Korona Aşı

Korona Aşı

Son dakika korona aşı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan korona aşı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını korona aşı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Korona Aşı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan korona aşı gelişmeleri de dahil olmak üzere 447 korona aşı haberi bulunmuştur. Tüm korona aşı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Aşı randevusu nasıl değiştirilir? E-devlet, MHRS ve e-nabızdan alınan korona aşı randevusu tarihi ve yeri nasıl değiştirilir?
Aşı randevusu nasıl değiştirilir? E-devlet, MHRS ve e-nabızdan alınan korona aşı randevusu tarihi ve yeri nasıl değiştirilir? Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, 3. doz aşılamanın varyantlar üzerinde etkili olacağını kararlaştırdıklarını belirterek, "50 yaşından büyük vatandaşlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın 3. doz aşı olmalarının faydalı olacağını kararlaştırdık. 2 doz aşı olmuş 50 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile sağlık çalışanlarımız istedikleri aşı ile 3. doz aşı olmak üzere randevularını alabilecekler" ifadelerini kullanırken, “Biontech aşısının ilk dozunu olan vatandaşlarımızın 2. dozunu 4 hafta sonra olabilecek şekilde randevu almaları uygun bulunmuştur.” açıklamasında da bulundu. Söz konusu açıklamaların ardından Aşı randevusu nasıl değiştirilir? E-devlet, MHRS ve e-nabızdan alınan korona aşı randevusu tarihi ve yeri nasıl değiştirilir? Sorularına yanıt aramaya başladı. İşte detaylar…
3.07.2021 Gündem
30 yaş üstü aşı ne zaman başlıyor? Aşı sırası kaça indi, aşı takvimi
30 yaş üstü aşı ne zaman başlıyor? Aşı sırası kaça indi, aşı takvimi 30 yaş üstü ne zaman aşı olacak? Aşılama süreci tüm hızıyla devam ediliyor. Kovid-19'la mücadele kapsamında ülke genelinde uygulanan birinci ve ikinci doz aşı miktarı 32 milyonu aştı. 40 yaş üstü vatandaşların aşılama sürecinin başladığı da açıklanınca 30 yaş ve üstünün ne zaman aşılanacağı merak konusu oldu. Peki, 30 yaş üstü ne zaman aşı olacak? Sağlık Bakanlığı aşı takvimi…
13.06.2021 Gündem
Sinovac mı Biontech mi, aşı randevusu nasıl alınır? e-devlet MHRS ve e-nabız aşı randevusu alma detayları…
Sinovac mı Biontech mi, aşı randevusu nasıl alınır? e-devlet MHRS ve e-nabız aşı randevusu alma detayları… Aşı randevusu nasıl alınır? Aşı sırası gelen vatandaşlar arama motorları üzerinden aşı randevusu nasıl alacaklarını sorguluyor. Korona için aşı randevu e-Nabız, e-Devlet ve MHRS üzerinden alınabiliyor. İşte e-Nabız, e-Devlet ve MHRS aşı randevusu alma ekranı…
7.06.2021 Gündem
Aşı müjdesi! Uğur Şahin duyurdu
Aşı müjdesi! Uğur Şahin duyurdu BioNTech'in CEO'su Uğur Şahin bugün yaptığı açıklamada daha uzun süre dayanan bir koronavirüs aşısı için çalışmalara başladıklarını açıkladı.
4.05.2021 Gündem
Prof. Dr. Ceyhan uyardı! 'Aşının ilk dozunu yaptıranlar...'
Prof. Dr. Ceyhan uyardı! 'Aşının ilk dozunu yaptıranlar...' Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Tek doz aşı yaptıranlar kendilerini aşısız gibi düşünsün, tedbirlerini ona göre alsın. Tek doz aşılamanın herhangi bir şekilde korumadığı gibi topluma da ciddi zararları var. Geçen hafta iki yakınım birinci dozu yaptırmışlardı, ikinci dozu bekliyorlardı. Koronavirüse yakalandılar, birisini kaybettik, biri de yoğun bakımda" dedi.
1.04.2021 Gündem
Covid aşı randevusu nasıl alınır? 60 yaş üstü eşlere aşı randevusu nasıl alınır? Sağlık Bakanlığı aşı takvimi!
Covid aşı randevusu nasıl alınır? 60 yaş üstü eşlere aşı randevusu nasıl alınır? Sağlık Bakanlığı aşı takvimi! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşı programında yeni gruba geçildiğini duyurdu. Koca, "60 yaş üzeri vatandaşlarımız eşleri ile randevu alarak aşılarını olabilecekler" açıklamasını yaptı. Peki, Covid aşı randevusu nasıl alınır? 60 yaş üstü eşlere aşı randevusu nasıl alınır? Covid 19 aşı sırası nasıl öğrenilir? İşte aşı randevusu alma ekranı!
28.03.2021 Gündem
Aşı ile ilgili yeni açıklama! 12-17 yaş grubunda...
Aşı ile ilgili yeni açıklama! 12-17 yaş grubunda... Koronavirüs aşısının uygulanmaya başlaması herkes için umut oldu. Belirli kriterlere göre yapılmaya başlayan aşıların çocuklarda nasıl uygulanacağı merak konusu oldu. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölgesi Avrupa Bağışıklama Teknik Uzman Grubu Üyesi Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Nur Baran Aksakal, koronavirüs aşı üreticileri tarafından 12-17 yaş grubu için başlatılan faz 3 çalışmalarına ilişkin verilerin şubat sonunda açıklanacağını söyledi. Aksakal, "O zaman biz 12-17 yaş grubuna da uygulamaya başlayacağız. Öncelikle kronik hastalığı olanlara uygulama yoluna gideceğiz" dedi.
9.02.2021 Sağlık
Aşı sıramı nasıl öğrenebilirim? SMS ve MHRS e-nabız korona aşı sırası sorgulama
Aşı sıramı nasıl öğrenebilirim? SMS ve MHRS e-nabız korona aşı sırası sorgulama Covid-19 salgını mücadelesi tüm dünyada sürerken, aşı süreci de başladı. Çinli Sinovac firmasınca üretilen ve Türkiye'ye getirilen 3 milyon dozluk CoronaVac aşısının Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu laboratuvarlarındaki test süreci tamamlandı. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, analizleri tamamlanan CoronaVac aşısı için "Acil Kullanım Onayı" verdi. Onay sonrasında ilk aşıyı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca oldu. Ardından Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerine de aşı yapıldı. Aşı randevusu ise MHRS.GOV.TR sistemi ve ALO 182 üzerinden verilmeye başlandı. SinoVac aşılarının Türkiye’nin farklı noktalarına dağıtımı da başladı. Vatandaşlar gelişmelerin ardından aşı sıramı nasıl öğrenebilirim, sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte MHRS E-nabız aşı sorgulama…
14.01.2021 Gündem
Pfizer korona aşının yan etkileri neler? Pfizer Biontech aşı içeriği…
Pfizer korona aşının yan etkileri neler? Pfizer Biontech aşı içeriği… Pfizer korona aşının yan etkileri neler İngiltere'de Pfizer ile BioNTech'in geliştirdiği koronavirüs aşısı BNT162b2'nin kullanım kılavuzu açıklandı. Prospektüste, aşının gebeliğe, alerjisi olan ve yakın zamanda çok sahibi olmak isteyenlere etkisiyle ilgili pozitif veya negatif bir değerlendirme yapılamadığından, herhangi bir uyarı yer almadı.
16.12.2020 Gündem
Türk profesör Uğur Şahin'in korona aşısı böyle saklanıyor! İlk kez görüntülendi...
Türk profesör Uğur Şahin'in korona aşısı böyle saklanıyor! İlk kez görüntülendi... Türkiye'de gönüllü vatandaş uygulamaları devam eden Çin menşeli Covid-19 aşısı ile Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin'in başında olduğu Alman BioNTech firmasının geliştirdiği Covid-19 aşısı, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kilitli dolaplarda muhafaza ediliyor. Yüzde 90'ının üzerinde etkili olduğu açıklanan Alman ve ABD ortaklığındaki aşı, eksi 72 derecedeki dolapta kilit altına alınırken, Çin aşısı artı 4 derece ısıya sahip dolaplarda bekletiliyor.
25.11.2020 Gündem
'Çin aşısı mı Alman aşısı mı' tartışmalarına yanıt!
'Çin aşısı mı Alman aşısı mı' tartışmalarına yanıt! Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın Çin’li Sinovac firması ile anlaşmaya varıldığı ve 10 milyon doz aşı temin edileceğini açıklamasının ardından kamuoyunda oluşan “Alman aşısı mı, Çin aşısı mı” tartışmalarını, aşının Faz 3 klinik denemelerinin yürütüldüğü merkezlerden Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fehmi Tabak yanıtladı.
25.11.2020 Gündem
Koronavirüs aşısında çok önemli gelişme!
Koronavirüs aşısında çok önemli gelişme! Amerikan Moderna şirketi, Kovid-19'a karşı yüzde 94.5 koruma sağlayan yeni bir aşı geliştirdiklerini duyurdu.
16.11.2020 Sağlık
Pfizer’in geliştirdiği koronavirüs aşısının fiyatı belli oldu!
Pfizer’in geliştirdiği koronavirüs aşısının fiyatı belli oldu! BioNTech ve Pfizer tarafından geliştirilen koronavirüs (Covid-19) aşısının piyasa değerinin altında olacağı duyuruldu. Gelen son dakika haberine göre, ABD ile yapılan anlaşmada bir doz aşının 19,5 dolar (159 TL) olacağı ifade edildi.
10.11.2020 Sağlık
Müjdeyi Bakan Koca verdi! Aralıkta geliyor
Müjdeyi Bakan Koca verdi! Aralıkta geliyor Milyonlarca kişinin gözü kulağı Bakan Koca'dan gelecek haberlerde. Corona virüs vakaları ile ilgili son durum hakkında Bilim Kurulu toplantıları sonrası, düzenli olarak bilgi veren Koca merakla beklenen aşı ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Koca tüm dünyanın beklediği corona virüs aşısının aralık ayında Türkiye'ye geleceğini duyurdu. 5 milyon doz Çin kökenli koronavirüs aşısı aralıkta devreye girecek. Arkasından da 5’er milyon dozluk yeni uygulamaların başlayacağı anlaşılıyor.
25.10.2020 Gündem
Dünyanın ilk corona virüs aşısı halkın kullanımına sunuluyor! İşte corona virüs aşısında son durum!
Dünyanın ilk corona virüs aşısı halkın kullanımına sunuluyor! İşte corona virüs aşısında son durum! Gamaleya Ulusal Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Merkezi tarafından geliştirilen Sputnik V aşısının testleri geçtiği ve ilk partisinin dolaşıma girdiği açıklandı.
8.09.2020 Dünya
Rusya'dan aşı müjdesi gelmişti! İlginç anket sonucu, yüzde 52...
Rusya'dan aşı müjdesi gelmişti! İlginç anket sonucu, yüzde 52... Rusya’da yapılan kamuoyu araştırmasına göre, Rusların geliştirdiği Sputnik V korona virüs aşısını yaptırmak istemeyenlerin oranı yüzde 52 oldu.
22.08.2020 Dünya
Corona virüs aşısı tescillendi! Putin duyurdu
Corona virüs aşısı tescillendi! Putin duyurdu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, corona virüse karşı geliştirilen ilk aşının tescil edildiğini açıkladı.
11.08.2020 Gündem
Tütünden corona virüs aşı çalışması
Tütünden corona virüs aşı çalışması Aşı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tarlan Mammedov, corona virüsle mücadele için Akdeniz Üniversitesi'nde aşı çalışması yaptıklarını söyledi. İklim odasında özel yetiştirilen bir tütün bitkisi olan 'Nicotiana benthamiana' üzerinde çalışma yürüttüklerini anlatan Prof. Dr. Mammedov, “Geliştirdiğimiz aşının neredeyse tüm mutasyonlara karşı etkili olmasını bekliyoruz" dedi.
31.03.2020 Sağlık
Aşı olanlara tazminat Türkiye'de var mı, devlet aşı olanlara para veriyor mu? Korona aşısı olanlara tazminat  başvurusu nedir?
Aşı olanlara tazminat Türkiye'de var mı, devlet aşı olanlara para veriyor mu? Korona aşısı olanlara tazminat başvurusu nedir? Almanya'da devlet, korona aşısının sebep olduğu zarar gerekçesiyle 467 kişiye tazminat ödedi. Ülkede 5 bin 597 başvurunun ise halen incelendiği öğrenildi. Söz konusu haberlerin gündeme gelmesiyle vatandaşlar arama motorlarına yönelerek devlet korona aşısı olanlara tazminat mı ödeyecek, aşı olanlara devlet para veriyor mu, korona aşısı tazminat başvurusu nasıl yapılır, aşı olanlar tazminat alabilir mi? Gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı.
26.01.2024 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepatit A aşısı artık ülkemizde de üretilecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepatit A aşısı artık ülkemizde de üretilecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KeyVac aşı üretim merkezi açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin korona dönemindeki sağlık uygulamalarına değinen Erdoğan, "Korona döneminde yaşananlar bize aşı kapasitesinin ne kadar kritik olduğunu göstermiştir. Türkiye bu süreci başarılı şekilde yönetmiştir. Hepatit A aşısı artık dünya standartlarında da ülkemizde de üretilecek" dedi.
31.10.2023 Gündem
Bakan Koca'dan koronavirüs açıklaması: Asla uygulanmayacak
Bakan Koca'dan koronavirüs açıklaması: Asla uygulanmayacak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dr. Ersin Mahmutluoğlu’nun Eris varyantı sebebiyle vefat etmediğini belirterek, "Bu kara propaganda bilimsellikten tamamen uzak tedbirlerin uygulanmasına ve aşı kampanyaları başlatılmasına yöneliktir. Toplu bir aşı kampanyası ya da kapanma benzeri tedbirler asla uygulanmayacak" açıklamasını yaptı.
2.10.2023 Gündem
Koronavirüs aşısı sonrası sağır olmuştu: Davada karar çıktı
Koronavirüs aşısı sonrası sağır olmuştu: Davada karar çıktı Koronavirüs için geliştirilen aşıların yan etkileri olduğu gerekçesiyle binlerce kişi geçtiğimiz aylarda şikayetçi olmuştu. Mainz Eyalet Mahkemesi, önceki gün AstraZeneca aşısı olduktan sonra sağ kulağı sağır olan diş doktorunun tazminat talebi için kararını verdi.
22.08.2023 Magazin
Küba Devlet Başkanı Türkiye'de! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ticaret hacmimizi 200 milyon dolara çıkarmayı teyit ettik
Küba Devlet Başkanı Türkiye'de! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ticaret hacmimizi 200 milyon dolara çıkarmayı teyit ettik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Küba ile ilişkilerimizi tüm cepheleriyle ele aldık. İş birliğimizi kuvvetlendirmek yönünde güçlü ve karşılıklı iradeye sahip olduğumuzu görmek bizleri ayrıca mutlu etti. İlişkilerimizin gerçek potansiyelinin altında kalmasında Küba’ya tek taraflı uygulanan yaptırımların etkisinin bulunduğu aşikardır. Küba ile ticaret hacmimizi 200 milyon dolara çıkarma kararlılığımızı teyit ettik” dedi.
23.11.2022 Siyaset
CHP eski Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in ölümüne 'ihmal' soruşturması
CHP eski Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in ölümüne 'ihmal' soruşturması Sağlık Bakanlığı, CHP eski Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in ölümüyle ilgili ihmal iddiaları üzerine soruşturma başlattı. Bodrum'daki hastanede babasına teşhis konulamadığını belirten avukat Ezgi Pekşen, teftiş kurulu müfettişlerine 5 saat ifade verdi.
27.09.2022 Gündem
Korona virüsle ilgili çarpıcı araştırma
Korona virüsle ilgili çarpıcı araştırma Kastamonu'da korona virüsle ilgili yapılan araştırmada, sigara içenlerin sigara içmeyenlere göre antikor düzeylerinin daha az olduğu ortaya çıktı. Konu ile ilgili konuşan Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Melike Yaşar Duman, “Sigara içmeyen bireylere göre sigara içenler aşı olsalar dahi korumasız” dedi.
10.09.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Korona Aşı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki korona aşı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.