbaşkanı Erdoğan beklenen konuşmaya başladı. Peki, Cumhurbaşkanı ne dedi?
5.10.2022 Gündem
Mustafa Destici: Kürt sorunu kavramını reddediyoruz
Mustafa Destici: Kürt sorunu kavramını reddediyoruz Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Kim kürt sorunu var diyorsa şunu tarif edin. ‘Kürt sorunu var’ derken neyi kastediyorsunuz. Tarif edin. Ben böyle bir sorun görmüyorum. Geçmişte yaşanan sosyal, ekonomik ve idari eşitsizliklerle güdülenmiş gibi sunulan terör sorununu bir etnik gruba ilişkin tanımsal yakıştırmalarla meşrulaştırma gayretlerinin tezahürü olan kürt sorunu kavramını reddediyoruz. Kabul etmiyoruz ve doğru bulmuyoruz” dedi.
30.09.2021 Siyaset
7 kişinin öldüğü Konya katliamı ile ilgili flaş gelişme! 10 kişi gözaltında
7 kişinin öldüğü Konya katliamı ile ilgili flaş gelişme! 10 kişi gözaltında Konya'da 2010 yılından bu yana aralarında 'kedi' nedeniyle husumet bulunan K. ailesinden bir kişinin silahlı saldırısı sonucu 7 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili 10 kişi gözaltına alındı.
31.07.2021 Gündem
Sosyal medyada olay olan paylaşım: Biden’ın gerçek ismi Cımoyê Bahattîn Ağa
Sosyal medyada olay olan paylaşım: Biden’ın gerçek ismi Cımoyê Bahattîn Ağa AK Parti MKYK üyesi ve Medya Tanıtım Başkan Yardımcısı Orhan Miroğlu’nun, “Geçenlerde konuştuğum bir Kürt dostum söyledi, ciddi olduğuna inanmak zor olsa da amacın ne olduğunu tahmin etmek zor değil. Birileri diyormuş ki, Biden’ın gerçek ismi Cımoyê Bahattîn Ağa imiş! Erivan’dan ABD’ye göç etmiş bir Kürt aileden geliyormuş ve aslen Bıruki aşiretindenmiş!” paylaşımı sosyal medyada olay oldu.
23.01.2021 Gündem
Devlet Bahçeli'den Macron'a çok sert tepki: Siyasi şizofren!
Devlet Bahçeli'den Macron'a çok sert tepki: Siyasi şizofren! Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında milletvekillerine seslendi. Bahçeli, "Akli melekelerini hepten kaybetmiş Macron'un kafa yoracak başka mesaisi yok mudur. Bu siyasi şizofren ne hakla İslam'ı yapılandırmayı hedef seçti. Allah katında kıyamete kadar geçerli olacak tek hak din İslam'dır. Dinin sahibi Allah'tır, Macron'un sahibi kimdir?" dedi.
27.10.2020 Siyaset
Sakarya'da mevsimlik tarım işçilerinin darbedildiği iddiasında yeni detay
Sakarya'da mevsimlik tarım işçilerinin darbedildiği iddiasında yeni detay Sakarya'nın Kocaali ilçesinde bazı sosyal medya platformları ile haber sitelerinde yer alan "Kürt kökenli işçilere saldırı" iddialarına ilişkin işçilerin çavuşu Kasım Demir, "Bu yaşadığımız olay münferit olarak yaşandı. Diğer çalıştığımız yerlerde hiç sıkıntılar yaşamadık. Bu, Türk-Kürt meselesi değil, şahıs meselesi." dedi.
5.09.2020 Yaşam
MHP'den Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Abdullah Gül'e sert sözler
MHP'den Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Abdullah Gül'e sert sözler MHP Genel Başkanı Semih Yalçın, "Pensilvanya'dan esen rüzgârların kaldırdığı yapraklar, topraklarımızda esen Cumhur İttifakı fırtınasının önünde sürüklenip savrulacaktır" dedi.
14.12.2019 Siyaset
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten son dakika EYT açıklaması!
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten son dakika EYT açıklaması! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası konuştu. Milyonlarca emeklilikte yaşa takılan bekliyordu. EYT'liler ile ilgili soruya Çelik, "Netice itibarıyla bahsedilen tedbirleri almanın ya da bahsedilen politikaları uygulamanın ülkeye bir maliyeti vardır ve bu maliyet ülkenin altından kalkabileceği bir maliyet değildir.Cumhurbaşkanımız bunun altını çizmiştir ve son sözü söylemiştir" dedi. Doğu Akdeniz ile ilgili de konuşan Çelik, Türkiye Cumhuriyeti'nin çıkarlarından ve KKTC'nin hak ve menfaatlerinden zerre kadar taviz verilmeyeceğini açıkladı.
18.11.2019 Siyaset
Rusya ve İran'dan Türkiye'ye 'güvenli bölge' desteği
Rusya ve İran'dan Türkiye'ye 'güvenli bölge' desteği Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin Suriye'de ABD ile güvenli bölge kurma çalışmalarını takip ettiklerini belirterek, "Türkiye'nin, sınırlarında güvenliğinin sağlanması konusundaki meşru çıkarlarını kabul ediyoruz." dedi.
2.09.2019 Gündem
Başbakan Yıldırım'dan bedelli askerlik açıklaması!
Başbakan Yıldırım'dan bedelli askerlik açıklaması! Bedelli askerliğe ilişkin son dakika açıklamalarında bulunan Başbakan Binali Yıldırım, "İnşallah seçimden sonra ele alacağımız en önemli konulardan biri bu olacak." dedi.
5.06.2018 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karar talihsizliktir, reddediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karar talihsizliktir, reddediyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Chatham House'da konuştu. Erdoğan, ABD'nin Kudüs kararıyla ilgili "karar talihsizliktir, reddediyoruz" dedi.
14.05.2018 Siyaset
PKK/PYD'den sinsi plan! Operasyonlar bittikten sonra...
PKK/PYD'den sinsi plan! Operasyonlar bittikten sonra... Reyhanlı'nın karşısındaki İdlib'de oluşturulan çatışmasızlık bölgesindeki genel tabloyu değerlendiren Milliyet yazarı Nihat Ali Özcan, 'PKK/PYD, operasyonlar bittikten sonra bölgede bir yönetim inşa etmek için ABD ile çalışıyor' dedi.
29.09.2021 Gündem
Erdoğan'dan ABD'li muhabire 'terörist' uyarısı
Erdoğan'dan ABD'li muhabire 'terörist' uyarısı BM Genel Kurulu toplantıları için ABD'ye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD kanalına verdiği röportajda muhabiri 'Teröriste, terörist deyin' diye uyardı.
29.09.2021 Gündem
O ülkenin büyükelçisinden skandal "Türkiye" mailleri!
O ülkenin büyükelçisinden skandal "Türkiye" mailleri! Birleşik Arap Emirlikleri'nin Washington büyükelçisine ait olduğu iddia edilen e-postalar hackerklar tarafından yayınlandı. Maillerde Büyükelçinin İsrail yanlısı Demokrasiyi Savunma Vakfı (FDD) ile yakın ilişki içinde olduğunu ve Türkiye ile Katar'a karşı ortak politikalar geliştirmeye çalıştıkları anlaşılıyor.
3.06.2017 Dünya
Erdoğan: Sadece Türkiye başardı
Erdoğan: Sadece Türkiye başardı Erdoğan, "Şu anda dünyanın hiçbir yerinde yüzde 85, yüzde 86, hatta yüzde 86'yı aşkın bir şekilde sandığa katılımla seçimin yapıldığı ülkeler yok gibidir. Avrupa'da öyle ülkeler var ki yüzde 35, yüzde 40 katılımla seçim yapıyorlar. Biz de ise düşünün şimdi son referandum yüzde 85'in üzerinde. Böyle bir seçim var mı? Türkiye bunu başardı." dedi.
29.04.2017 Siyaset
Obama PKK için Barzani'yi de veto etmiş
Obama PKK için Barzani'yi de veto etmiş Terör örgütlerini müttefik ilan eden Obama’nın, Barzani’nin sunduğu çözüm teklifini PKK-PYD uğruna veto ettiği ortaya çıktı.
17.06.2021 Dünya
Altan Tan: Kürtler PKK'nın oyununa gelmedi
Altan Tan: Kürtler PKK'nın oyununa gelmedi ‘Hendek döneminde Kürtler sokağa çıkmadılar ve oyun bozuldu’ diyen HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, “Türkiye’nin batısında da bu iş yapılmak istendi. Çok şükür, Kürdü ile Laz’ı, Çerkez’i ile Türkiye bu oyuna gelmedi” dedi. Tan, “HDP'den, PKK'nın yanlış olan şiddet tarzına yüksek sesle karşı çıkması beklendi. Daha güçlü bir şekilde PKK'ya karşı tavır sergilemesi gerekirdi.” dedi.
29.09.2021 Gündem
Son araştırmada dikkat çeken detaylar
Son araştırmada dikkat çeken detaylar AK Parti MYK’da masaya yatırılan araştırma sonuçları, toplumsal algı ve oluşturulmaya çalışılan kutuplaşma ortamına karşı önemli ipuçları içeriyor.
29.09.2021 Gündem
PYD lideri Müslim İngiliz parlamentosunda konuşacak
PYD lideri Müslim İngiliz parlamentosunda konuşacak İngiltere'de Kürt meselesi üzerine çalışmalarını sürdüren Centre for Kurdish Progress, Demokratik Birlik Partisi Lideri Salih Müslim ile İngiltere Parlamentosunda halka açık bir toplantı düzenliyor.
17.06.2021 Dünya
Miroğlu: Hendekler darbeye hazırlıktı
Miroğlu: Hendekler darbeye hazırlıktı Al Jazeera’nin sorularını yanıtlayan AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu’na göre, 15 Temmuz darbesinin ayak sesleri aslında Doğu ve Güneydoğu’da kazılan hendeklerle duyuldu...
29.09.2021 Gündem
Eker: 'Türkiye'yi terör belasından kurtarmak istiyoruz'
Eker: 'Türkiye'yi terör belasından kurtarmak istiyoruz' AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, "Biz Türkiyeyi terör belasından kurtarmak istiyoruz. Türkiye'nin herhangi bir şehrinde aynı apartmanda onlarca Kürt ile Türk birbiriyle komşu, akraba olarak yaşıyor. Vatandaşların kendi arasında hiçbir zaman bir sorun olmadı, yok." dedi.
29.09.2021 Gündem
Doğu'da halk teröre karşı sokağa çıktı
Doğu'da halk teröre karşı sokağa çıktı Terör örgütü PKK'nın özellikle son dönemlerde sivilleri de hedef alan saldırıları gerçekleştirmesi Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 7'den 70'e her kesimden gösterilen tepki, sokaklara taştı.
29.09.2021 Gündem
Kritik görüşme öncesi Erdoğan'dan tarihi açıklama
Kritik görüşme öncesi Erdoğan'dan tarihi açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şunu çok açık, net söylemem lazım, yani Suriye’ye barışı getirme noktasında artık en önemli adım, en önemli aktör birinci derecede Rusya Federasyonu’dur. Burada Rusya ve Türkiye beraber adım atmak suretiyle biz bu işi çözmeliyiz diye düşünüyorum." dedi.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kürt Meselesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kürt meselesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.