Gazete Vatan Logo

Delta İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Delta İşareti Nasıl Yapılır?

Klavyede Delta işareti yapmak bazı insanlara karmaşık gelebilir. Bilgisayarların klavyelerinde bu kısayol bulunmaz. Ancak bilgisayarda bu işareti farklı yollar ile beraber kolay bir şekilde yapmak mümkündür. 

Delta İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Delta İşareti Nasıl Yapılır?

Delta İşareti Nedir? 

Delta işareti matematikten ters matrisin determinantı ve sonlu fark gibi işlemlerin yapılmasında kullanılır. Bu simge Yunancada D harfine karşılık gelir. Fizik alanında da kullanılır ve hızı ifade eder. Astronomik alanda da uzaklığı ifade etmek için bu işaret tercih edilir. Delta işareti büyük veya küçük şekillerde olabilir. Küçük delta işaretinin geniş alanlarda kullanım durumu vardır.

 

Delta İşareti Ne İşe Yarar? 

 

Delta işareti kullanılan bir simgedir. Farklı alanlarda daha çok kullanılması tercih edilir. Matematik, astronomi ve fizik gibi çeşitli alanlarda bu işareti görmemiz mümkündür. Bu sebeple klavye üzerinden bazı zamanlar delta işaretini yapabilmemiz gerekir. Aynı zamanda Yunanca da bir harf olduğu içinde kullanılır.

 

Klavyede Delta İşareti Nasıl Yapılır? 

 

Delta işareti matematikte kullanılan simge olsa da Yunancada bulunan bir harf olarak bilinin. Delta Yunan Alfabesinin dördüncü harfidir. Özellikle matematik ile ilgili metinlerde sıklıkla kullanılmaktadır. Bu sebeple klavye ile bu işaretinin yapılması gerekir. Klavye üzerinde bu işaret bulunmadığı için farklı yöntemler ile bu simge yapılabilir.

Haberin Devamı

 

Simgeyi yapabilmek için Windows ve R tuşuna aynı anda basmak gerekir. Ardından karşınıza bir pencere çıkar. Bu pencere üzerinden charmap yazılır ve karakter eşlem tablosu açılır. Yeni sayfada gelişmiş görünüm kutucuğu çıkar ve buraya U + 0394 yazılmalıdır. Kod yazıldıktan sonra Δ işareti karşınıza çıkacaktır. Bu işareti seç diyerek metine kopyalama işareti tamamlanır. 

 

Delta İşareti Yapmak İçin Kısa Yollar

 

Delta işaretinin farklı bir yapılış yolu daha vardır. Bu da başka bir alandan kopyalanıp yapıştırılması şeklindedir. Günümüzde daha çok bu yöntem tercih edilir. Çünkü daha kolay ve zamandan tasarruf edilebilir. Başka kısa bir yol daha bulunmaktadır.

 

Bu da simge seçildikten sonra CTRL + C ile kopyalama işlemidir. Metine bakılır ve CTRL + V ile ü yapıştırılır. Bu kısa yollar oldukça fazla tercih edilir. Bunlar arasından seçim yaparak Delta işaretini hemen yapmak mümkün olmaktadır.

Haberin Devamı