Kocaeli Üniversitesi

Kocaeli Üniversitesi

Son dakika kocaeli üniversitesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kocaeli üniversitesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kocaeli üniversitesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kocaeli Üniversitesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kocaeli üniversitesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.493 kocaeli üniversitesi haberi bulunmuştur. Tüm kocaeli üniversitesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
İstanbul, Adapazarı ve Kocaeli için felaket uyarısı: İkisi birden kırılırsa 7.7 büyüklüğünde deprem olur
İstanbul, Adapazarı ve Kocaeli için felaket uyarısı: İkisi birden kırılırsa 7.7 büyüklüğünde deprem olur Kocaeli Üniversitesi'nden Prof. Dr. Şerif Barış, "Bursa'nın içerisinde kırılmamış birçok fay var. İşte bu faylar potansiyel tehlike. İznik-Mekece fayı kırılırsa 7,2. Gemlik fayı 6,9. Bu ikisi birden kırılırsa 7,7. Burada olacak bir afet sadece İstanbul'u, sadece Adapazarı'nı, sadece Kocaeli'ni değil; tüm Marmara'yı etkileyecek" dedi.
14.03.2024 Gündem
Üniversitelerde yeni açılacak bölümler 2024! Üniversitelerde hangi bölümler açılacak, yapay zeka mühendisliği hangi üniversitelerde var? Yeni üniversite bölümleri
Üniversitelerde yeni açılacak bölümler 2024! Üniversitelerde hangi bölümler açılacak, yapay zeka mühendisliği hangi üniversitelerde var? Yeni üniversite bölümleri Üniversitelerde açılacak yeni bölümler ile ilgili açıklama YÖK’ten geldi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, yapay zeka ile ilgili yeni üniversite bölümleri açılacağını duyurdu. Yapay zeka ile ilgilenenler ve eğitim almak isteyenler, yeni bölümlerin neler olduğunu ve hangi üniversitelerde açılacağını sorgulamaya başladı. Peki, yeni üniversite bölümleri neler? İşte Üniversitelerde yeni açılacak bölümler 2024…
8.03.2024 Gündem
Ali Burak Ceylan kimdir? Depremzede aileyi köşke yerleştiren oyuncu Ali Burak Ceylan kaç yaşında, nereli? Ali Burak Ceylan dizileri...
Ali Burak Ceylan kimdir? Depremzede aileyi köşke yerleştiren oyuncu Ali Burak Ceylan kaç yaşında, nereli? Ali Burak Ceylan dizileri... 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde ünlü oyuncu Ali Burak Ceylan gündem oldu. Cüzdanını bulan depremzede öğretmenin ailesini Bağdat Caddesi’nde bir köşke yerleştiren Ceylan'ın bu iyiliği kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Peki, Ali Burak Ceylan kimdir?
6.02.2024 Gündem
AK Parti Zonguldak Belediye Başkan adayı kim oldu? Ömer Selim Alan kimdir?
AK Parti Zonguldak Belediye Başkan adayı kim oldu? Ömer Selim Alan kimdir? AK Parti Zonguldak Belediye Başkan adayı Ömer Selim Alan kimdir? Ömer Selim Alan kaç yaşında, nereli? 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde AK Parti adayları arasında Ömer Selim Alan da yer aldı.
18.01.2024 Gündem
Hastane dönüşü kaza: Baba öldü, anne ve oğlu yaralandı
Hastane dönüşü kaza: Baba öldü, anne ve oğlu yaralandı Kocaeli’nin İzmit ilçesinde tedavi için gittikleri hastaneden dönerken fenalaşan Turgay Mert (42), kullandığı hafif ticari araçla önce EDS, ardından da aydınlatma direğine çarptı. Kazada Turgay Mert hayatını kaybetti, eşi Ayşe (48) ve oğlu Oktay Mert (17) ise yaralandı.
3.01.2024 Gündem
Yaşlı adamı demir çubukla döverek öldürmüştü, "tecavüz" iddiasında bulundu
Yaşlı adamı demir çubukla döverek öldürmüştü, "tecavüz" iddiasında bulundu Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde cezaevinden çıktıktan 4 gün sonra yaşlı adamı demir çubukla vurarak öldüren sanığın yargılanmasına başlandı. Olay tarihinde tinerin etkisinde olduğunu söyleyen sanık, maktulün kendisine henüz 13 yaşındayken tecavüz ettiğini, olay günü de karşılaştıklarında kendisine aynı şeyleri yapacağı korkusuyla olayı gerçekleştirdiğini iddia etti.
21.12.2023 Gündem
Numan Kurtulmuş: Kendilerini üstün diğerlerini köle olarak görüyorlar
Numan Kurtulmuş: Kendilerini üstün diğerlerini köle olarak görüyorlar TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "İslam düşmanlığı yapan ya da Avrupa'nın dünyanın herhangi bir yerinde yabancı düşmanlığı yapan faşistler, ırkçılar onlar sadece bir ideolojinin zehirlediği insanlar olarak değil, aslında kendilerini üstün diğerlerini ise aşağıda köle olarak gördüğü için bu tavırların içine giriyorlar. Bakın İsrail-Filistin arasındaki çatışma zamanında maalesef insanlık tarihinin duyduğu en ağır gayriinsani lafı söyleten zihniyeti keşfetmeden sorunları çözemeyiz. Adam ne dedi? Hem de koskoca İsrail’in Savunma Bakanı. ‘Biz insansı bazı hayvanlarla savaşıyoruz’ dedi. Çünkü beyler, kendileri üstün seçilmiş millet, dünyanın geri kalanları onlar da insan bile değil, onları hayvan olarak görüyorlar" dedi.
19.10.2023 Gündem
Depremin izi her şeyi ortaya çıkaracak! İstanbul'da heyecanlandıran keşif
Depremin izi her şeyi ortaya çıkaracak! İstanbul'da heyecanlandıran keşif Avcılar'da Küçükçekmece Gölü havzası içinde sürdürülen Bathonea Antik Kenti kazılarında, M.S. 600'lü yıllarda çıkan büyük bir yangının karbon tabakası izleri ortaya çıkarıldı. Bu izlerin o dönemdeki depremin ardından çıkmış olabileceği göz önüne alınarak çalışmalar yoğunlaştırıldı.
1.09.2023 Yaşam
Bakan Özhaseki: Deprem 9 dereceye kadar olsa bile hiçbirimiz yerimizden kımıldamadan hayatımızı sürdüreceğiz
Bakan Özhaseki: Deprem 9 dereceye kadar olsa bile hiçbirimiz yerimizden kımıldamadan hayatımızı sürdüreceğiz Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Bundan sonra inşallah öyle konutlar inşa edeceğiz ki deprem 9 dereceye kadar olsa bile hiçbirimiz yerimizden kımıldamadan hayatımızı sürdüreceğiz” dedi.
29.08.2023 Gündem
17 Ağustos depreminin 24'üncü yılında anma töreni düzenlendi
17 Ağustos depreminin 24'üncü yılında anma töreni düzenlendi 17 Ağustos 1999'da meydana depremde yaşamını yitirenler, 24'üncü yılında depremin merkez üssü olan Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde anıldı.
16.08.2023 Gündem
Bakan Koca'dan TMO silosundaki patlamaya ilişkin açıklama
Bakan Koca'dan TMO silosundaki patlamaya ilişkin açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kocaeli'nin Derince ilçesindeki TMO silosunda meydana gelen patlamanın ardından yaralıların tedavisinin sürdüğünü bildirdi.
7.08.2023 Gündem
Türkiye genelinde 21 STK ile birlikte iş bırakma eylemi yaptı
Türkiye genelinde 21 STK ile birlikte iş bırakma eylemi yaptı HEKİMSEN, Türkiye genelinde 21 STK ile birlikte 2 günlük iş bırakma eylemi yaptı.
2.08.2023 Gündem
Akbank UniChallenge+ dijital öğrenci işleri eğitim kampı Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamlandı
Akbank UniChallenge+ dijital öğrenci işleri eğitim kampı Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamlandı İnteraktif Reklamcılık Derneği (IAB) tarafından ilk kez 2015 yılında düzenlenen ve son 6 yıldır Akbank’ın ana sponsorluğunda gerçekleşen Akbank UniChallenge+ Dijital Öğrenci İşleri Eğitim Kampı, bu yıl 12-23 Haziran tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi’nde katılımcılarıyla tekrar fiziksel olarak buluştu.
4.07.2023 Eğitim
ASELSAN Genel Müdürlüğü'ne Ahmet Akyol atandı
ASELSAN Genel Müdürlüğü'ne Ahmet Akyol atandı ASELSAN Genel Müdürlüğü görevinden ayrılan Prof. Dr. Haluk Görgün’ün yerine Yönetim Kurulu kararıyla Mikroelektronik Güdüm ve Elektro-Optik (MGEO) Sektör Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Akyol atandı.
22.06.2023 Gündem
Serinlemek için girdiği denizde kaybolan üniversiteli Adem, aranıyor
Serinlemek için girdiği denizde kaybolan üniversiteli Adem, aranıyor Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinde serinlemek için denize giren üniversite öğrencisi Adem Ocak (21), kayboldu. Ocak'ı bulmak için Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin arama çalışmaları sürüyor.
13.06.2023 Gündem
Profesörü dolandıran sahte MİT'çilere 26'şar yıl hapis istemi
Profesörü dolandıran sahte MİT'çilere 26'şar yıl hapis istemi Bursa'da 'MİT mensubuyum' yalanı ile emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet T.'yi (77) kandırıp, 1979 adet cumhuriyet altını ile 400 bin eurosunu dolandıran 1'i kadın 6 sanık için zincirleme şekilde 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 26 yıla kadar hapis istendi.
21.05.2023 Gündem
Bolu’da AK Parti, MHP ve CHP birer milletvekili çıkardı
Bolu’da AK Parti, MHP ve CHP birer milletvekili çıkardı Bolu’da 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde AK Parti, CHP ve MHP bir milletvekilliği kazandı. MHP, 54 yıl aradan sonra Bolu’dan milletvekili çıkardı.
15.05.2023 Gündem
Prof. Dr. Ergül: İzmit Körfezi'nin turkuaz renge bürünmesinin nedeni 'kokolitofor'lar
Prof. Dr. Ergül: İzmit Körfezi'nin turkuaz renge bürünmesinin nedeni 'kokolitofor'lar Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Aytekin Ergül, İzmit Körfezi'nin turkuaz renge bürünmesine ilişkin, "Kokolitofor denilen tek hücreli canlıların sayıca artışının sonucunda meydana geliyor. Çok endişe edilir ya da çok garipsenir bir durum değil. Zaman zaman rastlıyoruz" dedi.
9.05.2023 Gündem
Öğrencilerden 100 kilometreye 3 saniyede ulaşan elektrikli formula aracı
Öğrencilerden 100 kilometreye 3 saniyede ulaşan elektrikli formula aracı Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulan 'Kouformula Student' takımı kendi imkanlarıyla ürettikleri elektrikli ve benzinli 2 formula aracıyla İtalya'da düzenlenecek olan yarışmaya hazırlanıyor. Elektrikli aracın 100 kilometreye 3, benzinli aracın ise 4 saniyenin altında ulaştığını ifade eden takım kaptanı Alper Özay, hedeflerinin Türkiye'yi küresel yarışlarda başarıyla temsil etmek olduğunu söyledi.
7.05.2023 Bilim ve Teknoloji
Profesör, sahte MİT'çilere 1979 cumhuriyet altını ile 400 bin euro kaptırdı!
Profesör, sahte MİT'çilere 1979 cumhuriyet altını ile 400 bin euro kaptırdı! Bursa’da, Prof. Dr. Ahmet T.'yi (77) telefonla arayarak kendilerini MİT mensubu olarak tanıtan şüpheliler, “Bankalar içindeki köstebekleri yakalamamız için bize yardım etmeniz gerekiyor” diyerek ikna ettikleri emekli öğretim üyesinin bankada bulunan 1979 adet cumhuriyet altını ile 400 bin euro'sunu aldı. Şikayet üzerine 1'i kadın 6 kişi tutuklanırken, altın ve dövizlere ulaşılamadı. Sanıklar hakkında, ağır ceza mahkemesinde 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
27.04.2023 Yaşam
AK Parti’de kadın aday oranı yüzde 18
AK Parti’de kadın aday oranı yüzde 18 AK Parti, milletvekili aday listelerinde 56’sı seçilebilecek yerden 113 kadın adaya yer verdi. AK Parti’nin kadın aday oranı yüzde 18 olurken bu adayların da yüzde 9’unun seçilecek yerden aday gösterildiği ifade ediliyor. AK Parti listelerinde toplam 113 kadın, 25 genç, 20 de 65 yaş üstü aday yer aldı. AK Parti bu yıl da listelerinden 5 engelli milletvekili adayı gösterdi.
11.04.2023 Gündem
Türk malı Formula 1 otomobili 3 saniyede 0'dan 100'e çıkacak! Üniversiteli öğrenciler çevre dostu olarak üretiyor...
Türk malı Formula 1 otomobili 3 saniyede 0'dan 100'e çıkacak! Üniversiteli öğrenciler çevre dostu olarak üretiyor... 3 saniyede 0'dan 100'e çıkacak ve tamamen çevre dostu Formula 1 otomobilini Türk öğrenciler üretiyor. Kocaeli Üniversitesi öğrencileri, ağustos ayında Romanya’da katılacakları yarışma için Formula 1 prototipi otomobil üretiyor. Emisyon değeri olarak doğayı daha az kirleten bir araç tasarlanırken, aynı zamanda da yüksek performanslı olması için çalışmalar sürüyor. Takımın en büyük hedefi ise üretilen otomobilin 3 saniyede 0’dan 100’e çıkabilmesi.
3.04.2023 Gündem
Gre Fılla Höyüğü'ndeki kazı çalışmaları tamamlandı; 3 bin 233 eser koruma altında
Gre Fılla Höyüğü'ndeki kazı çalışmaları tamamlandı; 3 bin 233 eser koruma altında Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ayşe Tuba Ökse'nin bilimsel danışmanlığında yürütülen, Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesinde 11 bin yıllık Gre Fılla Höyüğü'ndeki kazı çalışmaları tamamlandı. Ökse, Göbeklitepe ile aynı döneme ait izler taşıyan höyükten 3 bin 233 eserin çıkarılıp, korumaya alındığını söyledi.
9.03.2023 Kültür Sanat
Depremde yıkıcı etki gerçeği! Hatay’a 50 saniye sonra ulaşmış
Depremde yıkıcı etki gerçeği! Hatay’a 50 saniye sonra ulaşmış Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7’lik ilk depremde kırılan fayın çok uzun olması nedeniyle yaklaşık 50 saniye sonra İskenderun ve Hatay civarında büyük enerji boşalımları olduğu ortaya çıktı. Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü'nde görevli Doç. Dr. Serkan Irmak, yıkıcı dalgaların bölgeye 50 saniye sonra ulaştığını ifade ederek, iyi bir erken uyarı sisteminin insanlara 30-40 saniyelik bir vakit kazandırabileceğini söyledi.
2.03.2023 Gündem
Kocaeli'nin kıyı yerleşimlerinde 'zemin sıvılaşması' riski
Kocaeli'nin kıyı yerleşimlerinde 'zemin sıvılaşması' riski Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü'nden öğretim üyesi Dr. Metin Aşcı, Kahramanmaraş depreminde de görülen zemin sıvılaşması konusunda il genelinde analiz yaptıklarını belirterek, "Kocaeli'de kıyı şeridi, denize bakan kısımlar sıvılaşma açısından en riskli alanlar. Dere yataklarının sıfıra yakın eğimde aktığı alanlar sıvılaşma riskinin olduğu alanları oluşturuyor. Burada inşa edilecek yapılarda tedbirlerin alınması gerekir" dedi.
19.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kocaeli Üniversitesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kocaeli üniversitesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.