Gazete Vatan Logo

Kök İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Kök İşareti Nasıl Yapılır?

Matematiksel bir terim olarak öne çıkan kök işareti eğitimde yaygın olarak kullanılır. Önüne getirilmiş olan sayının karekökünü almak için değerlendirilen bir sistem olduğunu söylemek mümkün. Sembol olarak ele alındığında ise √ şeklinde görüldüğünü söylemek mümkün. Hemen önüne gelen rakamı etkilemek suretiyle eğer bu rakamın karekökten çıkması isteniyorsa o vakit karekökü alınır. Birçok matematiksel işlemde önemli bir yere sahiptir ve yaygın biçimde değerlendirilir.

Kök İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Kök İşareti Nasıl Yapılır?

Kök İşareti Nedir?

Karekök işareti matematik üzerinden bir terimdir. Bu terim √ şeklinde yazılır ve kullanılır. Önüne getirilen sayının karekökünün alınacağı anlamına geldiğini söylemek mümkündür. Böylece herhangi bir sayının karekökü alınmak suretiyle o sayı sembolünün dışına çıkmış olur.

Yani bir sayının karekökünün alınması ile birlikte sembol ortadan kalkar. Tam tersi olarak da yine sayı karekök içerisine alınabilir. Çok sık kullanılan ve hem matematik hem de geometri üzerinden değerlendirilen bir matematiksel terimdir.

Kök İşareti Ne İşe Yarar?

Karekök işareti yapmanın iki yolu bulunmaktadır. Bunlardan biri kopyalama ve yapıştır yoludur. İnternetin arama motoru yerine karekök işareti yazılarak karekök işaretine ulaşılabilir. Ulaşılan karekök işretini seçip Ctrl+C tuşlarına birlikte basılmalı ve daha sonra işareti yazacağınız sayfaya CTRL+V tuşlarına birlikte basılmalıdır.

Bilgisayar üzerinden karekök işareti yapmanın bir başka yöntemi daha bulunmaktadır. Bunun için Windows 8, 8.1 ve 10 kullanan kullanıcılar arama bölümüne karakter eşlem yazmaları gerekir. Eğer işletim sistemi farklı ise ilk olarak başlat, daha sonra programlar, donatılar, sistem araçları ve karakter eşlem sekmesi tıklanmalıdır.

Haberin Devamı

Bu işlemlerin ardından ekranda Unicoe'a git kutusu bulunmaktadır. Bu kutuya 221A yazılıp seç ve kopyala sekmesi tıklanmalıdır. Bu işlem sonunca Ctrl+V tuşuna beraber basılmalıdır. Bu şekilde karekök işareti elde edilebilir.