Körfez Krizi

Körfez Krizi

Son dakika Körfez krizi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Körfez krizi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Körfez krizi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Körfez Krizi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan körfez krizi gelişmeleri de dahil olmak üzere 300 körfez krizi haberi bulunmuştur. Tüm körfez krizi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Katar, 6 yıl sonra BAE’ye büyükelçi atadı
Katar, 6 yıl sonra BAE’ye büyükelçi atadı Katar, 2017’de patlak veren Körfez krizinin ardından Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) büyükelçi atadı.
23.07.2023 Dünya
Gökyüzünü Türk kalkanı koruyacak: Son testler bitti
Gökyüzünü Türk kalkanı koruyacak: Son testler bitti Türk hava sahası, gelecek tehditlere karşı Rusya’dan satın alınan S-400 bataryalarının yanı sıra, envantere alınma aşamasındaki Siper Blok 1 Füze Sistemi’yle korunacak.
22.05.2023 Gündem
Katar'dan flaş Suudi Arabistan hamlesi! 4 yıl sonra ilk kez...
Katar'dan flaş Suudi Arabistan hamlesi! 4 yıl sonra ilk kez... Katar, Körfez krizinin patlak verdiği 2017'den bu yana ilk kez Suudi Arabistan'a büyükelçi atadığını duyurdu.
11.08.2021 Dünya
Bakan Çavuşoğlu'ndan AB ziyaretindeki protokol tartışmalarına ilişkin flaş açıklama!
Bakan Çavuşoğlu'ndan AB ziyaretindeki protokol tartışmalarına ilişkin flaş açıklama! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği (AB) Başkanlarının Türkiye ziyareti sırasında uygulanan protokolde, AB tarafının talepleri ve telkinlerinin karşılandığını bildirdi.
8.04.2021 Siyaset
Amerikan’ın istemediği adam: Prens Selman!
Amerikan’ın istemediği adam: Prens Selman! Suudi Arabistan Prensi Selman'ın makamı tehlikede mi? Amerika'dan gelen son haber, bu olasılığı artırdı. İddiaya göre, Amerikan Başkanı Biden, Suudi veliaht prensi muhatab almayacak. Prensin Cemal Kaşıkçı cinayetinden sorumlu tutulması gündemde... Peki veliaht prens nasıl biri? onun döneminde ne oldu? CNN Türk, Vizör'de Selman'ı yakın plana aldı.
21.02.2021 Dünya
Suudi Arabistan ile Katar arasındaki sınırlar açılıyor! Kuveyt duyurdu!
Suudi Arabistan ile Katar arasındaki sınırlar açılıyor! Kuveyt duyurdu! Son dakika... Kuveyt Dışişleri Bakanı yaptığı açıklamada, "Suudi Arabistan ile Katar arasındaki kara, deniz ve hava sınırlarının bu akşam itibarıyla açılması için anlaşmaya varıldı" dedi.
4.01.2021 Dünya
Suudi Arabistan'da Katar'dan özür dileyen vatandaşa gözaltı
Suudi Arabistan'da Katar'dan özür dileyen vatandaşa gözaltı Körfez krizi sırasında Katar aleyhinde sarf ettiği ifadelerinden dolayı Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ve babasından özür dileyen Murra aşireti lideri gözaltına alındı.
4.04.2019 Dünya
Katar krizi üzerinde çalışan ABD özel temsilcisi istifa etti
Katar krizi üzerinde çalışan ABD özel temsilcisi istifa etti ABD Dışişleri Bakanlığında özel temsilci olarak görev yapan ve Körfez ülkelerinin Katar'a uyguladığı abluka sebebiyle ortaya çıkan Körfez krizi üzerinde çalışan Anthony Zinni istifa ettiğini bildirdi.
8.01.2019 Dünya
Katar Ankara Büyükelçisi Salim: Türkiye ve Katar...
Katar Ankara Büyükelçisi Salim: Türkiye ve Katar... Katar'ın Ankara Büyükelçisi Salim bin Mübarek el-Şafi, "Katar ve Türkiye artık iki beden değil, tek yürek. Ne diyorlar, anca beraber kanca beraber." dedi.
18.12.2018 Gündem
BAE'ye büyük şok! Bunu beklemiyorlardı
BAE'ye büyük şok! Bunu beklemiyorlardı Uluslararası Adalet Divanı, Birleşik Arap Emirlikleri’nin abluka kararının uygulamasında Katar vatandaşlarına yönelik hak ihlali olduğuna hükmederek, bağlayıcı olan bazı önlemlerin alması gerektiğini kararlaştırdı.
23.07.2018 Dünya
"Katar'ın amacı BAE ile krizi tırmandırmak değil"
"Katar'ın amacı BAE ile krizi tırmandırmak değil" Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lulve el-Hâtır, ülkesinin Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile krizi tırmandırma amacı taşımadığını ancak Abu Dabi yönetiminin uygulamalarından zarar gören vatandaşlarının mağduriyetini gidermek için hukuki yollara başvurduğunu belirtti.
23.07.2018 Dünya
Dağılıyorlar! Katar...
Dağılıyorlar! Katar... Körfez'de Avrupa Birliği benzeri bir entegrasyon sürecinin taşıyıcı gücü olması beklenen KİK, üye ülkeler arasındaki derin ihtilaflar nedeniyle dağılma emareleri gösteriyor.
28.06.2018 Dünya
Katar Emiri geliyor!
Katar Emiri geliyor! Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad el Sani, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmek için bugün Ankara'ya gelecek.
15.01.2018 Dünya
Katar ile BAE arasına meğer 'kadın' girmiş
Katar ile BAE arasına meğer 'kadın' girmiş Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman el Sani, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Katar ablukasına katılmasının en bariz faktörlerinden birinin, Doha'nın ülkede bulunan BAE'den bir muhalifin eşini teslim etmeyi reddetmesi olduğunu söyledi.
11.01.2018 Dünya
Flaş çağrı geldi! Sonlandırın
Flaş çağrı geldi! Sonlandırın Kuveyt'te aralarında akademisyen, diplomat ve siyasetçilerin de olduğu bir grup, imzaladıkları ortak bildiriyle Körfez ülkeleri liderlerine krizi sonlandırma çağrısında bulundu.
25.12.2017 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bir ziyaret daha
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bir ziyaret daha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ve Kuveyt'in ardından 15 Kasım'da Katar'a gidecek.
8.11.2017 Siyaset
Türkiye, İran ve Katar arasında dev anlaşma
Türkiye, İran ve Katar arasında dev anlaşma Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan Türkiye, İran ve Katar arasında kara yolu taşımacılığı anlaşmasının yakında imzalanacağını söyledi.
7.11.2017 Ekonomi
Tillerson'dan İbadi'ye "IKBY'nin teklifini kabul et" çağrısı
Tillerson'dan İbadi'ye "IKBY'nin teklifini kabul et" çağrısı ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'ye seslenerek, "Erbil'in, Irak anayasası temelinde müzakereler için yaptığı teklifi kabul etmeye davet ediyorum." dedi.
26.10.2017 Dünya
Tillerson'dan flaş "Katar krizi" açıklaması!
Tillerson'dan flaş "Katar krizi" açıklaması! Katarlı mevkidaşı Al Sani ile görüşen Tillerson, "Körfez krizini çözme vaktinin geldiği yönündeki düşüncemizi ifade ettik. Diyaloğu kolaylaştırmak, bu diyaloğa ev sahipliği yapmak ya da Kuveyt'in uzun vadeli gayretlerini desteklemek yoluyla elimizden gelen yardımı yapmaya devam edeceğiz" dedi.
22.10.2017 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri ile bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri ile bir araya geldi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Görüşmede Körfez'de yaşanan kriz ele alındı.
29.09.2021 Gündem
'Krize rağmen teslim ettik!'
'Krize rağmen teslim ettik!' Katar Enerji ve Sanayi Bakanı Al Sada, ablukaya rağmen doğalgaz ve petrol siparişlerinin tümünü müşterilerine sorunsuzca teslim ettiklerini belirtti
13.09.2017 Dünya
Suudi Arabistan'dan flaş kriz açıklaması
Suudi Arabistan'dan flaş kriz açıklaması Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, ülkesinin, Körfez'deki kriz konusunda Katar şartları uygulayana kadar duruşunu değiştirmeyeceğini belirtti.
10.09.2017 Dünya
Rusya'dan flaş Katar çağrısı!
Rusya'dan flaş Katar çağrısı! Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Körfez krizindeki tüm tarafları doğrudan görüşme yapmaya çağırdı.
10.09.2017 Dünya
Türkiye'ye karşı yeni planı devrede! PKK’ya 3 bin terörist verdi
Türkiye'ye karşı yeni planı devrede! PKK’ya 3 bin terörist verdi İsrail, Mısır ve BAE'nin tetikçisi Muhammed Dahlan, bölgeyi karıştırmak için yeni planlarını uygulamaya koydu. ÖSO’dan parayla militan çalan Dahlan, ABD destekli PKK/PYD’ye de 3 bin kişilik taze kuvvet kazandırdı. Dahlan'ın kontrol ettiği güçlerin hedefinde ise İdlib var.
31.08.2017 Dünya
İngiltere ve Katar'dan kritik "kriz" görüşmesi!
İngiltere ve Katar'dan kritik "kriz" görüşmesi! Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani'nin, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ile Körfez krizini görüştüğü bildirildi.
25.08.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Körfez Krizi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki körfez krizi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.