Kolon Kanseri Belirtileri

Kolon Kanseri Belirtileri

Son dakika kolon kanseri belirtileri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kolon kanseri belirtileri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kolon kanseri belirtileri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kolon Kanseri Belirtileri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kolon kanseri belirtileri gelişmeleri de dahil olmak üzere 43 kolon kanseri belirtileri haberi bulunmuştur. Tüm kolon kanseri belirtileri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kolon kanseri önlenebilir
Kolon kanseri önlenebilir Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Servet Yetgin, kolon kanserinin dünyada giderek sıklığının arttığını ve kanserden ölüm sebepleri arasında giderek üst sıralara yükseldiğini söyledi.
24.03.2022 Sağlık
Uzmanlar uyardı! Yanlış beslenme ve hareketsiz yaşam tetikliyor!
Uzmanlar uyardı! Yanlış beslenme ve hareketsiz yaşam tetikliyor! Kolon kanseri, sindirim sisteminin son 1,5 – 2 metresindeki kalın bağırsaklarda görülüyor. Yaşlanmayla birlikte kanser oranının artarak ortaya çıktığını belirten uzmanlar, kalın bağırsakta görülen poliplerin tespit edilmesi durumunda alınması gerektiğini ifade ediyor. Uzmanlar; liften fakir ve aşırı karbonhidratlı beslenenlerin, fazla et tüketenlerin, hareketsiz yaşam tarzı olanların, aşırı alkol ve sigara kullananların kolon kanseri riski taşıdığına dikkat çekiyor.
2.03.2022 Sağlık
Sık kabızlık ve ishal kolon kanserinin sinyali olabilir!
Sık kabızlık ve ishal kolon kanserinin sinyali olabilir! Kolorektal kanserlerin erkeklerde görülme sıklığının ve ölüm oranlarının erkeklerde daha fazla olduğunu söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Özlem Mutluay Soyer, kolon kanserinin en sık görülen belirtisinin dışkılama alışkanlığında görülen değişiklik olduğunu belirtti.
17.08.2021 Sağlık
Sağlıksız gıdalara ve fazla kiloya dikkat! En çok gençler risk altında!
Sağlıksız gıdalara ve fazla kiloya dikkat! En çok gençler risk altında! Kolon kanseri Türkiye'de her yıl yaklaşık 15 bin kişide görülüyor. En yaygın 3 kanser türünden biri olan kolon kanseri genellikle 50-70 yaş arasında görülüyor. Sağlıksız beslenme nedeniyle artık 40 yaş altında gençlerde de kolon kanseri görüldüğünü söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hakan Yanar, “Tütsülenmiş etler, salam sosis gibi yiyecekler, aşırı kızartmalar, kırmızı et tüketiyor, düzenli egzersiz yapmıyor ve kilonuza dikkat etmiyorsanız risk altında olabilirsiniz.” uyarısında bulundu.
4.04.2021 Sağlık
Kalın bağırsak polipleri kolon kanseri nedeni olabilir
Kalın bağırsak polipleri kolon kanseri nedeni olabilir Kalın bağırsak poliplerinin kolon kanserine neden olabileceğine değinen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Çağlıkülekçi kanserli olmayan kalın bağırsak poliplerinin de zamanla kanserli hale gelebileceği konusunda uyardı. Prof. Dr. Çağlıkülekçi, 40 yaşından sonra düzenli kolonoskopi ile kolon kanserinin erken teşhisnin mümkün olduğunu söyledi.
2.04.2021 Sağlık
Koronavirüs endişesi kanserde erken tanıyı önlüyor!
Koronavirüs endişesi kanserde erken tanıyı önlüyor! Covid-19 enfeksiyonuna yakalanma korkusu nedeniyle rutin kontrollerin aksatılması, sağlık kuruluşlarında kaynakların pandemiyi önlemeye odaklanması, özellikle kanser tanısı ve tedavisinde alarm zillerinin çalmasına neden oluyor. Yapılan çalışmalar standart kanser taramalarında yüzde 90’a yakın azalma olduğunu gösteriyor. Bu durumun korkutucu yansıması ise ileri evre kanserlerde artış! Öyle ki istatistiki çalışmalar ileri evre kanser tanısının bir öncesi yıla göre yüzde 75 oranında arttığını gösteriyor.
2.02.2021 Sağlık
Kolon kanserinden nasıl korunursunuz?
Kolon kanserinden nasıl korunursunuz? Türkiye’de kolon kanserinin yaygın olmasının en büyük nedenlerinden birinin yeme alışkanlığı olduğunu dile getiren Prof. Dr. İlker Sücüllü, “Kırmızı et, işlenmiş et ürünleri, aşırı yağlı ve kalorili gıdalar ve bir takım yiyeceklerin yüksek ısıda pişirilmesi (mangal,ızgara gibi) ile ortaya çıkan kimyasal ürünlerin kolon kanseri riskini arttırdığı net olarak bilinmektedir” dedi.
22.09.2020 Sağlık
Halsizliğinizin nedeni hemoroid olabilir
Halsizliğinizin nedeni hemoroid olabilir Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sibel Gelecek Geyik, halk arasında basur olarak bilinen hemoroidin tedavi edilmediğinde anemi yani kansızlığa yol açabileceğini söyledi. Geyik, “Halsizliğinizin nedeni hemoroid olabilir” dedi.
9.10.2019 Sağlık
Yılda 800 bin kişi kalın bağırsak kanserine yakalanıyor
Yılda 800 bin kişi kalın bağırsak kanserine yakalanıyor Dünya Sağlık Örgütü kayıtlarına göre kolon kanserinden her yıl teşhis konulan vaka sayısının 800 bin civarı olduğu açıklandı.
6.08.2017 Sağlık
Kolon kanseri genetik mi, belirtileri neler?
Kolon kanseri genetik mi, belirtileri neler? Her yıl milyonlarca insanı etkileyen kolon kanseri, önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olmasına rağmen, erken teşhisin önemi çoğu zaman göz ardı ediliyor.
26.03.2024 Yaşam
Kanser sürecinde hayat kurtarıyor! Karaciğer metastazı uyarısı
Kanser sürecinde hayat kurtarıyor! Karaciğer metastazı uyarısı Günümüzde tüm insanlığın en korktuğu hastalıkların başında gelen kanser vakalarında artış sürüyor. DSÖ verilerine göre 2040 yılına kadar 28 milyon yeni vaka görüleceğinin tahmin edildiğini açıklayan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın, hastalığın vücudun farklı bölgelerine olan etkilerinden olan karaciğer metastazı konusunda uyardı. Erken teşhisin hastalıkla mücadelede en etkin silah olduğunu söyleyen Prof. Dr. Gökakın, “Kanser kaynaklı ölümlerin yüzde 30 ila yüzde 50’sinin erken teşhis ve etkili tedaviyle önlenebileceğini ise unutmamak gerekiyor” şeklinde konuştu.
14.06.2023 Sağlık
Uzm. Dr. Aydın: Kanser hangi organdaysa ona göre belirtileri vardır
Uzm. Dr. Aydın: Kanser hangi organdaysa ona göre belirtileri vardır Radyasyon Onkolojisi Bölümü Uzmanı Dr. Ayşen Aydın, sebepsiz yere iştahta azalma, kilo kaybı, çok çabuk yorulma, gece terlemeleri varsa kanserden şüphelenilebileceğini söyleyerek, kanserin hangi organdaysa ona göre belirtileri olduğunu kaydetti.
16.03.2023 Sağlık
Astım krizlerinde kadınlar, erkeklerden iki kat daha fazla ölüyor
Astım krizlerinde kadınlar, erkeklerden iki kat daha fazla ölüyor İngiltere’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu ASTHMA + LUNG’un analiz raporuna göre, İngiltere’de astımlı kadınların astım krizinden ölme ihtimali erkeklere göre neredeyse iki kat daha fazla olduğu belirtildi. Kadınların hormon dalgalanmalarının astım krizi tetiklenmesinde önemli rol oynadığı vurgulandı.   
27.04.2022 Sağlık
Kanser ile ilgili korkutan uyarı! Belirtisi yok ama...
Kanser ile ilgili korkutan uyarı! Belirtisi yok ama... Kalın bağırsak kanseri, kolonu veya rektumu kaplayan hücrelerin anormal hale gelmesi ve kontrolden çıkması ile meydana geliyor. Bağırsakta bulunan poliplerin mutasyonu ile kalın bağırsak kanseri gelişebiliyor ve bazı kolorektal kanserler herhangi bir belirti vermeyebiliyor. Bu nedenle düzenli kolorektal kanser taramalarının yapılması sorunların erken dönemde saptanıp tedaviye başlanması açısından hayati önem taşıyor. Prof. Dr. İsmail Gömceli, kalın bağırsak kanseri hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
23.04.2022 Sağlık
Kalın bağırsak kanserinin 6 belirtisi
Kalın bağırsak kanserinin 6 belirtisi Kalın bağırsak kanseri, kolonu veya rektumu kaplayan hücrelerin anormal hale gelmesi ve kontrolden çıkması ile meydana geliyor. Bağırsakta bulunan poliplerin mutasyonu ile kalın bağırsak kanseri gelişebiliyor ve bazı kolorektal kanserler herhangi bir belirti vermeyebiliyor. Bu nedenle düzenli kolorektal kanser taramalarının yapılması sorunların erken dönemde saptanıp tedaviye başlanması açısından hayati önem taşıyor. Genel Cerrahi Bölümü’nden Prof. Dr. İsmail Gömceli, kalın bağırsak kanseri hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
21.04.2022 Sağlık
Kanserin ilk belirtisi! Bu semptomlara dikkat! Erken teşhis...
Kanserin ilk belirtisi! Bu semptomlara dikkat! Erken teşhis... Kanser, dünya nüfusundaki en önemli ölüm sebeplerinden biri. Erken teşhis edilerek hayatta kalma oranı ve iyileşme düzeyinin çok daha fazla olduğu bu rahatsızlıkta belirtiler konusunda dikkatli olmak gerekiyor. Uzmanlar, bedeninizde ortaya çıkan değişimler konusunda dikkatli olmanız gerektiği konusunda uyarıyor. Bu belirtilerden biri ise tuvalette ortaya çıkabilir. İşte o detaylar...
28.03.2022 Sağlık
Kalın bağırsak kanseri görülme yaşı 25’e düştü
Kalın bağırsak kanseri görülme yaşı 25’e düştü Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Danial Khabbazazar, Türkiye’de son yıllarda özellikle erkeklerde kalın bağırsak kanseri (kolorektal) görülme yaşının 50'den 25-49 yaşa düşmeye başladığını söyledi. Dr. Khabbazazar, kabızlık, karın ağrısı, gaitada kan görülmesi gibi belirtileri yaşayan genç erkeklerin de uzman bir doktora muayene olması gerektiğini söyledi. Türkiye’de kalın bağırsak kanserinin görülme yaşının 50’den 25-49 yaşa düştüğünü ifade eden Özel Ata Sağlık Hastanesinde görevli Op. Dr. Danial Khabbazazar, “Bu yüzden genç yaştaki bireylerin makattan kanama, karın ağrısı gibi şikayetleri olursa, ‘Ben gencim bende kanser olmaz’ diye düşünmemesi gerekir. Bu belirtiler görülürse, mutlaka bir uzmana muayene olunmasını öneriyoruz” dedi.
27.03.2022 Sağlık
Karında sıvı birikimine dikkat!
Karında sıvı birikimine dikkat! Nadir görülen karın zarı kanseri genellikle ileri dönemde belirti veriyor. Çoğunlukla kadınlarda görülen karın zarı kanserinde ilk belirti, karın içinde sıvı birikimi. Bu da karın veya ayak bileklerinin şişmesine, solunum problemlerine, aşırı yorgunluğa, iştah kaybına, sıvı birikiminden dolayı olağan dışı kilo alımına yol açıyor. İşte karın zarı kanseri hakkında bilinmesi gerekenler...
22.09.2021 Sağlık
Basur kansere dönüşür mü?
Basur kansere dönüşür mü? Hemoroid halk dilinde basur olarak bilinen bir makat hastalığıdır. Birçok makat hastalıkları gibi bağırsak kanseri de basurun belirtileriyle karıştırılmaktadır. Bu nedenle makat bölgesinde en ufak şikâyeti olan hastalar geciktirmeden uzman bir doktora görülmelidir. Doktor öncesi bilgi sahibi olmak için Proktoloji Uzmanı Dr. Yasir Gözü, hemoroid hastalığının kansere dönüşüp dönüşmeyeceği hakkında çok rahat ulaşılabileceğiniz önemli bilgiler verdi.
22.09.2021 Sağlık
Karın zarı kanserinin habercisi olabilir!
Karın zarı kanserinin habercisi olabilir! Nadir görülen karın zarı kanserinin genellikle ileri dönemde belirti verdiğine dikkati çeken Prof. Dr. Esin Korkut “Birincil karın zarı kanseri neredeyse her zaman kadınlarda olur. Karın zarı kanseri karın içinde sıvı birikimine yol açabilir. Bu da karın veya ayak bileklerinin şişmesi, solunum problemleri, aşırı yorgunluk, iştah kaybı, sıvı birikiminden dolayı olağan dışı kilo alımı ve bel ağrısına neden olabilir” dedi.
21.09.2021 Sağlık
Kanser türleri nelerdir? Türüne göre kanserin belirtileri nelerdir?
Kanser türleri nelerdir? Türüne göre kanserin belirtileri nelerdir? Kanser, anormal hücrelerin hızla bölünerek diğer doku ve organlara yayılmasıyla oluşan geniş bir hastalık grubu için kullanılan genel bir terimdir. Kanserler, vücudun diğer bölgelerine yayılmış olsalar bile, başladıkları bölgeye ve yapıldıkları hücre tipine göre adlandırılırlar. Peki, Kanser türleri nelerdir? Türüne göre kanserin belirtileri nelerdir? İşte kanserler hakkında bilmeniz gerekenler...
16.02.2022 Sağlık
Kolon kanserinde belirti sağ ve solda farklı
Kolon kanserinde belirti sağ ve solda farklı Kolon kanserinin hiçbir belirti vermeden de ortaya çıkabildiğini belirten Uzm. Dr. Ebru Karcı, “Kolon kanserinde tümörün bulunduğu yere göre değişik belirtiler görülebilir. Sol kolon tümörleri kanama, dışkı alışkanlığında değişiklik, kabızlık, ishal atakları veya bağırsak tıkanmasına neden olabilir. Sağ kolon tümörleri ise sıklıkla kansızlık, kitle ve kilo kaybı ile belirti verebilir. Özellikle risk grubundaki bireyler tarama programlarını aksatmamalıdır” dedi.
26.04.2021 Sağlık
Kolon kanserinde belirti sağ ve solda farklı
Kolon kanserinde belirti sağ ve solda farklı Kolon kanserinin hiçbir belirti vermeden de ortaya çıkabildiğini belirten Uzm. Dr. Ebru Karcı, “Kolon kanserinde tümörün bulunduğu yere göre değişik belirtiler görülebilir. Sol kolon tümörleri kanama, dışkı alışkanlığında değişiklik, kabızlık, ishal atakları veya bağırsak tıkanmasına neden olabilir. Sağ kolon tümörleri ise sıklıkla kansızlık, kitle ve kilo kaybı ile belirti verebilir. Özellikle risk grubundaki bireyler tarama programlarını aksatmamalıdır” dedi.
25.04.2021 Sağlık
Kanser riskini düşüren 14 öneri!
Kanser riskini düşüren 14 öneri! Kanser hastalığı ile baş etmek için gerekli hayat tarzı değişikliklerine gitmek, sağlıklı beslenmeyi ve hareketli bir yaşamı benimsemek en önemli faktörler olarak gösteriliyor. 1-7 Nisan Kanser Haftası nedeniyle Tıbbi Onkoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Teoman Yanmaz, kanser türleri ve korunma yöntemleri hakkında bilgi verdi ve kanserden korunmak için önerilerde bulundu.
31.03.2021 Sağlık
Kanserden korunmanın 7 yolu
Kanserden korunmanın 7 yolu Tıpta yaşanan gelişmeler, tedavi yöntemlerindeki iyileşmeler ve erken tanı sayesinde bir zamanlar “çağın hastalığı” olarak tanımlanan kanser, adı “ölüm” ile özdeşleşen bir hastalık olmaktan çıkmıştı. Ancak pandemi koşulları, kanser tedavisinde elde edilen bu başarıyı gölgeliyor. Çünkü erken tanı ve tarama programlarına yönelik başvuruların azalması ve tedavilerin aksaması, kanserden ölümlerin artması endişesine yol açıyor. Geçen bir yıllık sürede meme, rahim ağzı ve kolon kanseri taramalarının yüzde 80-90 oranında düştüğüne dikkat çeken Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Aziz Yazar, 1-7 Nisan Kanser Haftası kapsamında önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
31.03.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kolon Kanseri Belirtileri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kolon kanseri belirtileri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.