Türkiye Avrupa ülkeleri arasında ilk sırada! 2030'da kanserden daha çok öldürecek...
Türkiye Avrupa ülkeleri arasında ilk sırada! 2030'da kanserden daha çok öldürecek... Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hastanede yatan hastalarının yüzde 60'a yakını antibiyotik kullandı. Yoğun bakımda bu oran yüzde 90'a yaklaştı.
20.11.2021 Sağlık
Genç ve aşısızlar için büyük tehlike! Hastaneler doldu taştı
Genç ve aşısızlar için büyük tehlike! Hastaneler doldu taştı Pandemiyle ilgili yapılan son durum saptamalarına göre, hastaneye başvuranlar arasında genç ve aşısız hastalar çoğunlukta. 12 yaş üzeri 14 milyon kişinin sırası geldiği halde aşı yaptırmadığı, 4-5 milyon civarındaki göçmenlerin de eklenmesi durumunda rakamın 20 milyona dayanacağı yorumları yapılıyor.
12.11.2021 Dünya
Koronavirüs sürecinde iftar ve sahur nasıl olmalı? İftar ve sahurda hangi yiyecekler tüketilmeli?
Koronavirüs sürecinde iftar ve sahur nasıl olmalı? İftar ve sahurda hangi yiyecekler tüketilmeli? Beslenme uzmanı Fatma Öznur Afacan, oruç ile birlikte metabolizmanın yavaşlamaması ve sindirim sisteminin bozulmaması için iftar ile sahur arasında tüketilen besinlerin en az dört öğüne bölünmesi gerektiğini söyledi. Peki, Koronavirüs sürecinde iftar ve sahur nasıl olmalı? Pandemi döneminde iftar ve sahurda nelere dikkat etmeli? İftar ve sahurda hangi yiyecekler tüketilmeli? Beslenme uzmanı Fatma Öznur Afacan anlattı.
26.04.2021 Ramazan