Konut Sigortası

Konut Sigortası

Son dakika Konut sigortası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Konut sigortası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Konut sigortası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Konut Sigortası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan konut sigortası gelişmeleri de dahil olmak üzere 473 konut sigortası haberi bulunmuştur. Tüm konut sigortası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiriyor! Hepsi ücretsiz
Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiriyor! Hepsi ücretsiz Konut sigortasının genelde deprem, sel, yangınlarda oluşan ağır hasarları karşıladığı bilinir. Oysa birçok sigorta şirketi poliçeye ücretsiz ek hizmetleri de dahil ediyor. Kombiden klima bakımına, çilingir hizmetinden halı yıkamaya kadar birçok hizmetten para alınmıyor. Bütçe dostu bu detaylar poliçelerde gizli. İşte konut sigortasında milyonlarca ev sahibi ve kiracıyi ilgilendiren detaylar...
26.05.2023 Ekonomi
Dolandırıcılık suçu sayılıyor, paralar faiziyle geri alınıyor! SGK son 5 yılda 30 bin kişi tespit etti
Dolandırıcılık suçu sayılıyor, paralar faiziyle geri alınıyor! SGK son 5 yılda 30 bin kişi tespit etti Boşandığı eşi ile birlikte yaşadığı tespit edilen kişilere bağlanan dul ve yetim aylığı kesiliyor. Ödenmiş olan maaşların tamamı yasal faizi ile birlikte geri alınıyor. SGK ise böyle bir yola başvurmuş kişilere ağır bir suçlama ile dava açıyor.
30.03.2023 Gündem
Sıfır araba alan vatandaşlara uyarı! 10 yıl süresince iade hakkı var
Sıfır araba alan vatandaşlara uyarı! 10 yıl süresince iade hakkı var Sıfır araba vatandaşları ilgilendiriyor. Sıfır alınan arabada herhangi bir ayıp çıkması durumunda 10 yıl boyunca iade hakkı tanınıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Cansen Erdoğan, "Satılan sıfır arabada ayıp çıkması durumunda eğer satıcı ayıbı gizlemişse tüketicinin satın alınan tarihten itibaren 10 yıllık süre boyuncu iade hakkı var." şeklinde konuştu.
24.03.2023 Gündem
Ev sahiplerine DASK ve konut sigortası uyarısı! Poliçedeki enflasyon detayına dikkat
Ev sahiplerine DASK ve konut sigortası uyarısı! Poliçedeki enflasyon detayına dikkat Türkiye'yi sarsan deprem felaketinin ardından DASK ve konut sigortası detayları merak ediliyor. Depremde evi hasar görenler, zararın bir kısmını DASK'tan tahsil edebiliyor. Eğer özel şirketlere konut sigortası yaptırmışlarsa kalan zararı da oradan tazmin edebiliyor. Uzmanlar iki sigorta türü arasındaki farkları hakkında bilgi verirken, poliçe ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.
23.03.2023 Ekonomi
Tatil planı yapan herkesi ilgilendiren açıklama! Kiralık villa fiyatları uçtu: 7 milyon liraya kadar çıktı
Tatil planı yapan herkesi ilgilendiren açıklama! Kiralık villa fiyatları uçtu: 7 milyon liraya kadar çıktı Yaz tatili planları yapanları ilgilendiren gelişme! Kiralık villa fiyatları uçuşa geçti, yeni kiralar açıklandı. Muğla’nın Bodrum ilçesinde, kiralık villa ve konut fiyatları yükselişe geçti. Geçen sezon aylık kira bedeli 100 bin lira olan villaların bu yıl aylık kirası 150 bin liradan başlayıp, 7 milyon liraya kadar çıktı.
23.03.2023 Yaşam
Konut ve arsa tapusu olan milyonları ilgilendiren 'önalım' uyarısı! 'Yetkisi yok, süresi  3 ay'
Konut ve arsa tapusu olan milyonları ilgilendiren 'önalım' uyarısı! 'Yetkisi yok, süresi 3 ay' Hisseli tapu sahiplerine, tapuda önalım hakkı için 90 gün süre tanındığı, yasal süre içerisinde başvuru yapmayanların haklarını kaybedeceği iddiaları sonrası art arda açıklama yapıldı. Konuyla ilgili haberler Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yalanlanırken, avukatlardan paydaş ve hisse uyarısı geldi.
16.03.2023 Gündem
Konut sigortası ile ilgili dikkat çeken poliçe uyarısı! İptal ediliyor
Konut sigortası ile ilgili dikkat çeken poliçe uyarısı! İptal ediliyor Depremde zarar gören konutlardan sigortalı olanların hasarları karşılanırken, poliçedeki bazı detaylar süreç hakkında tartışmaya neden oldu. Vatandaşlara fırsatçı tuzağına düşmeyin uyarısında bulunan uzmanlar, önemli bilgiler verdi.
15.03.2023 Ekonomi
Sel felaketini yaşayan Bozkurt yeniden inşa edildi: Yapı stokunun yüzde 50’si yenilendi
Sel felaketini yaşayan Bozkurt yeniden inşa edildi: Yapı stokunun yüzde 50’si yenilendi Batı Karadeniz'de 2021 yılında yaşanan sel felaketinde en ağır hasarı gören Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapı stokunun yaklaşık yüzde 50’si yenilenendi. 649 konut, 123 iş yeri, sanayi sitesi ve altyapısı yeniden inşa edilen Bozkurt'taki çalışmalarla ilgili bilgi veren Kaymakam Murat Atıcı, "Neredeyse yok olmuş bir ilçeyi yeni baştan, devletin gücüyle, AFAD’ımızla, Çevre Şehircilik Bakanlığı’mızla inşa ettik" dedi.
15.03.2023 Gündem
Arabası hurdaya çıkan depremzedelere kasko uyarısı: Poliçede bu maddelere mutlaka bakın
Arabası hurdaya çıkan depremzedelere kasko uyarısı: Poliçede bu maddelere mutlaka bakın Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, yıkılan binaların altında kalan otomobillerde teker teker çıkartılmaya devam ediyor. Deprem nedeni ile binlerce otomobil hurdaya çıkarken vatandaşlar, kasko poliçeleri kapsamında zararlarını temin edebilmek için başvurulara başladı. Poliçe uyarısında bulunan uzmanlar ise hangi risklerin teminat dışında kaldığını açıkladı.
3.03.2023 Ekonomi
İstanbul Havalimanı olası depreme hazır mı? İGA'dan açıklama geldi
İstanbul Havalimanı olası depreme hazır mı? İGA'dan açıklama geldi İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Planlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Polat, İstanbul Havalimanı'nın inşa edildiği zeminin güçlendirildiğini ve tüm tasarım süreçlerinin depreme uygun gerçekleştirildiğini söyledi. Polat, "Beklenen İstanbul depreminin meydana gelmesi halinde, terminal, hava trafik kule, enerji merkezi, ARFF (Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele) istasyonları dahil tüm binalarımız ve hava tarafı 'pist-apron-taksi yollarında operasyonların aksamayacağı şekilde, deprem modellemelerimiz çerçevesinde tasarım ve inşaat çalışmalarımızı gerçekleştirdik" dedi.
25.02.2023 Gündem
Konut sigortası ile ilgili poliçe uyarısı! Çok büyük artış var
Konut sigortası ile ilgili poliçe uyarısı! Çok büyük artış var Depremin yaşandığı 11 ilde sigorta konusunda atılacak adımlarda uyuşmazlık olması durumunda itiraz yolları açık. Bir sigorta şirketi hasar ödemede imtina ederse SEDDK ve CİMER’e başvurmak mümkün. Poliçenin içeriği ise belirleyici oluyor. İşte detaylar...
25.02.2023 Gündem
Deprem sonrası kayıp arabalarla ilgili 'hırsızlık teminatı' detayı
Deprem sonrası kayıp arabalarla ilgili 'hırsızlık teminatı' detayı Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan binaların enkazı altında kalan çok sayıda araba zarar gördü. Hurdaya dönen binlerce otomobil, belediyeye ait asfalt işleme tesislerinin bulunduğu alanda toplanmaya başlandı. Peki aracını bulamayanlar ne yapacak? Kasko hangi durumlarda geçerli olacak? İşte detaylar...
16.02.2023 Ekonomi
DASK ile ilgili tüm detaylar ortaya çıktı! 24 saat içinde hesaplara yatırılacak
DASK ile ilgili tüm detaylar ortaya çıktı! 24 saat içinde hesaplara yatırılacak Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından tüm bölgede yaralar sarılmaya çalışılırken depremzedelerin hayata yeniden tutunabilmeleri için sigorta şirketlerinden alacakları tazminatlar büyük önem taşıyor. Konuyla ilgili merak edilen DASK hangi hasarları kapsar? Hangi konutlar kapsamda? DASK, ne kadar hasar ödeyecek? Zararın tamamı ödenir mi? Hasar ihbarı nasıl yapılacak? sorularına uzman isimler ve sektör temsilcileri cevap verdi. İşte detaylar...
15.02.2023 Gündem
Kredi, banka ve sigorta üçgeni! Borç kaldıysa devam edecek
Kredi, banka ve sigorta üçgeni! Borç kaldıysa devam edecek Depremzedelerin hayata yeniden tutunabilmeleri için sigorta şirketlerinden alacakları tazminatlar büyük önem taşıyor. Zorunlu deprem sigortası ödemeleri başladı. Afet bölgesinde yıkılan konutlar içerisinde, kredi ile satın alınanların kredi geri ödemelerinin ertelenip ertelenmeyeceği ise merak konusu. 'Depremde yıkılan evin kredisi ödenir mi? Evin yıkılmış olmasının bankanın alacağını ortadan kaldırır mı?' soruları vatandaşlar tarafından araştırılırken, banka kredisi çeken kişinin vefat etmesi durumunda borcunun mirasçısından talep edileceği için hukuken yakınlarının nasıl bir yol izleyeceği de merak ediliyor. İşte detaylar...
14.02.2023 Ekonomi
Konut sigortası ile ilgili açıklama! Aralıkta fiyatı en fazla artan ürün oldu
Konut sigortası ile ilgili açıklama! Aralıkta fiyatı en fazla artan ürün oldu Aralık ayında fiyatı en fazla artan ürün konut sigortası olurken, fiyatı yüzde 10,45 gerileyen kişisel ulaştırma araçlarının yakıt ve yağları en çok ucuzlayan ürün oldu.
3.01.2023 Ekonomi
Türkiye'den Bulgaristan'a 1,5 milyar metreküplük doğal gaz satışı
Türkiye'den Bulgaristan'a 1,5 milyar metreküplük doğal gaz satışı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bulgaristan Enerji Bakanı Rosen Hristov ile iki ülke arasında doğal gaz alanında işbirliği anlaşması imzaladı.
3.01.2023 Ekonomi
Kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor! Paraların tamamı iade ediliyor
Kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor! Paraların tamamı iade ediliyor Kredi ve kredi kartı kullanan milyonlarca vatandaş, bankaların işlemler sırasında kendilerine sunduğu pek çok şartı kabul ediyor. Fakat bazı detaylar var ki; tamamının iadesi mümkün. TÜKONFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Ölmez, Yargıtay’ın verdiği kararları hatırlatarak, bankalardan geri alınabilecek kesintileri tek tek belirtti.
24.12.2022 Ekonomi
Kredi çekecekler dikkat! 6 bin TL fark oluyor, başvuru yapmadan önce...
Kredi çekecekler dikkat! 6 bin TL fark oluyor, başvuru yapmadan önce... Banka kredisi kullanmayı planlayan herkesi doğrudan ilgilendiriyor. Özellikle acil nakit ihtiyaç söz konusu olduğunda kişiler bir an evvler tüketici kredisi kullanmanın yollarını arıyor. Çok fazla araştırma yapılmadan kullanılan kredilerin maliyeti tükeci için daha fazla oluyor. İhtiyaç konut ya da taşıt kredisi kullanılırken öncelikle farklı bankalaıın faiz oranları ve avantajları incelenmeli. Örneğin 30 bin lira ve 24 ay vadeli bir ihtiyaç kredisinde karşılaştırma yaparak kredi çekenin 5-6 bin lira civarı tasarruf sağlaması mümkün. Çünkü şu sıralar aylık yüzde 2.05 veya yüzde 3 faizle kredi veren bankalar bulunuyor. Dolayısıyla için tek bir bankaya bağlı kalmadan iyi araştırma şart.
5.08.2022 Ekonomi
Fiyatlara zam geldi! Tek tek açıkladı: Sigorta poliçesi, kasko...
Fiyatlara zam geldi! Tek tek açıkladı: Sigorta poliçesi, kasko... Fiyatlar üç kat arttı. Sigorta yaptıracak birçok vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Kasko, trafik sigortası, özel sağlık sigortası, konut sigortası, hayat sigortası, seyahat sigortası gibi birçok sigorta çeşitlerini kapsıyor. Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu Genel Sekreteri ve Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği (AFSAD) Başkanı Bekir Özerdem, sigorta poliçelerinin üç kat artmasının nedenini açıkladı. Özerdem, pandemi döneminin sona ermesiyle maddi hasarlı ve ölümlü kazaların arttığını ve buna bağlı olarak sigorta primlerinin de üç kat yükseldiğini aktardı. İşte son dakika haberinin detayları...
20.07.2022 Ekonomi
Yüksek fatura ödemeleri ile ilgili flaş açıklama! Düşüyor
Yüksek fatura ödemeleri ile ilgili flaş açıklama! Düşüyor Tüm aboneleri çok yakından ilgilendiriyor. Elektrik, doğal gaz ve su giderlerini kapsıyor. Faturalara ödenen tutar düşüyor. Yaz aylarının gelmesi ile pek çok kişi tatil planı yapmaya başladı. Tatil dönüşü fatura şoku yaşamammak için bazı önlemler almak gerekiyor. Yapılacak basit değişiklikler faturaya ödenecek miktarın düşmesini sağlıyor. Öte yandan tatil sürecine ayrılan bütçeyi de düşürmek mümkün. Alışveriş planı yapmak, tatile çıkılacak günlere yakın mutfak alışverişne dikkat etmek ve gereksiz alışveriş yapmamak tasarruf açısından önemli. İşte tatile çıkmadan bilinmesi gerekenler...
10.06.2022 Ekonomi
Ev ve araba sahibi olanlara kötü haber! Yüzde 50 zam geldi! 2 bin lira...
Ev ve araba sahibi olanlara kötü haber! Yüzde 50 zam geldi! 2 bin lira... Evi ve arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Ev ve arabası olan milyonlara kötü haber geldi. Kasko fiyatlarına yüzde 50 zam geldi. Araba ve konut sigortası fiyatları fırladı Kaza, yangın gibi çeşitli durumlarda mal sahibinin zararını karşılamaya yarayan Kara Taşıtları Sigortası (Kasko) ve konut sigortasının fiyatları, son aylarda adeta fırladı. Şirketler arasında 2 bin liradan fazla farklar görülebilir. Araç değerleri de kasko fiyatlarını etkiliyor. Son dönemde sık zamlar sebebiyle sektörde, bütün sigorta kalemlerinde, aynı firma aynı ürün için 24 saatte bile fiyat artırabiliyor. İşte evi ve arabası olan milyonları ilgilendiren kasko fiyatlarıyla ilgili tüm detaylar...
25.03.2022 Ekonomi
Evi olan milyonları ilgilendiriyor! Zorunlu, mart ayı sonuna kadar süresi var, en az 7 bin TL...
Evi olan milyonları ilgilendiriyor! Zorunlu, mart ayı sonuna kadar süresi var, en az 7 bin TL... Milyonlarca ev sahibi için geçerli. Ödenmesi zorunlu. Mart ayı sonuna kadar süresi bulunuyor. Kira geliri 7 bin lirayı geçen mülk sahipleri vergi ödeyecek. Geçen yıl (2021’de) elde ettiği konut kira geliri 7 bin lirayı aşmayanlar beyanname vermeyecek. Beyanname vermeyen ev sahipleri kira gelirleri için vergi de ödemeyecek. 7 bin liranın üzerinde konut kira geliri olanlar, mart ayı içinde beyanname verecek. Hissedarlar için de aynı tutar geçerli. Kişi başı elde edilen konut kira geliri 7 bin lirayı geçmiyorsa beyanname verilmeyecek. Konut kira geliri; hissedar başına 7 bin lirayı geçtiği andan itibaren, her bir hissedar ayrı ayrı 7 bin liralık istisnayı vergi hesabında gelirinden düşebiliyor. Bir kişi, birden fazla konuttan kira geliri elde etmesi halinde, kira gelirleri toplamına bir defa (7 bin lira) istisna uygulanabilecek. Peki kira beyannamesi verirken daha az ödeme yapmak mümkün mü? İşte merak edilen tüm ayrıntılar...
4.03.2022 Ekonomi
Kredilerle ilgili son dakika açıklaması! Maliyet düşüyor! Aylık 400 lira...
Kredilerle ilgili son dakika açıklaması! Maliyet düşüyor! Aylık 400 lira... Kredi başvurusu yapmak isteyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Kredi maliyetleri son dönemde faizlere bağlı olarak yüksek seyrediyor. Ancak kredide tek maliyet faizden oluşmuyor. Taksit olarak karşınıza çıkan tutarın içinde görünmeyen masraflar da var. İnce hesaplarla her krediden avantaj sağlamak mümkün. Bu hesaplarla aylık 400 liraya kadar kar edebilmeniz sağlanıyor. İşte kredi çekmek isteyen milyonlara tavsiyeler...
25.09.2021 Ekonomi
Kredi çekecek herkesi kapsıyor! Bankalar faizleri düşürüyor, 20 bin TL'ye...
Kredi çekecek herkesi kapsıyor! Bankalar faizleri düşürüyor, 20 bin TL'ye... Kredi çekecekler dikkat. Bankalar kredi faizlerinde indirim yapıyor. Faizler bazı durumlarda daha düşük oluyor. Ancak dikkat, bu sadece bir pazarlama yöntemi olabilir. Çeşitli ihtiyaçları için kredi çekmek isteyen vatandaşlar maliyetine bakmadan sadece kredinin çıkmasını önemsiyor. Ancak dikkat edilmesi gereken önemli hususlar bulunuyor. Faiz ve maliyetler hesaba katılmıyor, bankanın da sunduğu her şart kabul ediliyor. Düşük faiz oranları ise bazen yanıltabiliyor. 'Vade sonu toplam geri ödeme' kısmına bakılması gerekiyor. Vade de önemli, uzadıkça cepten çıkan para yükseliyor. Bu nedenle olabilecek en kısa vadenin tercih edilmesi gerekiyor. 20 bin lira kredi örneği ile tek tek açıklandı. Kredide maliyetlerini düşürmek için neler yapılabilir? İşte kredi ile ilgili önemli açıklamalar...
24.09.2021 Ekonomi
Sigorta poliçelerine ilişkin flaş karar! Süre uzatıldı
Sigorta poliçelerine ilişkin flaş karar! Süre uzatıldı Yangın bölgesinde poliçe yenilemelerine ilişkin yeni karar alındı. Manavgat, Bodrum ve Marmaris'te meydana gelen orman yangınları nedeniyle bu bölgelerdeki poliçe yenilemeleri bir ay süreyle uzatıldı.
11.08.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Konut Sigortası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki konut sigortası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.