Küresel Piyasa

Küresel Piyasa

Son dakika küresel piyasa haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan küresel piyasa ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını küresel piyasa haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Küresel Piyasa

haberleri sayfasında son dakika yaşanan küresel piyasa gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.619 küresel piyasa haberi bulunmuştur. Tüm küresel piyasa haberleri aşağıda listelenmiştir.
Doğal gaz krizi Avrupa'yı vuracak! Türkiye'nin depolar dolu
Doğal gaz krizi Avrupa'yı vuracak! Türkiye'nin depolar dolu Doğal gaz ile ilgili flaş açıklama. Avrupa Rusya ile yaşanan enerji krizi sebebiyle bugüne kadar görülmemiş tasarruf tedbirlerine gidiyor. Almanya’da Zafer Takı gibi kamu kurumlarının ışıkları kapanırken, sıcak su kullanımının azaltılması gündemde. Fransa’da maçların gece oynanması tartışılıyor. Hırvatistan toplu taşımayı teşvik ederken, İngiltere’de kışın ‘evcil hayvanlarınıza sarılın’ kamu spotları yayınlanıyor. Türkiye ise kışa gaz depoları tam kapasite giriyor.
30.07.2022 Ekonomi
Yerli doğal gaz ile ilgili son dakika gelişmesi! Güzel haber geldi, kapasite artışı...
Yerli doğal gaz ile ilgili son dakika gelişmesi! Güzel haber geldi, kapasite artışı... Doğal gaz kullanımı ile ilgili flaş açıklama! Kış ayları işaret edildi. Avrupa enerji arzı sebebiyle zor bir kış geçirmeye hazırlanırken, Türkiye ise gerçekleştirdiği yatırımlarla bu kışı rahat atlatacak. Tuz Gölü’nde depolama işlemleri sürerken, Silivri’deki doğalgaz tesisinin de kapasitesi artırılıyor. Elimizdeki doğalgazın yüzde 20’sini depolayabileceğiz.
15.07.2022 Ekonomi
Kripto parada flaş gelişme! Kaderi belli olacak! Bitcoin, Ethereum...
Kripto parada flaş gelişme! Kaderi belli olacak! Bitcoin, Ethereum... Kripto para fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! 26 Mayıs’ta 28 bin dolar sınırına kadar inen Bitcoin, 31 Mayıs’ta 32 bin 375 dolara kadar çıktı. Ancak 5 günde yaşanan yüzde 15’lik artışın devamı gelmedi. Bitcoin yeniden 30 bin doların altını gördü. Böylece uzun zamandır ‘ralli’ bekleyenlerin umutları yine yarım kaldı. Peki, son günlerde dalga boyunun iyice arttığı Bitcoin’de dikkat edilmesi gereken seviyeler nerede?
4.06.2022 Ekonomi
Ayçiçek yağı ile ilgili flaş açıklama! BM duyurdu Ayçiçek yağına alternatif olacak...
Ayçiçek yağı ile ilgili flaş açıklama! BM duyurdu Ayçiçek yağına alternatif olacak... Ayçiçek yağı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Ayçiçek yağında kriz yaşanabilir. BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), savaştan ötürü azalan tarım üretiminin ithalatçı olan ülkelerde gıda riski oluşturacağını belirterek, yakın dönemde ayçiçek yağına alternatif olarak soya, hurma ve kolza tohumu yağlarına yönelebileceğini işaret etti.
14.03.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kaçacak delik bile bulamadılar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kaçacak delik bile bulamadılar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜGİK Genel Kurul toplantısında açıklamalar bulundu... Erdoğan Kış Kartalı Harekatı ile ilgili olarak,"Dün gece 3 ayrı noktada hedefleri bombaladık, kendilerine kaçacak delik bile bulamadılar." dedi.
2.02.2022 Siyaset
FED faiz toplantısı ne zaman? 2021 Aralık FED faiz kararını ne zaman, saat kaçta açıklayacak, FED faiz arttıracak mı?
FED faiz toplantısı ne zaman? 2021 Aralık FED faiz kararını ne zaman, saat kaçta açıklayacak, FED faiz arttıracak mı? FED toplantısı ne zaman, FED faiz kararı hangi tarihte açıklanacak? FED aralık ayı faiz kararı için tüm gözler Amerika Merkez Bankası’nda. Dünya FED'in vereceği faiz kararını bekliyor. İşte aralık ayı FED faiz kararı ve toplantısı…
14.12.2021 Ekonomi
Bakan Karaismailoğlu: Türksat 5B uydumuzu 19 Aralık'ta fırlatacağız
Bakan Karaismailoğlu: Türksat 5B uydumuzu 19 Aralık'ta fırlatacağız Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Türksat 5B uydumuzu 19 Aralık 2021 Pazar günü saat 06.58’de, ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral Üssü'nden Space X Falcon 9 roketiyle fırlatacağız" dedi.
10.12.2021 Ekonomi
Bankacılık sektörü ile ilgili açıklama! Giderek artıyor
Bankacılık sektörü ile ilgili açıklama! Giderek artıyor Sürdürülebilir bankacılığın yaygınlık kazandığı, bazı finans kurumlarının enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik düzenlemelerini devreye aldığı Türkiye'de bankalar, sürdürülebilirlik odaklı sendikasyon kredilerinde maliyet avantajı elde edebiliyor.
8.06.2021 Ekonomi
Altında rüzgar tersine döndü! 9 ayın...
Altında rüzgar tersine döndü! 9 ayın... Küresel piyasalarda dolarda güçlenmenin artmasıyla birlikte ons altın fiyatlarında geri çekilmeler yaşanmaya başladı. Geçtiğimiz Haziran ayından bu yana ons altın fiyatlarında en düşük seviye görüldü.
2.03.2021 Ekonomi
1 Mart altın fiyatları| Bugün güncel gram altın fiyatları ne kadar? Çeyrek altın fiyatı ne kadar?
1 Mart altın fiyatları| Bugün güncel gram altın fiyatları ne kadar? Çeyrek altın fiyatı ne kadar? Geçen hafta aşağı yönlü hareketlenmeler ile 1717 seviyelerini test eden ons altın, haftayı yaklaşık olarak yüzde 2.67 değer kaybı ile 1733 seviyelerinde kapatmıştı. Dolar endeksinin güçlenmesiyle birlikte Ons Altın’da görülen değer kaybı derinleşiyor. Küresel piyasa borsalarında sert satışlar görüldü. Ons Altın’da yaşanan değer kaybı devam ederken Dolar/TL kurunda yukarı yönlü seyir sonrasında Gram Altın geçen hafta içinde en yüksek 424 seviyesini gördü. Ons Altın’ın izleyeceği seyir Gram Altın için önemini koruyor. Gelişmekte olan ülkeler para birimlerinde yaşanan satış baskısının devam etmesi halinde Gram altında yukarı yönlü hareketin devam etmesi bekleniyor. Yatırımcı altın fiyatlarını takip ediyor. Peki, Bugün güncel gram altın fiyatları ne kadar? Gram altın fiyatı ne kadar oldu? Çeyrek altın fiyatı kaç lira? İşte 1 Mart güncel altın fiyatları...
1.03.2021 Ekonomi
FED toplantısı ne zaman, saat kaçta? Toplantı sonrası Eylül 2020 fed faiz açıklaması ne zaman?
FED toplantısı ne zaman, saat kaçta? Toplantı sonrası Eylül 2020 fed faiz açıklaması ne zaman? FED açıklaması ne zaman? FED toplantısı ne zaman, saat kaçta? Küresel piyasa FED toplantısını ve FES toplantısı sonrası yapılacak faiz açıklamasını bekliyor. ABD Merkez Bankası'nın geçtiğimiz günlerde açıkladığı yeni politika stratejisi ardından gerçekleştirilecek ilk Açık Piyasa Komitesi toplantısının ardından Başkan Jerome Powell faiz kararını açıklayacak? FED toplantısı ne zaman, saat kaçta başlıyor? FED toplantısı 2020…
16.09.2020 Gündem
Sanayi Bakanı Varank: Türkiye'nin otomobili yurt dışında da ilgi gördü
Sanayi Bakanı Varank: Türkiye'nin otomobili yurt dışında da ilgi gördü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türkiye'nin otomobilini tüm dünyaya tanıtarak bir tarihe ülkece şahitlik ettik. Tüm dünya diyorum çünkü bu tanıtım Türkiye kadar yurt dışında da ilgi gördü. Ortaya koyduğumuz güçlü siyasi irade ve stratejik yönlendirme, özel sektörün dinamizmiyle birleşerek milletimizde büyük heyecan oluşturan bu başarıyı getirdi. Dünyada otomotiv endüstrisi hızla değişirken, Türkiye'nin otomobili projesi ülkemize büyük fırsatlar sunacak. Savunma sanayinde elde ettiğimiz başarıyı, sanayinin tümüne yayacağız" dedi.
4.01.2020 Bilim ve Teknoloji
Fed’in faiz düşüreceği beklentileri yükseldi
Fed’in faiz düşüreceği beklentileri yükseldi Küresel piyasa şirketi CME Group, ABD hisse senedi piyasalarında, ABD Merkez Bankası`nın Aralık ayında faizleri düşüreceği beklentisinin yüzde 86 düzeyine yükseldiğini açıkladı.
30.05.2019 Ekonomi
Piyasalar yeni haftada Merkez Bankası'na odaklandı
Piyasalar yeni haftada Merkez Bankası'na odaklandı Küresel piyasalarda hızlı yükselen petrol fiyatları ile tedirginlik artarken, yurt içinde perşembe günü açıklanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası kararları bekleniyor.
22.04.2019 Ekonomi
Küresel piyasalar negatif seyrediyor
Küresel piyasalar negatif seyrediyor Küresel piyasalarda hafta başında etkili olan ticaret savaşına ilişkin iyimserlik kısa sürdü ve pay piyasalarında dün sert düşüşler kaydedildi. Dow Jones endeksi yüzde 3,10, S&P 500 endeksi yüzde 3,24 ve Nasdaq endeksi yüzde 3,80 değer kaybetti. Dolar endeksi 97`nin üzerine yerleşirken, ABD 10 yıllık tahvil faizleri güvenli liman alımlarıyla son 3 ayın en düşük seviyesi olan yüzde 2,8870`e kadar geriledi.
5.12.2018 Ekonomi
Dolara ilişkin çarpıcı yorum: Hakimiyeti bitecek
Dolara ilişkin çarpıcı yorum: Hakimiyeti bitecek Dünyanın en büyük varlık yönetim firması BlackRock’ın CEO’su Larry King'ten dolara ilişkin çarpıcı bir değerlendirme geldi. ABD dolarının küresel rezerv para statüsünün sonsuza kadar sürmeyeceğini söyleyen King, doların hakimiyetini kaybedeceğini de belirtti.
8.11.2018 Ekonomi
Atak püskürtüldü
Atak püskürtüldü 5 trilyon dolarlık varlığı yöneten küresel yatırımcılarla buluşan Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak spekülatif atakları püskürttüklerini belirterek, “Dengelenme süreci başladı” dedi
28.09.2018 Ekonomi
Bakan Albayrak, ABD'nin en büyükleri ile görüştü
Bakan Albayrak, ABD'nin en büyükleri ile görüştü Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, New York'ta baş döndüren ekonomi-finans diplomasisi gerçekleştirdi. ABD'nin dev yatırım şirketleri ve bankalarının temsilcileriyle baş başa toplantılar yapan Albayrak, çok önemli mesajlar verdi.
28.09.2018 Ekonomi
Mehmet Şimşek: Dövizdeki son dalga küresel piyasa kaynaklı
Mehmet Şimşek: Dövizdeki son dalga küresel piyasa kaynaklı Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek "Döviz kurundaki son dalga tamamen küresel piyasalardan kaynaklandı. Önceki hem para politikası belirsizliği hem de küresel endişelerden kaynaklandı." dedi.
21.06.2018 Ekonomi
Altının gramı bugün ne kadar? Kapalıçarşı'da çeyrek altın...
Altının gramı bugün ne kadar? Kapalıçarşı'da çeyrek altın... Altının gramı bugün ne kadar? Kapalıçarşı'da çeyrek altın kaç liradan satılıyor? Sorularının yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz. Yatırımcısının ilgiyle takip ettiği altın fiyatlarına dair uzmanlardan güncel ve önemli yorumlar da geldi. İşte ayrıntılar...
29.03.2018 Ekonomi
Başbakan Yıldırım'dan flaş açıklamalar
Başbakan Yıldırım'dan flaş açıklamalar Siber tehditlere yönelik önlemlerin "gecikmesiz" alınması gerektiğini söyleyen Yıldırım, bu alandaki açıklara dikkat çekti. Yıldırım, "Gelecek 5 yılda onbinlerce siber güvenlik uzmanına ihtiyacımız olacak" ifadesini kullandı.
29.09.2021 Gündem
Katar krizinde ilk geri adım atan ülke
Katar krizinde ilk geri adım atan ülke Kuveyt Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah Halid es-Sabah, Katar'ın Körfez ülkeleriyle yaşadığı krizin doğrudan diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini söyledi.Katar'dan LNG alan ülkeler arasında bulunan Kuveyt'in bu ambargo yüzünden zor durumda kaldığı belirtiliyor.
12.06.2017 Dünya
Tomahawk etkisi
Tomahawk etkisi ABD’nin Suriye’ye gerçekleştirdiği füze saldırısı, küresel piyasaları salladı. Yatırımcılar güvenli liman niteliğindeki varlıklara sığındı. Altın ve petrol yükselirken tahviller düştü
7.04.2017 Ekonomi
Borsadan rekor! 14 ayın zirvesinde
Borsadan rekor! 14 ayın zirvesinde Borsa İstanbul, 91.497 puanı görerek son 14 ayın en yüksek seviyesine çıktı
21.03.2017 Ekonomi
Şimşek'ten döviz açıklaması: Ciddi bir açık var
Şimşek'ten döviz açıklaması: Ciddi bir açık var Kurdaki artışın çok boyutlu etkileri olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Şirketlerin, reel sektörün çok ciddi bir döviz açığı var. Bunun etkileri daha önemli" dedi.
27.12.2016 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Küresel Piyasa ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki küresel piyasa haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.