Kredi Derecelendirme

Kredi Derecelendirme

Son dakika kredi derecelendirme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kredi derecelendirme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kredi derecelendirme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kredi Derecelendirme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kredi derecelendirme gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.487 kredi derecelendirme haberi bulunmuştur. Tüm kredi derecelendirme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Haziran ayından itibaren hızla düştüğünü göreceğiz
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Haziran ayından itibaren hızla düştüğünü göreceğiz Hazine ve Maliye Bakanı Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonda düşüş mesajı verdi. Yabancı yatırımcının Türkiye’ye güvendiğini vurguladı. Türkiye'nin not görünümünün pozitife çevrilmesinin, kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’nin notunu arttıracağı anlamına geldiğini belirtti.
23.04.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten kredi notu ve enflasyon açıklaması
Bakan Şimşek'ten kredi notu ve enflasyon açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, "Türkiye'ye olan ilgi somut kaynak girişine dönmüş durumda" dedi.
23.04.2024 Ekonomi
Borsa İstanbul'dan bir rekor daha
Borsa İstanbul'dan bir rekor daha Borsa İstanbul bir süredir izlediği yatay seyri kırdı ve tarihi yüksek seviyesi olan 9588 puana kadar yükseldi.
5.04.2024 Ekonomi
S&P, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti
S&P, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye için büyüme tahminini yükseltme kararı aldı.
27.03.2024 Ekonomi
Borsada yükseliş sürüyor! 10 bin seviyesini test edecek
Borsada yükseliş sürüyor! 10 bin seviyesini test edecek Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in Türkiye’nin kredi notunu ‘B’den ‘B+’ya yükseltip, not görünümünü ‘durağan’dan ‘pozitif’e çıkarması sonra BIST 100 endeksi, yeni haftaya yüzde 2.28 yükselişle başladı. Uzmanlar, “Hem kredi notu hem görünüm yukarı çekilince borsa yeni haftaya coşkulu başladı” yorumunu yaparken, endeksin yerel seçimler öncesinde 10 bin seviyesini test etme olasılığının yüksek olduğunu anlattı.
12.03.2024 Ekonomi
Fitch, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti! Karara piyasalar nasıl tepki verecek?
Fitch, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti! Karara piyasalar nasıl tepki verecek? Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye’nin kredi notunu artırdı. Ekonomik görünüm pozitife, kredi notu ise B’den B+ pozisyonuna yükseltildi. Not artırımı tahminlerin de üzerinde oldu. Peki karar piyasaları nasıl etkiler? Uzman isim canlı yayında değerlendirdi. İşte detaylar...
10.03.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten 'Fitch' açıklaması: Böyle olumlu gelişmeler artarak devam edecek
Bakan Şimşek'ten 'Fitch' açıklaması: Böyle olumlu gelişmeler artarak devam edecek Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in kredi notuna ilişkin açıklamalarda bulundu.
9.03.2024 Ekonomi
Fitch Ratings Türkiye'nin kredi notunu yükseltti
Fitch Ratings Türkiye'nin kredi notunu yükseltti Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltirken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çıkardı.
9.03.2024 Ekonomi
Yatırımcıya çok kritik banka uyarısı geldi! Gram başına 50 lira fark ediyor
Yatırımcıya çok kritik banka uyarısı geldi! Gram başına 50 lira fark ediyor Türkiye'nin finans piyasalarında gram altın, hem yatırımcılar hem de ekonomik göstergeler açısından önemli bir rol oynamaya devam ediyor. Son dönemdeki ekonomik dalgalanmalar ve kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye ekonomisi hakkındaki değerlendirmeleri, gram altın yatırımlarının önemini bir kez daha gündeme getirdi. Altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk önemli açıklamalarda bulunarak yatırımcıyı uyardı.
19.01.2024 Ekonomi
Moody's'ten Türk bankaları kararı
Moody's'ten Türk bankaları kararı Dev tahvil fonu şirketlerinden Pimco, Türkiye'nin yatırım yapılabilir seviyede kredi notunu geri kazanacağına yönelik değerlendirmede bulundu.
18.01.2024 Ekonomi
Moody's Türkiye için not kararını açıkladı
Moody's Türkiye için not kararını açıkladı Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "B3" olarak teyit ederken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirdi.
13.01.2024 Ekonomi
Moody's Türkiye kredi notu saat kaçta açıklanacak? Moody's Türkiye raporu açıklandı mı 12 Ocak, Moody's notu ne zaman açıklanacak? Moody's kararı
Moody's Türkiye kredi notu saat kaçta açıklanacak? Moody's Türkiye raporu açıklandı mı 12 Ocak, Moody's notu ne zaman açıklanacak? Moody's kararı Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmeler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in not kararı da bu kapsamda merak ediliyor. Peki, Moody's kredi notu saat kaçta açıklanacak, Moody's Türkiye kredi notu ne zaman açıklanacak? Moody's Türkiye kredi notu açıklandı mı?
12.01.2024 Ekonomi
Türkiye raporu için geri sayım! Piyasalar Moody's'e odaklandı
Türkiye raporu için geri sayım! Piyasalar Moody's'e odaklandı Kredi derecelendirme kuruluşları, büyüyen ve sürekli ivme kazanan Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerini açıklamaya başladı. S&P'nin not görünümünü yükseltmesiyle başlayan değerlendirmelerde sıra Moody's'e geldi. Moody's'in bugün saat 24:00'e kadar not ve not görünümüne ilişkin açıklama yapması bekleniyor.
12.01.2024 Ekonomi
Darüşşafaka’ya 10 üzerinden 9,80 kurumsal derecelendirme notu
Darüşşafaka’ya 10 üzerinden 9,80 kurumsal derecelendirme notu Türkiye'nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşlarından Darüşşafaka Cemiyeti, kurumsal yönetim ilkelerine uyum notunu 10 üzerinden 9,80’e yükseltti. “Şeffaflık”, “hesap verebilirlik” ve “sürdürülebilirlik” ilkeleri doğrultusunda 2013 yılından beri bağımsız kurumsal yönetim ilkelerine uyum raporu yayımlayan Darüşşafaka Cemiyeti, bu yıl da zirvedeki yerini korudu.
29.12.2023 Vitrin
Moody's takvimini açıkladı! Türkiye ilk sırada, 14 gün sonra not açıklaması gelebilir
Moody's takvimini açıkladı! Türkiye ilk sırada, 14 gün sonra not açıklaması gelebilir Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 2024 yılına ilişkin not takvimini açıkladı. Türkiye için ilk rapor tarihi 12 Ocak 2024 oldu. Türkiye ekonomisi para ve mali alanda atılan adımlar ve reformların etkisiyle güçlenmesine devam ederken kredi derecelendirme kuruluşları da not takvimlerinde ilk sıraları belirledi.
29.12.2023 Ekonomi
Moody's kararı borsayı nasıl etkiler? Moody's Türkiye kredi notu ne oldu?
Moody's kararı borsayı nasıl etkiler? Moody's Türkiye kredi notu ne oldu? Cuma günü uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye’ye yönelik değerlendirmesi bekleniyordu ancak Moody’s herhangi bir değerlendirme yapmadı. Moody’s’in not görünümünü artıracağına yönelik beklentilerin etkisiyle birlikte Borsa İstanbul’da yükselişler görülmüş, endeks 8 bin puana yakalamıştı. Peki, Moody's kararı borsayı nasıl etkiler?
19.12.2023 Ekonomi
Borsada satış baskısı sürüyor! Halka arz edilen şirketler zarara sürükledi
Borsada satış baskısı sürüyor! Halka arz edilen şirketler zarara sürükledi Cuma günü uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’den beklenen Türkiye değerlendirmesinin gelmemesi ve halka arzlarda düşünülen getirilerin sağlanamaması BIST 100 endeksini aşağı çekti. Yaşanan bu kayıpta halka arz edilen şirketler öne çıktı. Yatırımcıların geçen hafta cuma günü uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’den bekledikleri Türkiye değerlendirmesinin gelmemesi ve halka arzlarda hayal edilen kazançların sağlanamaması borsanın yeni haftaya düşüşle başlamasına yol açtı.
19.12.2023 Ekonomi
Borsa yatırımcısına sert uyarı yapıldı
Borsa yatırımcısına sert uyarı yapıldı Borsa son günlerde sert hareketlere sahne oluyor. Çarşamba günü sert düşüş gösteren ve 7500 puan seviyelerine inen borsa perşembe ve cuma günleri önemli ölçüde yükseldi. Peki faiz kararı öncesinde borsa haftaya nasıl başlar? İşte detaylar...
18.12.2023 Ekonomi
Moody's kararı ne oldu? Moody's Türkiye notu nedir, B3 kredi notu ne anlama geliyor?
Moody's kararı ne oldu? Moody's Türkiye notu nedir, B3 kredi notu ne anlama geliyor? Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notuna ilişkin güncelleme yapılmadığını duyurdu. Peki, Moody's kararı ne oldu? Moody's Türkiye notu nedir?
16.12.2023 Ekonomi
Moody's Türkiye kredi notu saat kaçta açıklanacak? Moody's not kararı ne zaman açıklanacak? Moody's kredi notu anlamları…
Moody's Türkiye kredi notu saat kaçta açıklanacak? Moody's not kararı ne zaman açıklanacak? Moody's kredi notu anlamları… Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in, bugün Türkiye’nin kredi notu ve görünümüne dair güncelleme yapması bekleniyor. Kurumun mevcut durumda Türkiye’ye verdiği not, Ağustos 2022’den bu yana yatırım yapılabilir seviyenin 6 kademe altı olan B3 seviyesinde, görünüm ise durağanda bulunuyor. Peki, Moody's Türkiye kredi notu saat kaçta açıklanacak? Moody's not kararı ne zaman açıklanacak? Moody's kredi notu anlamları…
15.12.2023 Ekonomi
Borsa İstanbul'da S&P yükselişi
Borsa İstanbul'da S&P yükselişi Borsa İstanbul güne yüzde 1,55 oranında yükselişle 8071 puandan başladı. Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'nin kredi notu görünümünü durağandan pozitife yükseltti.
1.12.2023 Finans
Bakan Şimşek: Orta Vadeli Programımıza güven artıyor
Bakan Şimşek: Orta Vadeli Programımıza güven artıyor Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un Türkiye'nin kredi notunu görünümünü yükseltmesine ilişkin, "Attığımız adımlar karşılık buluyor. Orta Vadeli Programımıza güven artıyor" dedi.
1.12.2023 Ekonomi
THY'nin kredi notu yükseltildi
THY'nin kredi notu yükseltildi Türkiye'nin bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi olan Türk Hava Yolları'nın kredi notunu Fitch artırdı.
18.11.2023 Ekonomi
Orta Doğu'daki kriz Türkiye'yi nasıl etkileyecek? Dikkat çeken analiz geldi
Orta Doğu'daki kriz Türkiye'yi nasıl etkileyecek? Dikkat çeken analiz geldi S&P Global raporunda "İsrail - Hamas çatışmasından Ortadoğu ve Kuzey Afrika turizminin darbe alması büyük olasılık, Türkiye'ye etkisi minimum olacaktır" dedi.
6.11.2023 Ekonomi
Fitch, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti
Fitch, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin orta vadeli büyüme potansiyeli tahminlerini yükseltti. Önceden Türkiye'nin yüzde 3,9 büyümeyeceğini tahmin eden Fitch, revizeyle bu oranı yüzde 4,1'e çıkardı.
3.11.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kredi Derecelendirme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kredi derecelendirme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.