Gazete Vatan Logo

FED faiz toplantısı ne zaman? 2021 Aralık FED faiz kararını ne zaman, saat kaçta açıklayacak, FED faiz arttıracak mı?

FED toplantısı ne zaman, FED faiz kararı hangi tarihte açıklanacak? FED aralık ayı faiz kararı için tüm gözler Amerika Merkez Bankası’nda. Dünya FED'in vereceği faiz kararını bekliyor. İşte aralık ayı FED faiz kararı ve toplantısı…

FED faiz toplantısı ne zaman? 2021 Aralık FED faiz kararını ne zaman, saat kaçta açıklayacak, FED faiz arttıracak mı?

Aralık ayı FED toplantısı ne zaman? FED kararları küresel piyasa tarafından ilgiyle takip ediliyor. Omicron varyantına yönelik endişeler ve enerji fiyatlarındaki artışın etkisi piyasada belirsizlik yaratırken Avro Bölgesi'nde sanayi üretimi ile ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verileri yakından izlenecek. Peki, FED kararları ne zaman açıklanacak, FED faiz kararı ne zaman belli olacak?

FED FAİZ TOPLANTISI NE ZAMAN, FAİZ KARARI SAAT KAÇTA BELLİ OLACAK?

ABD Merkez Bankası (FED), toplantısı 14-15 Aralık 2021 tarihlerinde yapılacak. FED faiz kararı 14 Aralık saat 21:00 itibari ile açıklanması bekleniyor.

Yarınki Fed kararları öncesinde azalan risk iştahı ile New York borsasında düşüş yaşanırken, Dow Jones endeksi yüzde 0,89, S&P 500 endeksi yüzde 0,91 ve Nasdaq endeksi yüzde 1,39 değer kaybetti. ABD'nin tahvil faizi dün yüzde 1,51 seviyelerinden düşüşe geçerek yüzde 1,4150'ye kadar gerilerken, bugün yatay seyrediyor. Dün yüzde 0,3'lük artışla 96,3 seviyelerinden kapanan dolar endeksi de bugün 96,3-96,5 dar bandında yatay hareket ediyor. ABD'nin endeks vadeli kontratlarının da yeni güne negatif başladığı görülüyor.

Haberin Devamı

FED FAİZ KARARI NE OLACAK?

FED'in temmuzdan sonra faiz artırımına gidebileceği ön görüsünde bulunan analistler, FED'in salgın döneminde devreye aldığı destekleyici para politikalarında ilk geri adımı tahvil alımlarının azaltılması yoluyla attığını, makroekonomik verilerin de pozitif geldiğini belirtti.