Kopyalama

Kopyalama

Son dakika kopyalama haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kopyalama ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kopyalama haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kopyalama

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kopyalama gelişmeleri de dahil olmak üzere 278 kopyalama haberi bulunmuştur. Tüm kopyalama haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dolandırıcılardan yeni yöntem! ATM’lere saldırılar arttı: QR kodla işlem yapmak güvenli mi?
Dolandırıcılardan yeni yöntem! ATM’lere saldırılar arttı: QR kodla işlem yapmak güvenli mi? Dolandırıcıların hedefinde banka ATM'leri var. Bankacılık işlemlerinin birçoğunu yapabildiğimiz ATM'ler gündelik hayatı kolaylaştırsa da bazı riskleri de beraberinde getirdi. Özellikle pandemi sonrası dolandırıcıların ATM’lere yönelik saldırıları daha da arttı. Hem sosyal medyada hem de çözüm platformlarında ATM dolandırıcılıklarıyla ilgili onlarca şikâyet bulunuyor. Peki dolandırıcılar hangi yöntemleri kullanıyor? Kullanıcılar nelere dikkat etmeli? QR kod ile işlem yapılması güvenilir mi? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
12.12.2023 Gündem
Kök İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Kök İşareti Nasıl Yapılır?
Kök İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Kök İşareti Nasıl Yapılır? Matematiksel bir terim olarak öne çıkan kök işareti eğitimde yaygın olarak kullanılır. Önüne getirilmiş olan sayının karekökünü almak için değerlendirilen bir sistem olduğunu söylemek mümkün. Sembol olarak ele alındığında ise √ şeklinde görüldüğünü söylemek mümkün. Hemen önüne gelen rakamı etkilemek suretiyle eğer bu rakamın karekökten çıkması isteniyorsa o vakit karekökü alınır. Birçok matematiksel işlemde önemli bir yere sahiptir ve yaygın biçimde değerlendirilir.
10.07.2023 Eğitim
Kredi kartı kullanan vatandaşlara tuzak! Yüklü miktarda para çekilince fark edildi
Kredi kartı kullanan vatandaşlara tuzak! Yüklü miktarda para çekilince fark edildi İstanbul’da geçici olarak girdikleri ve günübirlik çalıştıkları iş yerlerinde kart kopyalama aparatıyla müşterilerin kredi ile banka kartlarını kopyalayarak hesaplarından para çeken 2 şüpheli yakalandı.    
26.05.2023 Yaşam
Delta İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Delta İşareti Nasıl Yapılır?
Delta İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Delta İşareti Nasıl Yapılır? Klavyede Delta işareti yapmak bazı insanlara karmaşık gelebilir. Bilgisayarların klavyelerinde bu kısayol bulunmaz. Ancak bilgisayarda bu işareti farklı yollar ile beraber kolay bir şekilde yapmak mümkündür. 
25.05.2023 Eğitim
Sahte kiralık ev dolandırıcılığı! Uygun fiyatı görüp arayan bu tuzağa düşüyor
Sahte kiralık ev dolandırıcılığı! Uygun fiyatı görüp arayan bu tuzağa düşüyor Dolandırıcıların yeni hedefi ev sahipleri ve kiracılar oldu. Dolandırıcılar, asıl kira fiyatı 5000 olan bir evi, 3000 liraya gösteriyor. Kiranın uygun olduğunu gören vatandaşlar ise hemen ilgili telefon numarasını arıyor. İşte ne oluyorsa bu dakikadan sonra oluyor. Fırsatçıların kurduğu tuzak bununla da bitmiyor. Mağdur, ev hakkındaki gerçeği öğrenince bir kez daha şoke oluyor.
5.04.2023 Ekonomi
Imei yasası nedir, imei klonlama (kopyalama) sona mı erecek?
Imei yasası nedir, imei klonlama (kopyalama) sona mı erecek? Imei yasası nedir, imei klonlama sona mı erecek? IMEI klonlama ile ilgili çeşitli önlemler alınmaya devam ediliyor. Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından bu konu hakkında bir kanun teklifi daha TBMM Başkanlığına sunuldu. 
19.10.2022 Bilim ve Teknoloji
Araç kiralama sitelerini kopyalayıp, 1 milyon TL dolandırıcılık yapmışlar
Araç kiralama sitelerini kopyalayıp, 1 milyon TL dolandırıcılık yapmışlar Konya'da, kurumsal araç kiralama şirketlerinin internet sitelerinin kopyalarını oluşturup, araç kiralamak isteyen 208 kişinin 1 milyon 850 bin lirasını dolandıran 19 kişi, Konya merkezli 4 ildeki operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.
8.10.2022 Yaşam
Araba ile ilgili son dakika uyarısı! Bu yönteme dikkat: EFT, havale, nakit...
Araba ile ilgili son dakika uyarısı! Bu yönteme dikkat: EFT, havale, nakit... Arabası olan ve araba almayı düşünen herkesi ilgilendiren son dakika uyarısı! Yaz aylarının gelmesiyle araç kiralama sektörü de dolandırıcılardan nasibini aldı. Nisan ayında 2 bin kişiyi dolandırarak toplam 5 milyon TL'lik vurgun yapan 24 kişinin gözaltına alındığı bilinirken, geçtiğimiz ay da 8 şüphelinin 900 bin TL haksız kazanç elde ettiği görüldü. Uzmanlar, özellikle araç kiralama sitelerini kopyalayan dolandırıcılara karşı uyardı.
10.08.2022 Otomobil
AÖL sınav tarihleri! AÖL1. dönem online sınavlar ne zaman başlıyor, sınavlar nasıl olacak?
AÖL sınav tarihleri! AÖL1. dönem online sınavlar ne zaman başlıyor, sınavlar nasıl olacak? AÖL 1. dönem online sınavları tarihi duyurusu yapıldı. Açık Öğretim Kurumları (Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu), 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı 1. dönem Online (Çevrim İçi) Sınavları Açık öğretim kurumları 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılı 1. dönem sınavları için online sınav sistemi 04.12.2021 (saat 09.30’dan) - 10.12.2021 (saat 23.59’a kadar) tarihleri arasında açılacak.
25.11.2021 Eğitim
Golyat nedir, ne demek? Osman Sınav imzalı Yalnız Kurt dizisiyle gündeme gelen Golyat kimdir?
Golyat nedir, ne demek? Osman Sınav imzalı Yalnız Kurt dizisiyle gündeme gelen Golyat kimdir? Kurtlar Vadisi olmak üzere Türkiye’nin dizi tarihine birçok yapımla katkı sağlayan Osman Sınav'ın yeni projesi Yalnız Kurt'tun ilk fragmanı yayınlandı. Yalnız Kurt dizisi, Golyat isimli bir küresel gücün yaptıklarını ve buna karşı verilen mücadeleden bahsedecek. Söz konusu diziden sonra Golyat hakkında yapılan araştırmalar yoğunlaştı.
20.11.2021 Gündem
Bilinmeyen numara tehlikesi! Bir çağrı ile kişisel verilerinizi çalıyorlar
Bilinmeyen numara tehlikesi! Bir çağrı ile kişisel verilerinizi çalıyorlar Bilinmeyen numaralardan çağrı alan milyonları ilgilendiren son dakika açıklaması! Bir telefonla dolandırılabilirsiniz. Robot çağrılara dikkati çeken siber güvenlik uzmanları, kritik uyarılarda bulundu. Siber Güvenlik Uzmanı Dr. Ahmet Naci Ünal, “Sahte aramalarda sorulan sorular cevaplandırıldığında kişiler verileriniz dolandırıcıların eline geçmiş olur” dedi.
2.10.2021 Gündem
ATM'lerde büyük tehlike!
ATM'lerde büyük tehlike! Erzurum'da çeşitli bankaların ATM'lerine kart kopyalama aparatı takarak 200 bin lira çeken 2 kişi, kamera incelemeleri sonrası yakalandı
30.09.2021 Yaşam
Cep telefonu kullanan herkesi ilgilendiriyor! Bu mesaj geliyor, 365 gün içinde...
Cep telefonu kullanan herkesi ilgilendiriyor! Bu mesaj geliyor, 365 gün içinde... Cep telefonu alan, kullanan herkesi yakından ilgilendiriyor. Telefonunuz kapanabilir. Böyle bir mesajla karşılaşabilirsiniz. Çok dikkat edilmesi gerekiyor. Yeni cep telefonu alan kişiler 'Telefonunuz 365 gün içinde kapatılacaktır' mesajıyla şok yaşıyor. Son dönemde şikayetler artmaya başladı. IMEI kopyalıyorlar. Kopyalama işi için süreci kolaylaştıran yazılımlar çıktı. IMEI kopyalamadaki en büyük artışın nedeni bu. Ayrıca IMEI numaralarına ulaşmak da kolaylaştı. Bu numaralar telefon kutularına yazılıyor. Kötü niyetli insanlar kolayca elde edebiliyor. Peki böyle bir durumda neler yapılabilir? İşte tüm bilgiler...
6.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Delta varyantı için korkutan açıklama: Bin 200 kat fazla!
Delta varyantı için korkutan açıklama: Bin 200 kat fazla! Çin'deki çalışmada ilk pozitif sonuç alınan PCR testlerindeki virüs yoğunluğunun daha önceki varyantlardan bin 200 kat fazla olduğu tespit edildi
22.07.2021 Dünya
Dolandırıcılıkta 'papağan' yöntemi! Yakayı ele verdiler
Dolandırıcılıkta 'papağan' yöntemi! Yakayı ele verdiler İlginç dolandırıcılık yöntemi Eskişehir’de yaşandı. ATM’lere ‘papağan’ adı verilen aparatı yerleştirip, müşterilerin kart bilgisini kopyaladılar. Bu yöntemle çok sayıda kişinin parasını dolandıran şüpheliler, kısa sürede yakayı ele verdi.
5.07.2021 Gündem
Bankada parası olan kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor! Kabus gibi durmuyor...
Bankada parası olan kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor! Kabus gibi durmuyor... Bankada parası olan, kredi kartı kullanan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Aman dikkat kabus gibi çöktüler. Güvenlik önlemlerinin sürekli artmasına rağmen banka kartı kopyalayan çetelerin sonu gelmiyor. Sadece İstanbul’da ayda ortalama 500 kişinin kartı kopyalanıyor. Bu mağdur artıyor. Güvenli olduğundan şüphe duyduğunuz yerlerde nakit parayla alışveriş yapın. Bankanızın mobil uygulamasını indirin ve telefonunuzdan sık sık hesap hareketlerinizi kontrol edin. Kartınızın kopyalandığını fark ettiğiniz an, bankanızı arayın ve kartınızı kullanıma kapatın.
14.06.2021 Ekonomi
12 ilde dolandırıcılık operasyonunda çok sayıda tutuklama
12 ilde dolandırıcılık operasyonunda çok sayıda tutuklama İstanbul merkezli 12 ilde internetten üzerinden dolandırıcılık yapan çeteye düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 21 şüpheli tutuklandı.
3.06.2021 Gündem
Hesabı olan herkesi ilgilendiriyor! Kredi kartı aidatı, maaş ödemesi...
Hesabı olan herkesi ilgilendiriyor! Kredi kartı aidatı, maaş ödemesi... Bankada parası olan herkes için geçerli. Dijital bankacılık hizmetlerinden yararlanan vatandaşlar tehlike altında. 'Kredi kartı aidatınızı geri ödüyoruz, maaşınıza zam aldınız, ödül kazandınız...' Telefonunuza gelen bu ve benzeri mesajları açtığınız anda hesabınızı ele geçiriyorlar. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, çocukları kullanarak milyonlarca liralık vurgun yapan siber korsan çetesine operasyon düzenlemiş, 4'ü çocuk 39 kişiyi gözaltına almıştı. CNN TÜRK istihbarat şefi Nihat Uludağ operasyonun ayrıntılarına ulaştı.
31.05.2021 Yaşam
Aşı tasarımları mutasyonlara karşı daha hızlı yenilenebiliyor
Aşı tasarımları mutasyonlara karşı daha hızlı yenilenebiliyor TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Mandal, Kovid-19 aşısını yenilikçi bir tasarımla gerçekleştirdiklerini belirterek, "Yenilikçi tasarımdan kastımız, etkililiğinin daha yüksek olması ve mutasyonlara karşı da hızlı tasarımlarının yenilenebilmesi." dedi.
4.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Atm'lere kart kopyalama düzeneği yerleştiriyordu! Bu sefer kaçamadı
Atm'lere kart kopyalama düzeneği yerleştiriyordu! Bu sefer kaçamadı İstanbul Ümraniye'de ATM cihazlarına yerleştirdiği kart kopyalama düzeneğiyle dolandırıcılık yaptığı öne sürülen S.T. isimli kişi gözaltına alındı. Polis ekipleri tarafında zanlının yapılan sorgusunda aynı düzenekle Ümraniye'de 5 ATM'den gerçekleşen olayın faili olduğu belirlendi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan S.T. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
29.03.2021 Gündem
MEB duyurdu! On binlerce kişi bekliyordu, son 3 gün...
MEB duyurdu! On binlerce kişi bekliyordu, son 3 gün... Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu. On binlerce kişi bekliyordu. MEB tarihi açıkladı, detayları belli oldu. 3 gün sonra başlıyor. Bakanlık tarafından katılımda sorun yaşanmaması için kayıt yenileme ve ders seçme işlemleri yapıldı. MEB'den yapılan açıklamada Açık Öğretim Lisesi 2. Dönem sınavları çevrimiçi ortamda gerçekleşeceği belirtildi. Sınavlar 25 Mart'ta saat 09.30'da başlayacak ve 29 Mart saat 23.59'a kadar yapılacak.
22.03.2021 Eğitim
The service is unavailable ne demek, Türkçesi? AÖL sınavına giremiyorum, AÖL online sınav girişi neden yapılamıyor?
The service is unavailable ne demek, Türkçesi? AÖL sınavına giremiyorum, AÖL online sınav girişi neden yapılamıyor? AÖL sınavları başladı. Online olarak yapılan sınavlar devam ederken, öğrenciler AÖL sınav giriş ekranına ulaşmaya çalışıyor. Sınava girmek isteyen kişilerin karşısına 'The service is unavailable' hatası çıktı. Peki, The service is unavailable ne demek? AÖL sınavına giremiyorum, AÖK girişi neden yapılamıyor?
25.02.2021 Eğitim
Açık lise sınavı ne zaman, saat kaçta?  AÖL online sınav nasıl olacak? Bugün başlıyor!
Açık lise sınavı ne zaman, saat kaçta? AÖL online sınav nasıl olacak? Bugün başlıyor! On binlerce kişinin beklediği Açık Öğretim Lisesi 1. Dönem sınavları bugün başlıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle aralıkta yapılması planlanan ancak ertelenen Açık Öğretim Lisesi 1. Dönem sınavları online olarak gerçekleştirilecek. Peki, Açık öğretim sınavı ne zaman? Açık lise sınavı (AÖL) saat kaçta başlıyor? AÖL online sınav nasıl oluyor? AÖL MEB giriş ve AÖL sınavı detayları...
25.02.2021 Eğitim
AÖL sınav tarihleri 2021 ne zaman? Açık lise sınavları saat kaçta, nasıl yapılacak, online mı olacak?
AÖL sınav tarihleri 2021 ne zaman? Açık lise sınavları saat kaçta, nasıl yapılacak, online mı olacak? AÖL sınavları ile ilgili Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bir açıklama yaptı. Açıklamada 2021 yılı 1. dönem sınav uyarısına yer verildi. Açıklamaya göre Öğrenciler, 2021 Açık Öğretim Lisesi sınavlarına aynı eğitim öğretim yılı ve dönemi için yapılacak sınavlardan yalnızca birine katılabilecekler. Peki, Açık Lise Sınavları ne zaman 2021? AÖL sınavları nasıl yapılacak? AÖL sınavları online mı olacak?
24.02.2021 Eğitim
Açık öğretim lise sınavı ne zaman? AÖL online kılavuzu yayınlandı!
Açık öğretim lise sınavı ne zaman? AÖL online kılavuzu yayınlandı! Binlerce öğrenci bekliyordu ve belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen açıkladı. Sınavlara ilişkin genel kurallar ve dikkat edilmesi gerekenler AÖL online kılavuzunda tek tek açıklandı. Açık lise sınavlarına 2 gün kala öğrenciler yayınlanan AÖL online sınav kurallarını araştırıyor. Peki, Açık öğretim lise sınavı ne zaman? AÖL online sınav nasıl yapılacak? AÖL online kılavuzu nasıl indirilir? İşte AÖL sınav tarihleri ve AÖL sınavına ilişkin tüm detaylar...
23.02.2021 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Kopyalama ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kopyalama haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.